• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    135
ya allah razı olsun içim rahatlıyor böyle duyduğumda okuduğumda evet benim doktorum da anlamı yok dedi ense kalınlığının ama yinede korku sardı kendim içşn değil kızım için korkuyorum inşaallah sağlıklıdır benim canım kızım
Annem hep su hadisi söyler..

Allah, gökleri ve yeri yarattığı gün, yüz rahmet halketmiştir. Her bir rahmet göklerle yer arasını dolduracak enginliğe sahiptir. Bunlardan sadece bir rahmeti, yeryüzüne indirmiştir. İşte anne yavrusuna bu sâyede şefkat gösterir. Yabani hayvanlar ve kuşlar bunun sonucu olarak birbirlerine merhamet ederler. Allah Teâlâ kıyamette bu biri doksan dokuza katarak rahmetini yüze tamamlayacaktır.”

Evlatlarımız, merhametlilerin en merhametlisine emanet. Allahım onu bana sağlıkla ulaştır diye dua edelim 💙

Ay bu doktorlar felaket tellalı resmen gerçekten test yaptırsak bi dert yaptırmasak bi dert bol bol dua edelim
evet bizde yaptırmak istemedik eşimle ama doktor zorunlu dedi illede yaptırmam dersen imza alıcam sizden dedi ne bilim uyduk yaptırdık gerçi o temiz geldi ama bu detaylı bizi derinden sarstı

Allah, gökleri ve yeri yarattığı gün, yüz rahmet halketmiştir. Her bir rahmet göklerle yer arasını dolduracak enginliğe sahiptir. Bunlardan sadece bir rahmeti, yeryüzüne indirmiştir. İşte anne yavrusuna bu sâyede şefkat gösterir. Yabani hayvanlar ve kuşlar bunun sonucu olarak birbirlerine merhamet ederler. Allah Teâlâ kıyamette bu biri doksan dokuza katarak rahmetini yüze tamamlayacaktır.”

Evlatlarımız, merhametlilerin en merhametlisine emanet. Allahım onu bana sağlıkla ulaştır diye dua edelim 

Evlatlarımız, merhametlilerin en merhametlisine emanet. Allahım onu bana sağlıkla ulaştır diye dua edelim 💙
allah razı olsun zaten allahtan başka sığınacak güvenecek hiçbir kimsemde yerimde yok ben bu bebeğe 5 düşükten sonra ne hallerle gebe kaldım ilk defa buralara kadar geldik diye sevinirken bunları duyduk allah büyük inşaallah doğum ettiğim gün mutluluk olur bize

evet bizde yaptırmak istemedik eşimle ama doktor zorunlu dedi illede yaptırmam dersen imza alıcam sizden dedi ne bilim uyduk yaptırdık gerçi o temiz geldi ama bu detaylı bizi derinden sarsartı
Doktor inanın banada söyledi plesenta rahime yakın bir anda kanama açılabilir erken gebelik olabilir diye hic tedirgin olmuyorum. Rabbimin emaneti verecek olan da o o yüzden kötü düşünürsek kötü şeyleri çağırırız detaylı ultrason un bir zamanı var zamanı gectimi oda yanlıs sonuçlar verebiliyor o yüzden bebekte etkilenir sizin üzüntünüzden sağlıkla kucagımıza alıcaz Allahın izniyle minikleri :emir_bebek:

Bolca çokca aminnn
Sağlıklı bir şekilde
Kolay bir şekilde kavuşalım inşallah 🤲

evet bizde yaptırmak istemedik eşimle ama doktor zorunlu dedi illede yaptırmam dersen imza alıcam sizden dedi ne bilim uyduk yaptırdık gerçi o temiz geldi ama bu detaylı bizi derinden sarstı
Onlar da emir kulu.

Ben tarama testlerini yaptırmadım, yaşım da ileri diye genetiğe sevk ettiler. Görünen bir anomali olmadığı halde bana amniyosentez önerdiler. Ben de imza verdim çıktım. Bu kadar incelemeyle elbet bi şeyler bulunur. Su saatten sonra o, benim kaderim. Sadaka, dua, tevekkül... O bebekler bize sağlıkla gelecek 😊💐

allah razı olsun zaten allahtan başka sığınacak güvenecek hiçbir kimsemde yerimde yok ben bu bebeğe 5 düşükten sonra ne hallerle gebe kaldım ilk defa buralara kadar geldik diye sevinirken bunları duyduk allah büyük inşaallah doğum ettiğim gün mutluluk olur bize
Vallahi imtihan bu yaşanılanlar tüm samimiyetimle söylüyorum sağlıkla gelsin kızınız en güzel şekilde bu cefaların sefası olsun inş

merhaba ben geçen hafta çam sakurada detaylı ultrason muayenesi olmuştum 21+2 de malesef ense kalınlığı 7.3 çıkmıştı ve kalpte parlaklık var demişti amniyosentez önerdiler biz istemedik riskten dolayı 11 14 hafta aralığında 1.4 ve 1.8 çıkmıştı ense kalınlığı doktorum ideal demişti ikili test istemedi bende güvendim 4 lü tarama istedi sadece ondada sadece yaş riski çıkmıştı negatifti biz çam sakuradan sonra ilk haftalardan bu yana kontrolümü yapan doktora geçtim oda bu haftalarda ense ölçümü yapılmaz bir anlamıda olmaz ve tekrar kendide baktı bu bebekde ense kalınlığı yok ben muayenemde sıkıntı görmüyorum dedi tabi biz rahatladık yinede kendisi bir perinotolog önerdi bugün ona gittik oda çamsakuradaki aynı bulguları söyledi tüp bebek tedavisiyle gebeyim sabahtan bu yana araştırıp umut olacak bişey arıyorum böyle olup sağlıklı doğum yapan varmı duyduğunuz falan fetal dna da çok pahalı malesef şuan imkan yok pazartesi tekrar kendi doktoruma gidecem sonuç için ama elim ayağım tutmuyor sabahtan bu yana bir umut arıyorum

allah razı olsun bu saat oldu uyuyamadım ağlamamak için tutuyorum kendimi eşimde etkilenmesin diye

Canım bunların hepsi tarama hiçbiri kesin sonuç vermez. Sadece riskler üzerinden konuşulur. Risk yüksek gibi görünürse ileri bir tetkik istenir. Fetal DNA testi %99.9 gibi bir sonuç verirken sadece amniyosentez %100 doğru sonuç verir bebeğin genetiği ile ilgili.

Bir önceki gebeliğimde oğlumun kalbinde parlak nokta ve bir bobreginde büyüme vardı. Biz o nedenle fetal DNA testi yaptırdık 21. haftadan sonra. Sağlıklı geldi. Bu işaretlere marker diyorlar kalpte parlak nokta, böbrekte büyüme, burun kemiginin küçük olması? Bacaklardan birinin kısa olması gibi bir çok şeye bakıyorlar bu bir sürü veriden iki tanesinde sorun görürse ileri bir tetkik ister.

Benim bu detaylı ultrasonda da ense kalınlığına baktı 6 ve altı olmasını isteriz dedi. Ama bu her zaman demek değil ki bebek sağlıksız. İçin rahat etsin, bebek doğana kadar aklında soru işareti kalmasın istersen ben amniyosentezden ziyade fetal DNA'yı tercih etmiştim.

Amniyosentezin enfeksiyon riski bebeğin sağlıksız çıkma riskinden daha yüksekti çünkü. Ama tabi ki bu karar tamamen sana kalmış. İstersen hiçbir ileri tetkik de yaptırmaya bilirsin. Ben gebeliği sonlandırmak tan ziyade, doğacak bebeğim eğer bir anomali sahibi olacaksa bunu bilmek kendimi ona göre hazırlamak isterim diye yaptırmıştım. Ve acaba öyle ki ya da böyle mi diye kaygilanip doğuma kadar düşünmemek için. ❤️

21. Haftada detaylı ultrason yaptırdığımda prof. Bi doktordu 1 saate yakın inceledi maşallahlarla ilerledi adam bana hiç bişry söylemedi gerşey normaldi. İki hafta sonrası perinatoloniye gittiğimde kendi işgüzarlığıyla detaylıya geçip bana amniyon sıvımın fazla olduğunu bebeğimin böbreklerinin büyük olduğunu ense kalınlığının 6.3 çıktığını felan söyledi kesin genetik hastalığı var niye fetal dna yaptırmadın diye kızarak ağlatarak beni gönderdi. Korkuyla ardından hemen bi radyoloji uzmanına baktırdım aslında böbreklerin henüz abartıldığı kadar geniş olmadığı sadece sınıra yakın olduğu ense kalınlığının 6.1 olduğunu ama bebeğin kafasının bir hafta önde olup kafa boyutuna göre normal olduğunu hatta ve hatta bu haftalarda ense kalınlığı ölçümünün pek de bi önemi olmadığını öğrendim. Suya oda biraz fazla dedi evet ama içim çok rahat ne amniyosentez ne fetal dna hiç birini geçirmedim aklımdan. Kendi doktorumun yanına koştum kapalı bi kutu kuzum gözleri oluşmuş kulakları oluşmuş diyoruz peki doğduğunda göreceğinin duyacağının garantisi var mı bilemiyoruz rabbim bilir dedi. Sırtını yasla arkana aç bakara suresini rabbime dua et en iyisini o bilir diyip beni rahatlattı. Ha bu arada ilk gebeliğim ikizdi kalpleri durdu kaybettim. İkinci gebeliğim kalp anomolisi vardı iç organları dışarı da gelişiyordu onu da öyle kaybettim iki kayıp yaşamış bi insan olarak ne zorluklarla kavuşacağım bilmiyorum ama Rabbime güveniyorum inşallah sağ salim kucaklarımızı dolduracak inanıyorum.

kabızlığa iyi gelen kayısı suyu demişti bir arkadaş buğun denedim ama banamısın demiyor ne yesem ne içsem sanki 22 haftalık değilde 35 haftalık gibi şişiriyor iki lokma yesem midem kocaman oluyor aklınıza ne gelirse denedim kayisi suyu bol bol su içmek marul 🥬 yeşillik tüketmek kepekli ekmek yemek öğünleri azaltmak öyleki bazen zorluk yaşamayım diye yiyemiyorum hiçbişey ne yapacağimi şaşırdım demir ilacı kabız yapıyormuş ona biraz ara verdim iyi geldi ama malum onuda içmeden olmuyor 🥴🥴hayırlısı ile bir doğurup bebeklerimi kucağıma alıp sağlığıma kavuşmak istiyorum bide doğuran arkadaşlar sizin doğum sonrası kabızlığınız hala varmıydı yoksa düzene girdimi ?
Kivi ve kırmızı erik öneririm 2 tane kivi yada 3 4 tane büyük kırmızı erik yiyince acayip çalışıyor bağırsaklar tavsiye ederim

Vaalbara Vaalbara lansinoh göğüs ucu kremi almayı planlıyorum senin önerinle ve araştırdığım kadarıyla ama çok iyi yorumların yanında bir de içeriğindeki lanolinden dolayı kokusunun ağır olduğu ve bebeğin emmek istemediğinden falan bahsetmişler var mıdır acaba böyle bi durum?
Lansinohta asla koku yok hangisinden bahsediyorlar ki 🤔 incele açıklamasını renk koku tat icermez yazıyor zaten,boyutuna dikkat et bu 10ml, 40ml de var, minik al denemiş olursun begenirsen yedeklersin, tadına bende bakmıştım hiç koku tat hissetmedim

Son düzenleme:
Önceden gebelik ne kadar kolaymış yada ben bu kadar detaylı bilmiyormuşum “hamile haberi, cinsiyet ve doğum sıralamasından “ibaretti benim için bu neymiş arkadaş hep bir panik bir telaş 😁

O neydi bu nedendi derken anı yaşayamıyorum neyse ki bura var sorularıma cevap bulup biraz rahatlıyorum ❤️

Bir arkadaş yazmıştı çocuklarla da buluşalım diye o kadar haklı ki..
Bunu bende isterim Temmuz 25 anaları 😁❤️
İyi ki varsınız özellikle tecrübeli ve donanımlı anneler ve adayları ❤️
Gerçekten öyle. Ben de hiç hamilelik nasıl bi süreç bilmezdim sadece mide bulantısı oluyor diye biliyordum ama kolay değilmiş. Şimdi mesela hamilelerle çok güzel empati yapabiliyorum 😀 benimle de sadece hamilelik geçirmiş kişiler empati yapabiliyor. Ama az kaldı yarısından çoğu bitti :) sonu çok güzel iniallah 😍

Evet buluşma mükemmel olur. Çocuklarımızla buluşuruzzzz 😍😍

Ayy okurken yumuş yumuş oldum darısı bana benim daha dışardan belli olmuyor yada ben yakalayamıyorum 😍
Suan bu mesajı yazarken bile hop hop hoplatıyor benim kız karnımı ❤️🤣 muhtemelen görmüyorsundur kuzum o haftalarda da belliydi benim çünkü. Daha küçüktü hareketleri daha hafif belli oluyordu ama oluyordu. Şimdi bildiğin sarsıyor karnimi acayip şekilde. 🤣🥰 İnşallah en kısa zamanda görürsün çok güzel çünkü 🥰❤️ ama görürsün artık bence belli olma zamanın gelmiş senin de ❤️🥰😍
merhaba ben geçen hafta çam sakurada detaylı ultrason muayenesi olmuştum 21+2 de malesef ense kalınlığı 7.3 çıkmıştı ve kalpte parlaklık var demişti amniyosentez önerdiler biz istemedik riskten dolayı 11 14 hafta aralığında 1.4 ve 1.8 çıkmıştı ense kalınlığı doktorum ideal demişti ikili test istemedi bende güvendim 4 lü tarama istedi sadece ondada sadece yaş riski çıkmıştı negatifti biz çam sakuradan sonra ilk haftalardan bu yana kontrolümü yapan doktora geçtim oda bu haftalarda ense ölçümü yapılmaz bir anlamıda olmaz ve tekrar kendide baktı bu bebekde ense kalınlığı yok ben muayenemde sıkıntı görmüyorum dedi tabi biz rahatladık yinede kendisi bir perinotolog önerdi bugün ona gittik oda çamsakuradaki aynı bulguları söyledi tüp bebek tedavisiyle gebeyim sabahtan bu yana araştırıp umut olacak bişey arıyorum böyle olup sağlıklı doğum yapan varmı duyduğunuz falan fetal dna da çok pahalı malesef şuan imkan yok pazartesi tekrar kendi doktoruma gidecem sonuç için ama elim ayağım tutmuyor sabahtan bu yana bir umut arıyorum
Canım kalpte parlaklık ile ilgili hiç bir fikrim yok. Geçmiş olsun demek istedim sadece. Ense kalınlığına gelince, yapılması gereken zamanda bakılmış normalmiş, şuan sana kalın demelerinin hiç bir anlami yok çünkü zamanı değil artık. Hiç bir şey ifade etmez bu haftalarda. Arkadaşlar da çok güzel aciklamislar zaten. Kalbini ferah tutmaya çalış biliyorum zor benim de beyinde su kesesi sınırda çıktı detaylıda sık kontrolde tutuyorlar iki doktor da. Sınırı geçmemesi gerekiyor. Dua ediyorum sadece çünkü şuan elimden gelen bir şey yok. Fetal DNA testi için de ben eskisehirdeyim burada Osmangazi üniversitesi tıp fakültesi 444 TL gibi cüzi bir rakama yapıyor. Ama 1 ayda ancak çıkıyor. Hemen çıkmıyor diğer şirketlerin yaptığı gibi. Eğer istersen buraya gelip yaptırabilirsin. Ama dediğim gibi zaten 1 ayda çıkıyor ve doğuma ne kalmış olacak 1 ay sonra. Bence gönlünü ferah tutmaya çalış bol bol dua edelim elimizden de başka bir şey gelmez. Ben inanıyorum ki sağlıkla gelecekler inşallah evlatlarimiz. ❤️🤲

Canım bunların hepsi tarama hiçbiri kesin sonuç vermez. Sadece riskler üzerinden konuşulur. Risk yüksek gibi görünürse ileri bir tetkik istenir. Fetal DNA testi %99.9 gibi bir sonuç verirken sadece amniyosentez %100 doğru sonuç verir bebeğin genetiği ile ilgili.

Bir önceki gebeliğimde oğlumun kalbinde parlak nokta ve bir bobreginde büyüme vardı. Biz o nedenle fetal DNA testi yaptırdık 21. haftadan sonra. Sağlıklı geldi. Bu işaretlere marker diyorlar kalpte parlak nokta, böbrekte büyüme, burun kemiginin küçük olması? Bacaklardan birinin kısa olması gibi bir çok şeye bakıyorlar bu bir sürü veriden iki tanesinde sorun görürse ileri bir tetkik ister.

Benim bu detaylı ultrasonda da ense kalınlığına baktı 6 ve altı olmasını isteriz dedi. Ama bu her zaman demek değil ki bebek sağlıksız. İçin rahat etsin, bebek doğana kadar aklında soru işareti kalmasın istersen ben amniyosentezden ziyade fetal DNA'yı tercih etmiştim.

Amniyosentezin enfeksiyon riski bebeğin sağlıksız çıkma riskinden daha yüksekti çünkü. Ama tabi ki bu karar tamamen sana kalmış. İstersen hiçbir ileri tetkik de yaptırmaya bilirsin. Ben gebeliği sonlandırmak tan ziyade, doğacak bebeğim eğer bir anomali sahibi olacaksa bunu bilmek kendimi ona göre hazırlamak isterim diye yaptırmıştım. Ve acaba öyle ki ya da böyle mi diye kaygilanip doğuma kadar düşünmemek için. ❤️
amniyosentez zaten kesinlikle istemedik diğeri içinde 21 bin demişler eşime dün zaten 6 bin detaylıya ödedik ve tabiki öncesi var düşük tedavileri tüp bebek tedavisi ilaçlar derken şuan o maddiyata sahip değiliz ama eşim bakacam bir çaresine dedi diyelim ki yapabildik yine de çaresiz tedavisi olmayan bişeymiş kendi içimden geçenden utanıyorum korkuyorum

Suan bu mesajı yazarken bile hop hop hoplatıyor benim kız karnımı ❤️🤣 muhtemelen görmüyorsundur kuzum o haftalarda da belliydi benim çünkü. Daha küçüktü hareketleri daha hafif belli oluyordu ama oluyordu. Şimdi bildiğin sarsıyor karnimi acayip şekilde. 🤣🥰 İnşallah en kısa zamanda görürsün çok güzel çünkü 🥰❤️ ama görürsün artık bence belli olma zamanın gelmiş senin de ❤️🥰😍

Canım kalpte parlaklık ile ilgili hiç bir fikrim yok. Geçmiş olsun demek istedim sadece. Ense kalınlığına gelince, yapılması gereken zamanda bakılmış normalmiş, şuan sana kalın demelerinin hiç bir anlami yok çünkü zamanı değil artık. Hiç bir şey ifade etmez bu haftalarda. Arkadaşlar da çok güzel aciklamislar zaten. Kalbini ferah tutmaya çalış biliyorum zor benim de beyinde su kesesi sınırda çıktı detaylıda sık kontrolde tutuyorlar iki doktor da. Sınırı geçmemesi gerekiyor. Dua ediyorum sadece çünkü şuan elimden gelen bir şey yok. Fetal DNA testi için de ben eskisehirdeyim burada Osmangazi üniversitesi tıp fakültesi 444 TL gibi cüzi bir rakama yapıyor. Ama 1 ayda ancak çıkıyor. Hemen çıkmıyor diğer şirketlerin yaptığı gibi. Eğer istersen buraya gelip yaptırabilirsin. Ama dediğim gibi zaten 1 ayda çıkıyor ve doğuma ne kalmış olacak 1 ay sonra. Bence gönlünü ferah tutmaya çalış bol bol dua edelim elimizden de başka bir şey gelmez. Ben inanıyorum ki sağlıkla gelecekler inşallah evlatlarimiz. ❤️🤲
çok geçmiş olsun inşaallah sağlıkla gelecekler allahın izniyle tabiki yine de içimde eksiklik var ilaçlarımı bile bugün ilk defa unuttum içmeyi üzüntümden saati geçti ilkkez radyoloji ne bilmiyorum bende randevu alım devlette vardır inşaallah eşim başka perinotolağa gidelşm diyor ama bunada gidelim

amniyosentez zaten kesinlikle istemedik diğeri içinde 21 bin demişler eşime dün zaten 6 bin detaylıya ödedik ve tabiki öncesi var düşük tedavileri tüp bebek tedavisi ilaçlar derken şuan o maddiyata sahip değiliz ama eşim bakacam bir çaresine dedi diyelim ki yapabildik yine de çaresiz tedavisi olmayan bişeymiş kendi içimden geçenden utanıyorum korkuyorum
Biraz daha araştırın canım daha uyguna yapan yerler var. Maddi olarak büyük külfet evet ne yazık ki. Ama Eskişehir'e yakinsaniz Osmangazi üniversitesi çok daha cüzi bir ücretle yapıyor. Gerçi şimdi dövizler arda çıktığı için de zam gelmiş olabilir. Türkiye'deki laboratuvarlar ile çalışan kurumları bulursanız belki daha ucuza bulabilirsiniz eger mutlaka yaptırmak istyorsaniz ❤️

Kızlar boğaz ve kulak ağrım vardı gece, kulak dindi ama boğaz yutkunurken zorlanıyorum bal limon karabiber tüketiyorum bu Ağrıların bebeğe zararı yoktur inşallah 🙏

Doktor inanın banada söyledi plesenta rahime yakın bir anda kanama açılabilir erken gebelik olabilir diye hic tedirgin olmuyorum. Rabbimin emaneti verecek olan da o o yüzden kötü düşünürsek kötü şeyleri çağırırız detaylı ultrason un bir zamanı var zamanı gectimi oda yanlıs sonuçlar verebiliyor o yüzden bebekte etkilenir sizin üzüntünüzden sağlıkla kucagımıza alıcaz Allahın izniyle minikleri :emir_bebek:
zaten benim doktorum geçen hafta bu haftalalarda ense kalınlığı bakılması anlamsız dedi kendi yönlendirdiği doktorda ölçtü yarın bakalım nasıl yorumlayacak bebek etkilendi biliyorum çünkü dünden bu yana oda uyanık sanırım hiç bu kadar aralıksız kıpırdamadı daha önce zagen doktotun verdiği resimde yüzünü ekşitmişti

Back
X