• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    135
Di mi ? :KK48: Bi hevesle, uça uça yemek yapıyorum sofra kuruyorum ama iş kaldırmaya toplamaya gelince “ay bana bi şeyler oluyor..” :confused:
Ahaha😂😂 yemek yapmak bana da çok keyifli hoş geliyor ama sonrası yok bazen eşime sen topla yıka diyorum 😂 yorgun olmadığı zaman yardım eder sağolsun ama çok yorulunca oda bırakır kaçar salona 😂😂

Kızlar iyi akşamlar 15 dk da bir idrar yapan ve sürekli tatlı isteyenler var mı ? 🥹
Benim aynı şekilde ne zaman su içsem lavabodayım. Deli gibi tatlı çekiyor canım şekerleri avuçlayarak ağzıma doldurasım geliyor. Açlık şekerim normal çıktı ama ben de korkuyorum biraz açıkçası şeker olayından 😕 O yüzden dizginlemeye çalışıyorum kendimi.

Yeni mi başladı canının sürekli tatlı çekmesi yoksa gebeliğin başından beri mi
Ben yiyordum arada kaçamak oluyordu tabi ama sonuçlar biraz sınırın üzerinde gelmiş 😒
Pazartesi bir görünelim de doktora ne yapılır öğrenelim
Son 1 aydır 😳
Çiş evet
Tatlı hayır :KK45::p

😍
Gece uykudan uyanıyorum ya böyle bi şey yok 😁❤️
İftara misafirim vardı. Anca şimdi oturdum. Ayaklarımı uzattım. Mutfak savaş alanı gibi. Ama toplayacak halim yok.

Yarın belediyeyi arayayım. Toptan yükleyip götürsünler :işsiz::KK14: :confused:
ahahahhahaah
Sık sık tuvalete gidiyorum az tutsam tuvaletimi kasık agrısı yapıyor diyorum çocum iyi olsun :) ama tatlı malesef yeni yeni çikolata yemeye başladım.
aynı ben tuvalet meselesi 😁😁
Benim aynı şekilde ne zaman su içsem lavabodayım. Deli gibi tatlı çekiyor canım şekerleri avuçlayarak ağzıma doldurasım geliyor. Açlık şekerim normal çıktı ama ben de korkuyorum biraz açıkçası şeker olayından 😕 O yüzden dizginlemeye çalışıyorum kendimi.
ay bende daha var yaptırmaya şeker yüklemesi dua edelim de bi şey çıkmasın ❤️

Misafir ikindi vakti belli oldu. Kızım olmasa hiç yetişmezdim💙 Toplamaya da yardım etti yine.

Kalan işleri yapamaz. Yemek tencereleri falan küçüklere aktarılacak. Makine açılacak, mutfak temizlenecek. Mecbur olanları yapıp yatıcam. Yarına Allah Kerim
Ohhh valla kız büyümüş yardım edecek kadar maşallah maşallah Allah kolaylık versin güç kuvvet versinnn

Normalde yoktu ayaktayken oldu otururken hissetmiyorum ama takipçisiyim bakalım teşekkür ederim 🙏
Çok ayakta kalınca ağrı olması normalmiş. Rahim kasları bebeği taşırken geriliyormuş ve yoruluyormuş. O yüzden genelde sabah kalktığında değil de akşama doğru ağrıların artar dedi gerçekten öyle. Sabah uyanıyorum mis gibiyim akşama doğru ağrım oluyordu meğer kaslarım yoruluyormuş😀 yer çekimi var sonuçta diyor 🤣

Canım çok geçmiş olsun 💐
Tansiyon hamilelikte çok önemli dikkat edilmesi gereken bir şey benim her ilki hamileliğimde tansiyon düşüklüğü veya yüksekliği olmadı şükür sen ara ara takip ettir tansiyonunu ama
Benim bebiş te çok alttan baskı yapıyor tekmelerin bir kaçı ön kısımın alt tarafında hissedebiliyorum bazen hafif ağrı gibi oluyor sık sık yapıyor bazen nadiren vuruyor
Ama bugün farkettim ki dışardan görülecek kadar artık sert tekmeleri oluyor ve ben ilk defa eşim için video çektim sonunda 😂😂😂
Oda gördü tepkilere bak ne kadar kuvvetli diyor Ahaha 😂😂😂
Sağol kuzum benim. Takipteyim bakalım. İnşallah problem olmadan atlatırız su günleri. Kız valla çok fena vuruyor ya korkutuyor beni inan 🤣 ❤️ alttan üstten her yerden çakıyor cimcime. Karnımda uzun zamandır görüyorum hareketlerini ben kuzum dışarıdan çok iyi şekilde farkediliyor. Eşime diyorum bak diye bakıyor o da görüyor vurdukça zıplatıyor. Bazen de bir noktaya dayanıp yamultuyor. Şimdiden sigamiyor oraya doğum öncesi düşünemiyorum ben bu cimcimeyi. 🤣 Ablası doğum öncesi at kosturmustu resmen içimde doğana kadar ha bir tane yorulmamisti durmamisti. O küçücük doğmusken böyleydi bu cimcime ondan kilolu ve uzun olacak gibi duruyor gidişatı bakalım o ne yapacak doğum öncesi 🤣🤣🤣❤️

Çok ayakta kalınca ağrı olması normalmiş. Rahim kasları bebeği taşırken geriliyormuş ve yoruluyormuş. O yüzden genelde sabah kalktığında değil de akşama doğru ağrıların artar dedi gerçekten öyle. Sabah uyanıyorum mis gibiyim akşama doğru ağrım oluyordu meğer kaslarım yoruluyormuş😀 yer çekimi var sonuçta diyor 🤣
Olabilir gerçekten mantıklı 💕👍

Önceden gebelik ne kadar kolaymış yada ben bu kadar detaylı bilmiyormuşum “hamile haberi, cinsiyet ve doğum sıralamasından “ibaretti benim için bu neymiş arkadaş hep bir panik bir telaş 😁

O neydi bu nedendi derken anı yaşayamıyorum neyse ki bura var sorularıma cevap bulup biraz rahatlıyorum ❤️

Bir arkadaş yazmıştı çocuklarla da buluşalım diye o kadar haklı ki..
Bunu bende isterim Temmuz 25 anaları 😁❤️
İyi ki varsınız özellikle tecrübeli ve donanımlı anneler ve adayları ❤️

Sağol kuzum benim. Takipteyim bakalım. İnşallah problem olmadan atlatırız su günleri. Kız valla çok fena vuruyor ya korkutuyor beni inan 🤣 ❤️ alttan üstten her yerden çakıyor cimcime. Karnımda uzun zamandır görüyorum hareketlerini ben kuzum dışarıdan çok iyi şekilde farkediliyor. Eşime diyorum bak diye bakıyor o da görüyor vurdukça zıplatıyor. Bazen de bir noktaya dayanıp yamultuyor. Şimdiden sigamiyor oraya doğum öncesi düşünemiyorum ben bu cimcimeyi. 🤣 Ablası doğum öncesi at kosturmustu resmen içimde doğana kadar ha bir tane yorulmamisti durmamisti. O küçücük doğmusken böyleydi bu cimcime ondan kilolu ve uzun olacak gibi duruyor gidişatı bakalım o ne yapacak doğum öncesi 🤣🤣🤣❤️
Ayy okurken yumuş yumuş oldum darısı bana benim daha dışardan belli olmuyor yada ben yakalayamıyorum 😍

merhaba ben geçen hafta çam sakurada detaylı ultrason muayenesi olmuştum 21+2 de malesef ense kalınlığı 7.3 çıkmıştı ve kalpte parlaklık var demişti amniyosentez önerdiler biz istemedik riskten dolayı 11 14 hafta aralığında 1.4 ve 1.8 çıkmıştı ense kalınlığı doktorum ideal demişti ikili test istemedi bende güvendim 4 lü tarama istedi sadece ondada sadece yaş riski çıkmıştı negatifti biz çam sakuradan sonra ilk haftalardan bu yana kontrolümü yapan doktora geçtim oda bu haftalarda ense ölçümü yapılmaz bir anlamıda olmaz ve tekrar kendide baktı bu bebekde ense kalınlığı yok ben muayenemde sıkıntı görmüyorum dedi tabi biz rahatladık yinede kendisi bir perinotolog önerdi bugün ona gittik oda çamsakuradaki aynı bulguları söyledi tüp bebek tedavisiyle gebeyim sabahtan bu yana araştırıp umut olacak bişey arıyorum böyle olup sağlıklı doğum yapan varmı duyduğunuz falan fetal dna da çok pahalı malesef şuan imkan yok pazartesi tekrar kendi doktoruma gidecem sonuç için ama elim ayağım tutmuyor sabahtan bu yana bir umut arıyorum

merhaba ben geçen hafta çam sakurada detaylı ultrason muayenesi olmuştum 21+2 de malesef ense kalınlığı 7.3 çıkmıştı ve kalpte parlaklık var demişti amniyosentez önerdiler biz istemedik riskten dolayı 11 14 hafta aralığında 1.4 ve 1.8 çıkmıştı ense kalınlığı doktorum ideal demişti ikili test istemedi bende güvendim 4 lü tarama istedi sadece ondada sadece yaş riski çıkmıştı negatifti biz çam sakuradan sonra ilk haftalardan bu yana kontrolümü yapan doktora geçtim oda bu haftalarda ense ölçümü yapılmaz bir anlamıda olmaz ve tekrar kendide baktı bu bebekde ense kalınlığı yok ben muayenemde sıkıntı görmüyorum dedi tabi biz rahatladık yinede kendisi bir perinotolog önerdi bugün ona gittik oda çamsakuradaki aynı bulguları söyledi tüp bebek tedavisiyle gebeyim sabahtan bu yana araştırıp umut olacak bişey arıyorum böyle olup sağlıklı doğum yapan varmı duyduğunuz falan fetal dna da çok pahalı malesef şuan imkan yok pazartesi tekrar kendi doktoruma gidecem sonuç için ama elim ayağım tutmuyor sabahtan bu yana bir umut arıyorum
Bı fikrim yok durumunla ilgili sadece tüm.dualarim.seninle demek istedim, inşallah hicbirsey yoktur sağlıcakla doğar

Canım ense kalınlığı çıkan 100 kişiden belki 10 tanesi down sendromlu oluyor bu sadece bi risk yani kesin değil.

Geçmiş olsun diyeyim, gelmeden geçip gitsin ins. 💐

İkili test zamanı ense kalınlığı normaldi diyorsun. ☺️ Ben 2li yaptırmadım. Detaylıda ense kalınlığı sordum. Dr, bu haftada ense kalınlığı bir veri değildir dedi. Bu açıdan tek başına ense kalınlığı, bi argüman olamaz gibi düşün.

Kalpteki parlaklık konusuna gelince, zamanla takip edilen hastalarda bunun geçebildiğini okudum kk’de. İns seninki de geçer 🤲🏼

Bence sen kendi Dr una güven. Seni baştan beri takip eden Dr un dediğiyle amel et. 😊 Annem; orası bi kapalı kutu, yalnız Allah bilir der.

Ben de yerinde olsaydım, amniyosentez yaptırmazdım. Bu konuda ayrıntılı okumadım istatistik bilmiyorum ama tüp bebekle sağlıklı bebekler doğduğunu gördüm. Sonuçta en sağlıklı yumurta ve spermin döllenmesiyle bebek oluşuyor. Bu bakımdan, doğal yolla hamile kalanlardan daha şanslı olabilirsin.

Sen sadaka ver canım. Az sadaka, çok belayı def eder. Allah’a tevekkül et. Bak şu an sabah ezanı okunuyor. Hersey O’nun elinde 💙

Son düzenleme:
Geçmiş olsun diyeyim, gelmeden geçip gitsin ins. 💐

İkili test zamanı ense kalınlığı normaldi diyorsun. ☺️ Ben 2li yaptırmadım. Detaylıda ense kalınlığı sordum. Dr, bu haftada ense kalınlığı bir veri değildir dedi. Bu açıdan tek başına ense kalınlığı, bi argüman olamaz gibi düşün.

Kalpteki parlaklık konusuna gelince, zamanla takip edilen hastalarda bunun geçebildiğini okudum kk’de. İns seninki de geçer 🤲🏼

Bence sen kendi Dr una güven. Seni baştan beri takip eden Dr un dediğiyle amel et. 😊 Annem; orası bi kapalı kutu, yalnız Allah bilir der.

Ben de yerinde olsaydım, amniyosentez yaptırmazdım. Bu konuda ayrıntılı okumadım istatistik bilmiyorum ama tüp bebekle sağlıklı bebekler doğduğunu gördüm. Sonuçta en sağlıklı yumurta ve spermin döllenmesiyle bebek oluşuyor. Bu bakımdan, doğal yolla hamile kalanlardan daha şanslı olabilirsin.

Sen sadaka ver canım. Az sadaka, çok belayı def eder. Allah’a tevekkül et. Bak şu an sabah ezanı okunuyor. Hersey O’nun elinde 💙
ya allah razı olsun içim rahatlıyor böyle duyduğumda okuduğumda evet benim doktorum da anlamı yok dedi ense kalınlığının ama yinede korku sardı kendim içşn değil kızım için korkuyorum inşaallah sağlıklıdır benim canım kızım

Ay bu doktorlar felaket tellalı resmen gerçekten test yaptırsak bi dert yaptırmasak bi dert bol bol dua edelim

Back
X