- 2 Şubat 2023
- 401
- 568
- 33
- 34
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #7.601
Kuzu benimde aşağıdaydı plesentam miyom bildiğim kadarıyla yok gerçi ama geçen hafta son kontrolde düzelmeye başlamış dedi çok eğilip kalkma yorma kendini ve fazla yürümemeye çalış demişti kanama riskin olur dediMrb canım anneler umarım hepiniz iyisiniz bebişlerinizde iyidir bı süredir yoğunluktan giremedim ama takip ediyordum sizleri galiba cinsiyeti en geç ben öğrendim benimde oğluşum oluyormuş sağlıklı gelsin inşallahkızlar bu arada Dr banada plesanta aşağıda dedi on duvarında hatta takip edecez dedi ayrıca miyomlarimda var beni biraz huzursuz etti bu durum erken doğum riski olabilirmiş plesantanin aşağıda olması benim gibi olan arkadaşlar vardı hatırlayamadım isimleri şuan durumunuz nasıl tekrar kontrole gittiniz mi plesantasi yukarı çıkan oldu mu benim ilk hamileligim ve biraz tedirginim bu yüzden
Benim 3,5 - 3,8 cm arası çıkıyor her ölçümde ve doktor iyi diyor hepsinde.Ay ben de nöbetteyim o yüzden ayaktayım malesefevde olsam da anca dalmıştım uykuya sanırım.
Kızlar bi sorum olacak. 13. Haftada doktorum rahim ağzı uzunluğunu 3.5 cm ölçmüş yeni farkettim videoları izlerken. Bunun ölçüsü nedir normal mi, sizlerin ki kaç çıkmıştı ?
Aiy tamam o zaman normaldir muhtemelenBenim 3,5 - 3,8 cm arası çıkıyor her ölçümde ve doktor iyi diyor hepsinde.
Aynen ölçtür, tek sıkıntı idrara sıkışık gitmek onu ayarlamakta hep zorlanıyorum ya sıkışmamış oluyorum ya son mertebede oluyorum biraz fazla bastırsa kaçacak gibi. Kegel'lerinizi unutmayın arkadaşlar bak yineAiy tamam o zaman normaldir muhtemelenyarın tekrar gideceğim olmazsa yine ölçtürürüm. Teşekkür ederim kuzucum
Ya bende de bilerek su içiyorum öncesinde. Sıkışık da oluyorum. Doktorum diyor ki senin biraz idrarın var sanırım hadi yapta gel öyle bakalımAynen ölçtür, tek sıkıntı idrara sıkışık gitmek onu ayarlamakta hep zorlanıyorum ya sıkışmamış oluyorum ya son mertebede oluyorum biraz fazla bastırsa kaçacak gibi. Kegel'lerinizi unutmayın arkadaşlar bak yine
Herkes te olacaak diye bişey yok ya beniö başlarda çok bir kusmam falan olmadı ondandr belkide .Yarın detaylı ultrasonum var umarım iyidirler iyi şeyler duyarım . Biraz zmaan geçince ister istemez evham basıyor gidip görünce geçiyor galiba bu yüzden☺
Aslında ilk 3 ay vücudun hamileliğe alışması süreci olarak adlandırıyor doktorlar o yüzden normal gelmişti ama tabi herkes birbirinden farklı. Evet gerçekten çok haklısınız ayda 1 kontrol var ve hissedemediğimiz için de her şey yolunda mı bilemiyoruz. Sağlıkçı bir arkadaşıma sormuştum. O da şiddetli kasık ağrın ve veya kanaman olursa problem olur yoksa endişelenme demişti ona güveniyorum açıkçası ben deHerkes te olacaak diye bişey yok ya beniö başlarda çok bir kusmam falan olmadı ondandr belkide .Yarın detaylı ultrasonum var umarım iyidirler iyi şeyler duyarım . Biraz zmaan geçince ister istemez evham basıyor gidip görünce geçiyor galiba bu yüzden☺
Ben de o şekildeyim. Siz kaç haftalıksınız bilmiyorum ben daha 7 haftalığım ve böyle bir ağrı için çok erken diye düşünüyorum endişelendim de açıkçası.Kasıklarımdan başlayıp sol bacağıma doğru inen bir ağrı başladı, son 4 saattir devam ediyor. Ayağa kalkınca ağrı çoğalıyor, otururken de hissediliyor, yatınca sadece bacağa vuran kısmı kalıyor. Hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu?
Böyle sol tarafımda bir baskı var. sanki sol tarafımdan yumurtlayacakmışım gibi bir ağrı.
Gözün aydınKizlar selamlar randevuya girdik şimdi bebeğim maşallah sağlıklı eli ayağı durmuyordu yerindeplesentam rahim ağzında değil artık şükür plesantasi assada olanlara bı umut boyumuz 20 cm kiloda 340 gram haftaya detaylı ultrasona gireceğiz inşallah benden haberler bu kadar
Çok sevindim canım benimKizlar selamlar randevuya girdik şimdi bebeğim maşallah sağlıklı eli ayağı durmuyordu yerindeplesentam rahim ağzında değil artık şükür plesantasi assada olanlara bı umut boyumuz 20 cm kiloda 340 gram haftaya detaylı ultrasona gireceğiz inşallah benden haberler bu kadar
Amiiinnnn inşallah canımÇok sevindim canım beniminşallah detaylı da güzel geçer iyi haberlerle gelirsin.
Canım calisiyormusun eğer çalışıyorsan yanindakilerden yardım iste ben bırakmak zorunda kaldım işimi evde dinlendim bol su içtim bulduğun her boşlukta dinlen çocuğun vurduğu yerde ağrı olması normal benimde hep bebeğin vurdugu yerler ağrıyor geneldeKızlar bu aralar stresli bir hamilelik geçiriyorum. Buraya her ne kadar yansıtmasam da zor günler atlatiyorum. Karnımın sol yanında neredeyse sürekli bir ağrı var stres oldukça daha çok saplanıyor. Bebek de solda genelde o taraf daha sis ve sürekli oradan vuruyor. Arada ortadan çok nadir sağdan genelde soldan vuruyor. Gün içinde sürekli ama sürekli eğilip dogruluyorum, yorgunluk tavan zaten. Ağır da kaldırıyorum ara ara. Bu şartlarda bu plesanta yukarı çıkar mı?
Yok canım ben çalışmıyorum evdeyim. Ama küçük kizim var sabahtan yatana kadar oturmuyorum desem yeridir. Evde olmakla dinlenebilsem keşke. Ama imkan yok. Bazen saliyorum onu yapmayayim bunu yapmayayım diye. En olmadık zamanda biri geliyor. Her şeyi geçtim yemek yapmadan bulaşık yıkamadan çamaşır yıkamadan olmuyor. Çocuk da olunca çamaşır hiç bitmiyor zaten. Eşimle de bazen anlaşamadıgimiz şeyler oluyor, her ailede zaman zaman olduğu gibi. Ama benim uzanıp dinlenmem gerekirken sürekli ayaktayim yardım edenim de yok. Annemler uzakta, kayınvalidemin de işi, hayatı kendine göre. Kimseden yardım da isteyemiyorum. Napcam bilmiyorum. Ayın 1inde detaylim var inşallah çıkmıştır. Yoksa artık son çare yardım isteyeceğim cevremdekilerden.Canım calisiyormusun eğer çalışıyorsan yanindakilerden yardım iste ben bırakmak zorunda kaldım işimi evde dinlendim bol su içtim bulduğun her boşlukta dinlen çocuğun vurduğu yerde ağrı olması normal benimde hep bebeğin vurdugu yerler ağrıyor genelde
Yahu önemli olan sen ve karnındaki bebeğin birde kızın yemeğini yap kızınla ilgilen işler de biraz kaliversin canım bu kadar yıpratma kendini biride çıkıp gelse Cat kapi evin her daim temiz olmak zorunda değil bı çocuğun var üzerine birde hamilesin bulduğun her boşlukta dinlen yat şuan karnında ki bebeğin de buna ihtiyacı var unutmaYok canım ben çalışmıyorum evdeyim. Ama küçük kizim var sabahtan yatana kadar oturmuyorum desem yeridir. Evde olmakla dinlenebilsem keşke. Ama imkan yok. Bazen saliyorum onu yapmayayim bunu yapmayayım diye. En olmadık zamanda biri geliyor. Her şeyi geçtim yemek yapmadan bulaşık yıkamadan çamaşır yıkamadan olmuyor. Çocuk da olunca çamaşır hiç bitmiyor zaten. Eşimle de bazen anlaşamadıgimiz şeyler oluyor, her ailede zaman zaman olduğu gibi. Ama benim uzanıp dinlenmem gerekirken sürekli ayaktayim yardım edenim de yok. Annemler uzakta, kayınvalidemin de işi, hayatı kendine göre. Kimseden yardım da isteyemiyorum. Napcam bilmiyorum. Ayın 1inde detaylim var inşallah çıkmıştır. Yoksa artık son çare yardım isteyeceğim cevremdekilerden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?