• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Merhaba arkadaşlar. Herkes iyidir umarım.

Burun tıkanıklığı yaşayan var mı? Alerjik rinit vardı bende her zaman, gün içinde olmadık zamanda hapşırmaya başlarım, pıt pıt burnum akar ama tıkanıklık olmazdı. Şimdi neredeyse her gece oluyor, hatta nefes alamadığım kabuslar görerek bir uyanıyorum burnumun iki tarafı da tamamen tıkanmış gibi. Hamilelikte olabiliyormuş hormonlardan dolayı.

Yastığı yükseltmek ve odaya nemlendirici almak gibi çözümler öneriyorlar, bunları denedim. Yani hava nemlendiricisi almadım ama kaloriferi kapatıp odayı havalandırdıktan sonra yatınca hava kurumuyordur zaten, sorun nem değildir. Sizin bildiğiniz başka yöntem var mı bu konuda?
Bende gebeliğin başından beri ciddi bir tıkanıklık var hangi doktora gittiysem yapacak bir şey yok dediler :/ Tıkanıyor, açıyorum 1 saat sonra yine aynı... Serum fizyolojik önerdiler. Büyük paket alıyorum şırıngayla çekip burun deliklerinden veriyorum cidden rahatlatıyor. Onun haricinde ben de hava nemlendiricisinin işe yaramayacağını düşünüyordum ama denemek amaçlı küçük bir tane alıp iş yerinde masama koydum cidden epey fark etti. Ev için büyük boylarından alacağım.

Kızlar sanki bir kaçınızın da plasentası benimki gibi öndeydi, anterior plasenta diyorlarmış galiba. Siz bebeğinizin tekmelerini hissetmeye başladınız mı? İlk ne zaman hissettiniz?

Benim ilk hamileliğim, plasentanın konumundan ötürü 24. haftaya kadar hissetmeyebilirsin dedi.
Baktım bende de anterior yazıyor. Şu son 4 5 gündür bi kıpraşma hissettim gibi eğer bağırsak hareketi değilse. 10cm civarı bebeğn hareketi hissedilebilir mi onu da bilmiyorum oğlumda 18de hissetmiştim. Bunda kasığa doğru iç kısma doğru bişiler dokunuyor gibi oluyor. İnş bebektir :KK53:

Kasıklarımdan başlayıp sol bacağıma doğru inen bir ağrı başladı, son 4 saattir devam ediyor. Ayağa kalkınca ağrı çoğalıyor, otururken de hissediliyor, yatınca sadece bacağa vuran kısmı kalıyor. Hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu?

Böyle sol tarafımda bir baskı var. sanki sol tarafımdan yumurtlayacakmışım gibi bir ağrı.

Kasıklarımdan başlayıp sol bacağıma doğru inen bir ağrı başladı, son 4 saattir devam ediyor. Ayağa kalkınca ağrı çoğalıyor, otururken de hissediliyor, yatınca sadece bacağa vuran kısmı kalıyor. Hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu?

Böyle sol tarafımda bir baskı var. sanki sol tarafımdan yumurtlayacakmışım gibi bir ağrı.
Bende de oldu o haftalarda.

Ayakta fazla durunca, temizlik yaparken eşyaları itip çekince, kilim yollukları çırpınca yani kendimi yorunca oldu. Sonra hicbirsey yapmadığım evde oturduğum sonraki günlerde de devam etti. Sol ayağımı hareket ettirdiğimde vajinada batma şeklinde başlayıp bacağıma vuruluyordu ağrısı.

Sen de dinlen, ayakta durmayı azalt ins geçer.

Ahaha ye gitsin bacım ben meyveyle kapanışı yaptım 😂
Ben de meyve yedim bıraktım da dirayet gosteremezsem diye de eşimi tembihledim salak gibi şu saatten sonra ben açım dersem iki ceviz at bana sakın bir şey yememe müsade etme diye geceleri uyumami bekliyor zebani gibi karnımın gurultusunu duyduğundan🤦🏻‍♀️ uyumadı ki birşeyler ativersem ağzıma 😂😂

Ben de meyve yedim bıraktım da dirayet gosteremezsem diye de eşimi tembihledim salak gibi şu saatten sonra ben açım dersem iki ceviz at bana sakın bir şey yememe müsade etme diye geceleri uyumami bekliyor zebani gibi karnımın gurultusunu duyduğundan🤦🏻‍♀️ uyumadı ki birşeyler ativersem ağzıma 😂😂
Tembihlemeseydin keşke hamilesin sen ye gitsin bebise topak topak et can kan olsun ben akşam saatlerinde bebeği hissetmiyordum şuan içerde halay grubu kurdu galiba karnımı fena geriyo 😂

Ay ben de nöbetteyim o yüzden ayaktayım malesef 😀 evde olsam da anca dalmıştım uykuya sanırım.

Kızlar bi sorum olacak. 13. Haftada doktorum rahim ağzı uzunluğunu 3.5 cm ölçmüş yeni farkettim videoları izlerken. Bunun ölçüsü nedir normal mi, sizlerin ki kaç çıkmıştı ?

Ay o yeterki oynasin ben sabaha kadar uyumamaya razıyım sabahta randevumuz var uzun süre görmeyince geceden heyecan basiyo gorucem diye 😂
Hayırlısıyla sağlık haberlerini al da için rahatlasın biraz, ben bu ara sık gittiğim halde her gidişim bı telaşlı, ne bileyim ya rabbim bagislasin heyecan stres üst üste geliyor 😊

Ay ben de nöbetteyim o yüzden ayaktayım malesef 😀 evde olsam da anca dalmıştım uykuya sanırım.

Kızlar bi sorum olacak. 13. Haftada doktorum rahim ağzı uzunluğunu 3.5 cm ölçmüş yeni farkettim videoları izlerken. Bunun ölçüsü nedir normal mi, sizlerin ki kaç çıkmıştı ?
Canım Dr beni ölçtukten sonra sadece uzunluğu iyi durumda demişti hiç kaç cm diye sormak gelmedi aklıma
Hayırlısıyla sağlık haberlerini al da için rahatlasın biraz, ben bu ara sık gittiğim halde her gidişim bı telaşlı, ne bileyim ya rabbim bagislasin heyecan stres üst üste geliyor 😊
Amiiinnnn inşallah hepimizin evlatlarıni bağışlasın ❤️plesantasi da yukarı çıktıysa artık değme keyfime 😂

Back
X