- 6 Haziran 2024
- 215
- 304
- 18
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #7.581
Bende gebeliğin başından beri ciddi bir tıkanıklık var hangi doktora gittiysem yapacak bir şey yok dediler :/ Tıkanıyor, açıyorum 1 saat sonra yine aynı... Serum fizyolojik önerdiler. Büyük paket alıyorum şırıngayla çekip burun deliklerinden veriyorum cidden rahatlatıyor. Onun haricinde ben de hava nemlendiricisinin işe yaramayacağını düşünüyordum ama denemek amaçlı küçük bir tane alıp iş yerinde masama koydum cidden epey fark etti. Ev için büyük boylarından alacağım.Merhaba arkadaşlar. Herkes iyidir umarım.
Burun tıkanıklığı yaşayan var mı? Alerjik rinit vardı bende her zaman, gün içinde olmadık zamanda hapşırmaya başlarım, pıt pıt burnum akar ama tıkanıklık olmazdı. Şimdi neredeyse her gece oluyor, hatta nefes alamadığım kabuslar görerek bir uyanıyorum burnumun iki tarafı da tamamen tıkanmış gibi. Hamilelikte olabiliyormuş hormonlardan dolayı.
Yastığı yükseltmek ve odaya nemlendirici almak gibi çözümler öneriyorlar, bunları denedim. Yani hava nemlendiricisi almadım ama kaloriferi kapatıp odayı havalandırdıktan sonra yatınca hava kurumuyordur zaten, sorun nem değildir. Sizin bildiğiniz başka yöntem var mı bu konuda?
Baktım bende de anterior yazıyor. Şu son 4 5 gündür bi kıpraşma hissettim gibi eğer bağırsak hareketi değilse. 10cm civarı bebeğn hareketi hissedilebilir mi onu da bilmiyorum oğlumda 18de hissetmiştim. Bunda kasığa doğru iç kısma doğru bişiler dokunuyor gibi oluyor. İnş bebektirKızlar sanki bir kaçınızın da plasentası benimki gibi öndeydi, anterior plasenta diyorlarmış galiba. Siz bebeğinizin tekmelerini hissetmeye başladınız mı? İlk ne zaman hissettiniz?
Benim ilk hamileliğim, plasentanın konumundan ötürü 24. haftaya kadar hissetmeyebilirsin dedi.
Bu haftalarda değil canım. 28-30 dan sonra hareketleri takip etmek gerekiyorKizlar bebeğin hareketlerini kaç saat hissetmezsem evham yapmam gerekiyor?
Bende de oldu o haftalarda.Kasıklarımdan başlayıp sol bacağıma doğru inen bir ağrı başladı, son 4 saattir devam ediyor. Ayağa kalkınca ağrı çoğalıyor, otururken de hissediliyor, yatınca sadece bacağa vuran kısmı kalıyor. Hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu?
Böyle sol tarafımda bir baskı var. sanki sol tarafımdan yumurtlayacakmışım gibi bir ağrı.
Yalnız değilsinHerkes nerelerde, bı uykusuz ben miyim
Tek cişten uykusu kaçan ben miyim diyecektim de ayıp olmasın dedimYalnız değilsin
Hayır çise gitmekten henüz yatamadım yatsam uyuyacağımTek cişten uykusu kaçan ben miyim diyecektim de ayıp olmasın dedim
Bi çiş bır de bu saatlerde çöken bı mide kazinmasiHayır çise gitmekten henüz yatamadım yatsam uyuyacağım
Ahaha ye gitsin bacım ben meyveyle kapanışı yaptımBi çiş bır de bu saatlerde çöken bı mide kazinmasiyahu yemesem midem kaziniyor yesem gönlüm razı değil ceviz yedim bir iki kesmedi, benim canım neler istiyor neler
Ben de meyve yedim bıraktım da dirayet gosteremezsem diye de eşimi tembihledim salak gibi şu saatten sonra ben açım dersem iki ceviz at bana sakın bir şey yememe müsade etme diye geceleri uyumami bekliyor zebani gibi karnımın gurultusunu duyduğundanAhaha ye gitsin bacım ben meyveyle kapanışı yaptım
Evi toparladım, şimdi yatıcamHerkes nerelerde, bı uykusuz ben miyim
Ya gece 2-3 kez fiks kalkıyorum. Genelde Saat beş civarı WC te kalktığımda uykum çatlıyor. Bir daha dalamıyorum.Tek cişten uykusu kaçan ben miyim diyecektim de ayıp olmasın dedim
Tembihlemeseydin keşke hamilesin sen ye gitsin bebise topak topak et can kan olsun ben akşam saatlerinde bebeği hissetmiyordum şuan içerde halay grubu kurdu galiba karnımı fena geriyoBen de meyve yedim bıraktım da dirayet gosteremezsem diye de eşimi tembihledim salak gibi şu saatten sonra ben açım dersem iki ceviz at bana sakın bir şey yememe müsade etme diye geceleri uyumami bekliyor zebani gibi karnımın gurultusunu duyduğundanuyumadı ki birşeyler ativersem ağzıma
Al benden de o kadar, azıcıkta gelse ağrıtıyor çok sıkıştırıyor, uyku bolununce de uyku kaçıyor
Ay ne bileyim bu kadar ciddiye alacağınıTembihlemeseydin keşke hamilesin sen ye gitsin b
Ay o yeterki oynasin ben sabaha kadar uyumamaya razıyım sabahta randevumuz var uzun süre görmeyince geceden heyecan basiyo gorucem diyeAy ne bileyim bu kadar ciddiye alacağını
Maşallah maşallah daha ne olsun oynasın dursun
Hayırlısıyla sağlık haberlerini al da için rahatlasın biraz, ben bu ara sık gittiğim halde her gidişim bı telaşlı, ne bileyim ya rabbim bagislasin heyecan stres üst üste geliyorAy o yeterki oynasin ben sabaha kadar uyumamaya razıyım sabahta randevumuz var uzun süre görmeyince geceden heyecan basiyo gorucem diye
Canım Dr beni ölçtukten sonra sadece uzunluğu iyi durumda demişti hiç kaç cm diye sormak gelmedi aklımaAy ben de nöbetteyim o yüzden ayaktayım malesefevde olsam da anca dalmıştım uykuya sanırım.
Kızlar bi sorum olacak. 13. Haftada doktorum rahim ağzı uzunluğunu 3.5 cm ölçmüş yeni farkettim videoları izlerken. Bunun ölçüsü nedir normal mi, sizlerin ki kaç çıkmıştı ?
Amiiinnnn inşallah hepimizin evlatlarıni bağışlasınHayırlısıyla sağlık haberlerini al da için rahatlasın biraz, ben bu ara sık gittiğim halde her gidişim bı telaşlı, ne bileyim ya rabbim bagislasin heyecan stres üst üste geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?