Kızlar ben yaptığım kullandığım şeyleri paylaşıyorum belki sizin bebişlerinize de faydası olur.
Yaşım biraz ileri olduğu için daha önce hiç gebelik olmamasına rağmen doktorum progestan ve coraspin verdi bir de diofol (folik asit takviye) kullanıyorum. Multi vitamin için doktorum erken dedi, zamanı gelince ocean mummy başlayacağım.
özel sektörde yöneticilik yapıyorum çalışma hayatım biraz hareketli. Şimdilik kahvaltıda cocopops ve süt tüketiyorum öğlen tabldot yemek çıkıyor yiyebildiğim kadar yiyorum akşam da protein ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. aslında akşamları şu kahvaltıyı daha çok seviyorum: omlet, avokado, peynir ve zeytin. maden suyu içiyorum her gün 1 adet. eskiden 7-8 fincan kahve içiyordum şimdi kafeinsiz Türk kahvesi aldım 1-2 fincan içiyorum çay içmiyorum. Doktor tatlı ve şeker yememi istemiyor bazen kaçırıyorum canım helva istiyor bu ara ama tabii abartmıyorum. Ben 67 kilo ile hamile kaldım boyum 171 insülin direncim için glifor kullanıyordum bebeği öğrenince bıraktırdı doktorum. bir de balık yani omega-3 için dedi ki ülkemizde balıklarda fazla omega-3 yok onun yerine ceviz avokado kinoa falan tüket. İşte günde 2 porsiyon süt ürünleri tüketmeye çalışıyorum. kilo almaktan korkuyorum bu trimesterda zaten ekstra kalori ihtiyacımız yokmuş bazen gözüm dönüyor ama yapmamaya çalışıyorum. Sigarayı çok azaltmıştım bazen 1-2 içiyordum ama bugün karar aldım önce bebişin sağlığını düşüneceğim buna da artık el sürmüyorum. Ay uzun oldu ama bazen insan uzun bilgilere ihtiyaç duyuyor paylaşmak istiyor şimdi herkesle durumu paylaşmak için erken olduğu için ben burada sizinle paylaşınca keyif alıyorum. Sevgiler