Sanırım yurtdışında yapılıyor bu test. O yüzden de pahalı. Bi arkadaş yaptırmıştı. Daha önce erken doğum yapıp yoğun bakıma giren bebeği aylarca tedavi gördü ve vefat etti. Yası da 42 civarıydı. Tekrar hamile kalınca dr özellikle yaptırmasını istedi ve ABD ye gitti kanım , test orda yapılacak demişti.
Bu işler çok karışık. Ben zamanında 2li, 3lü test istemedim. Yaptırmadım. Gelecek sonuç sadece kalan gebelik günlerimi zehir eder, ne geldiyse razıyız düşüncesi ile.
Bu 2li, 3lü tarama testleri sadece ihtimal veriyor. Yüzde şu kadar ihtimal çocukta down sendrom olabilir tarzında. Ailemde çok yakınımda da bu tarama sonuçları yüksek ihtimal olumsuz çıkan ama sağlıklı bebek doğuran iki kişi var.
Bu fetal dna da bildiğim kadarıyla, bebeğin dnası anneninkinden ayırıp analiz ediliyormuş. Ve yüzde 99 küsür doğruluk payı var. Yani bir nev’i tanı koyuyor.
Sanıyorum tercih meselesi. Pahasından çok gerekliliği, hayata katacağı anlam önemli.
Misal fetal dna yüzde 99 olumsuz çıktı. Kaçıncı haftada yapılıyor bilmiyorum da yani çocuğu aldırmak mı gündeme geliyor o zaman
zor kararlar bunlar. İyice düşünülmesi araştırılması gereken şeyler.