Paket yeni duyduğum bir uygulama. İçerik anlamında ilk kez ayrıntılı içerik gördüm. Yağmur Tanem sayesinde.
Dikkatimi çeken, standartlar var içinde. Misal hamilelikte rutin yapılacak, dahiliyede bir muayenede yapılabilecek tahlilleri, satır satır yazmışlar. Evet bunlar ayrı ayrı testler ama alınacak 3-5 tüp kanla hepsine bakıyorlar. Ve adedine de 1 yazmışlar. Hamilelik boyunca bir kere daha gerek olsa opsiyon yok. Ücretli yapmak gerekiyor.
Nst yi 5le sınırlamışlar. Şeker yüklemesi listede görünmüyor. Hoş son yıllarda tartışmalı bi mevzu ama sanıyorum hala uygulanan bi şey.
2li test var. 3lü test yok. Hani bazı dr lar 2li temiz çıkınca 3lü istemiyor onu biliyorum. Ama detaylı ultrason yok misal.
Ve detaylı, tarama testlerinden daha önemli. Organlardaki işleyiş ve sağlık durumu tespit edilecek ki, olumsuz bir durum varsa hamileliğin geri kalanında ve doğum anında ve hemen sonrasında bi müdahale gerekse bu planlansın ve yapılabilsin.
Listede doğumdan sonra “bebeğin ilk genel muayenesi” demiş. Madde olarak belirtmiş, tamam ayrıntı belirtmesi etik anlamda doğru ve gerekli. Ama zaten doğumdan sonra çocuk dr bebeği tam bi muayeneden geçirir. Bu standarttır. Doğumdan bir hafta on gün sonra yapılan bi dr muayenesi var misal, işitme testi var. Sanki onu yazıyor gibi ekstra bi hizmet gibi yazmış.
Paket satın almanın gebe için avantajı olmalı ki tercih etsin. Hem fiyatlar bu kampanya ile daha uyguna gelmeli, hem de gebelikte rutinler tam yapılmalı. Öyle ki anne o yapıldı, bu yapılmadı. Onu nerede, nasıl, kaça yaptırırım diye düşünmesin. Pratik olsun.
Bi de söyle düşünelim..
Hastaneye yukarıdaki iki sayfalık liste verilip bunları birim fiyat olarak tek tek kaç tl ye yaptırabilirim diye sormalı.
Tek tek yapılınca misal 110 bin oluyordur, paket alınca 90 o zaman bi anlamı vardır derim.
Yukarıda yazdıklarım şahsi düşüncemdir ve beni bağlar arkadaşlar. Herkesin tercihine saygı duyuyorum