• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    97
Aha bunların hepsini içiyorum çantaya da koycam bu arada daha demin kolostrum geldi 😂 fazla iş yaptığım için mi yoksa benim süt bezlere çekilmediği için mi bilmiyorum hacı bu ne dedim bi sıktım fışkırdı. 🥲 eşime dedim tükkanı kapatıyorum haberin ola 😂😂

Eklentiler

• IMG_7871.png
    IMG_7871.png
    151,8 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_7872.png
    IMG_7872.png
    136,1 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_7870.png
    IMG_7870.png
    440,7 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_7873.png
    IMG_7873.png
    154,9 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_7874.png
    IMG_7874.png
    356,2 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_7875.png
    IMG_7875.png
    166,5 KB · Görüntüleme: 62
Ayy evet ekliyorum listeye onu.ne iyi oldu. Anestezi sonrası şart. Ben küçük bir çam çaydanlığım var onu ve termos koycm. Bir de kupa. Çerez:) iki veya üç gün kalırım çay kahve keyfi önemli :) bebek uyurken tabi
çerez çatal kaşık bıçak çok lazım olacak 😇😇

Evet benimki kız ve çok yayvan,az kiloda almadım kızımda ama hala karnım pek istediğim büyüklükte değil 😂
kızımın 37 haftalık karnı sivri filan değil

Eklentiler

• 6eda9df5-e0cd-4ccf-aa0d-62c0582d3efd-1_all_16968.jpg
    6eda9df5-e0cd-4ccf-aa0d-62c0582d3efd-1_all_16968.jpg
    47,7 KB · Görüntüleme: 62
Hanımlar selam, ailede seker hastalığı okdugu için şeker ölçüm cihazı alıp kontrol et demişti kuzenim birkaç hafta evvel. Ben de aldım bugün ilk kez evde denedik. Az önce yaptım aclik kan sekeri 47 çıktı. Hatalı falan mı ölçtük acaba ? İlk kez yaptık diye ve düşük çıktı diye de yanlış yaptık diye düşündük eşimle. Sanırım arkadaşlar vardı düzenli ölçüm yapan beni aydınlatabilir mi ? Bir de tokluk ne zaman yapayım? Birazdan kahvaltı yapacağız. Açlıktan itibaren mi saat ölçülmeli yoksa tokluktan itibaren mi ?

Hanımlar selam, ailede seker hastalığı okdugu için şeker ölçüm cihazı alıp kontrol et demişti kuzenim birkaç hafta evvel. Ben de aldım bugün ilk kez evde denedik. Az önce yaptım aclik kan sekeri 47 çıktı. Hatalı falan mı ölçtük acaba ? İlk kez yaptık diye ve düşük çıktı diye de yanlış yaptık diye düşündük eşimle. Sanırım arkadaşlar vardı düzenli ölçüm yapan beni aydınlatabilir mi ? Bir de tokluk ne zaman yapayım? Birazdan kahvaltı yapacağız. Açlıktan itibaren mi saat ölçülmeli yoksa tokluktan itibaren mi ?
Bir de saat hep aynı mı olmalı ? Gece diyelim uyudum kac saat sonra yapmam en mantıklısı olur ?

Benim tablomun altında bu ifade var bende ona uygun ölçüyorum sabah aclık şekeri gece en son ne yediginize baglı olarak degişir

Eklentiler

• 1000048480.jpg
    1000048480.jpg
    100,5 KB · Görüntüleme: 55
Bir de saat hep aynı mı olmalı ? Gece diyelim uyudum kac saat sonra yapmam en mantıklısı olur ?
Saatle işimiz sadece toklu ölçerken var onun dısında bir diyet uyguluyorsanız zaten ana öğünlerden once aç ve bir saat sonra yok ölçmeniz yeterli benim doktorum bir diğer tablodaki notunu da paylaşayım sizinle.

Eklentiler

• 1000048481.jpg
    1000048481.jpg
    85,9 KB · Görüntüleme: 32
Yavrum yarın ben de alışveriş yapcam dötümü gezdircem yaycam 😂😂 iş miş yapmıcam dışardan yicem 😂😂
Ahh ahh ben de bugün gezicektim ama istanbul beni yağmurla karşıladı😅😅😅
kızımın 37 haftalık karnı sivri filan değil
Benim de şu an bu kadar olmasa bile yayvan bir şekilde bakalım biz nasıl olucaz 37. Haftada❤️❤️❤️ 30 olduk heyecanımız iyice arttı. Allah hepimizi kazasız belasız çocuklarımızı kucağımzıa almayı nasip etsin

Saatle işimiz sadece toklu ölçerken var onun dısında bir diyet uyguluyorsanız zaten ana öğünlerden once aç ve bir saat sonra yok ölçmeniz yeterli benim doktorum bir diğer tablodaki notunu da paylaşayım sizinle.
Peki günde kaç kez ölçüyorsunuz ? Benim kitapçıkta 7 kez yazıyor da. Sabah öğle akşam aclik ve tokluk bir de gece yazıyor. Olması gereken değerler yazmıyor. Bir de bende seker cikmadi ailede genetik olduğu için her gün yap falan da demedi, dolayısıyla açıkca da anlatmadı. Ben internetten baktım da anlayamadım. Bazı yerlerde gebelikte aclik işte 60-90 arası olmalı diyor bazisinda 70 den küçük olmalı diyor. Kafam çok karıştı.

Ahh ahh ben de bugün gezicektim ama istanbul beni yağmurla karşıladı😅😅😅

Benim de şu an bu kadar olmasa bile yayvan bir şekilde bakalım biz nasıl olucaz 37. Haftada❤️❤️❤️ 30 olduk heyecanımız iyice arttı. Allah hepimizi kazasız belasız çocuklarımızı kucağımzıa almayı nasip etsin
ayy burda karla karışık yağıyor yükseklerde kar

Depend ve uzun ped. Hırka çünkü soğuk olur, Türk kahvesi, şeker ağza atmalık, still atıştırmalıklar var ya hipp’in onlardan ve rezene çayı. Ve aslında emin olmamakla beraber bidet ( tahiret musluğu olmadığı için şart bana 🙄)
Aha bunların hepsini içiyorum çantaya da koycam bu arada daha demin kolostrum geldi 😂 fazla iş yaptığım için mi yoksa benim süt bezlere çekilmediği için mi bilmiyorum hacı bu ne dedim bi sıktım fışkırdı. 🥲 eşime dedim tükkanı kapatıyorum haberin ola 😂😂
Ben de alayım o tarz bir şeyler. Atıştırmadan duramam:) hele kupam hep elimde olmalı 🥰 canım kolestrol bu haftalarda normal. Kendiliğinden akar arada. Ama sıkma gene de. Neden ? Çünkü memeyi uyarınca oksitlenir salgılanır oksitosin de rahim kasılmasını sağlar. O yüzden sıkmamak lazım. Kocişe de söyle :) oraya ellemeden 😀
çerez çatal kaşık bıçak çok lazım olacak 😇😇
Evet beybi haklısın. Hatta vücut silme mendilleri oluyor ya büyüklerden ondan da koymak lazım.

Kızlar sizin bebişler de hıçkırmaya başladı mı? Benımki bi başlayınca durdurak bilmiyor :) doğunca da böyle olur garibim. Abisi de öyleydi hala arada hıçkırık tutuyor 😀
Bazen düzenli aralıklarla sıçrıyor gibi bisey oluyor heralde hıçkırık tuttu diyorum ama 1 dakika filan sürüyor eğer hıçkırıksa tabi ☺️

Merhaba canlarım, umarım herkesin hamileliği yolunda ilerliyordur, biz bugün 28 haftalık oluyoruz 🥰 yazdıklarınızı belli aralıklarla okusamda her zaman yazamıyorum ama takipteyim,
yarın yüzünü görmek için gideceğiz yurtdışında olduğum için eğer yeşil alanda bir hamilelik geçiriyorsan ultrasona bir daha çağırmıyorlar bu yüzden özel ultrason kliniğine gideceğiz 😊 hareketler artık çok daha sert ve arada hıçkırıyoruz 😊
kiloya gelince 7 kilo aldım, sizlerde durumlar nasıl ☺️

Ben de alayım o tarz bir şeyler. Atıştırmadan duramam:) hele kupam hep elimde olmalı 🥰 canım kolestrol bu haftalarda normal. Kendiliğinden akar arada. Ama sıkma gene de. Neden ? Çünkü memeyi uyarınca oksitlenir salgılanır oksitosin de rahim kasılmasını sağlar. O yüzden sıkmamak lazım. Kocişe de söyle :) oraya ellemeden 😀

Evet beybi haklısın. Hatta vücut silme mendilleri oluyor ya büyüklerden ondan da koymak lazım.
Biliyorum kuzum sıkmamak lazım bu haftalarda ama 36. Hafta itibariyle ben kolostrum toplayacağım süt poşetlerine. Tabii o haftalara erişebilirsek. Doğumdan sonrası için depolamak adına. Elle sağım yaparak kolostrum toplayacağım. Emzirmeyi kestikten 5 ay sonra hamile kaldığım için süt bezlerim çekilmedi ama bence.

Kızlar merhaba, mart anneleri grubundan geliyorum :) Bebeğim nerdeyse hamilelik başından beri 2 hafta önden gidiyor. Bazı doktorlar SAT’ı geri çekiyormuş. Böyle bir tecrübesi olan var mı? Önden gitmesi erken doğacağı anlamına mı gelir bilginiz var mı?

Merhaba canlarım, umarım herkesin hamileliği yolunda ilerliyordur, biz bugün 28 haftalık oluyoruz 🥰 yazdıklarınızı belli aralıklarla okusamda her zaman yazamıyorum ama takipteyim,
yarın yüzünü görmek için gideceğiz yurtdışında olduğum için eğer yeşil alanda bir hamilelik geçiriyorsan ultrasona bir daha çağırmıyorlar bu yüzden özel ultrason kliniğine gideceğiz 😊 hareketler artık çok daha sert ve arada hıçkırıyoruz 😊
kiloya gelince 7 kilo aldım, sizlerde durumlar nasıl ☺️
Bende 27. haftayı dolduruyorum yarın. Bende 7 kilo aldım doktorum normal diyor. Dün kontrolüm vardı bizde yüzünü gördük. Her gittiğimizde farklı geliyor bana sürekli değişiyorlar ☺️

Back