2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    231
Kızlar doktornuz size bilgi verdimi bebeler aylık kaç gram alması gerekiyor
Tuniş 6700 olmuş ben 6 kilo civarı diye düşünüyordum. 2 aylıkken 5300dü. 1400 gr almış mamayı azalt dedi ama ne mümkün 🤦🏼‍♀️
Canım bizim geçen ay 39.5 tu kafa çapı bizim bıngıldak erken kapanacak o yüzden takibe alındı oğlum bıngıldak kapanınca Mr çekilecek beyin boşlukları arasındaki suturlar kapanmış mı ona bakacaklar inşallah erken kapanmaz baya baya küçüldü çünkü bungıldağı
Bıngıldağı kapanmamış kontrol etti sadece kafasına büyük dedi.
Kızlar bugün bana yine doktor perileri geldi. Bebişim -adı Kuzey artık öyle bahsedicem 😅- iki gündür çok hapşurmaya başladı, arada bir öksürdü ve durduk yere sızıntı şeklinde pütürlü kustu bir kere de balgamlı kustu. Eşime dedim çocuğu hasta ettik galiba hemen doktora. Neyse gittik doktora güzelce muayene etti çok şükür hiçbir şeyi yok. Bizim yaşadığımız yer çok yeşillik alerji olmuş olabilir dedi. Allerset verdi. 13 gün önce gitmiştim en son doktora, 13 günde 500 gram almış. Ama ben her şeyi kafaya takma, kurma huyumdan ne zaman vazgeçicem en ufak bir şey olsa hemen doktora gidelim Kuzeye bir şey oldu diye düşünüyorum bana akıl verin 🥺 En küçük şey de bile doktora götürüyorum çocuğun hasta olmayacağı varsa hastanede mikrop kapacak Allah korusun. Ama ne yapayım kafamda kuruyorum, araştırıyorum feci sonuçlar çıkıyor hep
Selam Kuzeye 🤗 ben de hep Tuna ya da Tuniş diye bahsediyorum çünkü o bi birey. Biz hastaneden Rsv kaptık, kuzenimin bebeği uyuz kaptı çok dikkat etmek lazım.

Kızlar bugün bana yine doktor perileri geldi. Bebişim -adı Kuzey artık öyle bahsedicem 😅- iki gündür çok hapşurmaya başladı, arada bir öksürdü ve durduk yere sızıntı şeklinde pütürlü kustu bir kere de balgamlı kustu. Eşime dedim çocuğu hasta ettik galiba hemen doktora. Neyse gittik doktora güzelce muayene etti çok şükür hiçbir şeyi yok. Bizim yaşadığımız yer çok yeşillik alerji olmuş olabilir dedi. Allerset verdi. 13 gün önce gitmiştim en son doktora, 13 günde 500 gram almış. Ama ben her şeyi kafaya takma, kurma huyumdan ne zaman vazgeçicem en ufak bir şey olsa hemen doktora gidelim Kuzeye bir şey oldu diye düşünüyorum bana akıl verin 🥺 En küçük şey de bile doktora götürüyorum çocuğun hasta olmayacağı varsa hastanede mikrop kapacak Allah korusun. Ama ne yapayım kafamda kuruyorum, araştırıyorum feci sonuçlar çıkıyor hep
O kadar iyi anlıyorum ki seni. Ben de kendimi manyak edip sonrasında hastaneye götürmeyenlerdenim. Özel doktorumuzu darlıyorum gece gündüz. Hep içimde bişeylere geç kalma korkusu. Şimdi götürmezsem ya kötü bişey olursa, kendimi asla affetmem tribi. Gerçekten çok zor ve aşmamız gereken bi konu. Çok yoruyo insanı

Kız sen deli misin ver bebeyi git biraz kafanı dinle, eşinle vakit geçir, yürüyüşe falan çık ve emin ol sonrasında bebekle daha kaliteli güzel vakit geçiriyorsun. Dinleniyorsun, sütün artar, keyfin yerine gelir. Ben neredeyse her gün babaanneye minimum 2 saat bırakıyorum. Bugün mesela evi temizledim her yer pırıl pırıl oldu öyle mutlu oldum ki. Sonra bebişimle çok güzel ilgilendim enerjim aşırı yerinde olunca bebiş de daha keyifli oldu. Bir de ben şimdiden alıştırıyorum ben hariç başkalarında da dursun diye sonra bana yapışık olmasın 😅
Ya iste bende kaygi bozuklugu var😄 ya cocuk aglarsa ve kv susturamazsa, beni isterse ve ben o anda yaninda olmayinca iyice huzurlanirsa, ya gazini cikardim sanip tam cikaramadan sirtustu yatiritsa ve bebegin bogazina kusmuk kacarsa, ya bensizlige alisir beni unutursa diye sacmalayarak gidiyo dusuncelerim😅

Canım nasıl yetişiyorsun bukadar şeye inan ben tek bebekle okadar zorlanıyorum ve adapte olamaya çalışıyorum ki kendime vakit bile ayiramiyorum artık şu işi banada öğret 😅bebe uyutup ev isi uapmak nedir maşallah,😅 tabiki her halimize şükürler olsun sağlıcakla bebeğimi kucağıma aldım her zaman Allah'a şükrediyorum bunun için
Rabbim önce sağlık versin canım inan insan bu hayat rutinine de alışıyor kolay değil elbette birde eşim öğlene kadar çocuk bakıyorum diye ev işlerinde asla yardımcı olmuyor ben işten geldikten sonra onun işi bitiyor bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyorum 🙈

Maşallah sana canım kendinle ne kadar gurur duysan az 🤍 ben bi bebişe yetişemiyorum yoruldum diyorum sen hem üç çocuğa bakıyorsun hem de işe gidiyorsun. Valla bravo 👏🏻👏🏻 kendini arada şımart hak ediyorsun. Allah kolaylık versin inşallah.
Bir şey dikkatimi çekti d vitamini emzirme yapıyorum yazmışsın ya d vitamini tok karnına verilir ilk önce emzirip sonra d vitamini veriyorsun değil mi? Üç çocuklu bir annesin daha iyi biliyorsundur ama söylemek istedim 🥰
Ay canım inan ona dikkat etmedim tok karnına her zaman vermiyorum ama bundan sonra dikkat ederim mutlaka söylediğin çok iyi oldu🥰 güzel dileklerin için çok teşekkür ederim

Ay ben de tam tersi, bebegi kimselere birakmiyorum 2 saat olsa bile. Hatta kayinvalidem bozuluyo anliyorum. Gecen dedi kizim sen de bak git kocanla bi kahve ic gel ben bakarim diye. Ben hemen itiraz ettim ay yok aglarsa bensiz durmaz diye🙄 yani sanki benden baska kimse begegime bnmki kadar iyi bakamiycakmis gibi geliyo bi de kv de olsa annem de olsa guvenemiyorum. Belki zamanla kırılır bu tutumum cunku anliyorum biraz kıl oluyolar bana bebegi hic birakmadigim icin😄
Ben olsam hemen bırakır kendime bir kahve ısmarlarim keşke benimde öyle birakcak birisi olsa yakınımda eşime bırakıp en fazla market gezmeye kadar çıkabiliyorum🙄

Tuniş 6700 olmuş ben 6 kilo civarı diye düşünüyordum. 2 aylıkken 5300dü. 1400 gr almış mamayı azalt dedi ama ne mümkün 🤦🏼‍♀️

Bıngıldağı kapanmamış kontrol etti sadece kafasına büyük dedi.

Selam Kuzeye 🤗 ben de hep Tuna ya da Tuniş diye bahsediyorum çünkü o bi birey. Biz hastaneden Rsv kaptık, kuzenimin bebeği uyuz kaptı çok dikkat etmek lazım.
Günde kaç kere mama veriyorsun canım

Bir akşam eşimle oğluşumu da alıp dışarı çıkacaktık.Kayınvalidem uyuyor mu göreyim dedi.Dışarı çıkacağız dedim bana bırakın dedi.2 saat bıraktım döndüğümde bebeğimi sarmış sarmalamış😂Gözleri dolmuş şekilde kapıyı açtı ne oldu dedik.Oğlum etrafa bakıyormuş melekler güldürüyormuş o da duygulanmış

canım gündüzleri uyuduğu ortam aydınlık oluyor mu? Bazen ne yaparsak yapalım onlar kendi düzenini kuruyor.Ben küçükken geceleri asla uyumazmışım😂

Yanına müzik açıp bırakmaya denedin mi ? Bazen öyle uyuduysa yanına bir ses açıyorum yağmur sesi veya piyano.Ben bulaşık makinesini yerleştiriyorum uyanmıyor.

Kesinlikle sıcak bir şey çay kahve koyup soğumadan içtiğim çok nadir😄

Canım bence önemli bir fark değil erkek bebek.Benim eşimin de başı biraz büyük hamileyken de bebek başı öndeydi.Doktor genetiktir demişti
Evet gündüz aydınlıkta uyuyor canım. Ağlama kusma saatlerimiz başladı bizim 😂
Benim oğluşun da kızımın da kafaları büyük biraz. Benim ve eşimin kafaları da büyükmüş

Ya iste bende kaygi bozuklugu var😄 ya cocuk aglarsa ve kv susturamazsa, beni isterse ve ben o anda yaninda olmayinca iyice huzurlanirsa, ya gazini cikardim sanip tam cikaramadan sirtustu yatiritsa ve bebegin bogazina kusmuk kacarsa, ya bensizlige alisir beni unutursa diye sacmalayarak gidiyo dusuncelerim😅
Canım ilk anneliğin anladığım kadarıyla ilk zamanla bende kimseye emanet edemezdim korkardım benim gibi kimse dikkat etmez sanırdım ama sana sadece bir öneri bu düşüncelerden kurtulmaya bak ara ara çık eşinle bi kafeye git kahve iç beraber yemeğe çıkın çocuğunu emanet edebileceğin biri de var görüntülü ararsın sık sık mesaj atarsın zaten çok uzaklaşılmıyor ama yine de insanın nefes almaya ihtiyacı var sen ne kadar iyi ve mutlu olursan bebeğin de öyle bebekler annenin stresini ve kaygısını sünger gibi emiyor biraz rahat olup kendine vakit ayırabilirsen sana çok iyi gelecek benim kaşımı aldırmaya giderken bile emanet edeceğim kimsem yok bu konfor öyle büyük bir nimet ki bana sorarsan faydalanabildiği kadar faydalan

Rabbim önce sağlık versin canım inan insan bu hayat rutinine de alışıyor kolay değil elbette birde eşim öğlene kadar çocuk bakıyorum diye ev işlerinde asla yardımcı olmuyor ben işten geldikten sonra onun işi bitiyor bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyorum 🙈
Benim eşimde çocuğa ana kucağında bakıyor uzaktan😅

Günde kaç kere mama veriyorsun canım
Valla hiç saymadım 🤣 gündüz doğru düzgün uyumadığı için ben ve memeler tükenene kadar emiyor. Her uyuma girişiminde emiyor. Arada mama içiyor. Mama da o kadar çok vermiyorum aslında. Bugün mamayı azaltmaya başladık memeden hiç ayrılmadı. Gerçi ataktan da olabilir.

Ay ben de tam tersi, bebegi kimselere birakmiyorum 2 saat olsa bile. Hatta kayinvalidem bozuluyo anliyorum. Gecen dedi kizim sen de bak git kocanla bi kahve ic gel ben bakarim diye. Ben hemen itiraz ettim ay yok aglarsa bensiz durmaz diye🙄 yani sanki benden baska kimse begegime bnmki kadar iyi bakamiycakmis gibi geliyo bi de kv de olsa annem de olsa guvenemiyorum. Belki zamanla kırılır bu tutumum cunku anliyorum biraz kıl oluyolar bana bebegi hic birakmadigim icin😄
Ben de eşime ve kardeşime bırakabiliyorum şuanda. Anneme bile bırakamıyorum. Annem ağladığında sakinleştirmeye uğraşmak yerine mama vermek istiyor🤦🏼‍♀️ ben bir şey deyince de küsüyor 🤣 her şeyini tamam edip annemin yanında bırakıp duşa giriyorum, evi topluyorum en fazla.

Aynen bebeklerimi kimseye bırakmadım hiç. Oğluş 2 buçuk yaşında, yeni yeni anneme bırakıyorum işim olduğunda.

Canım oda çok zor bizimki emerek uyuyor hemen ana kucağına.koyuyorum sallıyorum orda uyuyor öyle denedin mi emdikten uyuduktan sonra koymayı🥺
Ben ayağımda sallıyorum, uyuyunca da yavaşça ayağımdan bırakıyorum. Anakucağında uyursa, yatağına koycam diye kaldırırken uyanıveriyor. Emerek uyutmayı da çok seviyorum ama yatağına koyarken uyanıyor yine. En kolayı ayakta sallamak şu an😊

Eşimin kendi isteği istese annesini çağırabilir çağırmıyor onu da ben düşünmüyorum inan artık şu an tel düşündüğüm evlatlarım ve kendim ben ne kadar iyi olursam evlatlarım o kadar iyi oluyor
Sizin ikizler kaç yaşında maşallah 😊

Ben ayağımda sallıyorum, uyuyunca da yavaşça ayağımdan bırakıyorum. Anakucağında uyursa, yatağına koycam diye kaldırırken uyanıveriyor. Emerek uyutmayı da çok seviyorum ama yatağına koyarken uyanıyor yine. En kolayı ayakta sallamak şu an😊
Ben ayakta sallamayı başaramıyorum 🤣 ben sallayınca uyumuyor gıcık. Başkası sallayınca bayılıyor.

Eşimin kendi isteği istese annesini çağırabilir çağırmıyor onu da ben düşünmüyorum inan artık şu an tel düşündüğüm evlatlarım ve kendim ben ne kadar iyi olursam evlatlarım o kadar iyi oluyor
Allahım sana güç kuvvet versin canım❤️ Sana dua edeceğim. Şimdi zorluklarını çekiyorsun ileride meyvelerini toplarsın evlatlarınla mutlu huzurlu kocaman bir ailen olacak ne güzel😍 Keşke ben de senin gibi güçlü olacağımı bilsem cesaret etsem de büyük ailem olabilse☺️ Evlatların da sana teşekkür edecekler bir gün kardeşlerinin varlığı için☺️

Ya kızlar bizim oğlanın 2 gündür saçı dökülmeye başladı çok üzülüyorum duygulandım 🥲 biliyorum dert değil ama yazmak istedim😭
6 aydan sonra yenileri çıkmaya başlarmış.Benim bebe de biraz keltoş gibi oldu😂
google araştırmasına öncelikle son vermeni tavsiye ediyorum😀İlk çocuk olunca benim de hep bir yüreğim ağzıma geliyor anneme söylüyorum o hep olur normal bebek bu diyor😄Belki bir gün biz de o seviyeye geliriz

Back
X