Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
açılmam yokmuş, rahim uzunluğunda iyi dedi kasılmalar içinde duphaston diye bi hap verdi
Çok şükür geçmiş olsun 🙏 aynı şikayetle gittim 2 gün yatırdılar da beni nstde sancı çıktı. Aynı şekilde rahim ağzında sıkıntı yok diye taburcu etti ama bol istirahat dedi. Hiç iş yapmayın en az 2 3 gün hep yatın 🙏

Korkmayın bir arkadaşım sizin gibiydi. Doktor aç kalmayacak kadar yesen bile bebek beslenir korkma demiş ona. Ama sizin depolardan yer. Kendiniz için beslenmeye çalışın. Minikler yiyecek yemek buluyorlar şükür ki.

Benim 0 mide sorunum vardi. Erkek bebek bekliyorum reflünün hayat kalitesini ne kadar etkilediğini gördüm. Bir de gebe okulunda işte mide ilacı da olsa çok içmeyin dedi ebeler. Bugün zararsız diyorlar yarın zararlı derler falan gibi konuştular. Ben de doktor günde 2 ölçek Rennie önermesine rağmen içmiyorum çok. 3 5 kez içtim.

Hiç öyle düşünmüyorum. Şimdi bizim stresimiz büyük. Bebek nasıl doğacak? Sağlıklı mi? Hasta değiliz ama hasta gibiyiz. Rahmin içinde yaşanan hayat bilinmezlik dolu. Doğunca en azından kokusu ile teskin oluruz. Arkadaşım yeni doğurdu diyor ki uyuyamıyorum ama hamilelikteki tüm sıkıntılarımı unuttum iyi ki oğlum oldu. Ben hamilelik sürecinden pek haz etmedim. En başından beri endişeli bir insana dönüştüm.
Hamilelik bitince endişeli geçirdiğim günlere üzülüyordum neden tadını çıkarmadım hamilelikte hayatımızda ne kadar görebileceğimiz bir olay gibi ama yine öyle olmadı hep bir korku oluyor lohusalıktada anlayamıyor insan psikolojik olarak ama bitince her şey güzelleşiyor bencede bebeğin yanı başındayken bir gülüşü kokusu yetiyor ❤️

Bu gece midem beni uyutmadı üstelik ilaç da aldım. Hamileliğin ilk 3 ayından çok daha fazla istifra ettim bu aylarda. Çok yoruldum. Allah sağlıkla kurtarsın hepimizi. Bu kadar çok bu dönemde istifra etmek normal mi acaba?

Bu gece midem beni uyutmadı üstelik ilaç da aldım. Hamileliğin ilk 3 ayından çok daha fazla istifra ettim bu aylarda. Çok yoruldum. Allah sağlıkla kurtarsın hepimizi. Bu kadar çok bu dönemde istifra etmek normal mi acaba?
Az önce uygulamada okudum ikinci trimers dönemi balayı dönemi diyor üçüncü de bulantı kusma tekrar baslarmis mide iyice sıkıştığı için... Ah sağlıkla kucağınlmiza alsaydık.

Şeye de katılmıyorum doğunca rahat ediyorsun en azından sen uyurken birileri bebeğe bakabilir ama şimdi gece gündüz Birliktesin işe giderken banyoda tuvalette yemek yaparken... Yanlış bı şey yersem ya düşersem ya biri bı şey yaparsa çalışan bir gebe olarak bunlar beni strese sokuyor. Oğlum da da doğunca hamile halimi çok özlemiştim ilk zamanlar. Ama şimdi düşünüyorum yok ya doğmuş bebe çok daha iyi 😅😅

Günaydın kızlar, ben sol tarafıma yatamıyorum 1 haftadan beri, yatınca kasığımda yanma batma gibi birşey oluyor, ve inanılmaz hareketleniyor bebek, neden acaba?
Bu haftalarda sonra sola yatmak daha iyi diye zorluyorum kendimi ama asla bebeğim de ben de rahat edemiyoruz, ayakları o tarafta da sıkıştırıyor muyum onu acaba, böyle olan var mı?

Benim başlarda bir iki defa kusmam oldu şimdi başladı midem yanmıyor dördüncü ayda bi kaç gün yandı garip bir hamilelik geçiriyorum snsjdj

Günaydın kızlar, ben sol tarafıma yatamıyorum 1 haftadan beri, yatınca kasığımda yanma batma gibi birşey oluyor, ve inanılmaz hareketleniyor bebek, neden acaba?
Bu haftalarda sonra sola yatmak daha iyi diye zorluyorum kendimi ama asla bebeğim de ben de rahat edemiyoruz, ayakları o tarafta da sıkıştırıyor muyum onu acaba, böyle olan var mı?
Benimki de oyle sıkışıyor solu sevmiyor sağa yatınca sakin duruyor ama sola yatıyorum daha çok. kan akışı daha fazla genellikle sola hafif eğimli yat dedi doktor çok dönme o tarafa sıkışmaz bebis

Ya bu sola yatma konusu çok abartılıyor bence. Kaç tane doktor dinledim, anne ve bebek nasıl rahat ediyorsa öyle uyunmalı diyor. Tamam doğru sol tarafa yatınca bebeğe giden kan akışı artarmış. Ama diğer şekilde de kimse ölmüyor yani. Sırt üstü yatınca annede tansiyon düşebiliyormuş, baş dönmesi olabiliyormuş mesela. Sizde olmuyorsa yatın sorun yok diyordu doktor. Benim minik yan yatmamı hiç sevmiyor. Resmen kayıp dibe gidiyor. Taa en yanlarıma vurup duruyor. Sırt üstü yatınca daha sakin, hareketleri daha düzenli.

Günaydın cnm.bende sola yatmakta zorlanıyorum.nefesim cok daralıyor ,burnum tıkanıyor.bebegin sıkışması her iki tarafta da oluyor ama sağa yatinca daha rahat ediyorum.zorlamiyorum illa sol die

Kızlar günaydın, bugün muayenemiz vardı 27+5 iz, haftasıyla uyumlu çıktı ve kilosu da 1100 gr mış.Benimde suyum normalden bi tık fazlaymış, yine makat geliş duruyor popo aşağıda baş ve ayaklar yukarda 😬 mide bulantısı ve kusmalarım vardı idrar tahlili istedi verdim, kan tahlilini de haftaiçi sağlık ocağında vereceğim. Ha bir de dudağımın kenarrında kocaman uçuk çıktı antiviral kremler kullanabilirsin dedi, kan tahlilini de bunun için istedi bu ara cidden kemiklerimden bile kalsiyum çekildiğni hissediyorum sanki 😄

Ya bu sola yatma konusu çok abartılıyor bence. Kaç tane doktor dinledim, anne ve bebek nasıl rahat ediyorsa öyle uyunmalı diyor. Tamam doğru sol tarafa yatınca bebeğe giden kan akışı artarmış. Ama diğer şekilde de kimse ölmüyor yani. Sırt üstü yatınca annede tansiyon düşebiliyormuş, baş dönmesi olabiliyormuş mesela. Sizde olmuyorsa yatın sorun yok diyordu doktor. Benim minik yan yatmamı hiç sevmiyor. Resmen kayıp dibe gidiyor. Taa en yanlarıma vurup duruyor. Sırt üstü yatınca daha sakin, hareketleri daha düzenli.
Ben abartmadan ara ara yatıyordum ama şuanda hiç yatamıyorum o yüzden kafama takıldı, birşey batıyor baya canım yanıyor ve bebekte tekme atıp diyor sola yatınca 😑
Günaydın cnm.bende sola yatmakta zorlanıyorum.nefesim cok daralıyor ,burnum tıkanıyor.bebegin sıkışması her iki tarafta da oluyor ama sağa yatinca daha rahat ediyorum.zorlamiyorum illa sol die
Bende sağda inanılmaz rahat ediyorum mecbur öyle yatıyorum 😊
Benimki de oyle sıkışıyor solu sevmiyor sağa yatınca sakin duruyor ama sola yatıyorum daha çok. kan akışı daha fazla genellikle sola hafif eğimli yat dedi doktor çok dönme o tarafa sıkışmaz bebis
Her türlü sıkışıyor sanırım sola dönünce ondan rahat edemiyorum, yapacak birşey yok pazartesi kontrolüm var bir sorarım ben de doktora😊

Teşekkürler cevaplar için kızlar ✨

Kızlar günaydın, bugün muayenemiz vardı 27+5 iz, haftasıyla uyumlu çıktı ve kilosu da 1100 gr mış.Benimde suyum normalden bi tık fazlaymış, yine makat geliş duruyor popo aşağıda baş ve ayaklar yukarda 😬 mide bulantısı ve kusmalarım vardı idrar tahlili istedi verdim, kan tahlilini de haftaiçi sağlık ocağında vereceğim. Ha bir de dudağımın kenarrında kocaman uçuk çıktı antiviral kremler kullanabilirsin dedi, kan tahlilini de bunun için istedi bu ara cidden kemiklerimden bile kalsiyum çekildiğni hissediyorum sanki 😄
Maşallah 🧿 boyu ne kadarmış ?
Makat geliş olmasına takılma sezaryan olacaksa zaten sıkıntı yok ama 30 a kadar döniyor diyorlar.
Uçuk enfeksiyondan mı oluyor acaba , kan tahliline göre ilaç verecektir doktorun bize de yaz mutlaka 🌸

Az önce uygulamada okudum ikinci trimers dönemi balayı dönemi diyor üçüncü de bulantı kusma tekrar baslarmis mide iyice sıkıştığı için... Ah sağlıkla kucağınlmiza alsaydık.

Şeye de katılmıyorum doğunca rahat ediyorsun en azından sen uyurken birileri bebeğe bakabilir ama şimdi gece gündüz Birliktesin işe giderken banyoda tuvalette yemek yaparken... Yanlış bı şey yersem ya düşersem ya biri bı şey yaparsa çalışan bir gebe olarak bunlar beni strese sokuyor. Oğlum da da doğunca hamile halimi çok özlemiştim ilk zamanlar. Ama şimdi düşünüyorum yok ya doğmuş bebe çok daha iyi 😅😅
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Dün işim nedeniyle biriyle muhatap olmak zorunda kaldım ve sonradan öğrendim ki adam bağımlı, babasına bile bıçak çeken biriymiş. İşyerimde değil kafeteryada görüşeyim normal gözükmüyor diye dedim. Hamile olduğumu anlamasına rağmen değişik herif sanrılarla hareket ettiği için bağırdı çağırdı. Etraftan birileri gelip dövecekti adamı. O sırada tek düşündüğüm ben hamileyim ve bebeğim var idi. Eşim de bana kızdı babası seninle anlasan kişi, onunla görüşmek zorunda değildin kendini tehlikeye atamazsın diye. Bir de öyle suçlu oldum. Akşam da eve gelince hem yorulmuşum hem de üzülmüş, sinirlenmişim her şeye. Yediğim yemek burnumdan bile geldi, o kadar uyuyamadım ki sabaha kadar perişan oldum, uyuyakalmışım sonra. Şimdi ancak uyanabildim. Miniğimi benden kurtarmak istedim valla. Doğsun da annesinin bedeninden ayrı güzel bir hayatı da olsun.

Benim başlarda bir iki defa kusmam oldu şimdi başladı midem yanmıyor dördüncü ayda bi kaç gün yandı garip bir hamilelik geçiriyorum snsjdj
Benim de şimdi bakınca ilk trimester daha rahatmış. İkinci trimesterde ilkinden çok istifra ettim. Şimdi en kötüsüne geçtim. Bu 10 hafta nasıl geçecek bilmiyorum.

X