Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Ben de öyleyim bir bütün ekmek tost yedim bugün. Bir de biraz sinirliydim çok iyi geldi valla 😀 Benimle bir yerde birisi görüşmek isterse tatlıcıda falan görüşüyorum. Hiç iyi durumda değilim 😃
Yaaa bende böyle olmak istiyorum 😞 benim de hiç iştahım yok ölmemek için yiyorum resmen . Halbuki mide bulantım falan da yok

26 hafta 900 gr gayet normal değil mi? Benimki de öyle. Uygulamaya göre normal
Buradaki arkadaşların 600 700 gibi gördüm benimki anormal diye düşündüm
Benim 25+1'de 948 gramdı doktor iki hafta önde demişti. Bu durumda bir hafta önde gibi duruyor sizin de. 2 gün önce de 1658'e çok dedi. 29+2 idim. Burada hamilelik günlüğü oluyor ya onda 1400 diyor bebeğin olması gereken kilosuna. Yine birazcık önde gibi. Şekeriniz varsa elbette ilgisi olabilir ama bence çok kilolu da değil bebeklerimiz. Eğer erkekse bu arada daha kilolu oluyormuş zaten.

Yaaa bende böyle olmak istiyorum 😞 benim de hiç iştahım yok ölmemek için yiyorum resmen . Halbuki mide bulantım falan da yok
Hiç iyi bir şey değil. Ben bence mide yanmasını bastırmak için yiyorum. Kendimi aç zannediyorum ya da yiyince iyi olacak sanıyorum ama azıcık rahatlatiyor sonra geçiyor. İyi ki mideniz yanmıyor ya da bulanmıyor.

Kızlar ilk gebeliğimde en çok midemden çektim, hiç bulantı kusma yaşamadım sadece çok acayip acıkıyordum açlığa dayanamıyordum ne zamanki demir ilacına başladım mide ağrısı başladı bırakmama rağmen geçmedi, Antepsin Gaviscon Rennie hepsini tek tek kullandım hiç biri fayda etmedi ha oğlum saçlı mı doğdu kel doğmadı ama öyle aman aman saçı da yoktu 😁 hamile halimle endoskopi yaptırmayı bile düşündüm ne oluyor bu mide de diye ama doğum yapar yapmaz bıçak gibi kesildi mide ağrıları, bebek mi baskı yapıyor hormonal mi bilemiyorum artık.
Bu gebeliğimde de bulantı kusma reflü ne ararsan var, ben hala kusuyorum sabah aç karna su midemi bulandırıyor çok acı baharatlı şeyler yiyemiyorum yine rennie kullanıyorum o rahatlatıyor beni

Tombik bebek konusuna gelirsek, yine ilk gebeliğimde suyum fazlaydı dr şeker ölçümü yaptı normal çıktı. O haftalarca 2 hafta ilerde çıkan oğlum 32 den sonra haftasından gerilemeye başladı, sonuç olarak 37+4 te 2660 gr doğdu. Dr um önce tombik bebek olacak dedi sonradan zayıf dedi, sadece karın çevresi geriden geldiği için bi sorun görmedi kilosunda , velhasıl 32.haftadan sonra asıl kiloları belli olcak, sağlıklı olsunlar da gerisi mühim değil 🙌🏻
Benimki bu kadar mide yanmasına, uykuda iken ağızdan acı su gelmesine, boğulma hissine rağmen kel olursa poposuna bir şaplak atacağım😃 Saka tabi. Kilo konusunda da dediğiniz doğru bence zamanla haftasına gelecek.

Benim 25+1'de 948 gramdı doktor iki hafta önde demişti. Bu durumda bir hafta önde gibi duruyor sizin de. 2 gün önce de 1658'e çok dedi. 29+2 idim. Burada hamilelik günlüğü oluyor ya onda 1400 diyor bebeğin olması gereken kilosuna. Yine birazcık önde gibi. Şekeriniz varsa elbette ilgisi olabilir ama bence çok kilolu da değil bebeklerimiz. Eğer erkekse bu arada daha kilolu oluyormuş zaten.
Yoo şeker yok çok şükür. Bence beslenmeyle de ilgisi çok. Mesela ben tatlı abur cubur kestim. Hep bebeğe kilo aldıran şeyler yiyorum ki erken doğum olursa kilo avantajı olsun.

Yoo şeker yok çok şükür. Bence beslenmeyle de ilgisi çok. Mesela ben tatlı abur cubur kestim. Hep bebeğe kilo aldıran şeyler yiyorum ki erken doğum olursa kilo avantajı olsun.
Ne zaman gelmek isterlerse o zaman gelecekler tabi ama inşallah sağlıkla gelirler ve birazcık da beklerler. Ben tatlı yiyorum ama porsiyonlarım küçük. Her şeyden yiyorum paketli gıdalar harici. Ben de oğlumu aşırı merak etmeye başladım. Bazen günler çok yavaş bazen de çok hızlı geçiyor gibi geliyor. Doğsa da görsem miniğimi.

Hiç iyi bir şey değil. Ben bence mide yanmasını bastırmak için yiyorum. Kendimi aç zannediyorum ya da yiyince iyi olacak sanıyorum ama azıcık rahatlatiyor sonra geçiyor. İyi ki mideniz yanmıyor ya da bulanmıyor.
Bulantı yok ama midem üç gündür benim de çok yanıyor. Çok rahatsız ediyor.
Benim iştahım yok eşim de çok baskı yapıyor ye diye .Hiç yiyemiyorum bebek için de vicdan yapıyorum :KK43:

Kizlar benim midem cok kötü yanma eksime bogazima kadar cikiyo hatta acısını bazen sırtımda bile hissediyorum:KK43: 27.haftanin basindayim herkes saçı çıkıyodur dio. Gaviscon surup iciuorum ama normal mi bu durum? Bunu yasayan annelerin bebekleri cok saçlı mi cikti hakkaten?
Bendede var xanım reflü o saçla alakalı mı bilmiyorum ama daha önceden hafifte olsa reflğn varsa gebelikte daha çok tetikliyor

Ne zaman gelmek isterlerse o zaman gelecekler tabi ama inşallah sağlıkla gelirler ve birazcık da beklerler. Ben tatlı yiyorum ama porsiyonlarım küçük. Her şeyden yiyorum paketli gıdalar harici. Ben de oğlumu aşırı merak etmeye başladım. Bazen günler çok yavaş bazen de çok hızlı geçiyor gibi geliyor. Doğsa da görsem miniğimi.
Doğuranlarda hamileliğin tadını çıkarın diyor🤣🤣 hepsi uykusuz perme perişanlar

Benim iştahım yok eşim de çok baskı yapıyor ye diye .Hiç yiyemiyorum bebek için de vicdan yapıyorum :KK43:
Benimde iştah sıfır, zorla yiyiyorum, bazen çıkarıyorum yediklerimi, yemek istemiyorum 😑
Aynı şekilde eşim başımda bekliyor ye diye 😑

Ya burada biri demişti ya doğmamış çocuğumu özlüyorum diye. Tam olarak öyle. İki ay daha sabredelim de sağlıkla gelsinler :) o ilk kavuşma anını hayal edip duruyorum

Korkmayın bir arkadaşım sizin gibiydi. Doktor aç kalmayacak kadar yesen bile bebek beslenir korkma demiş ona. Ama sizin depolardan yer. Kendiniz için beslenmeye çalışın. Minikler yiyecek yemek buluyorlar şükür ki.
Bendede var xanım reflü o saçla alakalı mı bilmiyorum ama daha önceden hafifte olsa reflğn varsa gebelikte daha çok tetikliyor
Benim 0 mide sorunum vardi. Erkek bebek bekliyorum reflünün hayat kalitesini ne kadar etkilediğini gördüm. Bir de gebe okulunda işte mide ilacı da olsa çok içmeyin dedi ebeler. Bugün zararsız diyorlar yarın zararlı derler falan gibi konuştular. Ben de doktor günde 2 ölçek Rennie önermesine rağmen içmiyorum çok. 3 5 kez içtim.
Doğuranlarda hamileliğin tadını çıkarın diyor🤣🤣 hepsi uykusuz perme perişanlar
Hiç öyle düşünmüyorum. Şimdi bizim stresimiz büyük. Bebek nasıl doğacak? Sağlıklı mi? Hasta değiliz ama hasta gibiyiz. Rahmin içinde yaşanan hayat bilinmezlik dolu. Doğunca en azından kokusu ile teskin oluruz. Arkadaşım yeni doğurdu diyor ki uyuyamıyorum ama hamilelikteki tüm sıkıntılarımı unuttum iyi ki oğlum oldu. Ben hamilelik sürecinden pek haz etmedim. En başından beri endişeli bir insana dönüştüm.

Sonuçlar çıktımı enfeksiyon mu var acaba inşallah temiz çıkar canım.bide sertleşme bebek iter gibi oluyor iyice sanki geriliyor öyle biseymi bugün banada olmaya başladı özellikle yururken
Daha çıkmadı canım. ewt ittiriyo gibi gerilme oluyodu öncedende ama bacaklarımı uzatıp yatınca geçiyordu bu sefer geçmedi baya bi süre vajinada da alttan sanki bişey akıyomuş gibi baskı oldu doktor bebeğin pozisyonuylada ilgili dedi ayakları alta uzatmış korkuttu bizi🥺

X