Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    144
Bebekten bebeğe farkedebilir bence bu. En güzel 1-1,5 yaştan sonra yere yakın ve 1,5 kişilik yatak. Çocuklar bir acayip korkuluk bile olsa insan korkuyor park yatakta da benm kızım 1,5 yaştan sonra yatmadı atlamaya kalkıştı hep. Ben de zamanında hata yaptım tek kişilik montessori aldım ama yanına yatmadan da tek başına uyumadığını için 1,5 kişilik çok mantıklı bence. Kim bilir belki sizin bebeğiniz daha uslu daha sakin olur yani insallah öyle olmasını temenni ederim
 
Bu haftalarda bana da önce kız dediler. Kızların klitorisi de erkek pipisi gibi duruyormuş. O nedenle 16. haftadan sonra netleşir dediler.
Şu an 19. Haftada zaten . Görüntü 14. Haftanın görüntüsüydü. Doktora süpriz olsun cinsiyeti söylemeyin demiştik. O da söylememişti. Ultrason da erkek diye açmış görünce doktora süprizi kaçtı söyleyin dedik ilk günden beri kız dedi
 
Doktoruma yazdım, o da korkma olabiliyor süt bezesidir dedi. İçim rahatladı ama insan bir an korkuyor tabi ilk defa başına gelince.
 
Bence artık kız diyorsa kızdır herhalde. Çünkü benimki 14. haftada göstermedi, kıza benziyor dedi doktor, bir çıkıntı gördüm ama kızlarda da olur bu haftada dedi. 16. haftada artık cinsiyeti biliyordum bizimki ultrasonda göstermişti. Ardından fetal dna da onayladı zaten.
 
Fetal dna nasıl onaylıyor? Özel bir test mi yapılıyor?

Belirsizlikten kafayı yemezsek iyidir
 
Bende gidip bi idrar tahlili versem mi acaba arada akıntımda oluyor çünkü
Benim sağ ve sol kasıgımda ara ara ağrı oluyordu şiddetli ben de bebeğin büyütmesine bağladım . Sonra aile hekimine gitmiştik kan değerlerime bakıp kan ilacıma başlamak için .
Doktor bir de idrar verin dedi öyle öğrendim yoğun enfeksiyon çıktı . Sonra mantar var mı diye idrar kültürü aldılar Allahtan o temiz çıktı .
İlaç ve bol su ile biraz da olsa atlattım sanki.

Şimdi kasıklarımda ağrı yok şükür olursa da çok nadir oluyor .
Bence garanti olsun bir tahlil ver canım sen hiç vermediysen . Benim de akıntım oluyordu hala daha da oluyor .
 
Özel hastahane de ikili üçlü tarama testimi yaptırdım. Sonuçlarım da yazar mı? Yoksa fetal dna testi için ayrı mı yaptırmam gerekıyor
Fetal dna'yı cinsiyet için istiyorsanız hiç yaptırmayın ama ben emin olmak istiyorum çocuğumda Down veya benzeri bir genetik hastalık var mı derseniz o zaman yaptırın. O ayrı bir test, özel laboratuvarlar yapıyor. Zaten detaylı ultrasona girersiniz herhalde, orada cinsiyet netleşir.
 
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…