2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    231
Kızlar napıyorsunuz? Bizim burda bugün hava çok güzeldi Kuzeyi alıp dışarıda yürüyeyim dedim. İlk defa bebek arabasıyla tek başıma çıktım ayyy nasıl yoruldum ben bir daha dışarı çıkmam 😂 bi de Kuzey arabayı sürünce sakin duruyor bi yerde beş dakika oturayım desem ağlamaya başlıyor ayyy evim evim güzel evim, evde çocuk bakmak çok kolaymış onu anladım 🤣 Sizin bebiler bebek arabasında duruyor mu merak ettim

Kızlar napıyorsunuz? Bizim burda bugün hava çok güzeldi Kuzeyi alıp dışarıda yürüyeyim dedim. İlk defa bebek arabasıyla tek başıma çıktım ayyy nasıl yoruldum ben bir daha dışarı çıkmam 😂 bi de Kuzey arabayı sürünce sakin duruyor bi yerde beş dakika oturayım desem ağlamaya başlıyor ayyy evim evim güzel evim, evde çocuk bakmak çok kolaymış onu anladım 🤣 Sizin bebiler bebek arabasında duruyor mu merak ettim
Bende hep yürüyorum durmak yok😅

Kızlar bizim bebe çok kusmaya başladı 3 aydan sonra normalmi acaba anlamadım doktora söylemiştim normal dedi emiyor omzuna alınca hemen kusuyor

Biz de bu gün çıktık. Avmde değişim yapacaktım oraya gittik. Emzirme odasına girdim bizimki bir yaygara kopardı. 3 bebek vardı orada hepsi birden ağlamaya bir başla. Bizimki de iyice yırttı kendini. Bebek sesi duyduğu anda ağlıyor. Hele biri ağlarsa hiç durmuyo. Bebek arabası da dediğin gibi yürürken genelde sakin ama artık kucakta gezip etrafa bakmak istiyo. Kol bel sırt felç şekilde eşimle değişe değişe taşıdık. Bizimki de vitrin baktı:) uykusu gelince arabaya koydum uyudu uyandı gene dışarı izlemek için kucak ağlayışı. Şükür evimize geldik. Hakkaten zor dışarısı henüz

Kızlar bizim bebe çok kusmaya başladı 3 aydan sonra normalmi acaba anlamadım doktora söylemiştim normal dedi emiyor omzuna alınca hemen kusuyor
Canım omzuna değil de göğsüne almaya çalış. Midesine baskı yapınca bizimki de cort diye kusuyo. Son dönemde azaldı biraz şükür. O da maflor damla kullanıyorum. Onun etkisi bence

Bugün biz de sahilde gezdik çok güzeldi.Durunca biraz mızmızlandı ama hızlıca yemek yiyebildik.Kucakta etrafa bakmak çok hoşuna gidiyor o zaman susuyor
canım emzirdikten hemen sonra alma kucağına biraz dik pozisyonda bekletip dene istersen

Canım omzuna değil de göğsüne almaya çalış. Midesine baskı yapınca bizimki de cort diye kusuyo. Son dönemde azaldı biraz şükür. O da maflor damla kullanıyorum. Onun etkisi bence
Öyle durmuyor ki 😅mecbur aliyom ya kendini parçalıyor kalkcam diye

Biz de oyle arabadayken iyi hele ki bozuk yoldan geciyosak iyi gelio:) ama hareketsiz kalinca araba mızlamaya basliyo. Ama kesinlikle ev rahat ve konforlu. Disari cikmak iyi güzel bizim icin de ama yok mamasini koy, sicak suyunu termosa koy, cantadaki bezi yedek kıyafeti kontrol et, hava ilik mi soguk mu battaniye mi alsam baska bise mi alsam endişesi, ustune emzigi as ama yedek emzigi de cantaya at, ay ben ne giycem gobek tam gitmedi kotum olmuyo,yine ayni tayti mi giycem, eksik bise kaldi mi yanima almadigim vs vs diye düşünmekten anam ağlıyo🤣

Gazını çıkartırken mi kusuyor yoksa durup dururken mi? Bir de çok sık mı emziriyorsun acaba, seninle aynı ya doğumlarımız ben şu an en erken iki buçuk saatte bir emziriyorum eğer duruyorsa üç saatte bir

Biz de bu gün çıktık. Avmde değişim yapacaktım oraya gittik. Emzirme odasına girdim bizimki bir yaygara kopardı. 3 bebek vardı orada hepsi birden ağlamaya bir başla. Bizimki de iyice yırttı kendini. Bebek sesi duyduğu anda ağlıyor. Hele biri ağlarsa hiç durmuyo. Bebek arabası da dediğin gibi yürürken genelde sakin ama artık kucakta gezip etrafa bakmak istiyo. Kol bel sırt felç şekilde eşimle değişe değişe taşıdık. Bizimki de vitrin baktı:) uykusu gelince arabaya koydum uyudu uyandı gene dışarı izlemek için kucak ağlayışı. Şükür evimize geldik. Hakkaten zor dışarısı henüz
Ayy aynıymışız 🥲 bebek arabasında ağlayınca kucağa almak istemiyorum alışmasın diye ama çok feci şekilde ağlıyor boyuna bakmadan hahaha. Bi kere eşimle dışarı kahvaltıya gittiğimizde Kuzey bebek arabasında oturduğumuz yerde iki buçuk saat uyumuştu o kadar güzeldi ki keşke hep öyle olsa 😄

Bugün biz de sahilde gezdik çok güzeldi.Durunca biraz mızmızlandı ama hızlıca yemek yiyebildik.Kucakta etrafa bakmak çok hoşuna gidiyor o zaman susuyor
Ohh miss afiyet olsun 🥰 evet bizimki de kucağa alınca susuyor ama keşke durunca da bebek arabasında ağlamadan dursa o günler de gelecek heralde inşallah 🤗

Biz de oyle arabadayken iyi hele ki bozuk yoldan geciyosak iyi gelio:) ama hareketsiz kalinca araba mızlamaya basliyo. Ama kesinlikle ev rahat ve konforlu. Disari cikmak iyi güzel bizim icin de ama yok mamasini koy, sicak suyunu termosa koy, cantadaki bezi yedek kıyafeti kontrol et, hava ilik mi soguk mu battaniye mi alsam baska bise mi alsam endişesi, ustune emzigi as ama yedek emzigi de cantaya at, ay ben ne giycem gobek tam gitmedi kotum olmuyo,yine ayni tayti mi giycem, eksik bise kaldi mi yanima almadigim vs vs diye düşünmekten anam ağlıyo🤣
Ayyy evettt dümdüz yol olunca uyusa bile uyanıyor tırtıklı yol istiyor, hepimiz aynıymışız ya o yüzden bu dönem böyle diyip rahatlatalım kendimizi 😄 bugün tek başıma çıkınca zaten hazırlanma kısmı da çok yorucuydu bi Kuzeyi hazırla, bi kendim hazırlandım, bi çantayı hazırla, bebek arabasını indir falan zaten o an yoruldum 😂 ilk telefonu unuttum hemen koşarak aldım sonra biraz ilerledik eyvah biberonu unuttum dedim geri döndüm onu aldım hahahah ama dışarı çıktıktan sonra eve gelince Kuzey çok sakindi kendi kendine neredeyse bir saat vakit geçirdi, kesinlikle açık hava yarıyor bebişlere

Gazını çıkartırken mi kusuyor yoksa durup dururken mi? Bir de çok sık mı emziriyorsun acaba, seninle aynı ya doğumlarımız ben şu an en erken iki buçuk saatte bir emziriyorum eğer duruyorsa üç saatte bir
Sık emziriyom canım evet çünkü bu sıralar doğru düzgün emmiyor az emiyor o yüzden bende 1 saatte veya 2 saatte bir emziriyom

Mesela.emzirdim dün tam kucama dogrultcsm kustu bazen kesik kesik kusuyor bazen süt kusuyor bı ara azalmıştı kusma bir iki gündür bana çok kusuyor gibi geldi

Ayy aynıymışız 🥲 bebek arabasında ağlayınca kucağa almak istemiyorum alışmasın diye ama çok feci şekilde ağlıyor boyuna bakmadan hahaha. Bi kere eşimle dışarı kahvaltıya gittiğimizde Kuzey bebek arabasında oturduğumuz yerde iki buçuk saat uyumuştu o kadar güzeldi ki keşke hep öyle olsa 😄
Bizim rekorumuz 5.5 saat. Gözünü bile açmadan hem de. Bişey mi oldu diye ben uyandırdım hatta:) ve sonra gece de çok güzel uyumuştu. Ama şunu farkettim ki uyku uykunun mayası. Gündüz ne kadar çok uyursa gece de çok güzel uyuyo. O yüzden gündüz uyuduğunda hiç uyandırmıyorum artık. Dün 4 saat uyudu mesela tek seferde. Onun da en kötü tarafı ha uyandı ha uyanacak diye diye kendim uyumuyorum:)

Hanımlar benim bebek kucağımdayken boy aynasında kendini görünce gülüyor. Utanıp göğsüme saklanıyor. Sizinkiler de öyle mi? Aynaya tepkileri nasıl? Ben mi kafamda kuruyorum acaba?
Ayy evet bunu çok yapıyor sanırım başka birisi sanıyor kendini bilemedim ama kendiyle konuşuyor gülüyor tükürüyor çığlık atıyor 😂😂😂

Sık emziriyom canım evet çünkü bu sıralar doğru düzgün emmiyor az emiyor o yüzden bende 1 saatte veya 2 saatte bir emziriyom
O zaman sebebi bu olabilir belki, bizimki de az emmeye başladı. Bi göğsü altı yedi dakika emiyor maksimum. Bi de şey yapmaya başladı emiyor sonra kafasını kaldırıp bana bakıp gülüyor, sonra tekrar emiyor gibi yapıp yine gülüyor oyun yaptı küçük sıpa 🥰🥰

Bizim rekorumuz 5.5 saat. Gözünü bile açmadan hem de. Bişey mi oldu diye ben uyandırdım hatta:) ve sonra gece de çok güzel uyumuştu. Ama şunu farkettim ki uyku uykunun mayası. Gündüz ne kadar çok uyursa gece de çok güzel uyuyo. O yüzden gündüz uyuduğunda hiç uyandırmıyorum artık. Dün 4 saat uyudu mesela tek seferde. Onun da en kötü tarafı ha uyandı ha uyanacak diye diye kendim uyumuyorum:)
Evet ya sanki gündüz az uyursa gece daha uzun uyumuş gibi geliyor ama dediğin gibi tam tersi uyku uykunun mayası. Ve bi diğer kötü tarafı da acaba yarım saatlik kısa uykuya mı yattı yoksa uzun uykuya mı yattığını bilmediğimizden hiçbir şey yapamamak 😂 nasılsa hemen şimdi uyanır diye sadece koltukta uzanıp telefonla takılıyorum hahah

Uyku gerilemesi gece sık uyanması veya az uyumak demek mi oluyor🤔
evet . Sık sık uyanması.uykuya zor dalması vs.genelde 4.aydan sonra olurmuş ve biz 4u doldurduk ve 1 haftadır bnm kız geceleri sık uyanıyor.besik olmasa uyku uyuyacagi yok.
Birkaç dk görüntülü görüştürmek de zararlı mıdır acaba bununla ilgili bir şey görmedim.Ben ekranı bir yere koyup ananesiyle görüştürüyorum karşılıklı etkileşim oluyor uzun tutmuyorum ama yine de çekiniyorum
Bende kizkardeslerimle konuşurken gösteriyorum .
Kızlar annem terasa salıncak kurmuş uyutmak için 1 saat uğraştığım bebe 5 dkda açık havada uyudu 😅
Hamak beşik gibi olmuş.oglum kolik bı bebekti. hamak beşikte çare bulmuştum uyumasını sağlıyordu.
Kızım puseti sevmişti ama artık puset küçük geldiği için normale döndük.onda da çok sevmiyor. Süpürge sesiyle birlikte piş piş var onu açıyorum sakinliyor.sonra da uyuyor.
Hahaaha bı zamanlar oğlumla bizde AVM ye gitmiştik.koton da indirim vardi yüzde 50.ve çok güzel şeyler vardı.bi sepet doldurduk sıra geldi ödemeye.bi kuyruk vardı mağazanın içinde zik zak çizerek mağazanın dışına taşıyordu ee indirim olunca.oglum durmuyor mağazanın dışında bebek arabasıyla gel git yapıyorum eşim sırada.o zamanlar Allah razı olsun duyarli insanlar mis eşimi öne geçirmişlerdi bebeği o avaz avaz ağlar görünce.oglum bebek arabasini asla sevmiyordu.suan kızım da aynısı olcak sanırım.puseti seviyordu puseti de çıkardık normale döndük ağlıyor. Tlfn da süpürge ve pis piş sesini açıyorum sakinlesiyor biraz.

Merhaba kızlar bebeğim 3 aylık oldu 3 4 gündür gece 21 de uyuyup sabah 07:00 de uyanıyor aralıksız uyuyor . Önceki düzenimiz 21 uyku 1.30 emme 4 emme 7 uyanış güne başlamaydı.
Gece aralıksız 10 saat uyumuş oluyor aç kalmaz mı acaba uyanmayınca ellemiyorum bende altını değiştiriyorum yapmışsa uyumaya devam ediyor.
Kilo alımında sorun yok uyku saati yaklaşınca 120 150 cc mama veriyorum

Back
X