Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Bebeler artık bizi tanımaya başladı ay daha dün doğdular 🥹 babasını görünce ağlıyor çünkü babası bahçede gezdiriyor beni görünce aç değilse tepkisiz çünkü anne pek kucağa almıyor 😆😆😆

Bebeler artık bizi tanımaya başladı ay daha dün doğdular 🥹 babasını görünce ağlıyor çünkü babası bahçede gezdiriyor beni görünce aç değilse tepkisiz çünkü anne pek kucağa almıyor 😆😆😆
Bizim adam pek kucağa almıyor anca ben al dersek bel fıtığı var ondanmis 😅bugün temizlik yapmadım geldi evi zor sildim supurdum yavrumsa bir uyumadı uyuyor anakucagina koyuyom işleri yapmaya gidiyorum uyanıyor alzar zor bitirdik uyuyamadigi için huzursuz memede uyumak istiyor 🥲

Göz derecesi söyledi mi doktor ?

Kıyamam yavruma biz özele gitmiştik muayene etti göz filmi çekildi bize yapılan gibi derecesine baktı damla damlatmıcam normal görünüyor damla ateş yapabiliyor demişti şimdi hatırladım belki sizde de kızarıklık yapmistir
Yok öyle bir şey demediler. Normal dediler. Size öyle bir şey mi söylendi?

Bazı çocuklar biberon sevmiyor. Kaşıkla vermeyi deneyin bir de. Ama en temizi tam emzirmeden önce sütü sağıp bakmak. Bakın bakalım umarım sebebi budur. Çünkü çözümü kolay. Emzirmeye ek 2 ölçek mama veriyorum. Dünya varmış ya. O sürekli ağlayan mememe yapışan çocuk gitti yerine melek geldi sanki. Rahat rahat yemek yiyebiliyorum artık.
Kaç saatte bir mama veriyorsunuz

Rotateq aşısı rotavirus alt tiplerine karşı 5 antijen içerir. Toplam 3 doz olarak ağızdan uygulanmaktadır. İlk dozu bebek en erken 6 hafta en geç 14 hafta iken yapılmalı, son dozu bebek 24 haftasını doldurmadan uygulanmalıdır. Dozlar arasında en az 1 ay ara olmalıdır.

Rotarix aşısı rotavirus alt tiplerine karşı 1 antjien içerir, ancak diğer suşlara karşı da koruma sağlar. Toplam 2 doz olarak ağızdan uygulanmaktadır. İlk dozu bebek en erken 6 hafta en geç 14 hafta iken yapılmalı, son dozu bebek 24 haftasını doldurmadan uygulanmalıdır. Dozlar arasında en az 1 ay ara olmalıdır.

Çocuk sağlığı derneğinin sayfasından.

Ben rotarix yaptıracağım.

3.75 ile 4 numaraymış gözü ama normal büyüdükçe değerleri aşağı iner dedi. Bebekler net görmez dedi
Rop muayenesinden görmeden ziyade retina yapısına bakıyorlarmış. Görme için 6 ile 12. Ay arasında gidin dedi. Nesneleri takip edemiyorsa göz teması kuramıyorsa 4. Aydan sonra dedi. Nereye gitmiştiniz özel?

Rotateq aşısı rotavirus alt tiplerine karşı 5 antijen içerir. Toplam 3 doz olarak ağızdan uygulanmaktadır. İlk dozu bebek en erken 6 hafta en geç 14 hafta iken yapılmalı, son dozu bebek 24 haftasını doldurmadan uygulanmalıdır. Dozlar arasında en az 1 ay ara olmalıdır.

Rotarix aşısı rotavirus alt tiplerine karşı 1 antjien içerir, ancak diğer suşlara karşı da koruma sağlar. Toplam 2 doz olarak ağızdan uygulanmaktadır. İlk dozu bebek en erken 6 hafta en geç 14 hafta iken yapılmalı, son dozu bebek 24 haftasını doldurmadan uygulanmalıdır. Dozlar arasında en az 1 ay ara olmalıdır.

Evet biz onu yaptırdık

Diger suşlar ne ki?

Bebeğinde besin alerjisi olan anneler,
Benim bebeğimde de besin alerjisinden şüphelendi bir çocuk doktoru. Süt yumurta kuruyemiş çikolata kakao keseceksin dedi. 3 4 gün aç kaldım neredeyse. Gaz yapan yiyecekleri de çıkarınca aç kalıyorsun gerçekten. Sonra bebeğimde egzama ve döküntü artınca ve aşıdan sonra olunca korkup çocuk alerji uzmanı doçent doktora gittim. Diğer doktora çok kızdı. Bu kadar katı diyete gerek olmadığını, hatta diyet yapmamamı söyledi. Bebeklerde egzamaların yalnızca üçte biri besin alerjisi kaynaklı imiş. Her şeyi yememi yalnızca yediğim her şeyi yazmamı, bebeğin kakasının da fotoğrafını çekmemi istedi. Gerçekten her şeyi yedim ve fark ettim ki benim oğlumda egzama ve gaz sancısı, tuvalete zor çıkma sadece paketli gıda tükettiğim zaman oluyor. Eğer diğer doktora uysa idim sütüm zaten az tamamen kesilecekti. Üniversitede de çocuk alerji bölümüne gösterdim. Onlara da aynı şekilde anlattım. Diyet önerilmiyor. Yalnızca çocuk doktoru önerisi ile diyet yapmayın. Muhakkak iyi bir çocuk alerji uzmanına görünün.
Merhaba, doktorunuz kim, hangi ildesiniz? Ben 5 haftadır diyet yapıyorum. Sadece balık patates kabak havuç, muz ve zeytin yiyorum. Gerçekten şunların dışında hiçbir şey yemedim. Ama çocuklarım da düzelmiyor. Çocuk doktoru, çocuk gastro ve çocuk alerji birlikte takip ediyorlar. Hem beslenme reddi, hem kakada problem, hem egzama hepsi bir arada bittik. Doktorlarımız profesör üni hastanesi ama değiştirmeliyiz galiba.

Rop muayenesinden görmeden ziyade retina yapısına bakıyorlarmış. Görme için 6 ile 12. Ay arasında gidin dedi. Nesneleri takip edemiyorsa göz teması kuramıyorsa 4. Aydan sonra dedi. Nereye gitmiştiniz özel?
Evet onada baktı ışık falan tuttu lokman hekim akay hastanesi çok tatlı bir doktordu

Diger suşlar ne ki?
Rotarix, G1P[8] suşuna dayalı bir aşıdır. Ancak yapılan çalışmalar, aşının G2, G3, G4 ve G9 gibi diğer rotavirüs genotiplerine karşı da belli düzeyde koruma sağladığını göstermektedir. Bu, aşının içeriğinde bulunmayan fakat benzer yapıda olan suşlara karşı bağışıklık sisteminin tepki verebilmesi sayesinde olur.

Suş (strain), bir mikrop türünün (bakteri, virüs, mantar vb.) genetik olarak farklı bir alt tipi demekmiş.

Bi de yağsız olsa kim bilir nolur dicem de onu ben yaşıyorum işte. İki memeyi emiyo anlık doyuyo. Yarım saat en geç 1 saat sonra bida emmek istiyo. Memeyle kavga halinde sürekli. Elleriyle sıkıyo kafa atıyo, diş etleriyle tutuyo çekiyo. Süt yetmiyo çünkü istediği şekilde gelmeyince sinir yapıyo. Mecbur mama veriyorum. Böyle olunca da ne kadar yedi, kaçlıkla doyuyo hiç anlamıyorum. Ben de yiyorum söylediklerinizi ama hiç bir fark gözlemlemedim. Şimdi çörek otu çektirdim aktardan. Ona başladım. Yağlandırıyor diyolar. Bakalım işe yarayacak mı?
Süt alerjisi olduğu için özel mama kullanıyoruz bi de inanılmaz pahalı, hem de mama vermek istemiyorum keşke kendim doyuyabilsem tamamen.
Bn de ayni durumdayim mama takviyeli gidiyorum. E bebekten aldığım promalt içecekler sut artisi konusunda bana iyi geldi tavsiye ederim. 12al 6 ode kampanyasindan.

Göz derecesi söyledi mi doktor ?

Kıyamam yavruma biz özele gitmiştik muayene etti göz filmi çekildi bize yapılan gibi derecesine baktı damla damlatmıcam normal görünüyor damla ateş yapabiliyor demişti şimdi hatırladım belki sizde de kızarıklık yapmistir
Hayır, her hangı bir sorununuz yok denildi. Size söylendı mi?

Hiç böyle durumlar olacağını tahmin etmemiştim. Damla konusunu da unutmuşum. Artık genel de damlatılmadığı için. Özel de farklı durumlar dönebilir diye doğumdan sonra tercih etmek ıstemedık ama demek ki özele gıtmemiz gerekıyormustu bızım de..

Back
X