- 7 Aralık 2015
- 487
- 982
- 103
- 28
- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #11.181
Canım kızlar bayramınız mübarek olsun
nice güzel evlatlarımızla gorecegimiz bayramlara eriselim inşallah 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bacım, kendine çok yüklenme ama tamamen de koyverme.Benim bu günüm berbat geçti
Sabah dayanamadım bir poğaça aldım ve bayram da yemeyeceğim dedim tatlı ama baktım ufak bir dilim alayım dedim şeker çıktı 150 bu kadar beklemiyordum ya biraz moralim bozuldu keşke yemeseydim
Bayramdan sonra doktorun söyleyeceği şeylere korkuyorum normalde her ölçtüğünde 70-80-90 bugün arttı pişman oldum
Bacım seni alıntılamışım ama yazmamışım ne kafaLady şifa diliyorum. Zeynep kamil acilde asistan oluyor. Bi durum olunca hocaya danışıyolar. Müdahale vs olursa yukarıdaki hoca bakıyor. İstersen orda takipli olsan bile bi özeldeki perinatolog mu görse acaba seni?
Zeki şahinoğlu veya Esra esim büyükbayraktan bulabilirsen bayram üzeri inş istanbulda bir perinatolog bulursun.
Güzel haberlerini bekliyoruz
Rabbim korktuklarından emin eylesin.Detaylım 8 nisanda biraz korkuyorum ya bana dua edin güzel hamişlerim
İsmim Gülşah![]()
Kadin dogumcunla konuş önce, gebelikte pek ilaç kullanımini uygun bulmuyorlar malesef, duş al ılık su tut öyle biraz yumuşar, zeytinyağı sürüp pamuk koyarsan o bölgeye sıkışıp sürtünmeyi engeller biraz rahat edersin, ben de öyleyim malesef ilk doğumdan vardı yine kabız falan oldukça tetiklendiGünaydıın, herkese iyi bayramlar!
Kızlar, sanırım hemoroid oldum. Gebelikte başına gelen birisi vardı gibi hatırlıyorum burada. Ne ızdıraplı birşeymiş o şiş yer…
Hangi doktora gitmek gerekir acaba?
Ah ne illettir oGünaydıın, herkese iyi bayramlar!
Kızlar, sanırım hemoroid oldum. Gebelikte başına gelen birisi vardı gibi hatırlıyorum burada. Ne ızdıraplı birşeymiş o şiş yer…
Ay sadece bir iki sefer kabız oldum ve inanamıyorum bu ağrıya. Herhalde ben fark etmedim diyorum… çok sağ olKadin dogumcunla konuş önce, gebelikte pek ilaç kullanımini uygun bulmuyorlar malesef, duş al ılık su tut öyle biraz yumuşar, zeytinyağı sürüp pamuk koyarsan o bölgeye sıkışıp sürtünmeyi engeller biraz rahat edersin, ben de öyleyim malesef ilk doğumdan vardı yine kabız falan oldukça tetiklendi![]()
Ah ne illettir oAllah düşmanımın başına vermesin
Vaalbara nın dediği gibi duş başlığı ile sıcak su tut. Evde kantaron yağı varsa da iyi geliyormuş. Pamuğa sür nemlendir. Hatta yapabiliyorsan minik bi pamukla tampon yap az dursun.
Bol su içöeye çalış. Sabah aç karnına kuru kayısı gün kurusu gibi meyveler ye. Dıskın sert oldukça çünkü tetikleyip duracak
Genel cerrahi bakıyor bu hastalığa. Kadın cerrah bulmak güç. Allah kolaylık versin
Ah ne illettir oAllah düşmanımın başına vermesin
Vaalbara nın dediği gibi duş başlığı ile sıcak su tut. Evde kantaron yağı varsa da iyi geliyormuş. Pamuğa sür nemlendir. Hatta yapabiliyorsan minik bi pamukla tampon yap az dursun.
Bol su içöeye çalış. Sabah aç karnına kuru kayısı gün kurusu gibi meyveler ye. Dıskın sert oldukça çünkü tetikleyip duracak
Genel cerrahi bakıyor bu hastalığa. Kadın cerrah bulmak güç. Allah kolaylık versin![]()
Kızlar..
Dün ikindide göğüs altımda bi ağrı başladı. Özellikle sol taraftan aşağı vuran beni inleten bi sancı. Eşim üşüttün, tshirtle dolaşıyorsun diye kızdı. Haklıydı. Neyse öyle biraz yattım. Sonra kuvvetli bi mide bulantısı geldi. Bulantı hep yaşıyorum ama daha sarsıcı idi. Kusmaya başladım. Fışkırır tarzda.Sonra rahatladım. Uyuyakalmışım. Kalktım ki ter atmışım. Kendimi iyi hissediyorum.
Akşam yemeğine oturdum. Şöyle bi köfte, iki kaşık fasülye ağzıma attım ki kramplar girmeye başladı mideme. Kötü olacağım diye bıraktım. Az daha kustum. Rahatladım. Dedim yatayım sabah yerim.
Sahurda mide bulantısı ile uyandım. Ki o normal. Akşam prilam almadığım için her zaman o saatlerde uyandırır beni bulantı. Bir kaşık suyla içtim prilamı, yattım ama korkuyorum da o suyu beni kusturur mu diye. Hakket 10 dk sonra yine mide özsuyuna kadar kustum.
Baktım olacak gibi değil, haydi acile gidelim dedim. Oralarda da kustum. Elimde kusma kabı
Kan idrar alındı. Kadın doğuma geçtim. Orda sonuçlar gelene kadar 3-4 kez tansiyon bakıldı. Normal. 12-8. Bebeğe bakıldı. Onunla ilgili bi sorun yok.Sanırım devamlı ayakta olduğum ve kustuğum için sanırım o da uyanıktı. Hep hareketliydi. Onun hareketleri beni rahatlattı.
İdrar sonucu çıktı. +++ pozitif protein. Acildeki Dr, gebelik zehirlenmesi bu dedi.Baş ağrısı oluyor kusarken. Kustuktan sonra karındaki ağrı geçiyor. Sordular ısrarla, gözlerde bulanıklık, denge kaybı, vücut kırgınlığı var mı. Onlar yok. Ödem de her zamanki kadar.
Anlattı, durum ciddi olabilir. Ama Lütfi kırdarda Perinatolog yok. Şuan ve 9 gün olmayacak. Riskli gebelik uzmanının seni takibi gerek. Acil bi doğum olsa, burada müdahelesi zor olur. Bu yakada sadece Zeynep kamile gidebilirsin dedi. İmza aldı. Çıktık eve geldik.
Şimdi Zeynep kamile gideceğim. Öyle korkuyorum kine olacak, nasıl olacak, yatışım yapılır bebeğe bi şey olur mu? Kızım geride
![]()
Canım çok geçmiş olsun. Acil doğumu zihnine getirme uzaklaştır o düşünceleri .Kızlar..
Dün ikindide göğüs altımda bi ağrı başladı. Özellikle sol taraftan aşağı vuran beni inleten bi sancı. Eşim üşüttün, tshirtle dolaşıyorsun diye kızdı. Haklıydı. Neyse öyle biraz yattım. Sonra kuvvetli bi mide bulantısı geldi. Bulantı hep yaşıyorum ama daha sarsıcı idi. Kusmaya başladım. Fışkırır tarzda.Sonra rahatladım. Uyuyakalmışım. Kalktım ki ter atmışım. Kendimi iyi hissediyorum.
Akşam yemeğine oturdum. Şöyle bi köfte, iki kaşık fasülye ağzıma attım ki kramplar girmeye başladı mideme. Kötü olacağım diye bıraktım. Az daha kustum. Rahatladım. Dedim yatayım sabah yerim.
Sahurda mide bulantısı ile uyandım. Ki o normal. Akşam prilam almadığım için her zaman o saatlerde uyandırır beni bulantı. Bir kaşık suyla içtim prilamı, yattım ama korkuyorum da o suyu beni kusturur mu diye. Hakket 10 dk sonra yine mide özsuyuna kadar kustum.
Baktım olacak gibi değil, haydi acile gidelim dedim. Oralarda da kustum. Elimde kusma kabı
Kan idrar alındı. Kadın doğuma geçtim. Orda sonuçlar gelene kadar 3-4 kez tansiyon bakıldı. Normal. 12-8. Bebeğe bakıldı. Onunla ilgili bi sorun yok.Sanırım devamlı ayakta olduğum ve kustuğum için sanırım o da uyanıktı. Hep hareketliydi. Onun hareketleri beni rahatlattı.
İdrar sonucu çıktı. +++ pozitif protein. Acildeki Dr, gebelik zehirlenmesi bu dedi.Baş ağrısı oluyor kusarken. Kustuktan sonra karındaki ağrı geçiyor. Sordular ısrarla, gözlerde bulanıklık, denge kaybı, vücut kırgınlığı var mı. Onlar yok. Ödem de her zamanki kadar.
Anlattı, durum ciddi olabilir. Ama Lütfi kırdarda Perinatolog yok. Şuan ve 9 gün olmayacak. Riskli gebelik uzmanının seni takibi gerek. Acil bi doğum olsa, burada müdahelesi zor olur. Bu yakada sadece Zeynep kamile gidebilirsin dedi. İmza aldı. Çıktık eve geldik.
Şimdi Zeynep kamile gideceğim. Öyle korkuyorum kine olacak, nasıl olacak, yatışım yapılır bebeğe bi şey olur mu? Kızım geride
![]()
Evet canım ben yaptırdım. 300 mgdan fazla çıkarsa sıkıntıymış benim 264 çıkmıştı aslında sınıra yakınBacım, kendine çok yüklenme ama tamamen de koyverme.
Sana diyim, o börekleri tatlıları sarmaları en çok biz hak ediyoruz.Belki bir iki dilimden de bi şey olacak değil ama daha iki gün ve gidilecek çok yer var. Bizim milletimiz de ikramı ve ısrarı sever.
Karbonhidratla beraber protein alındığında şekeri çok fırlatmıyormuş. Misal eşimin ailesinde baklavanın yanında çay değil ekşi ayran ikram edilir. Ne alaka yaaaa diyordumBunu öğrenince saygı duydum.
Belki sen de öncesinde veya yanında ayran tüketerek biraz şekerin direncini kırabilirsin. En iyisi hiç yememek ama zor işte. Rabbim kolaylığını versin.
Bacım seni alıntılamışım ama yazmamışım ne kafaÇok haklısın dediğinde.
10 nisana randevu aldım perinatlojiye. Orada da muayene olup tahlil isteyeceğim. Hatta bir önceki günden 24 saatlik idrar toplayıp tedarikli gitmeyi düşünüyorum. Çünkü bu işin teşhisi, önceki gebeliğimden ve kk okuduklarımdan bildiğim kadarıyla 24 saatlik idrarda protein kaçağı tahliliyle oluyor.
imermeri canım sen mi bu tahlili yaptırmıştın yakın zamanda?
Rabbim korktuklarından emin eylesin.![]()
![]()
Benim çok koyu değil, 2.ayda oluştu hala aynıBenim baya uzun ve belirgin hayat çizgisi gibi![]()
İnsallah güzel haberlerle geleceksin canım buraya dualarım seninle.Detaylım 8 nisanda biraz korkuyorum ya bana dua edin güzel hamişlerim
İsmim Gülşah![]()
Benim de 9 nisanda. İnş güzel haberler alırız aminDetaylım 8 nisanda biraz korkuyorum ya bana dua edin güzel hamişlerim
İsmim Gülşah![]()
Canım ben ilk gebeliğimde yaşadım bunda da yavaş yavaş geliyoruz arada oluyir gibi.Günaydıın, herkese iyi bayramlar!
Ah bacımCanım çok geçmiş olsun. Acil doğumu zihnine getirme uzaklaştır o düşünceleri .
2 gün önce ben de önce mideme vuran ağrı, sonra mide bulantısı yaşadım. Tansiyonum normalde 10-6 iken 12-8 olmuştu. Kustum ve rahatladım ama soğuk soğuk terledim. Sonraki gün tekrar midem bulandı ve tansiyonum yükseldi. Dün iyiydim bugün de bir şey olmadı henüz. Baş ağrısı kusarken benim hep olur sarstığımız için oluyor bu. Sağlık ocağında İdrarda + çıkmıştı ama doktoruma sorduğumda gebelik zehirlenmesi için erken daha demişti. Tekrar idrar verdiğimde (hastane) negatif çıktı protein.
Geçmiş olsun.Evet canım ben yaptırdım. 300 mgdan fazla çıkarsa sıkıntıymış benim 264 çıkmıştı aslında sınıra yakın
Ama doktorum sıkıntı olmadığını tansiyon takibine devam etmem gerektiğini söyledi. Bi de söylediğim gibi tuzlu vs yememeye dikkat ediyorum![]()
Ay bende bi ara çok sık oluyordu. Sonra ne olduysa kesildi. Nedir hikmeti bilmiyorum hiç.Kızlar ya geçen de bahsetmiştim burada. Lady ile de konuşmuştuk. Rahimden sol vajina dudağına doğru sürekli elektrik çarpması hissi var. Ama sürekli. Dün delirecektim kvdemlerde. O kadar mı çok olur sürekli carpılıyor gibi. Bugün de var hala. Daha önce böyle konuşulmuş mu diye araştırdım. Kimi demiş işte doğum kanali büyüdüğü için bebek büyüdüğü için vs. Kimi demiş yalancı doğum sancılarıymıs erken başlıyormuş vs. O kadar fazla ki korkmaya başladım açıkçası. Sizce neden oluyordur ya. Sürekli çarpılıyorum.sanki.
Çok sağol canım sana çok geçmiş olsunAh bacım
Z. Kamilde verdiğim de negatif çıktı. Yani iki tahlil arasında 7-8 saat var. Benim de kafam almıyor.Allah herkesi uzak etsin o beladan.
Geçmiş olsun.İns benimki de düşük çıkar
Şu an tuzlu yemiyorum tatlı yemiyorum. Ben ne yiyorum, hiç bilmiyorum
Ay bende bi ara çok sık oluyordu. Sonra ne olduysa kesildi. Nedir hikmeti bilmiyorum hiç.
Ay ben bayramda yedim kızlar ya. Gelenim gidenim de yok şeker çikolata tatlıya dadandım 2 gün yedim valla sonra yine dikkat edeceğimBayramın 2. Gününü de firesiz atlattım
Yarın gündüz teyzeme gidicem. Akşam caya misafirim var. Börek, tatlı, salata stardart ikram tabağı yapıcam ama yemeyeceğim ins![]()