Valla o kadar farklı bilgiler var ki. O yüzden sorgulamadan doktorumuz ne derse o diyip başka şeylere kulak tıkıyorumHemşire bize 3 gün banyo yok diyor hepsi başka diyor ozaman![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla o kadar farklı bilgiler var ki. O yüzden sorgulamadan doktorumuz ne derse o diyip başka şeylere kulak tıkıyorumHemşire bize 3 gün banyo yok diyor hepsi başka diyor ozaman![]()
Bende 40 45 arasında yapıp 37 civarında veriyorum. Anne sütü vücut sıcaklığında olduğundan mama da öyle olmalı diye okudum.O zaman biberon ısıtıcım yoktu tam bilemiyorum. Ama baya ılık yani. Serçe parmağımla kontrol ediyorum hiç sıcaklık gelmiyordu. Muhtemelen 30 derecelerdeydi. Şimdi 40 yapıyorum tam
Valla mamanın üstünde de 40 derece yazıyor doktor da 40 iyidir dedi. Hep öyle yapıyorum.Bende 40 45 arasında yapıp 37 civarında veriyorum. Anne sütü vücut sıcaklığında olduğundan mama da öyle olmalı diye okudum.
mamayi toz halinde alıp yaniniza termosla sıcak su alin. içeceği zamana yakin suyu boş bir bardakta ılitip mamayla buluşturun. hem soğumaz hem de kac saat bekleyecegi belli değilse bakteri oluşmaz.Kızlar dışarı çıkarken bebeğin sütünü veya mamasını nasıl alıyorsunuz ben biberona mama yapıyordum ama oda soğuyor bir süre sonra vermiyorum soğuyunca
siringayla verebilirsiniz. sutu siringaya çekip serçe parmaginizi bebegij agzina koyun. emmeye başlıyor zaten. kenardan sıringayla yavas yavas sut gondererek besleyebilirsiniz.Emziren anneler bebişlerinize mama verirken neyle veriyorsunuz? Ben kaşık biberon denedim ama onunla içemedi, biberon vermek istemiyorum başka neyle verebilirim yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkür ederim canımMasallah ne guzel oyunlar oynatiyorsun cocugu cok hosuma gitti ben hic beceremem oyke düşünemiyorum yani. En fazla cocugu severek vakit geciriyorum zeka karti vs haricinde. Sorum su. Boyle guzel etkinlik yaotigin icin merak ettim cocugun uykulari nasil. Uykuya dalmasi. Ne sekilde uyutiyorsun. Uzun uyuyor mu vs. Uyanik vakitlerini verimli gecirdigi icin merak ettim aydinlatirmisin
Gündüz bizimki memede uyuyor anakucagina koyunca 10 dk olmadan uyanıyor böyle biyle 1saat uyumuyor belkide eşim evde olunca ana kucağında sallaya sallaya uyutuyor nasıl oluyorsa çok güzel düzen kurmuşsun bence canım bizde akşam 10 10 gibi uyutuyorum daha erken başlıyorum ama o saati buluyor gündüz pek uzun uyumuyor hele yatağında hiç uyutamiyorum emerek uyursa uyuyor sadece gündüz bir düzen kuramadimTeşekkür ederim canımSaat olarak günün hangi saatine denk geliyor bilmiyorum ama rutinimizi anlatayım.Bunu da bilerek oluşturmadım kendiliğinden oturdu bu düzen.Gece genelde 12 2 arası yatıyor ( bu saati erkene çekmeye çalışacağım) İlk uykusu uzun oluyor 6 saate kadar uyuduğu oluyor genelde 5 bucuk 6 saat gibi kendiliğinden uyanıyor.Emziriyorum normalde 1 2 saat dururduk ama artık tekrar uyuyor.İkinci uykusunun süresi değişiyor.En geç 10 11 gibi uyanıyor.Gündüz uykuları da kesik kesik oluyor.En az 3 kere uyuyordur.Bu uykular bazen yarım saat bazen 2 saati buluyor.Uyuturken bebek uyutucu uygulamasından sesler açıyoruz.Bence uykusunu uzatıyor.Bir de uyku zamanı kollarına hep kundak yapıyorum.
Gündüzleri mızırdanmaya başlayınca hemen uyutmuyorum biraz uyanık tutmaya çalışıyorum.Yoksa sık sık uyanıyor.Uykusu geldiğine emin olunca bazen kucağıma alıp emzik veriyorum 10 dk dolmadan uykuya dalıyor.Veya kollarını kundak yapıp beşiğine koyuyorum.Öylece kendiliğinden uykuya daldığı da oluyor.Bazen beşiği hafifçe salladığım da oluyor.Gündüzleri uzun süre uyutmaya çalışmıyorum.Yoksa uyumadığı için strese giriyorum beklentimi düşürdüm gündüz uyumuyorsa zorlamıyorum . Bir süre sonra uykusu bastırınca kendiliğinden uyuyor.
Canım benim bebeğim de öyle olmuştu bacoderm krem verdi aile hekimi bi iki gün kullandım geçtiKizlar bizim bebenin orta parmağında tırnağın kenarı eti kızarmış tırnak mi batmıştır acabaiçin sizladi
Ben sadece anne sütü veriyorumBeslenmeden sonra dik tutmana rağmen fışkırarak kusuyorsa bi doktora sor istersen canım. Bi ara bizde de oldu doktorun ilk sorduğu soğuk mama verdin mi oldu. Ben ağzı yanmasın diye korkudan biraz fazla ılık yapıyodum. Midesini üşütmüş meğer. Sıcak yapınca düzeldi
Pamukcuk olduğuna emin misiniz? Bende pamukcuk sanıyordum ama doktor baktı süt kalıntısı arada bir suyla sil geçer dedi gerçekten de sildim hafifledi bazen beni cok emince tekrar bembeyaz oluyor. Eğer pamukçuktan eminseniz 1 su bardağına 1 çay kaşığı karbonatı eritip gazli bezle silin hatta kulak çubuğuna gazlı bezi dolayıp silerseniz daha verimli temizlenmiş olur. Bu arada göğsünüzü ve kullanıyorsa emziğini de bu suyla silip yıkayınKızlar pamukçuk tedavisini nasıl yaptınız dün gece gazlı bezle sildim 1-2 kere çıkmadı ?
Bizimki de baya bembeyazdı süt kalıntısı dedi doktor bende ara da sırada dediğiniz gibi yapıyorumPamukcuk olduğuna emin misiniz? Bende pamukcuk sanıyordum ama doktor baktı süt kalıntısı arada bir suyla sil geçer dedi gerçekten de sildim hafifledi bazen beni cok emince tekrar bembeyaz oluyor. Eğer pamukçuktan eminseniz 1 su bardağına 1 çay kaşığı karbonatı eritip gazli bezle silin hatta kulak çubuğuna gazlı bezi dolayıp silerseniz daha verimli temizlenmiş olur. Bu arada göğsünüzü ve kullanıyorsa emziğini de bu suyla silip yıkayın![]()
Teşekkür ederim dolama diyorlar ondanmidir acabaCanım benim bebeğim de öyle olmuştu bacoderm krem verdi aile hekimi bi iki gün kullandım geçti
Ay çok saçma ben gittiğimde sordum yaparız dediler bana kuzum eczaneye sorsaydin belki onlarda yaparlar yada bilgi verirlerdiKızlar Rota aşısını alsam da aile hekimliği yapmıyormuş ben ağzına damlatsam nolur?
Nedne bana siz alın biz yaparız dedilerKızlar Rota aşısını alsam da aile hekimliği yapmıyormuş ben ağzına damlatsam nolur?
Aile hekimliği yapacak bizimde ama biz daha 2. Ay aşısını olamadık hastalıktanKızlar Rota aşısını alsam da aile hekimliği yapmıyormuş ben ağzına damlatsam nolur?
Ay çok saçma ben gittiğimde sordum yaparız dediler bana kuzum eczaneye sorsaydin belki onlarda yaparlar yada bilgi verirlerdi
Nedne bana siz alın biz yaparız dediler
Biz yapmıyoruz alerjik reaksiyon gösterir mesuliyet alamayız. Özel aşıların hiç birini yapmıyoruz dedi. Bende anlamadım şaşırdım.Aile hekimliği yapacak bizimde ama biz daha 2. Ay aşısını olamadık hastalıktanbugün konuştum aile hekimindeki hemşireyle tüm aşılarımız kayacak malesef 15 20 gün.
Olabilir canım evet sen gene kendin yapmadan önce doktora veya eczaneye sor bence nolur nolmazBiz yapmıyoruz alerjik reaksiyon gösterir mesuliyet alamayız. Özel aşıların hiç birini yapmıyoruz dedi. Bende anlamadım şaşırdım.