• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Kızlar bugün 2.ay rutin kontrolümuz vardı. Güzel haber 1 kilo 200 Gr almış kizcem. Lohusa yağı kullanıyorum dedim sütümü yaglandirdi inanıyorum . Birde kalbinde iyi huylu üfürümden şüphelendi. Perşembe günü randevu aldık EKG çekilecek. Umarım iyi huylu dur 🙏🏻 dualarınizi bekleriz🌺🙏🏻
Cnm iyi huylu kötü huylu nasılmis ki.oglumda ilk doğduğunda ufurum var dediler.sonra 2tane delik var dediler.sukur kilo aldıkça kapandı 4yasinda kontrolü vardı çok şükür kapandı ama 5yasindan sonra kapakciktan sızıntı olabiliyor dedi dr.kesin olacak demiyorum dedi
Hamak beşik almanızı öneririm biz o şekilde sallıyoruz uyuyor ana kucağını ve beşiğini sevmiyor
Oğlumda beşikte uyumazdi.hamakta çare bulmuştuk.kizim de beşikte uyuyor.besik olmazsa biraz zor gibi uyuması.

Kızlar verem aşısı için 8 nisana gün verdi sağlık ocağı.. 12 nisanda 3 ay dolacak.. geç mi sizce? Özelde yaptırılıyor mu bilginiz var mı canlar?

Kızlar biberonla besleyenler, bebeğiniz bir öğünde kaç CC içiyor? Günde sizce yaklaşık ne kadar besleniyordur?
Ben emziriyorum ama sutum cok gelmiyo maalesef. Mama tek ogunde 90ml veriyorum. Bebegim tam 2 ay 3 günlük.

Aile hekimliği yapacak bizimde ama biz daha 2. Ay aşısını olamadık hastalıktan🤦🏼‍♀️ bugün konuştum aile hekimindeki hemşireyle tüm aşılarımız kayacak malesef 15 20 gün.
Rota aşısı ne zaman yapılyo? Bize doktor bise demedi henuz. Tuna bugun 2.ay aşılarını oldu 3 tane olan.

Pamukcuk olduğuna emin misiniz? Bende pamukcuk sanıyordum ama doktor baktı süt kalıntısı arada bir suyla sil geçer dedi gerçekten de sildim hafifledi bazen beni cok emince tekrar bembeyaz oluyor. Eğer pamukçuktan eminseniz 1 su bardağına 1 çay kaşığı karbonatı eritip gazli bezle silin hatta kulak çubuğuna gazlı bezi dolayıp silerseniz daha verimli temizlenmiş olur. Bu arada göğsünüzü ve kullanıyorsa emziğini de bu suyla silip yıkayın😇
Teşekkür ederim dr gördü pamukçuk dedi gazlı bezle sil geçer dedi geçmiyor çocugum emmeyi bıraktı aglıyor emerken

Pamukcuk olduğuna emin misiniz? Bende pamukcuk sanıyordum ama doktor baktı süt kalıntısı arada bir suyla sil geçer dedi gerçekten de sildim hafifledi bazen beni cok emince tekrar bembeyaz oluyor. Eğer pamukçuktan eminseniz 1 su bardağına 1 çay kaşığı karbonatı eritip gazli bezle silin hatta kulak çubuğuna gazlı bezi dolayıp silerseniz daha verimli temizlenmiş olur. Bu arada göğsünüzü ve kullanıyorsa emziğini de bu suyla silip yıkayın😇
Teşekkür ederim dr gördü pamukçuk dedi gazlı bezle sil geçer dedi geçmiyor çocugum emmeyi bıraktı aglıyor emerken
Rota aşısı ne zaman yapılyo? Bize doktor bise demedi henuz. Tuna bugun 2.ay aşılarını oldu 3 tane olan.
rota asısı 2., 4. Ve 6. Ayın sonunda yapılıyor özel bir aşı ücretli eczaneden alıyoruz ağızdan damla seklinde veriliyor bazı sağlık ocakları uygulamasını yapıyor bazıları kendiniz yapın diyor 2 yada 3 kere yapılması gerektigi de aşının firmasına göre belirleniyormuş

Aile hekimliği yapacak bizimde ama biz daha 2. Ay aşısını olamadık hastalıktan🤦🏼‍♀️ bugün konuştum aile hekimindeki hemşireyle tüm aşılarımız kayacak malesef 15 20 gün.
Emzirdikten sonra mı 90 veriyorsunuz yoksa mama öğününde mi 90?
Yok mama öğununde 90ml veriyorum. Daha dogrusu şöyle, sabahlari sutum daha iyi oluyo emziriyorum bi 2_3 saat idare ediyo onu mama vermiyorum. Ogleden sonra sagabildiysem 50_60ml neyse onu iciriyorum ama ustune 30ml mama yapıyorum 90a tamamlamak icin. Gece yatmadan once memeler iyice yumusamis oluyo bn de direkt 90ml mama verip yatiriyorum. Gece yarısı kalktiginda yine emzirme seklinde..

Cnm iyi huylu kötü huylu nasılmis ki.oglumda ilk doğduğunda ufurum var dediler.sonra 2tane delik var dediler.sukur kilo aldıkça kapandı 4yasinda kontrolü vardı çok şükür kapandı ama 5yasindan sonra kapakciktan sızıntı olabiliyor dedi dr.kesin olacak demiyorum dedi

Oğlumda beşikte uyumazdi.hamakta çare bulmuştuk.kizim de beşikte uyuyor.besik olmazsa biraz zor gibi uyuması.
Canım kalbini dinledi uzun uzun dedi ki ufurum var ama %99 iyi huylu dur yinede bı kalp EKG si istiyorum dedi. Valla bilmiyorum cümle aynen böyle ☹️ Perşembe sabah çekilecek bakalım ne diyecekler

Canım kalbini dinledi uzun uzun dedi ki ufurum var ama %99 iyi huylu dur yinede bı kalp EKG si istiyorum dedi. Valla bilmiyorum cümle aynen böyle ☹️ Perşembe sabah çekilecek bakalım ne diyecekler
Canım.bir arkadaşın oglundada çıkmıştı sonra geçti içini ferah tut

Sağlık ocağında ki ebe simdi alın yapalım dedi çocuk doktoruma gittiğimde de 3. ayda söyleyeceğim ben sana dedi sanırım biz 3. ayda yapılan aşıdan yaptıracağız yani çocuk doktoruna göre gidiyoruz

Yok mama öğununde 90ml veriyorum. Daha dogrusu şöyle, sabahlari sutum daha iyi oluyo emziriyorum bi 2_3 saat idare ediyo onu mama vermiyorum. Ogleden sonra sagabildiysem 50_60ml neyse onu iciriyorum ama ustune 30ml mama yapıyorum 90a tamamlamak icin. Gece yatmadan once memeler iyice yumusamis oluyo bn de direkt 90ml mama verip yatiriyorum. Gece yarısı kalktiginda yine emzirme seklinde..
Okurken ben yazdım sandım. Aynı benim besleme döngüm. Birebir :)
Biz de bu gün 59. Gündeyiz. Rota aşısı olduk. 2. Ay aşılarını da bu gün yapacaklardı ama arayıp yarına aldılar. Tam 60gün olsun diye. Geceniz nasıl geçiyo? Ateş huysuzluk yaptı mı?

Kızım dün neredeyse tüm gün ve gece uyuudu hatta eşimle şakalaştık özledik çocuğu hiç Göremedik dedik ayyy bugün uyandı uyanali ağlıyor susmuyor 🫢 Pazar günü babasına show yapmış sanırım bugün bana anneliği hatırlattı tuvalete gidemedim kocam işten gelene kadar

kızlar bebeği reflü olup ilaç kullanan var mı?
Doktorum gaviscon yazdı ama prospektüsünde 12 yaş altına önerilmiyor yazıyor ne yapacağımı bilemedim.

rota asısı 2., 4. Ve 6. Ayın sonunda yapılıyor özel bir aşı ücretli eczaneden alıyoruz ağızdan damla seklinde veriliyor bazı sağlık ocakları uygulamasını yapıyor bazıları kendiniz yapın diyor 2 yada 3 kere yapılması gerektigi de aşının firmasına göre belirleniyormuş
Yanlış bilgi olmasın lütfen .sizin paylastiginizda yanlislik var.
Ay konusunda..
ROTA aşısı .2ila 4.aylarda,yada 3ila 5.aylarda yapılıyor.
3. 5. Ayda diye konuştuk biz doktorla. 2. Doz 6. Aydan önce olmalıymış. Menenjiti bilmiyorum ben de 🤦🏼‍♀️
Biz oğlumda 6aydan sonra yaptirmistik menenjiti.ama hangi ayda hatırlayamadım.
O çoğu bebekte oluyormuş ufurum dedikleri.buyudukce geçiyormuş.ama ufurumle birlikte kalpte delik var mı ona bakitmak gerek.dogdugunda bsy demediler mi.biz oğluma kontrole gittiğimizde bı bayan vardı.3 aylıkken ufurum var demişler Dr yüzde 85 geçer demiş.6aylikti o gün.dr dan çıktı geçmiş mi dedim evet geçmiş dedi.sizin de öyle bsydir geçer merak etme.

Kizlar oğlumda dolup dolup taşan sütüm kızımda hiç yok.yavas kilo alıyor.
Erken doğum yapınca mi bilmiyorum.
3 buçuk aylık olduk .henüz 5 kilo 350gram.
Ama 2 bucukla çıkmıştık hastaneden.sutum yaramıyor sanırım.bende 2haftadir mama veriyorum.gunde bı yada iki kez anca emziriyorum onda da doymuyor mama takviyesi yapıyoruz.🥴🥴😔
Şöyle de bsy var oğlum kolik bebekti sürekli meme de dururdu.emzik almadı.kizim emzik emiyor 3 saatte bı karnını doyuruyorum.gece 3 4 kez uyanır 5dk emer sonra biraz durduktan sonra uyur.gunduz uykumuz yok denecek kadar az.acaba ondan mı bilemedim 😔

Back
X