• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    109
Evet evet daha iyiym bi kendime gelmem lazım. Diğer hamilelikte de ben depresyona girmiştim bunda da sanırım öyle oldu. Çok kırılgan ve beklentim yüksek oluyor daha doğrusu başka alanda nefes alamıyor olmak belki bunları getiriyor. 24 saat cocuk bakıyorum üstelik uyanıkken hep kucak istiyor kolum belim sırtım kopacak gibi agroyor. Destek olam kimse yok çocuk sürekli emmek istiyor emzik alışmadı akşam 6 da koliği başlıyor gece 10-11e kadar dur dudak bilmiyor i. Uyuyunca bile sürekli ıkınıyor ses çıkarıyor. Eşim meme istiyor seni istiyor diyerek beş dk bakıyor çocuğa sonra tlf tv ve deliksiz uyku. İyice sinir olmaya başaldm. İstediğim yardımı bile hep hep hep yanlış yapıyor bir kıyafet istiyorum küçücük çekmecede bulamıyor her defasında ama iyice geriliyoruz Benım ilk çocuk 15 yaşında çok çok destek oluyor iyiki var her anlamda destek. Hem bebeğe hem yardıma hem de sohbet etmeye büyük katkısı var🙏ne güzel senınkı daha küçük olmasına rağmen o da sana destekmiş iyiki varlar

Canım ilk zaman öyle olur çoğalınca zaman geçince yani ilk gelen birkaç dklık süt sulu olur. Sonrası yağlı olur normal. İlkini sağıp vermen mantıklı hem gazı da daha az olur. Çünkü on süt laktoz açısından zengin bebekler sindirmekte zorluk yaşıyor

Valla ben de tatmin olmuyorum araştırmıyorlar çoğu. Kendini geliştirmiyor. En iyisi yapay zeka. Bence onalr da yapay zekadan yardım alıyor

Dediğin gibi lohusalık cidden çok zor. Bazı şeyleri kırgınlıkla kalıcı olup iz bırakıyor. Ben de eşime dünya iyisi bir adam diyordum ama şimdi ne kadar acımasız bana karşı diyorum bencil adamın teki yaptığı bazı şeyleri de görev diye yapııpr içinden gelmiyor.
Evet canım yarışırlar en çok onalr uykusuz en çok onalr yorgun en hasta onalr en çok onların canı ağrır acır.

👍geçmiş olsun canım. İnş tatmin eder doktor

her doktor farkli birsey soyluyo. bebeğinize bakınca sağlıklı görünüyorsa ,doktor da bir anormallik gormediyse hic takmayın. Her bebek farklı gelisim gösterir. dogum kilosu vs de önemli. belki fıtraten cok iri bir cocuk olmayacak.rahat olun. siz de yemenize içmenize dikkat edin. beslemeye devam edin. az aldığını düşünürse doktor kendisi soyler mama baslayalim su kadar cc diye .
Çok teşekkür ederim sizin yorumlar hep bir içimi rahatlatıyor. Ben biraz proteini artırarak devam edeceğim bir sonraki ay kontrolünde belli olur az çok
Biz 3500 gr. dogduk 1.ay kontrolunde 4500 gr ciktik. Doktor danacik, sen siskomusun diye sevdi. Burada 1 ayda daha fazla kilo alip sinirda kilo almis diyen doktoru da okudum. Her doktorun yorumu birbirinden farkli. Insan sasiriyor iyi mi kotu mu kafasi karisiyor.
Evet işte o yüzden karışıyor zaten herkes farklı bir şey söylüyor internette 5300 ortalama demiş doğum kilosu 3.08 yüzdü birinci ayda dört 800 oldu ikinci ayın doldurmasın on gün var beş 300 olmuş

Kilo konusunu çok takmayın canlar sağlıklı olsunlar yeterli. İlkim prametüreydi kilo alımı çok çok azdı halen de zayıf genetikte olabilir. Ayrıca bu çocuklar ne kadar kilo alcak bismillah aylık 500 gram ve üstü benim için kafi sağlıklı sonuçta.

Çok teşekkür ederim sizin yorumlar hep bir içimi rahatlatıyor. Ben biraz proteini artırarak devam edeceğim bir sonraki ay kontrolünde belli olur az çok

Evet işte o yüzden karışıyor zaten herkes farklı bir şey söylüyor internette 5300 ortalama demiş doğum kilosu 3.08 yüzdü birinci ayda dört 800 oldu ikinci ayın doldurmasın on gün var beş 300 olmuş
ne demek rica ederim. 3 cocugum da farklı kilolar aldilar ilk aylarında, 3 u de sağlıklı Elhamdülillah. kendinize ve sutunuze güvenin. mama karşıtı degilim ama annelik iste kaygilaniyoruz hataya sürüklüyor. kendiniz de bakmissiniz zaten persentilde de iyisiniz . hic kendinizi strese sokmayın 🌸

Benim oglumda birkac gundur uyumuyordu, huzursuzdu. Ben d vit. bagladim. Bugun ogleden sonra neredeyse full uyudu, mamasini verdim hala uyuyor. Ya vitamine alisti bunyesi yada sebep vitamin degildi. Sadece gaz ve refluden dolayi uyurken rahatsizligi var ama henuz uykusu bolunmedi. Ben ocean d vit. kullaniyorum. Gerci normalde verdigim saat sabit degildi kafama gore genelde aksamustu veriyordum. Birkac gundur sabah 7 gibi vermeye basladim. Belki bundan dolayi da uykulari duzelmis olabilir.
Ben internette görmüştüm sabah verilmeliymiş hep sabah verdim öğleni geçirmedim.Aynı vitamini kullanıyoruz.Deneyerek devam edeceğim.Bizim bebe genel olarak uykuya dalma problemi var zaten ama bugün güzel uyuyunca şaşırdım.Ya tesadüf ya da cidden etkisi var göreceğim deneyerek😅

Hanımlar benim kiz kucağımda surekli ayakta durmak istiyor, yani böyle dik duruyor. Bir zararı olur mu ? Bir de tummy time ortalama kaç dakika yaptıyorsunuz, dönme hareketi yaptırıyor musunuz? Son olarak eldiven kullaniyor musunuz, benim kiz yuzunu ciziyor diye hâlâ kullaniyorum ama sanirim kullanmamak gerekiyormus artik bir şeyleri kesfetmesi açısından. Ne yapmam gerek ? Gece gece bunlar dert oldu bana 😁 internette pek bir cevap bulamadım.

Hanımlar benim kiz kucağımda surekli ayakta durmak istiyor, yani böyle dik duruyor. Bir zararı olur mu ? Bir de tummy time ortalama kaç dakika yaptıyorsunuz, dönme hareketi yaptırıyor musunuz? Son olarak eldiven kullaniyor musunuz, benim kiz yuzunu ciziyor diye hâlâ kullaniyorum ama sanirim kullanmamak gerekiyormus artik bir şeyleri kesfetmesi açısından. Ne yapmam gerek ? Gece gece bunlar dert oldu bana 😁 internette pek bir cevap bulamadım.
Eldiveni 40 ı çıkınca fln bıraktım. Dünyayı keşfetmesi için el ayak dokunma hisleri önemliymiş. Evde çorapta giydirmiyorum. Eldivende.
Tummy time 5 dk. Ama benim üstümde yatırdığımda kendisi hep kafasını kaldırıyor. Dikelmeye çalışıyor. Banyoda filenin üstünde ayağa kalkmaya çalışıyor. Bacaklar balerin gibi 🤣 dimdik dönme hareketi hiç denemedim.

merhaba,benim de bebegim kucağımda karin ustu yatmayı seviyor . o da Tummy timedan sayilir. boynunu kaldırmaya falan çalışıyor. ben daha Tummy time icin ekstra bisey yaptırmadim .etkinlik falan icin erken diye düşünüyorum daha dünyaya uyumlanamadi yavrum.ben doğduğundan beri eldiven takmadim. duyusal olarak hrseye dokunsun diye.tirnaklari sık sık kesmek lazım çizmesini diye.hic dertlenmeyin su akar yolunu bulur. bebekler gunu gelince herseyi öğrenip yapıyorlar.

merhaba,benim de bebegim kucağımda karin ustu yatmayı seviyor . o da Tummy timedan sayilir. boynunu kaldırmaya falan çalışıyor. ben daha Tummy time icin ekstra bisey yaptırmadim .etkinlik falan icin erken diye düşünüyorum daha dünyaya uyumlanamadi yavrum.ben doğduğundan beri eldiven takmadim. duyusal olarak hrseye dokunsun diye.tirnaklari sık sık kesmek lazım çizmesini diye.hic dertlenmeyin su akar yolunu bulur. bebekler gunu gelince herseyi öğrenip yapıyorlar.

Eldiveni 40 ı çıkınca fln bıraktım. Dünyayı keşfetmesi için el ayak dokunma hisleri önemliymiş. Evde çorapta giydirmiyorum. Eldivende.
Tummy time 5 dk. Ama benim üstümde yatırdığımda kendisi hep kafasını kaldırıyor. Dikelmeye çalışıyor. Banyoda filenin üstünde ayağa kalkmaya çalışıyor. Bacaklar balerin gibi 🤣 dimdik dönme hareketi hiç denemedim.

Çok teşekkürler hanımlar. Gece uyurken peki yüzünü cizmiyor mu, kendisini uyandırmıyor mu yüzüne dokunup ya da çizerek?

Sütünü artırmak isteyen anneler lütfen ciğer yemeyi deneyin. Bende çok büyük etkisi oldu.

Eldiveni çoktan bıraktık canım derin uykuya daldı mı tırnaklarını kesiyorum. Türpü de yapıyorum çizemiyor. Hem bir iki çizsede sonra çizmemesi gerektiğini anlıyor. Parmak kasları ve dokunma hissiyatını anlayabilmemeleri için kullanmamak gerek bizim doktor dokunma hissini algılayamaz demişti.

Bizde ilk 3-5 gün taktık sonra bıraktık eldiveni.Benim oğlum da o şekilxe durmayı çok seviyor ve tutuyorum.Bi zararı oldugunu düşünmüyorum açıkçası ama siz yinede doktor kontrolünüzde sorsrsınız içniz rahat eder.Tummy time yaptırmıyorum üstümdeyken zaten sürekli kafasını kaldırıyor bence o ona yetiyor.Karın üstü durmayı hiç sevmiyor bende onu zorlamıyorum🫶🏼

Kızlar doğum sonrası ilk regliniz kaç gün sonra geldi,biz 35 günlük olduk şimdi gelmeye başladı.
Hiç özlememişim bu hissi açıkçası 🥹 ama sanki erken geldi ya en az 40 çıkması gerekmezmiydi

Kızlar doğum sonrası ilk regliniz kaç gün sonra geldi,biz 35 günlük olduk şimdi gelmeye başladı.
Hiç özlememişim bu hissi açıkçası 🥹 ama sanki erken geldi ya en az 40 çıkması gerekmezmiydi
40 gün olmadan kanamam kesilmişti sanırım 35 gün falandı bir hafta falan ara oldu sonra

Kızlar doktorunuzun verdiği probiyotik işe yaradı sanırım. Dün verdim sakinleşti. Tuvaletini de güzel yaptı uyudu. Şimdi gene verdim sakinleşti gazını da çıkardı. İnşllah böyle devam eder
Nurse Harvey verdi bize sabah akşam 10 damla siz nebkullandiniz

Bizim bu hafta 5. Hafta atak haftamız diye geçiyor 😣 gerçekten bittiğimi hissediyorum son günlerde boğazlarım ağrıyor vucüdüm ağrı içinde bağışıklığım düştü bence gece bi onda uyuyor 1 3 5 8 ve 8 fen 12 ye kadar kriz asla ne yaparsam uyutamıyorum gün içindende en fazla 1 hep yarım saat uyuyor 🥲 tek çocuk bakmak gerçekten akıl işi değil

Benimki de kafasini dik tutacak sekilde yuzu bana donuk kucagimda durunca etrafi izliyor hosuna gidiyor ama kafasi titriyor bazen elimle destekliyorum fazla yormamak icin. Tummy time max. 1 dk.yi gecmedi benim henuz. Korkuyorum ilk anneligim yanlis birsey yapar fazla yuklenirim diye.

Eldiveni ilk birkac gun kullandim birdaha kullanmadim. Yarim kundakta dahil yapmadim hic. Doktor refleksleri zayiflamasin, ellerini, kollarini kesfetsin dedigi icin kundak yapmadim. Tirnaklarini surekli kisaltiyorum henuz kendini cizmedi. Benimki dun aksam duş aldirirken kuvetin filesine bir yapisti zor biraktirdik. Saclarimi tutuyor, ellerini yukari dogru kaldiriyorum, parmaklarimi tutuyor askida kalir gibi. Tutmasi guclu, belki tum bebekler boyledir bu ay bilemiyorum. Gecen gun cingirak verdim, kisa sureli de olsa kavradi eliyle. Farkli dokuda nesneleri elletiyorum, hissetmesi icin. Her iki eline de ayni sekilde calisiyorum.

Back
X