• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    109
Bizim forbiome minies 5 damla kulanıoz.
hastane sürecimiz oldu. Hastane mikrobunu da kapmıştır. Önceliğimiz bağırsak floransasını düzenlemek dedi. Alt gazını rahat çıkarıp sakinleştirio gerçekten. Kolik süreci 3 ay sürecek etkisi hiç olmazsa başka tedaviye geçeriz dedi. Şuanlık iyi.
Kullandığınız ürün eklediğim urun mu ? Eğer o ise 2 10 yas arasi bu ürün. Bizim doktor maflor yazmisti ancak eczanelerde bulamayınca bize bu ürünü verdiler 1 kez kullanıp yas aralığını gördük doktor kullanmayın dedi bize. Her doktor farkli tabi. Biz eczaneyi şikayet ettik yenidogan için nasil 2 yas ustu bir ürünü verirler diye.

Eklentiler

• 1000283729.webp
    1000283729.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000283730.webp
    1000283730.webp
    58,2 KB · Görüntüleme: 11
Kolay gelsin atak haftanız. Bir haftadır bittim ben. Gece en son ağlıyordum çocuğa bakarken eşim geldi noldu diyor. Çok zor dedim. Yüzüm kabuk attı. Çünkü onun ağlamasına uyumamasına çare bulamayınca insan yetemiyorum hissine kapılıp daha çok sinirleniyor. Dünden beri daha iyi azcık nefes aldırıyor şükür . Doktorun verdiği ilaçtan mı yoksa geçiyor mu bakıcaz .
Acaba probiyotigi daha once baslasaydiniz yine bukadar rahatsiz olur muydu bebis? Acikcasi buradaki kolik bebisleri okuyunca 2. Cocuk fikrinden inanilmaz uzaklastim. Hadi sansa ilk cocuk sakin cikti ama ikincide riske sonucta

Haftaya 40.im dolacak. Benim hala kanamam devam ediyor. Birgun leke gibi geliyor, birgun yogun. Korse taktigim gunler yada cocuktan dolayi wc ye hemen gidemeyip idrarimi tuttugum zamanlar kanamamin arttigini farkettim. Benim uzun surdu kanamam sanirim, bunun yaninda regl oldugumu nasil anlayacagim bilemiyorum
Benim de aynı sizin gibi. Bitmedi gitti. Bir de hafif koku yapıyor sanki. Enfeksiyon falan mı acaba diye düşünüyorum. Ön taraftaki dikişlerim de halen acıyor. Ay bezdim. Bir de regl olmak istemiyorum. Emzirince olmuyorduk hani? Patır patır oluyor millet. Ben olmak istemiyorum 1 sene falan.

Benim de aynı sizin gibi. Bitmedi gitti. Bir de hafif koku yapıyor sanki. Enfeksiyon falan mı acaba diye düşünüyorum. Ön taraftaki dikişlerim de halen acıyor. Ay bezdim. Bir de regl olmak istemiyorum. Emzirince olmuyorduk hani? Patır patır oluyor millet. Ben olmak istemiyorum 1 sene falan.
Ben 26 ocakta doğurdum 26 şubatta regl oldum😅 hatta 25 martta 2. Oldum bu ne hız bu telaş ama bünyem sanırım böyle😅

merhaba bugün doktor kontrolümüz vardı 20 günde sadece 500 gram almış doktor bir şey demedi ama bana çok az geldi sütün kalori değeri yağ oranı falan düşük herhalde bayağı da yiyor çünkü🤦🏻‍♀️ arada mama vermeli miyim sizce?
Canım hiç öyle düşünme benim doktorum çocuğuna göre 500 gram bile aylık normal olabiliyor dedi. Bazı doktorlar çok acımasız sütüne güven❤️ o onu besliyordur
Hastaneye gidip geldik. Kolik teşhisimiz konuldu. Doktorumuz çok iyi ya saatlerce konuştu. 3 ay idare edin geçicek dedi. Probiyotik verdi gaz için iyi gelmezse farklı tedavi uygulayalım dedi. Başı için normal saç çıktı mı alın kılları döküldü mü o tolere ediyor dedi. Aman kuaförde özellikle öyle kesiolar benim oğlanın doğuştan diyip geçiyorum. Kimyon hergün bir çay kaşığı suyla içmemi istedi. Genel kontrolü iyiydi şükür. Sağlıklı olsunlarda yorulalım bişey olmaz. Dün hamileydik bugün kucağımızdalar zaman hızlı akıyor.
Canım toz kimyon mu içeceksin nem de rezene ile çayını içiyordum ama bir türlü başa çıkamıyorum çay içmeyi arada aksıyor toz içiliyorsa öyle içeyim beni de çözer belki
Ben iki gün önce d vitaminini kesmeyi denedim sadece deneme amaçlı.İki gün boyunca çocuk mis gibi uyudu.Dün verdim yine sabahladık.Bugün vermedim ve mis gibi uyuyor..Bilmiyorum tesadüf mü ama bende şüpheleniyorum.Kusma konusunda izlem yapmadım ama reflüsü olan cocugum bugün kusmadı.Elimde başka d vit var birde onu deneyeceğim.Çünkü evim hiç güneş almıyor -1 de oturuyoruz ve önümüz duvar.Dışarı çıkarsam da hava soğuk oldugundan üstü örtülü yine güneş göremiyor adam akıllı ondan kesemem elimdeki diğer d vit leri deneyeceğim.
Canım ben velavit d vitamini kullanıyorum içinde papatya ekstresi ve probiyotik var uyku konusunda bizi hiç etkilemiyor
Kilo konusunu çok takmayın canlar sağlıklı olsunlar yeterli. İlkim prametüreydi kilo alımı çok çok azdı halen de zayıf genetikte olabilir. Ayrıca bu çocuklar ne kadar kilo alcak bismillah aylık 500 gram ve üstü benim için kafi sağlıklı sonuçta.
Benim doktorum da aynısı diyor annem de sen baya süre her ay sadece 500 gram almıştım diyor. Valla gayet sağlıkla büyüdüm❤️
Hanımlar benim kiz kucağımda surekli ayakta durmak istiyor, yani böyle dik duruyor. Bir zararı olur mu ? Bir de tummy time ortalama kaç dakika yaptıyorsunuz, dönme hareketi yaptırıyor musunuz? Son olarak eldiven kullaniyor musunuz, benim kiz yuzunu ciziyor diye hâlâ kullaniyorum ama sanirim kullanmamak gerekiyormus artik bir şeyleri kesfetmesi açısından. Ne yapmam gerek ? Gece gece bunlar dert oldu bana 😁 internette pek bir cevap bulamadım.
Ben hastaneden gelir gelmez çıkardım yüzünü de çiziyor sürekli ama dert etmiyorum çizecek napalım. Sürekli törpülüyorum ama yetişmiyor sanırım artık kesmeye de başlamak lazım
5.hafta atak haftası diye yazıyor internette bende ordan gördüm 😅 maşallah maşallah Allah nazarlardan saklasın kınayım benim başımada gelsin 🥲 gaz sancısı zaten Allah’ın emri bizdede var 😑
Canım tahmini doğum tarihinden hesaplanıyor sanırım bir de öyle bak

Acaba probiyotigi daha once baslasaydiniz yine bukadar rahatsiz olur muydu bebis? Acikcasi buradaki kolik bebisleri okuyunca 2. Cocuk fikrinden inanilmaz uzaklastim. Hadi sansa ilk cocuk sakin cikti ama ikincide riske sonucta
Mesela ben ilk çocugumda ne gaz sancısı,ne gece uykusuzluğu ne ağlama krizi vardı.gece 7de uyur sabah 8de uyanırdı paşa gibi 🤣 bende ona güvenip yaptım elimde patladı.
daha ilk geceden belli etti kendini farklı olduğunu,beta kuşağı bebeleri fena fena 🤣

Canım hiç öyle düşünme benim doktorum çocuğuna göre 500 gram bile aylık normal olabiliyor dedi. Bazı doktorlar çok acımasız sütüne güven❤️ o onu besliyordur

Canım toz kimyon mu içeceksin nem de rezene ile çayını içiyordum ama bir türlü başa çıkamıyorum çay içmeyi arada aksıyor toz içiliyorsa öyle içeyim beni de çözer belki

Canım ben velavit d vitamini kullanıyorum içinde papatya ekstresi ve probiyotik var uyku konusunda bizi hiç etkilemiyor

Benim doktorum da aynısı diyor annem de sen baya süre her ay sadece 500 gram almıştım diyor. Valla gayet sağlıkla büyüdüm❤️

Ben hastaneden gelir gelmez çıkardım yüzünü de çiziyor sürekli ama dert etmiyorum çizecek napalım. Sürekli törpülüyorum ama yetişmiyor sanırım artık kesmeye de başlamak lazım

Elimde bi tane daha farklı marka var onu da deneyip bakacağım o da olmazsa sizin dediğinizi alayım.Papatya ekstresi sakinleştirr hem belki😅 probiyotik içinde olması da iyiymiş

Mesela ben ilk çocugumda ne gaz sancısı,ne gece uykusuzluğu ne ağlama krizi vardı.gece 7de uyur sabah 8de uyanırdı paşa gibi 🤣 bende ona güvenip yaptım elimde patladı.
daha ilk geceden belli etti kendini farklı olduğunu,beta kuşağı bebeleri fena fena 🤣
Offf cok buyuk moral oldu 😀😀😀 neyse bunu bir buyuteyim de kocamdan da bosanmazsam bu lohusalikta ikinciyi dusunurum😀😀😀

Kullandığınız ürün eklediğim urun mu ? Eğer o ise 2 10 yas arasi bu ürün. Bizim doktor maflor yazmisti ancak eczanelerde bulamayınca bize bu ürünü verdiler 1 kez kullanıp yas aralığını gördük doktor kullanmayın dedi bize. Her doktor farkli tabi. Biz eczaneyi şikayet ettik yenidogan için nasil 2 yas ustu bir ürünü verirler diye.
Birebir aynısı canım. Yazarken zaten söyledi doktor. Kızımı da hep aynı doktora götürüyorum. Hep memnun kalmışımdır. Yenidoğandan itibaren veriyorum zararı yok bağırsak düzenleyici dedi. Dozunu az kullandırıyor. Ben kesinlikle damlaya bağlıyorum. Dünden beri maşallah oğlum iyi sakin. Alt gazını çıkarıyor. Gazı olmadığı için uykusunu alıyor daha keyifli uyanıyor. İlk defa gündüz 3 saat kesintisiz uyudu. 3 saat içinde evi yemeği herşeyi yaptım kahve keyfi bile yaptım. 😅 halasıda doktor olduğu için zaten direk oda soruyor araştırıyor. Oda verebilirsin bazı doktorlar yenidoğandan itibaren veriyor dedi.

Bilmiyorum canım. Damlayı kullandığımdan itibaren çocuk nefes aldı. İlkim gerçekten çok sakindi. Bal kızım koyduğum yere uyurdu. Tabi ki zorlukları vardı ama bunu görünce kızım hiçmiş diyorum. Bu bizim ateşli anımıza denk gelmiş teşhisi öyle koydum 😂 ama kardeş sevgisi başka kızımda çok istiyordu. Maddi imkanlarda düzelmişken olsun olmasın derken o bir anda tek korunmasız ilişkide selamünaleyküm dedi. Kolik falan anneliğe bakmıyor ki. İyiki olmuş bal oğlum. 🥰

Çay demleme usulü sıcak suya bir çay kaşığı koyup ılıyınca burnumu kapatıp içiyorum 😅 rezene çayı nedense doktorum kullanma dedi. O an çocukla ilgilenirken nedenini kaçırdım bir dahakine soracam. Yemeklere de kimyon kullanıyorum.

Bizde bunu kullanıyoruz. Hatta önce şasesini vermiş doktor toz şeklinde olan onda üç yaş ve üzeri yazıyor ben sonra WhatsApp‘tan doktora sordum damla şeklinde olanı almanız lazım dedi sonra bunu da aldık bunda da iki yaş ve üzeri yazıyor ama kullanıyoruz günde sekiz damlaya kadar kullanabilirsin dedi ben altı damla kullanıyorum

kızlar benim alerjim vardı bir zamandır sonunda doktora gittim test yapıldı kedi alerjim çıktı zaten doktor da normal herhangi bi alerjim varsa bile olmaz kediyi yollaman lazım astıma çevirir demişti ki ben geçtiğimiz sene oksijensiz kalıp acillik oldum akciğer kapasitem 80 lere düştü falan.
şimdi eşim ve kızım tabi kediyi yollamak istemiyolar ben de bebekle odaya tıkılıp kalmak bi poşet ilaç kullanmak ve ilerde astım ve akciğer hastalıkları yaşamak istemiyorum. nerdeyse boşanmayı düşündürecek noktaya getirdi beni.
ara tatilde gidip annemlerde kalcam ama sonrasını bilmiyorum. tüm günüm yatak odasında geçiyo napcamı şaşırdım.

Bizde bunu kullanıyoruz. Hatta önce şasesini vermiş doktor toz şeklinde olan onda üç yaş ve üzeri yazıyor ben sonra WhatsApp‘tan doktora sordum damla şeklinde olanı almanız lazım dedi sonra bunu da aldık bunda da iki yaş ve üzeri yazıyor ama kullanıyoruz günde sekiz damlaya kadar kullanabilirsin dedi ben altı damla kullanıyorum
Ya acaba 3 damla öğlen 3 damla akşam mı versem. En azından rahatlayıp uyur. Öğlen ve akşam 8den 12 ye kadar başlıyor mesaisimiz. Sabah 7de uyanıyor. 8 buçukta tekrar uyutuyorum. 9 buçukta uyanıyor öğlen 1 kadar ayağa dikiyor beni sonra yarım saat uyuyop tekrar uyanıyor. Bugün 2den 5 kadar uyudu. O yüzden 2 kolik saatine mi bölsem.

kızlar benim alerjim vardı bir zamandır sonunda doktora gittim test yapıldı kedi alerjim çıktı zaten doktor da normal herhangi bi alerjim varsa bile olmaz kediyi yollaman lazım astıma çevirir demişti ki ben geçtiğimiz sene oksijensiz kalıp acillik oldum akciğer kapasitem 80 lere düştü falan.
şimdi eşim ve kızım tabi kediyi yollamak istemiyolar ben de bebekle odaya tıkılıp kalmak bi poşet ilaç kullanmak ve ilerde astım ve akciğer hastalıkları yaşamak istemiyorum. nerdeyse boşanmayı düşündürecek noktaya getirdi beni.
ara tatilde gidip annemlerde kalcam ama sonrasını bilmiyorum. tüm günüm yatak odasında geçiyo napcamı şaşırdım.
Allah yardımcın olsun. Sağlık herşeyden önemli bence. Bizimde kedimiz vardı. Bembeyaz çok hırçındı. Gördüğü her yere inadından tuvaletini yapardı. Bir şekilde gidiyorduk ama biz yokken kızımı kenara sıkıştırıp patiliyordu her yerini. Kızım korkmaya başladı yalnız kalmaya sahiplendirdim. Kız büyük neysede ya yeni bebeğin yüzünü gözünü çizerse diye risk alamazdım. Bu şekilde hem size hem kediye yazık. Kapalı kapıları onlar sevmez. Sizin sağlığınız söz konusu. Eşinizle detaylı konuşmayı deneyin.

Ya acaba 3 damla öğlen 3 damla akşam mı versem. En azından rahatlayıp uyur. Öğlen ve akşam 8den 12 ye kadar başlıyor mesaisimiz. Sabah 7de uyanıyor. 8 buçukta tekrar uyutuyorum. 9 buçukta uyanıyor öğlen 1 kadar ayağa dikiyor beni sonra yarım saat uyuyop tekrar uyanıyor. Bugün 2den 5 kadar uyudu. O yüzden 2 kolik saatine mi bölsem.
Yani tek seferde verilmeli diye bişey demedi dr. Bölerek de verebilirsin. Ama günlük dozu alması yeterli. Anlık etki değildir bence 24 saat süren bi etkidir.
Ben gündüz sadece sling de uyutabiliyorum. Uyaran çok olduğu için gündüz kucağımda yada meme de uyumuyor artık. Eskiden uyurdu. Sling hayatımı kurtardı diyim. Ona koyunca 3-5 dk da nakavt. 🤣 ve o sayede kahvaltımı ediyorum. Bi kaç işimi hallediyorum. 4. Trimester de gibiyim gebelik devam ediyor. 2 ay erken doğdu eksiğini tamamlıyor zibidi 🙈

ben aynisini yasadim 2020 yilinda. ustelik kulak burun bogaz doktorlarina gitmistim alerji oldugunu anlamiyordum onlarla vakit kaybetmisim. sonra gogus hastaliklarina gidince anladim ki cok gec kalmisim astima cevirmis. kac yil kortizollu ilaclar, inhalatorler kullandim. simdi siz sut veriyorsunuz ilac kullanmaniz da mumkun olmayacak. insanin canindan kiymetli mi gercekten cok uzuldum siz yeni annesiniz tirnaginiz bile acisa pervane olmalari gerekirken kediden yana tavir takinmalarina. evet insanin kedisi de bi sure sonra evlat gibi oluyor ama bu baska bi boyut.
Yani tek seferde verilmeli diye bişey demedi dr. Bölerek de verebilirsin. Ama günlük dozu alması yeterli. Anlık etki değildir bence 24 saat süren bi etkidir.
Ben gündüz sadece sling de uyutabiliyorum. Uyaran çok olduğu için gündüz kucağımda yada meme de uyumuyor artık. Eskiden uyurdu. Sling hayatımı kurtardı diyim. Ona koyunca 3-5 dk da nakavt. 🤣 ve o sayede kahvaltımı ediyorum. Bi kaç işimi hallediyorum. 4. Trimester de gibiyim gebelik devam ediyor. 2 ay erken doğdu eksiğini tamamlıyor zibidi 🙈
Canim biraz sacma ama bir sorum olacak biz slinge alisamadik. sorum su slingle oturuluyor mu? sanki oturunca cocugun bacaklari sarkiyor ya da sıkışıyor sürekli gezmek mi gerekiyor

Valla ben her yerde uyutuyorum. Salona da ana kucağı puseti ve koltukta köşe yapmışım nereyi beğenirse. Kucağımda gazını çıkarıp minimum 10 dk bekliyorum sonra birisine bırakıyorum. Uyanırsa ellerini tutup temasta pış pış yapıom çoğu zaman işe yarıyor. Dün öyle dümdüz halıda uyuya kaldı. Zemin sert gelince hoşuna gitti sanırım. Kaldırıp yatağa götürdüm uyandı. Çokta düşünmemek lazım bunları parmakta oynatıolar 🤣🤣 ben sıkıntıya gelemiyorum nefesim daralıyor hemen uyanıkken istediği kadar kuxağımda taşır oynarım ama uyurken benden uzak kalacak hareket kabiliyetim kısıtlanıyor sonuçta. Tabi senin kucakta uyuduğu için bu aşama senin için baya rahatlıktır. Ama derin uykuya daldı mı bırakmayı dene istersen yayılarak uyumak zamanla hoşuna gidecek. İndir kaldır bıkmadan yaparım bizimki rahatlar derin uykuya dalar.

Benim de çok sevimli bir kedim var bir yıldır. Kızım 5 yaşında ve vücudunda ani kabarıklıklar oldu alerji bölümüne gittik kan verdik bugğn sonuç çıktı kedi döküntüsüne alerjisi var 🫥🫥🫥 ne yapacağımı bilemiyorum hiç
ilaçla bastırılabilir basit bişey gibi lanse ediliyo bazen ama değil. özellikle kedi çok ciddi alerjen yayıyormuş araştırdım bu süreçte. evdenn kedi gitse bile hafif bi arınma minimum 6 ay duvarlar falan bile silinmeli diyorlar. sonuçta sağlıktan da önemli değil güvenilir bi sahiplendirme istiyorum ben ama evin diğer fertleri kabul etmiyor
Allah yardımcın olsun. Sağlık herşeyden önemli bence. Bizimde kedimiz vardı. Bembeyaz çok hırçındı. Gördüğü her yere inadından tuvaletini yapardı. Bir şekilde gidiyorduk ama biz yokken kızımı kenara sıkıştırıp patiliyordu her yerini. Kızım korkmaya başladı yalnız kalmaya sahiplendirdim. Kız büyük neysede ya yeni bebeğin yüzünü gözünü çizerse diye risk alamazdım. Bu şekilde hem size hem kediye yazık. Kapalı kapıları onlar sevmez. Sizin sağlığınız söz konusu. Eşinizle detaylı konuşmayı deneyin.
eşim çocuktan da beter şaka gibi. tahammül seviyem zorlanıyo. ben anlatamadım. tüylerini tıraş ettiririz falan diyo ama mevzu sadece tüy değil diye anlatamadım.kediyede üzülüyorum bu şekilde evet hep kapalı kapılar benim odama, bebek odasına mutfağa giremiyor zaten.
ben aynisini yasadim 2020 yilinda. ustelik kulak burun bogaz doktorlarina gitmistim alerji oldugunu anlamiyordum onlarla vakit kaybetmisim. sonra gogus hastaliklarina gidince anladim ki cok gec kalmisim astima cevirmis. kac yil kortizollu ilaclar, inhalatorler kullandim. simdi siz sut veriyorsunuz ilac kullanmaniz da mumkun olmayacak. insanin canindan kiymetli mi gercekten cok uzuldum siz yeni annesiniz tirnaginiz bile acisa pervane olmalari gerekirken kediden yana tavir takinmalarina. evet insanin kedisi de bi sure sonra evlat gibi oluyor ama bu baska bi boyut.

Canim biraz sacma ama bir sorum olacak biz slinge alisamadik. sorum su slingle oturuluyor mu? sanki oturunca cocugun bacaklari sarkiyor ya da sıkışıyor sürekli gezmek mi gerekiyor
çok seviliyo evet bağ kuruyosun ama zaten sokağa atalım demiyorum ki sahiplendirelim hatta yakınımızda birilerine görebileceğimiz şekşlde. bunu da kabul ettiremedim kızım ben onsuz yaşayamam diye tutturmuş durumda. kardeşin mi kedi mi diyolar kediyi tercih ediyo bu kadar bağımlılık fazla tehlikeli geliyo bana

Back
X