Kızlar bu doğum parası ne yazık ki 1 ocak itibaren doğan bebişler için geçerliymiş biz 3 gün ile kaçırdık ama cimere yazmayı düşünüyorum aralıkta doğqnlatın suçu ne diye bence aralıkta doğum yapanlar olarak hepimiz yazalım
Ay evet bende onu gördüm şimdi buraya yazmak için girdim sen yazmissin cnm.cok saçma bence.benim doğum 11 Ocakti normalde kızım erken doğdu 6aralikta.aralikta doğan yada daha öncesi çocuklar çocuk değil mi.oncesi cocuk olanlar nüfusa kayıtlı değiller mi.nufus artışı icin yapılıyor madem.
Kızlar bu doğum parası ne yazık ki 1 ocak itibaren doğan bebişler için geçerliymiş biz 3 gün ile kaçırdık ama cimere yazmayı düşünüyorum aralıkta doğqnlatın suçu ne diye bence aralıkta doğum yapanlar olarak hepimiz yazalım
Arkadaşlarım size sarılık ile ilgili yaşadığımız şeyden bahsedeyim. Bebeğimiz ilk doğdu iyiydi. Ama hem benim sezeryan yaraları olduğu için hem de meme ucum olmadığı için bir türlü tutturmayı beceremedim. Çocuk biraz aç kaldı. Mama takviyesi yaptık. Ama mama o kadar uyku yaptı ki miniğime uyandırmakta çok zorlandık. Zorla da olsa bir iki damla anne sütü alınca canlanan bebeğim mamalı öğünden sonra bayılıyordu ve biz uzun süre onu besleyemiyorduk. En son sarılık ayaklarına kadar indi. Bütün uyandırma tekniklerini denedik. Hatta topuk kanı alınırken iğne battığında bile uyanmadı düşünün. Sarılık değeri 15 olmuştu. Doktor yatıracaktı ama kimliği olmadığı için teknik bir sorun oldu yarın getirin dediler. Ama ben daha fazla miniğimin eline iğne batmasını istemiyordum. Aklıma sütümü sağmak geldi. Sağıp biberona koydum. Az az içebildi. İçtikçe canlandı. Saat başı sütümü sağıp verdim. Uyanması o kadar kolaylaştı ki. Bir gün sonra çocuk toparladı. Acıkınca kendi uyanıp ağlıyor. Şu 10 gün sarilikta kritik olduğu için sadece sağarak vereceğim. Sonrasında tekrar memeden direkt beslemeye çalışacağım.
Canım çok geçmiş olsun.Benim de meme ucumu hiç tutamıyor.Hemşire daha ilk emzirmede eşimi eczaneye uç almaya gönderdi.Onunla emziriyorum.arada biberon veriyorum zorlandığımda.İnşallah iyileşir hemen
Ben sanırım doğumdan itibaren giremedim 10 ocakta doğum yaptım bende bebişimde elhamdüllillah şu an daha iyiyiz. 38+4 te planlı sezaryen ile 3090 gr 50 cm doğdu bizde ABO kan uyuşmazlığından dolayı sarılık ile uğraşıyoruz hatta fototerapi bile aldık sütüm var çok şükür zor da olsa emziriyorum sağıpta veriyorum hatta arada mama da veriyorum ama bizim yine yüksek çıkıyor maalesef. İlk 10 günü atlattıktan sonra rahatlayacağım
Kızlar bebekleriniz sağlıkla gelsinSezaryen olan arkadaşlar sütünüz hemen gelmezse sakın üzülmeyin benim ilk gün damla damla geldi şimdi şükür sorun yok birkaç güne dolar.Süt gelmese bile bebeğinizi memede emzirin ucunu tutturamazsanız uç alıp deneyin.İnşallah her şey güzel olacak
Tecrübeli anneler ben cuma günü doğum yaptım.Birkaç gündür göğüslerimde aşırı sertlik var sanki birden büyüdüler.Bu normal bir şey mi?
Kızlar mastit kraliçesi olarak bi kaç tavsiye vereyim. Şu doğumumda bile 3.gün taş gibi memelerim emzir emzir zor açılıyor bebe daha küçük boşaltamıyor . Fototerapiden dolayı 1 gece hastanede kaldık eve gelir gelmez duşa girdim. Memelere sıcak suyun altında güzelce masaj yaptım o kadar iyi geldi ki süt kendiliğinden boşaldı memeden hemen sonrasında sağım yaptım emzirdim çok büyük fark oldu. Önce emzirip sonra bi güzel masaj yapıp sağım yapmalısınız memeyi boşaltmanız gerekiyor hemende geçmiyor 3 4 gün sürüyor benim mesela çünkü memelerimde büyük. Ama duşta masaj çok çok iyi geliyor çözüyor düğümleri emzirme de kolaylaşıyor
Canım çok geçmiş olsun.Benim de meme ucumu hiç tutamıyor.Hemşire daha ilk emzirmede eşimi eczaneye uç almaya gönderdi.Onunla emziriyorum.arada biberon veriyorum zorlandığımda.İnşallah iyileşir hemen
Mama veren annelere bı tavsiyede bulunmak istiyorum.belki çoğunuz biliyorsunuz dur ama yine de soylim.mamayi biberona koyduktan sonra ilk olarak kaşıkla karıştırıp kapağını kapatın ve calkalamayin asla.cunku bazen alışkanlık olmuş kapağını kapatıp çalkalayıp bebeğe veriyoruz ama yanlış.calkaladiktan sonra kapağını açıp bakın nasıl hava baloncukları oluyor.oda bebekte gaza sebep oluyor.aklinizda bulunsun çalkalama yapmayın.
Ben sanırım doğumdan itibaren giremedim 10 ocakta doğum yaptım bende bebişimde elhamdüllillah şu an daha iyiyiz. 38+4 te planlı sezaryen ile 3090 gr 50 cm doğdu bizde ABO kan uyuşmazlığından dolayı sarılık ile uğraşıyoruz hatta fototerapi bile aldık sütüm var çok şükür zor da olsa emziriyorum sağıpta veriyorum hatta arada mama da veriyorum ama bizim yine yüksek çıkıyor maalesef. İlk 10 günü atlattıktan sonra rahatlayacağım
İyi akşamlar anneler yeni çıkan bu doğum yardımıyla ilgili bilgisi olan varmidir
Allah nasip ederse pazartesi bebisimi kucağıma alacağım. 2. Cocugum olacak her ay 1.500 TL'lik yardımı alabiliyor muyum acaba ve kaç yaşına kadar devam edecek
Kızlar sabahtan beri belimin bir tarafında ağrı var tansiyonum 13/9 düşmüyor normalde tansiyon sorunum yok ne böyle sizce sancı olsa arada bir gelmez mi ona göre doktora yazcam
Doğum yapan kız kardeşlerim hepinizi tebrik ederim
Bebekli hayat çok zormuş hakikaten telefonu elinize bile alamıyormuşsunuz
Ama mükemmelmiş, evi mis gibi bir koku sardı Rabbime şükürler olsun bakmaları doyamıyorum güzel yavruma
Bugün 4. Gün ama benim sütüm anca geldi, sezaryen doğumun dezavantajlarından biri sanırım bu sütün geç gelmesi ama olsun geldi sonunda.
Onun dışında benin dikiş yerlerim çok acıyor oturup kalkarken çok zorlanıyorum, bacaklarım ve ayaklarım inanılmaz ödem oldu
Şimdilik böyle gidiyor, Allah hepimize kolaylıklar versin, çabucak yeni hayatımıza adapte olalım