Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    217
Ya çok merak ettiğim bir konu var.. ben hastahaneye suyum gelmeye başladığı için öğlen 2 de 3 cm açıklık ile gittim. Her saat kontrol edildi. Sabah 6 da suni sancı verildi. Sabah 8 de hala 3 cm idi. Ardından sezeryana alındım . Sizin doğumununz da yapıldığı gibi bana da yapılsaydı açılma olur muydu sizce?

Canım naptık ne ettik yine aynı gün doğurduk

Kızlar 12 de doğum yaptım şimdi bebeği topuk kanı almak için götürdüler sonra sağlık ocağında da alacaklar dendi iki kere mi alınıyordu ben ilk oğlumda hiç hatırlamıyorum
Evet oğlumda hem hastanede almışlardı sonra sağlık ocağına çağırıp almışlardı

açılma için fitil, oksitosin veya balon uygulandı mı acaba? ben de bilmiyorım ilk doğumum ama doktor bunları uygulayacaklarını söyledi rahim ağzı için

“Servikal Olgunlaştırma Amaçlı Balon Kateteri: Bu yöntem, rahim ağzına yerleştirilerek şişirilen bir balon aracılığıyla yapılır. Balon şişirilerek rahim ağzının açılması sağlanır. Bu balon kateter, sancılar başlayıp yeterli rahim ağzı açıklığı elde edilinceye kadar tutulur ve muayene yapılır.”

Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah canım
Kızlar bir anda sancım geldi doğum yaptım cok şükür
1778 TL doğum öncesi çalışamaz raporu aldığınız için yatmıştır.
Kızlar 12 de doğum yaptım şimdi bebeği topuk kanı almak için götürdüler sonra sağlık ocağında da alacaklar dendi iki kere mi alınıyordu ben ilk oğlumda hiç hatırlamıyorum
Evet cnm 2kez alındı bizde de.bizim hastanede kalma sürecimiz olduğu için ikisini de hastane aldı.

Canım bende mastıt.oldu hem kızarıklık var yaniyor hem sertlik uçlarımda çok yara doktor antibiyotik verdi başka ne çare olur buna
Lahana en acilinden lahana aldır memelerine koy soğukken en hızlı o etki ediyor canım

Hastanede bir kere alındı.5.gün de sağlık ocağında alınacak dendi bugün gideceğiz

Arkadaşlarım size sarılık ile ilgili yaşadığımız şeyden bahsedeyim. Bebeğimiz ilk doğdu iyiydi. Ama hem benim sezeryan yaraları olduğu için hem de meme ucum olmadığı için bir türlü tutturmayı beceremedim. Çocuk biraz aç kaldı. Mama takviyesi yaptık. Ama mama o kadar uyku yaptı ki miniğime uyandırmakta çok zorlandık. Zorla da olsa bir iki damla anne sütü alınca canlanan bebeğim mamalı öğünden sonra bayılıyordu ve biz uzun süre onu besleyemiyorduk. En son sarılık ayaklarına kadar indi. Bütün uyandırma tekniklerini denedik. Hatta topuk kanı alınırken iğne battığında bile uyanmadı düşünün. Sarılık değeri 15 olmuştu. Doktor yatıracaktı ama kimliği olmadığı için teknik bir sorun oldu yarın getirin dediler. Ama ben daha fazla miniğimin eline iğne batmasını istemiyordum. Aklıma sütümü sağmak geldi. Sağıp biberona koydum. Az az içebildi. İçtikçe canlandı. Saat başı sütümü sağıp verdim. Uyanması o kadar kolaylaştı ki. Bir gün sonra çocuk toparladı. Acıkınca kendi uyanıp ağlıyor. Şu 10 gün sarilikta kritik olduğu için sadece sağarak vereceğim. Sonrasında tekrar memeden direkt beslemeye çalışacağım.

Kızlar üç gündür sancim oluyo böyle olup ne zaman doğum yaptınız salı gününe yetisebilsem keşke belime çok fena vuruyor yarım saat sürüp geçiyor gün içinde iki üç defa sancı mi bilmiyorum gerçi de

Kızlar bu doğum parası ne yazık ki 1 ocak itibaren doğan bebişler için geçerliymiş biz 3 gün ile kaçırdık ama cimere yazmayı düşünüyorum aralıkta doğqnlatın suçu ne diye bence aralıkta doğum yapanlar olarak hepimiz yazalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…