- 21 Aralık 2023
- 1.235
- 2.669
- 53
- 28
Ay ben artık ses kaydı alıyorum. Unutuyorum çünkü bebe aklımı aldı. E gayet normal o zaman. Benim de kafa iki hafta önde. Biraz korkuttular. Ventrikülleri falan ölçtüler, beyin su toplamış olabilir dedilerBpd 37+2 , hc 37 ile uyumlu. Bizim doktor yazılı vermiyor bakarken sesli söylüyor asistanı not alıyor oradan hatırlıyorum
Anladım canım o şekilde de oluyor baya sertleşiyor dediğin gibi o da bazen oluyorO sancı değilmiş cnm.karnin her yeri sert olması sanciymis.benim doğuma gittiğim gün karnımın her yeri aşırı derece de serttti.hic yumuşama vs olmadı.sabahi zateň sancı nasıl oluyor die ebeye sormustum Allah'tan malum olmuş ta sormusum demk.oda karnın bı tarafa toplasmasi sancı değil ,karnın heryeri sert olunca dedi sancı oluyor eve gittim akşama doğru semsertti ve birakmiyordu yumuşamiyordu. O sıralarda tekmesi hareketi çok fazla olmadi daha sonra sonra hareketi var ama karnım gerilmiş taş baya.asla yumuşama olmadı.nst de zaten sanciyi hissediodum sancı geldiğinde ekrana bakınca yükseldiğini gördüm.kendini bebek icimde kasıp sonra bırakıyor ama karnımın durumu hala sert o sırada.bilmiyorum anlatabildim mi
Ay her şey olabilir o zaman bakalım bizim nasıl olacakCanım benim 3 çocuğum var bu 4. Hamileliğin ve ikiz şunu soyliyim ilk kızımda sabah lavaboda sadece 1 kac damla kan görmüştüm hiç suyum gelmedi ebeler kendi patlattı dogum sırasında ikinci cocugumda bildiğin bardaktan boşalırcasına aktı 3. De ise sabaha kadar sızıntı seklinde geldi hatta anlamamıştım sabah baktım bayağı bir sırılsıklam olmuşum hastahaneye gittim ve 2 saat içinde dogum yaptım.yani bazen sızıntı seklinde gelebiliyor ama şunu soyliyim normal su gibi rengi yok şeffaf
İnşallahAa slmbizim Tuniş'ler demekki birbirine benzeyecek neyse saglikli dogsun da hepsi..bizler de kolay ve sıkıntısız bi şekilde doguralim. Ben cok tezcanli biriyimdir, ay tamam diyorum güldük eğlendik hadi artik bir sonraki step'e geçelim
Maşallah canım benimmm maşallahKızlar bizde çıktık kontrolden nst deyim şimdi. Bebiş iyi 2800 gr 51 cm olmuş. Boyu uzamış ama kilosu değişmemiş geçen haftaya göre , doktor bu değerin önemli olmadığını söyledi ama ben takıldım biraz.dişten dolayı pek bir şey yiyemedim ondan mı oldu acaba diye kafamda derin sorular.
Eğer Milan bey erken gelmeyi düşünmezse 3-6 Ocak arası planlıyorum duruma göre konuşuruz gene dedibugün normalde 34+4 haftalığız ancak ultrasonda konu, kilo , kafa , damar akışı ölçümlerine göre 37 haftalık çıktık. Bizde durumlar böyle
Eczaneye de sorabilirsiniz.Benim sancının sebebi idrarda enfeksiyonmuş kum döküyormuşum aslında doktor antibiyotik yazmış içilebilir mi winsef 400 ilaç fobim var almıyordum ama size danışayım birçok canım acıyor şimdide bu çıktı.
Ya normal çok şükür doktor hiç bi sıkıntı yok dedi zaten ama işte kilo almadığı için ben yemedim ondan mı almadı diye düşündümAy ben artık ses kaydı alıyorum. Unutuyorum çünkü bebe aklımı aldı. E gayet normal o zaman. Benim de kafa iki hafta önde. Biraz korkuttular. Ventrikülleri falan ölçtüler, beyin su toplamış olabilir dediler
Canım doktor yazdıysa iç mutlaka , enfeksiyon bebek için tehlikeliBenim sancının sebebi idrarda enfeksiyonmuş kum döküyormuşum aslında doktor antibiyotik yazmış içilebilir mi winsef 400 ilaç fobim var almıyordum ama size danışayım birçok canım acıyor şimdide bu çıktı.
Doktor yazdıysa kullanmak lazım enfeksiyon daha tehlikeli.Ben de bugün tahlil verdim inşallah bir şey çıkmazBenim sancının sebebi idrarda enfeksiyonmuş kum döküyormuşum aslında doktor antibiyotik yazmış içilebilir mi winsef 400 ilaç fobim var almıyordum ama size danışayım birçok canım acıyor şimdide bu çıktı.
Gebelikte kullanılan antiniyotikler var canım sakıncası olmuyor bende iki tane kullanıyorum şuan, doktoruna yada eczaneye sorabilirsin emin değilsenBenim sancının sebebi idrarda enfeksiyonmuş kum döküyormuşum aslında doktor antibiyotik yazmış içilebilir mi winsef 400 ilaç fobim var almıyordum ama size danışayım birçok canım acıyor şimdide bu çıktı.
Depolardan alıyodur diye eşim beni rahatlatıyordu bende iki gündür hiç yemedim 3 kilo vermişim bide bebiş zayıf diye üzülüyordumYa normal çok şükür doktor hiç bi sıkıntı yok dedi zaten ama işte kilo almadığı için ben yemedim ondan mı almadı diye düşündümdoktor her şey olması gerektiği gibi sağlıklı dedi
Kilo temel olarak karın çevresiyle ölçülüyor ya, e seninkinin de boyu uzamış. Yani total kilosu artmıştır da karın çevresi genişlemediği icin sabit görünüyordurYa normal çok şükür doktor hiç bi sıkıntı yok dedi zaten ama işte kilo almadığı için ben yemedim ondan mı almadı diye düşündümdoktor her şey olması gerektiği gibi sağlıklı dedi
Sırtı dar ya agraf kullanmak gerekKızlar lcw den emzirme sütyeni alan varmı bedenleri nasıl acaba dar gibi geldide kaç numara alsam
Maşallah canimSelam kızlar kontrolden çıktım. 33+1 iz bugün. Nst de sancım çıkmadı çok şükür. Oğluşumda 2300 gr 46 cm çıktı. Doktor baya iyi gidiyor dediplanlı sezaryenle 10-15 ocak arası alırız dedi. Ağır iş yapma ağır kaldırma çok ayakta kalma kendini çok yorma dedi. Kasılmalar geldiğinde o an ne yapıyorsan dur dedi. Oturuyorsan bekle yürüyorsan dur gibi gibi. Bi ara oğluş karnımın bi tarafından itti bende ovaladım onu yapma bazen rahmi uyarabiliyor öyle ovalamalar dedi. Ben ıhlamuru kaç bardak içebileceğimi sordum adaçayı hariç bitki çayı içebilirsin ama çok içme tansiyonunu düşürür dedi. Bebeğin hareketleri alışık olduğun düzende gitmeli anormallik sezersen bana bildir dedi. Onun dışında Lady Luck uyuşma el ayak şişmesi için İdrarda protein yok tansiyonun iyi şuan için preklampsi tablosu yok dedi kalsiyum magnezyum eksikliğin olabilir ama bu haftadan sonra tekrar tekrar kan verip baktırmana gerek yok çok sık verdin dedi. Sütyoğurt bol tüket magnezyuma devam dedi. Bizde durumlar böyle umarım herkes güzel haberler alır
Oyy maşallah suan bile dogsa sorun yaşamaz milan reisKızlar bizde çıktık kontrolden nst deyim şimdi. Bebiş iyi 2800 gr 51 cm olmuş. Boyu uzamış ama kilosu değişmemiş geçen haftaya göre , doktor bu değerin önemli olmadığını söyledi ama ben takıldım biraz.dişten dolayı pek bir şey yiyemedim ondan mı oldu acaba diye kafamda derin sorular.
Eğer Milan bey erken gelmeyi düşünmezse 3-6 Ocak arası planlıyorum duruma göre konuşuruz gene dedibugün normalde 34+4 haftalığız ancak ultrasonda konu, kilo , kafa , damar akışı ölçümlerine göre 37 haftalık çıktık. Bizde durumlar böyle
Tehlikeli olsa doktor neden versin enfeksiyon daha tehlikeli canimBenim sancının sebebi idrarda enfeksiyonmuş kum döküyormuşum aslında doktor antibiyotik yazmış içilebilir mi winsef 400 ilaç fobim var almıyordum ama size danışayım birçok canım acıyor şimdide bu çıktı.
Doktor ne dedi canım bazı durumlar zamanla düzeliyordu belki bu da öyle bişeydirKızlar bugün kontrolümüz vardı bebeğin bobreginde genişleme çıktı moralim sıfır
Ya bende öyle düşünüyordum ama tam olarak öyle olmuyor demekki. Benim depolarda baya dolu yaniDepolardan alıyodur diye eşim beni rahatlatıyordu bende iki gündür hiç yemedim 3 kilo vermişim bide bebiş zayıf diye üzülüyordumcuma günü tekrar kontrole gitcez bizde acilde alttan açıklık muayenesinden sonra normal doğuramıcağmı düşünüyorum sezaryen için gün seçicez 7 ocak sanırım bizimde
Evet haklısın aslında hiç böyle düşünmemiştim , içimi rahatlattın bakKilo temel olarak karın çevresiyle ölçülüyor ya, e seninkinin de boyu uzamış. Yani total kilosu artmıştır da karın çevresi genişlemediği icin sabit görünüyordur
Maşallah kuzucuğaBizim de bugün kontrolümüz vardı. Bebek normalde 36+5 günlük ama ölçümler de 38i yakalamış dedi. Kilomuz 3300 kg boyumuz da 52 cm olmuş. Benim ilk doğumum olacak ne kadar korksam da normal istiyordum ama doktorum bebek iri sezaryen gözüyle baktı ilk günden beri ve öyle de olacak gibi az bir zamanımız kaldı 20 25 Aralık bekliyoruz dedi doktor bakalım hayırlısı biz de durumlar böyle
Erkek bebeklerde olabiliyor diyorlar. Doktor ne dedi ? Bu arada Sen Sabahattin beye gitmişmiydin onu sormayı unuttum ?Kızlar bugün kontrolümüz vardı bebeğin bobreginde genişleme çıktı moralim sıfır
Doğumdan sonra çocuk doktoruna belirtin dedi takip edilecekmişDoktor ne dedi canım bazı durumlar zamanla düzeliyordu belki bu da öyle bişeydir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?