• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    215
Kızlar, hep dua ettiniz bana, oğluma… oğlum artık entübe değil 🥰😍🥰😍🥰 Allah hepinizden razı olsun, sağlıkla alın bebeklerinizi kucağınıza 💕
Öyle çok sevindim ki. Eve alıp sağlıkla goturdugun günü de tez vakitte yazarsın inşallah. Allahim ona ve onun gibi küçük yaşam mücadelesi veren bebeklerimize şifa versin geride hastalık bırakmasın. Çok mutlu oldum🦋🦋🦋 güzel anne

Emniyette çalışıyor eşim, ailelerimiz ile aynı sehirdeyiz. Bu yıl tayin olma durumumuz var buradan gitmeyelim diye emekli olacakmış, herhangi bir mesleği yok, yani emekli olursa yapacağı bişey yok, bir birikimimiz yok, evde oturacak ne yapacak başka.
Ya çok saçma bir talep , tayin olun ailelerinizden uzakta kendi ayaklarınız üzerinde bir hayat kurun daha iyi değil mi yani. Etrafımda polis bir sürü insan var belli aralıklarla tayin oluyorlar. Hiç eşiniz gibisini duymamıştım. Kesinlikle izin vermeyin emekli olmasına

Kızlar benim artık karnımın sertliği yatsam da pek geçmiyor. O kadar gergin ki. 2 gündür de bağırsak problemleri ile uğraşıyorum. Baya ağrım var ama bunun bağırsak ağrısı olduğu çok belli. Yemek yemek bi dert, yemeği sindirmek başka dert oldu 🤣 çarşamba günü doktora gidip izne ayrılıyorum sonunda. 🙏

Kızlar bebişinin ismini Mert koyacak olan var mı ? Bu seti 1800 tl ye vereceklermiş.

IMG_1724.png

Kızlar benim artık karnımın sertliği yatsam da pek geçmiyor. O kadar gergin ki. 2 gündür de bağırsak problemleri ile uğraşıyorum. Baya ağrım var ama bunun bağırsak ağrısı olduğu çok belli. Yemek yemek bi dert, yemeği sindirmek başka dert oldu 🤣 çarşamba günü doktora gidip izne ayrılıyorum sonunda. 🙏
Bağırsak problemi kötü ya. Ben öyle durumlarda hemen duphalac kullanıyorum , rahatlatıyor.

Akşam akşam sinirim bozuldu. Kaynanamlar beni iyi karşıladılar, işte bir şeye dokunmadım ya da sevdiğim şeyleri almışlar. Buraya kadar sorun yok. Kaynanam bebek için memleketten yün getirmiş. Yün döşek yapacakmış. Ben de annemin de teklif ettiğini ama bebeği yün döşekte yatırmayacağımı, ona uygun yatak aldığımı söyledim. Ardından illa yapacağım olmaz dedi. Ben de yaparsan yap ama yatirmam dedim. Geleceğim senin evinde yün döküp besige göre yapacağım diyor. Ben de besigin ölçüsünü söyledim burada yap getir benim evde yapma o zaman dedim. Bu kez de nasıl getireceğim nasıl yapacağım zaten kullanmayacaksin demeye başladı. Dedim evet sana yalan mı söyleyeceğim alınman gereken bir durum yok, teşekkür ederim ama senlik değil dedim, yine de surat astı. Sonra eşimin küçük yeğeni bebeğin ismini sordu. Dedim Ömer Alp. Kaynanam demesin mi Alp de neymiş ben Alp demem kim koydu. Dedim ben koydum. Demezsen deme ben de bebeğe öğretirim ismi ile seslenilmezse bakmaz Allah Allah. Neymiş benim ağzımla mi oluyormuş? Anasiyim ya olur dedim benim dememle 😀Sonra eşim Alp kesin olacak Ömer ismini de aşırı beğenmedim ama Alp'e uyumlu diye koydum diyor. Kaynanam kayinpederime gel bakalım torununun ismi ne olsun diye soruyor. Eşim de Alp'in önüne sonuna isim soruyor kayinpederime. Ben de herkesin yanında Alp'i ben koydum Ömer'i de eşim, biz bu konuda el sıkıştık çoktan dedim. Eşim de değişik değişik belki değişiriz diyor. Kayinpederim de siz çoktan koymuşsunuz diye naz ediyor. Ben de evet koyduk dedim. Tartışma böylece kapandı. Yola çıktık evimize giderken sanki hiç tartışmamışız gibi eşim canım cicim takılıyordu sinir oldum. Ben aileme asla bebeğin ismi ne olsun diye sormadım bile. Eşime aşırı sinir oldum, ailesine de kızdım. Gerçi en son ailesine sizin bize koyduğunuz isimler de güzel değil, Alp de zor bir isim değil ben seviyorum dese bile kızdım. Sen niye anlaştığımız bir şeyi tartışmaya açıyorsun ki, de mi yani?
Benzerini yaşadık bizde, ilk oğlumun ismini eşim koydu hiç istememe rağmen çok ısrarcıydı diye onu kırmadım 2.nin adını sen koyarsın demişti. Ben bi türlü isim beğendiremedim beyefendiye , en son Aras ta anlaşmıştık hatta önüne dedesinin adını koyacaktık babasının da gönlü olacaktı Yusuf Aras diye Yağız Efe de seçenekler arasındaydı. Sonra eşimin ailesi bize geldi memleketten vay efendim ilk çocukta sormadığımız için alınmış kayınvalidenin demesine göre ki kayınbabam öyle bi insan değil neyse hep birlikte otururken eşim babasına demesin mi baba ne koyalım biz bulamadık sen koy diye, kayınbaba da naz etti aras ı duyunca Aras kargo diye espri yaptı ( aynını eşimde yapıyor) sonra karışmam falan dedi eşim bi adım daha ileri gitti senin adını koyalım baba dedi kayınbabamın adı da Mehmet Veysi 😄 ordan kayınbabam öyle olmaz veysi koyarsak ayrımcılık olur iki dedenin de adı olsun madem Mehmet Efe olsun dedi. Eşim havalara uçtu babasına isim koydurdu diye ben orda aşırı sinir oldum tabi tartışma çıkmasın diye bişey demedim ama sonradan eşimin başını yedim onun da savunması şöyle Mehmet senin babanın adı Efe de senin koyduğun isimlerden daha ne istiyorsun, ya tamam da ben sana babamın adını koyalım dedim mi 😄 kendin çaldın kendin oynadın ismi bi yandan ben koymuş gibi oldum, ben yine kabul etmedim ama vay efendim bu ismi koymazsak babası çok alırnırmış hep Mehmet Efe nasıl diye soruyormuş ona babasınu kıramadı karısnı kırdı böylelikle. Kayıbabamın üstümüzde emeği çok büyük, ilk gebeliğim tüp bebekle oldu bütün masrafları karşıladı yol parasına kadar o yüzden sesimi çıkarmadım yoksa asla sordumazdım bile ahhh bu kocalar..

Niye bu kaynanalar böyle ya genelde kız tarafının ailesi pek karışmıyor sıkıntı çıkaran hep onlar😒 Tepkini iyi koymuşsun ama bebeler az kaldı doğcak hala isim kavgası bitmedi🤨 Bizimki de herkese Çağan ın yanında Ali de var diyormuş rahmetli kayınpederimin ismi Ali yi de beğendiğim için kaç ay önce bakarız demiştim millete yaymış biz yokken😡
Bizde Mehmet Efe koyduk ya kayınvalidem Muhammed efe diyor arada ( bi oğlu daha olsaymış adını Muhammed koyacakmış bizi yokluyor oda hey Allahım ). Eşimde anne ne Muhammedi Mehmet diyor babanın ismi Mehmet ya, ha pardon karıştırıyorum diyor yersen tabi 😂

Benim baktığım bir kaç tame vardı. Atıyorum onları canım.

Evet ya bu düzeni bizim bozmamız lazım😂 ay bir de kaynanalarımıza benziyormuşuz , Allah korusun :KK17:

Ya kisen erkek büyük problem gerçekten , hele seninkinin küsme konusu beni şoke etti. Ya bi de sen hamileyken bir süre çalışmayacakken adam emekli olmayı düşünüyor. Ne iş yapıyor şu an özel değilse ? İşinden memnun olmadığı için mi emekli olmak istiyor yoksa hiç çalışmak mı istemiyor ?

Cok tesekkur ederim canim 😍

Benzerini yaşadık bizde, ilk oğlumun ismini eşim koydu hiç istememe rağmen çok ısrarcıydı diye onu kırmadım 2.nin adını sen koyarsın demişti. Ben bi türlü isim beğendiremedim beyefendiye , en son Aras ta anlaşmıştık hatta önüne dedesinin adını koyacaktık babasının da gönlü olacaktı Yusuf Aras diye Yağız Efe de seçenekler arasındaydı. Sonra eşimin ailesi bize geldi memleketten vay efendim ilk çocukta sormadığımız için alınmış kayınvalidenin demesine göre ki kayınbabam öyle bi insan değil neyse hep birlikte otururken eşim babasına demesin mi baba ne koyalım biz bulamadık sen koy diye, kayınbaba da naz etti aras ı duyunca Aras kargo diye espri yaptı ( aynını eşimde yapıyor) sonra karışmam falan dedi eşim bi adım daha ileri gitti senin adını koyalım baba dedi kayınbabamın adı da Mehmet Veysi 😄 ordan kayınbabam öyle olmaz veysi koyarsak ayrımcılık olur iki dedenin de adı olsun madem Mehmet Efe olsun dedi. Eşim havalara uçtu babasına isim koydurdu diye ben orda aşırı sinir oldum tabi tartışma çıkmasın diye bişey demedim ama sonradan eşimin başını yedim onun da savunması şöyle Mehmet senin babanın adı Efe de senin koyduğun isimlerden daha ne istiyorsun, ya tamam da ben sana babamın adını koyalım dedim mi 😄 kendin çaldın kendin oynadın ismi bi yandan ben koymuş gibi oldum, ben yine kabul etmedim ama vay efendim bu ismi koymazsak babası çok alırnırmış hep Mehmet Efe nasıl diye soruyormuş ona babasınu kıramadı karısnı kırdı böylelikle. Kayıbabamın üstümüzde emeği çok büyük, ilk gebeliğim tüp bebekle oldu bütün masrafları karşıladı yol parasına kadar o yüzden sesimi çıkarmadım yoksa asla sordumazdım bile ahhh bu kocalar..
Bunu okuduktan sonra karşıma çıkan reels😆

Bizde Mehmet Efe koyduk ya kayınvalidem Muhammed efe diyor arada ( bi oğlu daha olsaymış adını Muhammed koyacakmış bizi yokluyor oda hey Allahım ). Eşimde anne ne Muhammedi Mehmet diyor babanın ismi Mehmet ya, ha pardon karıştırıyorum diyor yersen tabi 😂
Sabır Rabbim sabır 😅😅
Bu kv ler doğurmaya doyamamış gelinlerin doğurduğuna göz dikip hak sahibi oluyor 😒
Benimki herkese istediği ismi söylüyor bir de başkalarını uyarıyor onun adı şu değil bu diyeceksiniz diye yazık eltim de kendi kendine sinir olup içine atıyor .
Ama ben eşime dedim bizde bunu yapmasın susmam diye .
Biz kuzey koyucaz dedim bana çok güzel isim begendım dedi . Eşime de kuzey ne oğlum başka isim mi kalmadı demiş 😅😅😅

Sabır Rabbim sabır 😅😅
Bu kv ler doğurmaya doyamamış gelinlerin doğurduğuna göz dikip hak sahibi oluyor 😒
Benimki herkese istediği ismi söylüyor bir de başkalarını uyarıyor onun adı şu değil bu diyeceksiniz diye yazık eltim de kendi kendine sinir olup içine atıyor .
Ama ben eşime dedim bizde bunu yapmasın susmam diye .
Biz kuzey koyucaz dedim bana çok güzel isim begendım dedi . Eşime de kuzey ne oğlum başka isim mi kalmadı demiş 😅😅😅
Bizimki de ben yokken eşime diyormuş ki ben muhabbet kuşu alcam isminide Çağan Ali koyup onla konuşcam ewde tek başınayım😂😂 Benim yanımda diyemiyor tabi böyle şeyleri🤣🤣 Eşimi benden kıskandığı yetmedi şimdiden bebemi bnden kıskanmaya başlıyor alttan alta🤨

Ya bu isim meselesine sinir oluyorum. Niye erkek tarafının babasının atasının adı konuyor da bize hiç sorulmuyor. Ağaç kovuğunda mı yetiştik. Bunlar da bir ara yeltendi. "Çocuğum onun için düşünülmüş ayrı bir ismi hak ediyor, o ayrı bir birey, neden başkasının adıyla anılsın dedim" ama eşim de gitti Alperen koydu 🤦‍♀️ Zalime Alp, mazluma Eren işte budur Alperen diyor. Utku'yu da ben koydum. Hastanede doktorlar gelip gebeliği sonlandıralım deyince çok ağlamıştım. Sonra birden pat diye aklıma Utku ismi geldi. Ne alaka bilmiyorum. Çevremde hiç Utku yok. Anlamını da bilmiyorum. Açtım internetten baktım. Anlamı: Büyük ve tehlikeli mücadeleler sonucu elde edilen güzel sonuç. 💙 Benim oğlum Utku dedim.

Emniyette çalışıyor eşim, ailelerimiz ile aynı sehirdeyiz. Bu yıl tayin olma durumumuz var buradan gitmeyelim diye emekli olacakmış, herhangi bir mesleği yok, yani emekli olursa yapacağı bişey yok, bir birikimimiz yok, evde oturacak ne yapacak başka.
Canım benim eşimde adliyede çalışıyor bana hep şunu söylerdi adliyeler ve emniyet çalışanları en çok mobbinge maruz kalan kurumlardır. Normal bir psikoloji beklemeyin derdi. Demeki esinizde çok bunalmış farklı bir şehre gitse dahada bunalıma gireceğine düşünüyor olabilir. Bence eşinizi anlamaya çalışın. Oturun konuşun ortak bir noktada buluşun. kuserek yada sertt tepki vererek degilde. Birbirinizi anlamaya çalışın. Bence konuşursanız düzeltebilirsiniz. Hem yeni şehir yeni umutlar demektir. Gideceği yer belki eşine daha iyi gelecektir bilinemez.

Ya bu isim meselesine sinir oluyorum. Niye erkek tarafının babasının atasının adı konuyor da bize hiç sorulmuyor. Ağaç kovuğunda mı yetiştik. Bunlar da bir ara yeltendi. "Çocuğum onun için düşünülmüş ayrı bir ismi hak ediyor, o ayrı bir birey, neden başkasının adıyla anılsın dedim" ama eşim de gitti Alperen koydu 🤦‍♀️ Zalime Alp, mazluma Eren işte budur Alperen diyor. Utku'yu da ben koydum. Hastanede doktorlar gelip gebeliği sonlandıralım deyince çok ağlamıştım. Sonra birden pat diye aklıma Utku ismi geldi. Ne alaka bilmiyorum. Çevremde hiç Utku yok. Anlamını da bilmiyorum. Açtım internetten baktım. Anlamı: Büyük ve tehlikeli mücadeleler sonucu elde edilen güzel sonuç. 💙 Benim oğlum Utku dedim.
Yaaa çok güzel 🥰 senin mücadelenden spnra çok anlamlı olmuş 🙏🏻🌸🧡 en çok sen hak ettin canım istediğin ismi koy kimseye sorma bile . Ne zorluklarla geldin bu noktaya .
Şükürler olsun inşallah sağlıkla kucağına bir al da 🙏🏻🌸🌹

Bizimki de ben yokken eşime diyormuş ki ben muhabbet kuşu alcam isminide Çağan Ali koyup onla konuşcam ewde tek başınayım😂😂 Benim yanımda diyemiyor tabi böyle şeyleri🤣🤣 Eşimi benden kıskandığı yetmedi şimdiden bebemi bnden kıskanmaya başlıyor alttan alta🤨
Ay alsın kuşla konuşsun o zaman

Yaaa çok güzel 🥰 senin mücadelenden spnra çok anlamlı olmuş 🙏🏻🌸🧡 en çok sen hak ettin canım istediğin ismi koy kimseye sorma bile . Ne zorluklarla geldin bu noktaya .
Şükürler olsun inşallah sağlıkla kucağına bir al da 🙏🏻🌸🌹
Çok teşekkür ederim ✨ Evet gerçekten çok zor şeyler atlattık, sağlıklı bir bebeği zamanında doğurmak büyük nimetmiş çok iyi anladım. Allah hepimize bu nimeti yaşatsın 🤲

Back