• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    172
Yan binadan 3.kattan 2 yaşında bebek düştü ya, havalar ısındı camlar açılmaya başlandı aman kızlar dikkat edin bebeklerinize Allah korusun :(
Ayyy Allah korusun ben çocukken üst sokağımızda 5.kattan bir bebek düşmüştü koşarak gitmiştik duyunca rahmetli oldu bebek 😞 Allah kazadan beladan korusun çok zor, file veya demir çok gerekli kardeşimin iki kedisi var balkonu için file yaptırdı insanı bile taşıyor en kötü öyle bir şeyler düşünmek lazım 🥺

Eşim şehir hastanesinde memur ve istanbulda çok bilindik bir hastane 🥶 inanır mısın özel sağlık olmasa da orada doğurtturmazdı beni bir tek beta hcg baktırdık en başında bir de 12.haftada perinatoloğa baktırmıştık tanıdık doktordu bi gelsin demişti. Hem refakatçi sıkıntısı hemde vicdansız doktorlar ve ebeler sebebiyle ne olaylar görmüş 🥹 tabiki şans işi bazı doktorlar çok iyi ama çoğu bıkmış insan gibi muamele görmek çok zor kalabalık hastanelerde…
yaa doğrudur 😥 . Ben refakatçi konusundan zaten baştan eledim tek başıma kalamam imkanı yok. Zeynep Kamil'e gittim ya geçen orada kız doğum sancısı çekiyordu işte tek başına, yani en azından kadın olsa yanında annesi, kardeşi. Çok doğru bir karar vermişim dedim kafayı yerdim orada o ağrıyla yalnız başıma. Neyse ki orada çok tatlı doktorlar denk geldi yoksa travma yaşatır insana.

Canım sen livden doğum için ücret falan aldın mı?
Ben yılbaşından önce almıştım fiyatları
Şimdi artmış mıdır bilmiyorum
Ben belirli bir aydan sonra live geçmiştim, hamileliğin tam yarısı diyebiliriz
Yarisindan sonra live geçtim
Paket aldık direkt
Icinde 2li 3lü hariç o donemi atlatmistim belirli bir muayene kontrol var ,kan idrar nst ücretsiz , doğum içinde ,hastane susleme fotoğraf cekimi , doğum sonrası anneye sadece 1 kerelik diyetisyen ,cilt bakımı,psikolog seansı var,babaya da mini checkup
Ama dedigim gibi tam yılbaşı öncesi aldık zam gelmeden
3 ay olmuş
Fiyatlar artmış olabilir
Sen nereye gidiyorsun şuan? Ya da doğumu nerde dusunuyorsun ?

Kızlar selamlar umarım herkes iyidir artık yokuş aşağının sonlarına yaklaşıyoruz hem heyecanlıyım hem korkuyorum hem gerginim herşey var yani 😀😀😀😀 T Tugce0700 seni merak ettim canım nasılsın iyi misin bebişin nasıl ? Bana da eğer Ankara Üni de yaparsam 38+3/5 civarı alacaklarını söylediler o da 30 Nisan ile 2 Mayıs arasında bir güne geliyor bakalım çok az kaldı 😀
Daha iyiyim canım ağrılarım var hala ama geçecek Allahın izniyle, bebişin de durumu iyiydi . Görüş günü var bugün sabırsızlıkla bekliyoruz🥹

Ayyy Allah korusun ben çocukken üst sokağımızda 5.kattan bir bebek düşmüştü koşarak gitmiştik duyunca rahmetli oldu bebek 😞 Allah kazadan beladan korusun çok zor, file veya demir çok gerekli kardeşimin iki kedisi var balkonu için file yaptırdı insanı bile taşıyor en kötü öyle bir şeyler düşünmek lazım 🥺
Benim kedim çok korkuyor çok şükür öyle bir huyu yok ama eşimle daha dün konuşmuştuk camlara sineklik yapalım kilitli hem kedi hem bebek için nolur nolmaz diye bugün böyle bir şey oldu . 1. kattayız biz yine de aklım çıktı, dalgınlık olur bir şey olur yani off düşünmek bile istemiyorum . Balkona file, camlarada akordiyon sineklik yaptırcam kilitli onlar bir çelik telden yapılıyormuş yırtılma ihtimali de yok garanti olsun.

Ama bu süreçte demir kan çok önemli
Şeker falan yoksa pekmeze limon sıkıp icebilirsin, çok faydası oluyor
Ya da siyah çekirdekli kuru üzüm yiiyin enn azından doğal seyler ile yükseltin
[/QUOTE]
Yarın bı gidiyim bakalım artık ne verirse kullanicam zaten az buçuk bişey yiyorum pekmez kuru üzümle geçecek son günler

Kızlar kabızlık yapmayan Demir ilacı tavsiyeniz varmı iki aydır Demir ilacı kullanmıyorum bugün kan verdim değerlere bakılsın diye büyük ihtimalle düşük çıkacak ama kabızlık yaptığı için kullanamadim lütfen varsa öyle kabız yapmayan kan ilacı yazın bana🥺
Sidefer kullanıyorum başından beri hiç kabızlık yapmadı 👍🏻

Ayy bendeki şanssızlık bu hamileliğimde ne olduysa böyle erken doğum olmasın diye promester iğne yazmıştı doktor bizde tanıdık eczaneden alacaktık adam elinde olmadığı halde çıkış yapmış bir haftadır oyalıyor bugün gelecek yarın gelecek diye Allah dan elimde vardı yaptırdım dün uğradık yarın il dışından getireceğim dedi yine getirmemiş bugün aradım ben bulamadım sen zaten progestan fitil kullanıyorsun aynı işe yarıyor dedi gerek olmasa doktor yazar mı Allah aşkına sonra da siz bulun biz halledelim dedi internetten bulduğum ilk eczane de varmış geri tanıdık diğer eczaneyi aradım o da yarın elinde olur dedi o diğer eczane şimdi reçeteyi iptal edecekmiş iğneyi tekrar yazdırıp alacakmışım işim düzgün gitmedi bi

Canım aldım aynen leke çıkarmıyormus kizimdan kalan bebek eşyalarını yıkadım dün bı dahakine sabunla citileyip öyle aticam makineye
Ebebekte leke çıkarıcı var sprey o da işe yarıyor. Ben ondan sonra çift durulama yapıyodum her ihtimale karşı
Hemen size bir uzmanlik sorusu gelsin o halde su bebegin odasinda sari isik yakilmali besigine sari tulbent ortulmeli olayi nedir sariliktan falanmi koruyor bunu deneyimleyen oldumu aranizda ben asla ve asla inanmamda boyle seylere
Sarılıktan korumak için diyolar ama ben pek inanmadığım için oğlumda yapmadım. Bol bol emzirdim ama hafif oldu yine de ilk zamanlar sütüm az gelmişti. Maalesef oğlum mamayı da kabul etmedi.
Sanirim benim hicbirseye tahammulum kalmadi kizlar zaten tahammulsuz biriydim hamilelikle bu iyice arttı az once kaynanamla knustum aradi carsidan sari tulbent aldim kenarlarini isliycem besigine orteriz oteki torunlarimda bilincsizdim akillandm sarilik olmasn cocuk odasindada sari isik yakicaz dedi aslinda cokta ciddi birsey degil dedigi ama ben fittirdim hayirdir sen doktormusun neye dayanarak buna karar veriyorsun ben sevmem oyle seyler yapilmayacak dedim cok bozuldu sen bilirsin kizim vs cok cok emzirirsin olmaz insallah zaten ben emzirilen bebekelri seyretmeyi cok severim dedi bnde beni seyredemiyceksin uzgunum sapik degilim ben mememi kimsenin yaninda acmam kocamdan baska dedim kadin ikinci sok aslnda cok.aykiri bisiler demiyir ama nedense asiri yukseliyorum lutfen birileri dogurunca gecicek desin yoksa ciddi seyler olcak gbi 😂😂
Lohusayken de bir miktar oluyo 🤣🤣 ben kayınvalideme ben çocuğa bakarım sen yemek temizlik yap demiştim ama daha kibar bi dille 😂😂
Arkadaslar size bir sorum var sezeryan plicam hastaneye gelen kisiler hediye cicek getirebiliyormu odaya aliyorlarmi biliyormusunuz
Pandemide almıyolardı ama şuan alıyolar ben kuzenime götürmüştüm.
Kizlar, goruyorum ki burada da epey patili annesi var. Benim de bir kizim bir oglusum var 😊 ama beni bu kil tuy isleri cok zorluyor, siz nasil basa cikiyorsunuz, ya da cikiyor musunuz ? :)) supurmek falan hicbirsey kar etmiyor, elimde surekli supurgeyle gezmem lazim ama agirlasinca bu mumkun degil artik valla belim ayriliyor. Calisiyorum da bir de
Robot büyük ölçüde temizliyo canım
Progestanı fitil olarak kullanan kızlar sizde de fitil kalıntısıyla birlikte su gibi akıntı oluyor mu bu sorunu sürekli yaşıyorum bıktım artık su olsa lavabo da ya da yatarken de gelir diyorum sıkışınca çok oturunca ya da çok ayakta durunca geliyor anlamadım bu işi fitil yerine yutmayı tercih ederim ama doktor ısrarla fitil diyor bugün doktor kontrolümüz var sorsam şimdi su mu diye yatış verir diye korkuyorum
Maalesef oluyo canım ben gece atıyorum ama yine de gün içinde çok ayakta kalırsam geliyo
Kızlar günaydın bu bacınız işe gidiyor 😀😀
Canım kolay gelsin benim de son 3 günüm kaldı. Bayramdan sonra gitmicem artık okula
günaydın kızlar, sezeryan doğum neye göre planlanıyor tarih vs sona kadar beklemiyoruz dimi
Planlıysa hayır canım ama normali bekliyorsan en azından 41 42ye kadar bekletiliyo bi risk olmazsa
Yani yarım saat sürüyor en fazla hastanede serum takmaları beni zorluyordu sürekli damar yolum ya çıkıyor ya tıkanıyordu hastanede yatış var tedavi yok demesinler diye serum takılıyordu mecbur damar yolum da bulunmuyor o yüzden de yatmak istemedim
Canımm tekrar çok geçmiş olsun nasılsın şimdi

Ebebekte leke çıkarıcı var sprey o da işe yarıyor. Ben ondan sonra çift durulama yapıyodum her ihtimale karşı

Sarılıktan korumak için diyolar ama ben pek inanmadığım için oğlumda yapmadım. Bol bol emzirdim ama hafif oldu yine de ilk zamanlar sütüm az gelmişti. Maalesef oğlum mamayı da kabul etmedi.

Lohusayken de bir miktar oluyo 🤣🤣 ben kayınvalideme ben çocuğa bakarım sen yemek temizlik yap demiştim ama daha kibar bi dille 😂😂

Pandemide almıyolardı ama şuan alıyolar ben kuzenime götürmüştüm.

Robot büyük ölçüde temizliyo canım

Maalesef oluyo canım ben gece atıyorum ama yine de gün içinde çok ayakta kalırsam geliyo

Canım kolay gelsin benim de son 3 günüm kaldı. Bayramdan sonra gitmicem artık okula

Planlıysa hayır canım ama normali bekliyorsan en azından 41 42ye kadar bekletiliyo bi risk olmazsa

Canımm tekrar çok geçmiş olsun nasılsın şimdi
İyiyim canım yatarak geçiyor en son 15 mm ölçmüşlerdi rahim ağzını dün gittim 18 mm ölçtü doğru ölçtüyse tabii ara sıra ağrım oluyor ama uzun sürmüyor diye gitmiyorum dün yatış verdi takip edelim diye kabul etmedim ilaç kullanmayacak zaten diye benim bildiğim Bi müddet de nidilat adalat hap kullandırıyorlar sancıyı kesmek için ama bu doktor ben vermem sancın olursa doğurturuz dedi ilaçlar o kadar masum değil dedi

ya evde olmayan bir cihaz yok galiba benim de. Robot da var. Daha yeni su bissell in hem supurup hem silenlerinden de aldim. Hicbirsey tam memnun etmiyor, belki beklentiyle de alakali bilmiyorum. Dyson da var. Zaten supurup siliyorum, sonra hadi bi de dysonla geceyim son kez diyorum, daha yani 10 dk olmamis ev sanirsin hiç supurulmemis, sanirim dyson in ışığı beni en cok stres yapan bu durumda 😄 oturup aglayasim geliyor bazen abartisiz.

Kediyi tuyu ile kabul edelim tabii ki buna katiliyorum ama tuy icinde de kalamayiz bu kadar bence. Bu evde bebek nasil emekler mesela 8-9 ay sonra, bilemiyorum.

Vitaminler kullaniyorum. Biofeline de kullandim. Bircoguna cok seciciler.

Benimkiler taranmayi hic sevmiyor 🥹 evde envai cesit tarak firca da mevcut. Buharlisindan furminatorune kadar. Zorla ne yapabilirsek. Hele biri longhair, uzun tuylu, o hepten sorun, taranmayinca bir de kitik aciciyla kitik ugrasmak durumunda kaliyoruz 🤦‍♀️🤷‍♀️

Canim bu sira iste ona basladim ben de, ozellikle tuy sagligi damlasi, uzun tuylu olanim onu sevmedi, digerine mamayla yediriyorum. Ama kac sise bitti sayamadim, henuz bir gerileme yok. O da hesabinda hic tiy sorunu olmadigini soyluyor. Kediler her yerde geziniyor, ben benimkinin kafasini oksasam, ortaligin icine ediliyor.

Bir de ekstra bilgi, benim ucuncu bebisim olacak bu, evdeki iki kizim ve esim hepsi kedi alerjili. Valla sastim kaldim ne yapacagimi.
Bisselden memnun musunuz

Evet kizlar doğum iyice yaklasiyor hepiniz hastanelerimiz sen fiyat bilgisi almissinizdir diye düşünüyorum akşam bir ara Nisan annelerine göz gezdirdim her şehirden ayrı bir meblağ gördüm 75 binlere kadar hem de 😱 merak ettim sizlere ne fiyat verdiler ben başlatıyorum benim doktorum hastane bünyesinde çalışmıyor kendi özel muayenehanesi var ancak tüm hastanelerde doğum yapabiliyorum hepsiyle anlaşması var normal ve sezaryen fiyatı aynı 52 bin TL
Paket almadım özel sağlık sigortam var zaten diye, Ataşehir Medicana sezaryen doğum Allianz anlaşmalı 55k’miş, onu da sigorta karşılayacak. İki gece kalması, ilk aşılar, topuk kanı, anne baba kutlama yemeği gibi şeyler var fiyat içerisinde fix

Kızlar ya varmı anlayan kansızlık varmı yarın gidecem hastaneye
Kan değeriniz 10.2 biraz düşük. Ben demir ilacı kullanmama rağmen benim değerim de 11 doktor iyi diyor. Korkacak kadar düşük değil yani ama bir demir ilacı alıp doğuma kadar biraz yükseltmeye çalışın.

Kan değeriniz 10.2 biraz düşük. Ben demir ilacı kullanmama rağmen benim değerim de 11 doktor iyi diyor. Korkacak kadar düşük değil yani ama bir demir ilacı alıp doğuma kadar biraz yükseltmeye çalışın.
Canım artık sadece su ve çorba ile günümü gecirsemde kan ilacımi düzenli bir şekilde kullanicam kabızlıktan dolayı kullanmadim ama ilk doğumdan dolayı korkuyorum kanamami durduramadilar ameliyata almışlardi beni ölümden dönmüştüm 🥺

Back
X