• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    172
Günaydın kızlar güzel bir hafta geçirelim inşallah ❤️ cumadan beri misafir ağırla falan derken şarjım bitmiş benim bu sabah uyanamadım çocuklar da geç kaldı okula. Sizler nasılsınız nasıl geçiyor zAman
Zaman sanki hızlanmış gibi ya hiç bir şeye yetişemiyor gibi hissediyorum ilerledikçe geçen hafta çok hızlı geçti eve dönüşüm üstüne temizlik maratonu hastane işleri ve misafir derken bu hafta biraz yavaşlayıp kendi işlerimi halletmeyi düşünüyorum.

Bu arada idrar testinde de enfeksiyon çıkmış ama randevum 2 hafta sonra o zamana kadar su içerek geçirmeye çalışacağım. Dün de eşime sinir oldum ben ütü yaparken gelip iş öğretmeye çalışıyor ben böyle yapıyorum beğenmiyorsan kendin yap dedim davranışım yanlışmış o bana bir şeyler yaparken bu kadar yapıyorum demiyormuş. Yani koca göbeğimle kalkıp iş yapıyorum yine yaranamıyorum. Tamam temizlik yemek konusunda yardımcı oluyor ama ben ondan extra bir şey beklemiyorum. Fazla mükemmeliyetçisin beklentilerini düşük tut yoksa ben de senden yapamayacağın şeyler beklerim dedim. Zorla kavga ettirdi beni. Sonra da duyguları kırılmış 😮‍💨 Gerçekten biz mi hamileyiz onlar mı belli değil sen benim yaptığım işe mana bulunca da benim duygularım kırılıyor beyefendi.

Günaydın kızlar, gece uykularım çok zor olmaya başladı benim ya dönerken aşırı zorlanıyorum. Son haftalarda napıcam bilmiyorum bebek büyüdükçe daha sert hissediyorum artık zor oluyor😬 Son 7 hafta✌🏼
Artık ne demek istediğinizi gün geçtikte daha iyi anlıyor oldum. 🥲 Ben hareketsiz kalıyorum galiba uyurken, dönmek zor geldiği için. En son kramp giriyor bacağıma ya da kalçama öyle yön değiştiriyorum 🫠
Zorlanmaya başladığımı hissediyorum özellikle son iki üç gündür. Elimdeki sinir sıkışması olduğunu düşündüğüm şey 😂 hayatımı zindana çevirdi, bebem doğsa tutamayacak kıvamda su an. Ağlatıyor resmen beni. Çok mutsuzum su sıralar hayır olsun. Doğum iznine ayrılacağım için bir nebze rahatlıyorum, hiçbir hazırlık yapamadım hala iş, ramazan, taşınma derken hepsi kaldı. Bayramdan sonra anca başlarım gibi. Sizin bitti mi hazırlıklar 😊

Yok canım Bi lavaboya gidiyorum Bi yemek oğluma sadece kahvaltı yaptırıyorum bazen de dolaptan eşyaları çıkarıyorum onlar getiriyor içeri en son doktor karından 35 mm ölçmüşlerdi alttan 15 mm ölçmüştü hastanede ilaç vermeyeceklerini söylemişti doktor onun için yatmadım tedavi yoksa niye yatayım diye
Anladım canım bir şey olursa hemen müdahale edilir diye dedim. Çok şükür haftanız iyi🙏 Hastaneye de yakınsın diye biliyorum, hiçbir sıkıntı olmaz umarım 🙏

Bu arada idrar testinde de enfeksiyon çıkmış ama randevum 2 hafta sonra o zamana kadar su içerek geçirmeye çalışacağım. Dün de eşime sinir oldum ben ütü yaparken gelip iş öğretmeye çalışıyor ben böyle yapıyorum beğenmiyorsan kendin yap dedim davranışım yanlışmış o bana bir şeyler yaparken bu kadar yapıyorum demiyormuş. Yani koca göbeğimle kalkıp iş yapıyorum yine yaranamıyorum. Tamam temizlik yemek konusunda yardımcı oluyor ama ben ondan extra bir şey beklemiyorum. Fazla mükemmeliyetçisin beklentilerini düşük tut yoksa ben de senden yapamayacağın şeyler beklerim dedim. Zorla kavga ettirdi beni. Sonra da duyguları kırılmış 😮‍💨 Gerçekten biz mi hamileyiz onlar mı belli değil sen benim yaptığım işe mana bulunca da benim duygularım kırılıyor beyefendi.
Sanırım bütün kocalar çok bilmiş. Bir yerden sonra duymuyorum yoksa deliririm. Sen de boşuna kavga edip kendini ve bebişi strese sokma canım he de geç

günaydın kızlar, sezeryan doğum neye göre planlanıyor tarih vs sona kadar beklemiyoruz dimi
Simdilik vajinal düşünüyorum doktorum da 36 37 gibi bebeğin kilosuna pozisyonuna vesaire bakarız dedi muhtemelen çatı muayenesini de yaptıktan sonra uygunluğunu söyleyecek. Planlı sezaryen olursa daha erkenden de belli olur muhtemelen.

Neyse ki normal düşünmüyorum yoksa çok üzülürdüm:D
Normal isteseniz bile döndürüyorlarmış da, benim de ters duruyor 28.haftada döndü😅 Bize doktor 34.haftaya kadar süre verdi, yoksa sezaryen olacak benim de. Haftaya belli olur🤞
Kordon boynunda ve omuzundaydı geçen sefer, o yüzden sakın döndürme işlerine girişme dedi.

Ben de kavga ediyorum arada yani güya en büyük destekçilerimiz bu dönemde 😒 buradaki doktorların çoğu enfeksiyon çıksa bile kültür sonucu temiz olunca bir şey kullandırmıyorlar, bol su iç diyorlar. En azından benimkisi öyle. Ben bir kere monurol kullandım o da benim ısrarımla 😂

Bence enfeksiyon için 2 hafta beklemeyin. Doktora email ya telefonla ulaşabilirsiniz belki, bir sorun size reçete göndersin.

Onlar bizden daha hamileler 🥲
Sen kendini üzme, stres de olma. Yeterince üzdün kendini birçok şey için. Her şeyimiz değişti, kolay bir şey değil bu. Bunun farkında olamıyorlar bazen.

Anladım canım bir şey olursa hemen müdahale edilir diye dedim. Çok şükür haftanız iyi🙏 Hastaneye de yakınsın diye biliyorum, hiçbir sıkıntı olmaz umarım 🙏
Yani yarım saat sürüyor en fazla hastanede serum takmaları beni zorluyordu sürekli damar yolum ya çıkıyor ya tıkanıyordu hastanede yatış var tedavi yok demesinler diye serum takılıyordu mecbur damar yolum da bulunmuyor o yüzden de yatmak istemedim

Sanırım bütün kocalar çok bilmiş. Bir yerden sonra duymuyorum yoksa deliririm. Sen de boşuna kavga edip kendini ve bebişi strese sokma canım he de geç
Gerçekten farklı olur diye gidip farklı milletten aldım hiç bir farkı yok erkek her yerde her dilde erkek. 😂

Normal isteseniz bile döndürüyorlarmış da, benim de ters duruyor 28.haftada döndü😅 Bize doktor 34.haftaya kadar süre verdi, yoksa sezaryen olacak benim de. Haftaya belli olur🤞
Kordon boynunda ve omuzundaydı geçen sefer, o yüzden sakın döndürme işlerine girişme dedi.
Evet yurt dışında yapılıyormuş Türkiye'de o işlere girmiyorlar riske atmak istemiyorlar sanırım. Peki bazı doktorlar sen istemesen de ısrar ediyorlar mı döndürme konusunda? Çünkü yurt dışında sezaryen en son seçenek diye biliyorum. Döndürme işlemini de biraz tehlikeli buluyorum açıkçası 😬

Evet yurt dışında yapılıyormuş Türkiye'de o işlere girmiyorlar riske atmak istemiyorlar sanırım. Peki bazı doktorlar sen istemesen de ısrar ediyorlar mı döndürme konusunda? Çünkü yurt dışında sezaryen en son seçenek diye biliyorum. Döndürme işlemini de biraz tehlikeli buluyorum açıkçası 😬
Yok bizim burada ısrar eden doktor duymadım arkadaşlarımdan da. Zaten ısrar ederse doktor değiştirmek çok kolay 😉 Ama ilk seçenek normal doğum her zaman. Ben hiç sezaryen diye bir şey demedim doktoruma, o kendisi dedi dönmezse sezaryen yapacağız diye. Görüştüğüm ebe de akapunkturla döndürürüz filan demişti, ama doktor sakın dedi işte.

Yok bizim burada ısrar eden doktor duymadım arkadaşlarımdan da. Zaten ısrar ederse doktor değiştirmek çok kolay 😉 Ama ilk seçenek normal doğum her zaman. Ben hiç sezaryen diye bir şey demedim doktoruma, o kendisi dedi dönmezse sezaryen yapacağız diye. Görüştüğüm ebe de akapunkturla döndürürüz filan demişti, ama doktor sakın dedi işte.
Evet dönse bile bebeğin kanala girip girmeyeceği meçhul, açılma olup olmayacağı meçhul. Amaaan zor işler 🙃

Bana detaylida boyunda 1 tur kordon var demislerdi sonra hiç konusu geçmedi aklımda kaldı şimdi sende yazınca 😂

Back
X