• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    172
Hastane çıkışı almayan varsa Chakra’da %50 indirim var. Evde kutusunu gördükçe ağlıyorum, o kadar beğendim. 🥹

Eklentiler

• IMG_2842.webp
    IMG_2842.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 79
Ben de furminator sipariş ettim videolarda bayağı bı fazlaligi aldığını goruyodum tüylerin bir de gırgır tipi rulo gibi bişey sipariş ettim rulonun kağıdını degistirmek yerine o haznesine topluyor
Ölü tüyleri baya iyi topluyor canım bazı kediler sevmiyor ama yavaş yavaş alıştırabilirsin o rulodan da var bizde koltukları falan toplamaya baya iyi oluyor

Robot var bende canım, tamamen gitmese de tüylere epey bir etkisi oluyor özellikle bu dönemde kurtarıcı oldu benim için . 1 gün çalıştırmasam uçuşuyor topak topak.
Robot süpürge kesinlikle. 👍 büyük ölçüde çözüyor problemi.
ya evde olmayan bir cihaz yok galiba benim de. Robot da var. Daha yeni su bissell in hem supurup hem silenlerinden de aldim. Hicbirsey tam memnun etmiyor, belki beklentiyle de alakali bilmiyorum. Dyson da var. Zaten supurup siliyorum, sonra hadi bi de dysonla geceyim son kez diyorum, daha yani 10 dk olmamis ev sanirsin hiç supurulmemis, sanirim dyson in ışığı beni en cok stres yapan bu durumda 😄 oturup aglayasim geliyor bazen abartisiz.
Kediyi tüy sebebi ile traş ettirmek çok kalıcı bir çözüm değil. Eğer derisi ile ilgili bir sağlık sorunu yoksa da veterinerler de önermiyorlar. Kediler çok strese giriyorlar traş olunca ve çok daha büyük sağlık sorunları ile başbaşa kalabilirsiniz, kedi varsa tüyü de kabullenmek gerekiyor bir noktada. Çok uzun yıllardır kedi bakıyorum traş ettirmek onlar için çok yıpratıcı
Kediyi tuyu ile kabul edelim tabii ki buna katiliyorum ama tuy icinde de kalamayiz bu kadar bence. Bu evde bebek nasil emekler mesela 8-9 ay sonra, bilemiyorum.
5 yil.petshop isletmis biri olarak bir oneride bulunabilirim tabi veterinerine danisirsn canm isyersen asiri bir tuy problemin varsa bifenili deneyebilirsin lakin biofenili kullanirken yaninda takviye probiyotikte vermen gerekir kabizlik yapabilir
Vitaminler kullaniyorum. Biofeline de kullandim. Bircoguna cok seciciler.
Mevsim geçişleri dışında çok tüy dökmüyoruz canım ama taranmayı çok seviyor diye sürekli tarıyoruz, ölü tüyleri her gün toplamak çok iyi oluyor furminator kullanıyoruz. Özellikle şu dönemde sabah akşam taratıyor kendini, tarağın olduğu dolaba yaklaştığımızda koşup geliyor 🤣🤣 günlük bi ev süpürme seansımız var ya ben ya eşim hızlıca geçiyoruz dyson v12 çok hafif ve pratik bizim için çok memnunum
Benimkiler taranmayi hic sevmiyor 🥹 evde envai cesit tarak firca da mevcut. Buharlisindan furminatorune kadar. Zorla ne yapabilirsek. Hele biri longhair, uzun tuylu, o hepten sorun, taranmayinca bir de kitik aciciyla kitik ugrasmak durumunda kaliyoruz 🤦‍♀️🤷‍♀️
Benimde tüylü bir oğlum ve kızım var kızlar. Şu dönem için asla bişeyin etkili olduğunu düşünmüyorum çünkü biliyosunuz bahar demek kedi tüy değişimi demek ama normal zamanlar için patiografya var instagramda onun ürünlerini denedim ve gerçekten işe yaradı. Tavsiye ederim. Tabi dediğim gibi bu dönemde hiçbi ürün mucize olamaz malesef. Süpürgeyle yapışık yaşamak gerekiyor.
Canim bu sira iste ona basladim ben de, ozellikle tuy sagligi damlasi, uzun tuylu olanim onu sevmedi, digerine mamayla yediriyorum. Ama kac sise bitti sayamadim, henuz bir gerileme yok. O da hesabinda hic tiy sorunu olmadigini soyluyor. Kediler her yerde geziniyor, ben benimkinin kafasini oksasam, ortaligin icine ediliyor.

Bir de ekstra bilgi, benim ucuncu bebisim olacak bu, evdeki iki kizim ve esim hepsi kedi alerjili. Valla sastim kaldim ne yapacagimi.

Son düzenleme:
ya evde olmayan bir cihaz yok galiba benim de. Robot da var. Daha yeni su bissell in hem supurup hem silenlerinden de aldim. Hicbirsey tam memnun etmiyor, belki beklentiyle de alakali bilmiyorum. Dyson da var. Zaten supurup siliyorum, sonra hadi bi de dysonla geceyim son kez diyorum, daha yani 10 dk olmamis ev sanirsin hiç supurulmemis, sanirim dyson in ışığı beni en cok stres yapan bu durumda 😄 oturup aglayasim geliyor bazen abartisiz.

Kediyi tuyu ile kabul edelim tabii ki buna katiliyorum ama tuy icinde de kalamayiz bu kadar bence. Bu evde bebek nasil emekler mesela 8-9 ay sonra, bilemiyorum.

Vitaminler kullaniyorum. Biofeline de kullandim. Bircoguna cok seciciler.

Benimkiler taranmayi hic sevmiyor 🥹 evde envai cesit tarak firca da mevcut. Buharlisindan furminatorune kadar. Zorla ne yapabilirsek. Hele biri longhair, uzun tuylu, o hepten sorun, taranmayinca bir de kitik aciciyla kitik ugrasmak durumunda kaliyoruz 🤦‍♀️🤷‍♀️

Canim bu sira iste ona basladim ben de, ozellikle tuy sagligi damlasi, uzun tuylu olanim onu sevmedi, digerine mamayla yediriyorum. Ama kac sise bitti sayamadim, henuz bir gerileme yok. O da hesabinda hic tiy sorunu olmadigini soyluyor. Kediler her yerde geziniyor, ben benimkinin kafasini oksasam, ortaligin icine ediliyor.

Bir de ekstra bilgi, benim ucuncu bebisim olacak bu, evdeki iki kizim ve esim hepsi kedi alerjili. Valla sastim kaldim ne yapacagimi.
Bu sıra onun etki edeceğini bende sanmıyorum bana da etmiyo çünkü. Dediğin gibi okşamayı geçtim dokunsam etrafta tüy uçuşuyo. Yine de veriyorum benimkilerde sevmiyo ama ben direk ağzını açıp sıkıyorum yoksa kullanmıyolar. Bir de işte furminatörle taramak gerekiyo hafta da iki kere. Her gün de normal tarakla. Açıkçası biraz zahmetli oluyo.

Kiziyorumda kndime bazen ama arkadasm agresif biriym ben dilimin kemigi yoktur hirpalayiveririm allahtan esimde bana tam destektir 🤣🤣
Valla hamilelik hormon felan derken biraz böyle olunabiliyor canım, bende hamilelikte sadece annem kalacak diyordum şimdi bebiş yanımda değil ama küvezden çıkınca 40 gün kimseyle görüşmeyecez bağışıklıktan dolayı, bebeğime kendim bakacam çok mutluyum oyüzden, kim ne der diye de düşünmüyorum herkese söyledik, bu dönem de anlayışlı olmaları gerekiyor tabi. Sarı tülbent felan benim kaynanam da almıştı tamam demiştim ama yanında felan emzirmem, şuan süt sağıyorum annem ve eşim oluyor sadece okadar

Valla hamilelik hormon felan derken biraz böyle olunabiliyor canım, bende hamilelikte sadece annem kalacak diyordum şimdi bebiş yanımda değil ama küvezden çıkınca 40 gün kimseyle görüşmeyecez bağışıklıktan dolayı, bebeğime kendim bakacam çok mutluyum oyüzden, kim ne der diye de düşünmüyorum herkese söyledik, bu dönem de anlayışlı olmaları gerekiyor tabi. Sarı tülbent felan benim kaynanam da almıştı tamam demiştim ama yanında felan emzirmem, şuan süt sağıyorum annem ve eşim oluyor sadece okadar
Sen nasılsın canım bebeğin nasıl diyolar mi bişey ne kadar kalacağı konusunda

Progestanı fitil olarak kullanan kızlar sizde de fitil kalıntısıyla birlikte su gibi akıntı oluyor mu bu sorunu sürekli yaşıyorum bıktım artık su olsa lavabo da ya da yatarken de gelir diyorum sıkışınca çok oturunca ya da çok ayakta durunca geliyor anlamadım bu işi fitil yerine yutmayı tercih ederim ama doktor ısrarla fitil diyor bugün doktor kontrolümüz var sorsam şimdi su mu diye yatış verir diye korkuyorum

Progestanı fitil olarak kullanan kızlar sizde de fitil kalıntısıyla birlikte su gibi akıntı oluyor mu bu sorunu sürekli yaşıyorum bıktım artık su olsa lavabo da ya da yatarken de gelir diyorum sıkışınca çok oturunca ya da çok ayakta durunca geliyor anlamadım bu işi fitil yerine yutmayı tercih ederim ama doktor ısrarla fitil diyor bugün doktor kontrolümüz var sorsam şimdi su mu diye yatış verir diye korkuyorum
Benimde öyle akıntım oluyo geceden kullanıyorum ben fitili sabahları fitille beraber dediğim gibi su gibi akıntı geliyo. Gün içerisinde azalıyo tamamen bitiyo. Başından beri öyle. ekstra bi fazlalık görmediğin sürece bence bi problem yok canım

Benimde öyle akıntım oluyo geceden kullanıyorum ben fitili sabahları fitille beraber dediğim gibi su gibi akıntı geliyo. Gün içerisinde azalıyo tamamen bitiyo. Başından beri öyle. ekstra bi fazlalık görmediğin sürece bence bi problem yok canım
Ben günlük 2 tane kullanıyorum ya ondan fazla oluyor herhalde hiç hoşuma gitmiyor ama ya sürekli Bi ıslaklık bir an önce bıraktırılacak haftaya gelsem diyorum da daha 1 ay var onun için de 37. Haftada bıraktırıyorlar

Ben günlük 2 tane kullanıyorum ya ondan fazla oluyor herhalde hiç hoşuma gitmiyor ama ya sürekli Bi ıslaklık bir an önce bıraktırılacak haftaya gelsem diyorum da daha 1 ay var onun için de 37. Haftada bıraktırıyorlar
Yani evet riskli durumda olduğumuz için mecbur kullanıcaz, valla ben başta günlük ped kullandım sonra zararlı diye bıraktım. Sonra penye pedler varya pamuklu yyıkanabilir ona geçtim baktım sürekli nemli olunca akıntıdan dolayı kaşıntı yapıyo onu da bıraktım. En son çareyi havlu peçetede buldum her lavaboya gittiğimde değiştiriyorum. Bi o iyi geldi bana. O da zararlıdır ama kaşıntıdan enfeksiyondan iyidir diye düşündüm. Yoksa sürekli nemlilik mantar yapıyo bende 😞

Yani evet riskli durumda olduğumuz için mecbur kullanıcaz, valla ben başta günlük ped kullandım sonra zararlı diye bıraktım. Sonra penye pedler varya pamuklu yyıkanabilir ona geçtim baktım sürekli nemli olunca akıntıdan dolayı kaşıntı yapıyo onu da bıraktım. En son çareyi havlu peçetede buldum her lavaboya gittiğimde değiştiriyorum. Bi o iyi geldi bana. O da zararlıdır ama kaşıntıdan enfeksiyondan iyidir diye düşündüm. Yoksa sürekli nemlilik mantar yapıyo bende 😞
Bende peçete kullanıyorum mecbur her dakika çamaşır değişemem diye

Artık uykular haram valla çok hareket ediyor ya oğluş uyuyamıyorum her yerim ağrıyor zaten sahur saatinde 2 saat ses var diye uyanık kalıyorum sabaha kadar dön dolaş yapıyorum resmen şimdi de kontrole gideceğim bakalım bir hafta da ne değişmiş

Kızlar günaydın bu bacınız işe gidiyor 😀😀
Ayy kolaylıklar ben o defteri geçen hafta kapadım 😃
Artık uykular haram valla çok hareket ediyor ya oğluş uyuyamıyorum her yerim ağrıyor zaten sahur saatinde 2 saat ses var diye uyanık kalıyorum sabaha kadar dön dolaş yapıyorum resmen şimdi de kontrole gideceğim bakalım bir hafta da ne değişmiş
Güzel haberlerle gel canım 🙏🏻 Ve uykular cidden kalitesiz. Sürekli uyan uyu 🤦🏻‍♀️

Güzel haberlerle dön. Midem benide yatırmadı çocuklar uyanmadan azıcık uyuyabilseydim 😊

Back
X