• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    172
Kızlar lierac krem kullanıpta karni çatlayan oldu mu. Çatlaklarıniz ne durumda.kimler ne yapti da çatlamadi. Biraz bilgi alışverişi yapalim.catlamqya en meyilli olduğumuz aydayiz

Kızlar lierac krem kullanıpta karni çatlayan oldu mu. Çatlaklarıniz ne durumda.kimler ne yapti da çatlamadi. Biraz bilgi alışverişi yapalim.catlamqya en meyilli olduğumuz aydayiz
Ben liearac almadım. Bio oil, bebe yağı ve hindistan cevizi yağı kullanıyorum elime hangisi gelirse, şuan çatlama yok görünürde ama epey erken kullanmaya başladım ilk trimesterdan bu yana her akşam bir yağlanıyorum. Umarım olmaz :)

Dün annem bir iftar davetine gitti. 2 aylık bebek varmış şapır şupur öpüyorlarmış bebeği, kızmış siz napıyorsunuz diye. Aman nolcak diyorlarmış. Bebek öpülmez görmüyor musunuz haberleri filan dese de kimse oralı olmamış. Kesinlikle ve kesinlikle çok net bir şekilde sınırınızı koyun.

İnsanlar gerçekten laftan anlamayabiliyorlar, oyun değil bu doğurduklarımızda oyuncak bebek değil.
Mutlaka haberleri olacaktır haber vermemek pek olmaz.

Ben açıkçası salona yatak beşik vs bir şey koymayacağım ki görmeye gelenler direkt bebeğe erişemesin, yatak odasında zaten köşede kalacak bebek. Antreye de dezenfektan ve maske koymayı düşünüyorum. Eşim şuan zaten kendi yakınlarına kesinlikle öpülmeyecek diye söylüyor öpmeye kalkarsanız nana sizi yer diyor :D Bu sebeple kırılan gelmek istemeyen gönül koyan olursa da paşa gönülleri bilir, birinin şımarıkça düşüncesiz hareketi için şuan gözümüzden bile sakındığımız savunmasız minikleri riske atamayız. Yumuşak olmayın bu konuda.
Kesinlikle harfi harfine katılıyorum. Benim bile öpmeye kiyamadigim bebegimi kusura bakmasın kimse opemez. Ben de eşim de bu konuda katiyiz. Gönül koyan da kendisi bilir🤷🏻‍♀️
Ben de yeni catlak olusmadi. Bio oil ve bebe yağı kullanıyorum ben de. Nemli kalmasına dikkat ediyorum. Ama bence sırrı genetik ... Annem de ablamda da çatlak oluşmamış

Ben mustelanin catlak kremini kullaniyorum, simdilik gordugum bi catlak yok. Super duzenli kullandigim soylenemez, 2-3 gunde bir aklima geldikce suruyorum.

Kesinlikle harfi harfine katılıyorum. Benim bile öpmeye kiyamadigim bebegimi kusura bakmasın kimse opemez. Ben de eşim de bu konuda katiyiz. Gönül koyan da kendisi bilir🤷🏻‍♀️

Ben de yeni catlak olusmadi. Bio oil ve bebe yağı kullanıyorum ben de. Nemli kalmasına dikkat ediyorum. Ama bence sırrı genetik ... Annem de ablamda da çatlak oluşmamış
Ay benim annemin karnı harita gibi ya :D çok korkuyordum öyle olacak diye ama galiba cilt tipi olarak anneme çekmedim çok esnek derim

Lierac ve bio oil kullanıyorum hiç çatlağım yok canım ama içtiğin su miktarı ve genetik faktörler de etkili çatlak oluşumunda o yüzden biraz kader diyelim

Yanlışın olabilir canım 55 57cm çok uzun genelde uzun denilen bebekler bile 53cm falan doğuyolar
Canım boyu değil o uyluk kemiği ölçüsü ultrasonda FL olarak ölçülen değer 😊 7 ile çarpılıp ortalama uzunluğunu söylüyor doktor 38 39 cm falan denk geliyordu gecen hafta muhtemelen. Bu hafta yine ölçüm yaptı ama söylemeyince benim de aklıma gelmedi sormak o an

Ya bu öpmeye niye bu kadar takık insanlar anlamıyorum, cahili eğitimlisi de fark etmiyor şap şup girişiyorlar. Bir sınır mesafe yok asla bizde. Covid yaşadık aylarca kapandık yine kimse ders almadı. Çocuk bebek çok severim ama son yıllarda yaşanan pedofili, çocuk istismarı haberlerinden sonra kadın halimle bile bir bebek görsem çekinerek gülümsüyorum annesi rahatsız olmasın diye bırak temas edip dokunmayı.
Ben de aynı şekilde dikkat ediyorum, ki olması gereken de bu. Sevmeye korkuyorum o kadar küçük çocuklara hiç dokunmak istemiyorum bir şey olur diye. Çok yakınımda olan biriyse en fazla çocuğun ayağını sevip geçiyorum. Normalde yemek isterim o ayağı 😂 ama işte olmuyor. Biraz düşünce gerekli. Şimdi ailede sigara kullananlar da var, içip içip o nefesle gelirlerse bana cinnet gelecek 🫠🫠

Ya yağ falan kullandığı halde tek çatlayan benim heralde 🤧
Yalniz değilsin 🥲 ben bir anda çatladım. Normalde de cildim çatlamaya çok müsait, kilo alıp vermekten yanlarda bir iki çatlak izleri vardı. Ben yine ilk orada olur diye düşünürken göbeğimde beliriverdiler. Bakmak istemiyorum hala kendilerine moralimi çok bozuyordu ama alışmaya çalışıyorum. Daha 2 ay var doğuma, 2 ayda haritaya dönerim gibi. Genetiğimiz sağ olsun diyorum, ailenin kötü özellikleri hep bana gelmiş sanki. 🫣

kızlar aklı fikri mantığı olan kendini bilen insan bebek öpmez zaten kesinlikle. Baktınız bebeğinizi öpecek veya rahatsız olacağınız bir durum oldu direk uyarın, insanların alınıp alınmaması bebeğinizin ve sizin sağlığınızdan önemli değil alınanda alınsın yani güzel tatlı dille uyaralım yapacak bir şey yok. Allahtan benim herkesten uzak yaşamam bu gibi durumlarda bir işe yarıyor fazla kişi gelmez

Ben de aynı şekilde dikkat ediyorum, ki olması gereken de bu. Sevmeye korkuyorum o kadar küçük çocuklara hiç dokunmak istemiyorum bir şey olur diye. Çok yakınımda olan biriyse en fazla çocuğun ayağını sevip geçiyorum. Normalde yemek isterim o ayağı 😂 ama işte olmuyor. Biraz düşünce gerekli. Şimdi ailede sigara kullananlar da var, içip içip o nefesle gelirlerse bana cinnet gelecek 🫠🫠
Sigara icin dun hastaneden bi ebenin egitimine katilmistim, orada sey dediler. Zaten evde icilmeyecek, disarida icerken de uzerinize bir ceket giyip bebegin oldugu yere girerken cikarin dedi. Benim de esim iciyor (evde asla icmez) malesef, o yuzden ona da soyledim kurallari simdiden 😌

Direkt banyoya sok hepsini :D ben hijyen konusunda o kadar takıntılı biri değilimdir normalde. Temiz düzenli olsun ok benim için çok takılmam ama bebek başka bir şey ya. Tam anlamıyla tüm sorumluluğu bizde bize muhtaç korunmaya muhtaç bir canlı, bebek konusunda hiç esnek olabileceğimi sanmıyorum.

Sigara icin dun hastaneden bi ebenin egitimine katilmistim, orada sey dediler. Zaten evde icilmeyecek, disarida icerken de uzerinize bir ceket giyip bebegin oldugu yere girerken cikarin dedi. Benim de esim iciyor (evde asla icmez) malesef, o yuzden ona da soyledim kurallari simdiden 😌
Benim esim de iciyor, bırakacağına emindi ama hala devam ediyor sağ olsun. Ben de duş alıp öyle yanına gelirsin artık dedim kendisine 😂
Şaka bir yana artık mecburen dikkat etmek gerekli, minicikler ve savunmasızlar çünkü 🥹

Benimki kendine sigara odası yaptı küçük bir odayı ayrı bir koridor var diğer odalarla arasında mesafe olduğu için koku filan hiç gelmiyor. Ama bebek gelince orayı da kapatıcaz anlaştık gibi, uzlaşma çalışmalarım devam ediyor :D

Direkt banyoya sok hepsini :D ben hijyen konusunda o kadar takıntılı biri değilimdir normalde. Temiz düzenli olsun ok benim için çok takılmam ama bebek başka bir şey ya. Tam anlamıyla tüm sorumluluğu bizde bize muhtaç korunmaya muhtaç bir canlı, bebek konusunda hiç esnek olabileceğimi sanmıyorum.
Evet gerçekten de öyle ama, minicik kendini ifade edemiyor insan korkmalı hassas olmalı. Ama ben de her şeyi çok bilerek hareket edenler bu konuda ne yapacaklar çok merak ediyorum. Yediğine, giydiğine, yattığı yere şimdiden bir müdahale mevcut. Bunda da aynı hassasiyet gösterirler umarım 😂

bio oil ve lierac kullanmama rağmen çatladım. ve bir anda oldu son 1 haftada oldu ne olduysa bu geçmez mi ne yapmam lazım. 34. haftadayım

Back
X