• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
Sonuçlara baktım da, e nabızda “normal değer” olarak yeşil yazılmış ancak referans değerler girilmemiş.

Netten bi bakayım dedim. Orda da farklı rakamlar baz alınmış. 🤔 Hastanenin kendi standartlarına göre sonuçlar normal ama nette yazılanlara göre yüksek o zaman. Pazartesiye kadar binbir senaryo yazımı başlamıştır efenim :confused:
Yarın cuma canım yarın gitsene geçmiş olsun. Allah yardımcın olsun bence kötü bir şey olmayacak korkma.

Kızlar selammm detaylıya gittim bende bugün çok güzel geçti çok şükür herşey yolunda bi aksilik çıkmadı şükürler olsun iki hafta önde gözüküyor sadece adet tarihimde galiba yanlışlıklar var onu toparlıcaz birde ben normal doğum yapabilir mişim eğer istersem yani bir buçuk yıl önce sezeryan yapmak buna engel değilmiş asla perinatolog öyle söyledi bugün bunu sezeryan yapmak zorunda değilsin sonuçta iki normal doğumun var dedi demekki yapılabiliyormuş dedi buna. Çok sevindim inşallah normal doğum olur iki hafta sonra kontrole gidince muhakkak konuşulan doktorumla aranızda varmı bu durumu yaşıyan çok merak ediyorum gerçekten

Yaa ben de tulum çok hoşuma gidiyor ama bakıp bakıp geçiyorum üstüme olmaz diye :) normalde seviyorum ama hamilelere ayrı bi yakışıyor 😍
Aynen öyle ben de hamile olmadan önce bana yakışır mı acaba deyip her seferinde almak daha vaz geçiyordum ama gerçekten hamilelere ayrı bir yakışıyor🥰🥰 beğenmezsem iade ederim diye aldım ama deneyince çok hoşuma gitti

Sonuçlara baktım da, e nabızda “normal değer” olarak yeşil yazılmış ancak referans değerler girilmemiş.

Netten bi bakayım dedim. Orda da farklı rakamlar baz alınmış. 🤔 Hastanenin kendi standartlarına göre sonuçlar normal ama nette yazılanlara göre yüksek o zaman. Pazartesiye kadar binbir senaryo yazımı başlamıştır efenim :confused:
Canikom gönderdiğim 2024 Türk endokrinoloji ve metabolizma derneğinin son diyabet tanı tedavi kılavuzundan. Muhtemelen sana diyet ve yürüyüş önerecekler

Eklentiler

• Screenshot_20250321_075134_M365 Copilot.webp
    Screenshot_20250321_075134_M365 Copilot.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 28
Kızlar ya idrar tahlilimde protein eser çıkmış. Yarın kontrole gideceğim ama var mı başına gelen? Korkuyorum biraz. Glukoz da çıktı +2.
Canım benimde idrarda protein önce eser çıkmıştı. 3 hafta sonra doktor tekrarlattı ve bu sefer maalesef +1 çıktı. Doktorum tansiyon takibi önerdi ve 24 saatlik idrar tahlili vereceğim.
Ama enfeksiyon varsa da protein çıkabiliyormuş. Tansiyonunda normalse korkma. Bende çok korkmuştum şuanlık tansiyonu takiple devam ediyorum inşallah bi sıkıntı çıkmaz 🙏🏻

Kuzum günaydınn. Gece sana yazacaktım ama uyuyakalmışım. E nabızda genelde böyle testlerde referans aralığı çıkmıyor o yüzden her şeye normal atabiliyor. Bi tık yüksek gibi görünüyor ama sınıra da yakın. Belki verdiğin hastanenin referans aralıklarına göre normaldir her hastanede değişiyor çünkü. Evham yapma yüksekse bile sınırda yüksek bi şey olmaz inşallah. Şekerden fakir diyet ve yürüyüş spor önerebilirler

Canikom gönderdiğim 2024 Türk endokrinoloji ve metabolizma derneğinin son diyabet tanı tedavi kılavuzundan. Muhtemelen sana diyet ve yürüyüş önerecekler

Kuzum günaydınn. Gece sana yazacaktım ama uyuyakalmışım. E nabızda genelde böyle testlerde referans aralığı çıkmıyor o yüzden her şeye normal atabiliyor. Bi tık yüksek gibi görünüyor ama sınıra da yakın. Belki verdiğin hastanenin referans aralıklarına göre normaldir her hastanede değişiyor çünkü. Evham yapma yüksekse bile sınırda yüksek bi şey olmaz inşallah. Şekerden fakir diyet ve yürüyüş spor önerebilirler
Ah güzel bacılarım, iyi ki varsınız :KK74:
Hızır gibi yetişiyorsunuz.
Bana da sınırın az üstünde gibi gelmişti.
İns dediğiniz gibi diyetle yürüyüşle atlatabilirim 🤗
Tekrar sağolun ☺️

Günaydın Güzel Anneler 💐 burada iki gündür okullar tatil o kadar iyi geldi ki bana dinlenmek... Mart ayında yağan kar'a bakın bir hafta sonra memlekete gidince vücut iklim şoku yaşayacak resmen☺️ iyi haberler alacağınız bir gün olsun inşallah 🌹🌹🌹

Eklentiler

• IMG_20250320_103642.webp
    IMG_20250320_103642.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 26

Benim sonuçta çıkmış layd ama tek birinde referans aralığı gösteriliyor oda sanırım içeceği içmeden önceki verdiğim kan değeri diğer ikisinde yok değerler normal diyor ama bilemedim biraz yüksek geldi bana sanki

Eklentiler

• IMG_3018.webp
    IMG_3018.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 19
Benim sonuçta çıkmış layd ama tek birinde referans aralığı gösteriliyor oda sanırım içeceği içmeden önceki verdiğim kan değeri diğer ikisinde yok değerler normal diyor ama bilemedim biraz yüksek geldi bana sanki
Değerlerimiz çok benzer. ☺️

Evet tilyam tilyam ın attığı tabloya göre sınırın az üstünde görünüyor. Bak senin sonuçlar da yeşil panel, normal değer kategorisinde. Söyle olacak muhtemelen. 60. Dk sonucu normal aralıkta görünüyor ama biz bunu hamileliklerde misal 170 civarı görmek isteriz diyebilirler.

Ben tahlili evime yakın diye Kartal şehir hastanesinde yaptırdım. Aslında sonucu gidip gösterebilirim ama asıl takibimi yapan Dr Göztepe şehir hastanesinde. Randevum da pazartesiye. Sen Dr a ne zaman gideceksin ?

Son düzenleme:
Kızlar selamlar herkese 🌸 Umarım herkesin iyidir bebişleri. Dün tiroid için tahlil yaptırdım. Tiroidden korkuyordum ama demirim aşırı düşük çıktı şu an ferritin 10 gözüküyor. Doktor tardyferon diye bir ilaç yazdı hızlıca yükselmesi lazım demirin dedi. Gebelikte güvenli midir acaba. Hap olunca biraz korktum açıkçası. Onun haricinde sedimantasyon değerim de epey yüksek. Sedimantasyon 59 Crp 9 çıktı doktor gebelikte normal dedi ama böyle yüksek olan var mı sedimantasyon değeri? Dün internette bir sürü şey okudum sedimantasyon değeri ile alakalı doktor çok normal karşılayınca ben de bir kaldım açıkçası 😅

Değerlerimiz çok benzer. ☺️

Evet tilyam tilyam ın attığı tabloya göre sınırın az üstünde görünüyor. Bak senin sonuçlar da yeşil panel, normal değer kategorisinde. Söyle olacak muhtemelen. 60. Dk sonucu normal aralıkta görünüyor ama biz bunu hamileliklerde misal 170 civarı görmek isteriz diyebilirler.

Ben tahlili evime yakın diye Kartal şehir hastanesinde yaptırdım. Aslında sonucu gidip gösterebilirim ama asıl takibimi yapan Dr Göztepe şehir hastanesinde. Randevum da pazartesiye. Sen Dr a ne zaman gideceksin ?
Evet senin değerleri gördüğüm gibi benim çıkmış diye baktım hemen 😄😄
benzer değerlerde şuan
Ben devlet takipli doktorda yaptırdım şeker yüklemesini cuma gel sonuç için dedi ama pazartesi bakarmısınız dedim tamam dedi bugün işlerim var diye gidemedim
Pazartesi günü gideceğim sonuçlar için
Bakalım ne diyecek biraz korkuyorum 😦

Detaylı ultrason dan geliyorum doktor böbreklerde hafif bi genişleme var dedi bu durumu yaşayan ilerki haftalarda düzelen oldu mu
Çok endişelenme genel olarak normal bir durum denebilir. Bende de çıktı ablamın oğlunda da çıkmış şuan 6,5 yaşında 🥰🧿 genelde erkek bebeklerle ilgili bi durum idrar kanalı daha uzun olduğundan demişti dr,sanıyorum. 2 haftada bir gidiyorum bu yüzden dr a çok önemli değil ama ilerlememesi lazım hatta gerilerse çok daha iyi 😌 2. Ye gittim ben ilerleme yokmuş çok şükür 🙏🧿 tahminin benzer şeyler olacaktır seninde doğumda yenidoğan uzmanı hemen kontrol etmeli ve her ihtimale karşı yenidoğan yoğun bakımı olan bi hastanede doğum yapılmalı. Önemli olan genetik bi durum olmaması. Nipt-fetal dna yaptırdıySan zaten %99 oranında sorun olmadığını söylemiştir test sonucu. Ama ben yinede emin olmak isterim dersen amniyosentez yapılabilirmiş.

Kızlar ya idrar tahlilimde protein eser çıkmış. Yarın kontrole gideceğim ama var mı başına gelen? Korkuyorum biraz. Glukoz da çıktı +2.
Bende de çıkıyor arada protein pozitif diye belli bi seviyesi yoksa ödemin yoksa tansiyonun yüksek değilse normal ama takip edilmeli. Glukoz çıkması şeker hastalığı varsa ya da yüksek şekerle ilgili diye biliyorum ama net bi bilgim yok.

Kalp çarpıntısı yaşayanlar var mı 😁
2 gece önce eşimi sahura kaldırdım tabi bende atistirdim yattık aradan yarim saat gecti dönüp duruyorum yatakta uyumamın imkanı yok daraldım. Göğüs kafesim daraldı sanki nefes alamıyorum kalbim sıkıştı oracıkta çarpıntı başladı hemen soluma döndüm dogru nefes alayım düzene sokayım diye yok cama çıktım bi serinliyim diye böyle böyle tam 2 saat geçmiş sonrA uyuyakaldim ama ilk defa bu durumu yasadim cok korktum kalp krizi geçiriyorum sandım:( eşimi falan uyandırdım, saatibgelince o işe gitti telefonu yanıma aldim bisey olursa ararim diye panikte oldum saniri. Biraz

Geçmiş olsun 💐 açlık şekeri 92 üstü olursa sıkıntı diyende var (aile hekimim😃)100 çıkınca normal ama dikkat etmek gerekir diyende var 😃 gebelikten önce benimdi 100 lerdeydi hep . Yani asıl değer bence orda açlık şeker seviyen önemli olan gibi duruyor. Başka bir doktor hatta açlık şekerini ölçsen yeter arada şeker yüklemeye gerek yok demişti. Bence iyisin bi sıkıntı yok 🙏 🥰 ama sen yine de doktora bi göster sonucunu 😃😃

:eek:Kızlar selamlar herkese 🌸 Umarım herkesin iyidir bebişleri. Dün tiroid için tahlil yaptırdım. Tiroidden korkuyordum ama demirim aşırı düşük çıktı şu an ferritin 10 gözüküyor. Doktor tardyferon diye bir ilaç yazdı hızlıca yükselmesi lazım demirin dedi. Gebelikte güvenli midir acaba. Hap olunca biraz korktum açıkçası. Onun haricinde sedimantasyon değerim de epey yüksek. Sedimantasyon 59 Crp 9 çıktı doktor gebelikte normal dedi ama böyle yüksek olan var mı sedimantasyon değeri? Dün internette bir sürü şey okudum sedimantasyon değeri ile alakalı doktor çok normal karşılayınca ben de bir kaldım açıkçası 😅
Dr verdiyse ilacı endişe etme. İns demirin toparlanır. 🤗

Ayrıca dr un yorumladığı şeyler için nete bakıp içini bulandırma. Ben bu hamilelikte anladım bunu. Tahlil sonuçları geliyor, bir sürü kırmızı panel, referans dışı yüksek rakamlar. Amanınnn diyorum. :eek:

Dr a gidiyorum. Bakıyor. Önemli değil diyor. :kahve:
Bana da bi rahatlık geldi :cool:

Benim son üç tahlilimde crp hep yüksek. Sınır 5. 6-7-9 gelmiş. Hiçbirinde Dr ciddiye alıp ilaç falan da vermedi. Şubatta tapılan tahlildeki sonuçları atıyorum bak.

Bir iki verinin yüksek olması korkutmasın. Doktorlar bütüncül bakıyor. Onlar bi şey yok diyorsa ins yoktur 🤗

Eklentiler

• IMG_4996.webp
    IMG_4996.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_4995.webp
    IMG_4995.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Çok endişelenme genel olarak normal bir durum denebilir. Bende de çıktı ablamın oğlunda da çıkmış şuan 6,5 yaşında 🥰🧿 genelde erkek bebeklerle ilgili bi durum idrar kanalı daha uzun olduğundan demişti dr,sanıyorum. 2 haftada bir gidiyorum bu yüzden dr a çok önemli değil ama ilerlememesi lazım hatta gerilerse çok daha iyi 😌 2. Ye gittim ben ilerleme yokmuş çok şükür 🙏🧿 tahminin benzer şeyler olacaktır seninde doğumda yenidoğan uzmanı hemen kontrol etmeli ve her ihtimale karşı yenidoğan yoğun bakımı olan bi hastanede doğum yapılmalı. Önemli olan genetik bi durum olmaması. Nipt-fetal dna yaptırdıySan zaten %99 oranında sorun olmadığını söylemiştir test sonucu. Ama ben yinede emin olmak isterim dersen amniyosentez yapılabilirmiş.
Yok amniyosentez yaptırmam aslan zaten
Sağ renal pelvis AP çap:3mm, sol renal pelvis AP çap:3.7mm Yazıyor raporda inşallah ilerleyen haftalarda küçülür biter gider erkek bebeklerde Çok oluyormuş evet ama bizim kızımız olıcak ☺️

Back
X