• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
Ne yapacaksın kuzucum ayın sonunda gozukunce doğum tarihi yapacak bir şey yok 🥰 aman güzel haberlerle gel de en önemlisi o 🥰

İnşallah güzel haberler alırsın canım benim ❤️ 😍 bakalım bu sefer bana ne icirecekler 🤣

🤣🤣🤣 Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Basenler ve göbek almış başını gidiyor bacaklarım ve üst kısmım ince görünüyor çok komik, orantısız 🤣 bir de penguen gibi yürüyoruz ya şimdi aynanın önünden her geçtiğimde gülmek geliyor içimden 🤣

Magnezyum efermag ve omega da multivitaminde var benim duosvit o da canım. ❤️
Magnezyum bir bana vermemiş sanırım multivitamin, d vitamini, Demir kullanıyorum ha bide progestan devam hala. Detaylıdan sonra soracağım bunu gece bacak ağrım oluyor bazen ondan sanırım

Yarın kalabalık bi arkadaş grubum gelecek iftara. Eşim de evde her şeyi beraber hazırlayacağız ama bugün bi dip köşe temizlik yapayım dedim kendimi de yordum gerçekten. Şu an aşırı ağrım var. Progestan yapacağım birazdan 😀 progestan da sanki ağrı kesici niye yapıyorsam🤣 neyse siz siz olun yormayın kızlar kendinizi

Yarın kalabalık bi arkadaş grubum gelecek iftara. Eşim de evde her şeyi beraber hazırlayacağız ama bugün bi dip köşe temizlik yapayım dedim kendimi de yordum gerçekten. Şu an aşırı ağrım var. Progestan yapacağım birazdan 😀 progestan da sanki ağrı kesici niye yapıyorsam🤣 neyse siz siz olun yormayın kızlar kendinizi
Ah yavrum yaaa
Bana diyorsun, ama kendini neden o kadar yordun? Bugünün yarını da var. İns bu gece dinlenmeyle iyi olursun. 🤲🏼
Kızlar ya idrar tahlilimde protein eser çıkmış. Yarın kontrole gideceğim ama var mı başına gelen? Korkuyorum biraz. Glukoz da çıktı +2.
Bacım eser miktarda protein normal. Hamilelerde görülebiliyor. Ama idrarda glukoz nedir bilmiyorum. 🤷‍♀️

Ah yavrum yaaa
Bana diyorsun, ama kendini neden o kadar yordun? Bugünün yarını da var. İns bu gece dinlenmeyle iyi olursun. 🤲🏼

Bacım eser miktarda protein normal. Hamilelerde görülebiliyor. Ama idrarda glukoz nedir bilmiyorum. 🤷‍♀️
İnşallah çocuğum temizlik hastası falan olmaz ahahah 😀😀 kendimi dinlenmeye aldım. Ayaklarımı havaya kaldıracağım. Bi de biraz kuran dinlerim ve hemen kendime gelirim bence 😀

Kızlar ya idrar tahlilimde protein eser çıkmış. Yarın kontrole gideceğim ama var mı başına gelen? Korkuyorum biraz. Glukoz da çıktı +2.
Kuzum bazen gebelerde protein kaçağı olabiliyor lady peacock lady peacock de de sanki eser miktarda vardı. Tansiyon aletin yoksa bi tane tansiyon aleti edin ve tansiyon kontrolü yap gün içerisinde. Eğer tansiyon da yüksek seyrediyorsa bazen gebelik zenirlenmesinden şüphelenebiliyorlar ama genelde protein gebelerde oluyor endişe etme 😇 glukozun 2+ çıkması iyi değil fikrimce. Çünkü kanda glukoz yani şeker yüksekse idrara öyle çıkar. Sen şeker yüklemesi yaptırmış mıydın sonuçların nasıldı ? Bu arada bunlar benim bildiklerim ama konunun asıl uzmanı tilyam tilyam

Kuzum bazen gebelerde protein kaçağı olabiliyor lady peacock lady peacock de de sanki eser miktarda vardı. Tansiyon aletin yoksa bi tane tansiyon aleti edin ve tansiyon kontrolü yap gün içerisinde. Eğer tansiyon da yüksek seyrediyorsa bazen gebelik zenirlenmesinden şüphelenebiliyorlar ama genelde protein gebelerde oluyor endişe etme 😇 glukozun 2+ çıkması iyi değil fikrimce. Çünkü kanda glukoz yani şeker yüksekse idrara öyle çıkar. Sen şeker yüklemesi yaptırmış mıydın sonuçların nasıldı ? Bu arada bunlar benim bildiklerim ama konunun asıl uzmanı tilyam tilyam
Bir bilen. 🤗

Bu hamilelikte sanırım 3-4 kez idrar tahlili verdim. Birini Ürolojiye vermiştim. Onda eser miktar protein çıktı. Dr hamilelerde eser miktar olabilir. +, 2+ çıkarsa tansiyon vb şeylerle birlikte değerlendiririz demişti. Diğerlerinde protein çıkmadı.

Taranta Taranta asm de galiba açlık tokluk şekerine bakılacaktı.

Ne yapacaksın kuzucum ayın sonunda gozukunce doğum tarihi yapacak bir şey yok 🥰 aman güzel haberlerle gel de en önemlisi o 🥰

İnşallah güzel haberler alırsın canım benim ❤️ 😍 bakalım bu sefer bana ne icirecekler 🤣

🤣🤣🤣 Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Basenler ve göbek almış başını gidiyor bacaklarım ve üst kısmım ince görünüyor çok komik, orantısız 🤣 bir de penguen gibi yürüyoruz ya şimdi aynanın önünden her geçtiğimde gülmek geliyor içimden 🤣

Magnezyum efermag ve omega da multivitaminde var benim duosvit o da canım. ❤️
Amin inşallah canım benim 😘
Darısı kalan arkadaşlarıma inşallah hepiniz de sağ sağlim atlatın sonuçlarımız temiz çıksın inşallah 🤲🏻🥰

Bir bilen. 🤗

Bu hamilelikte sanırım 3-4 kez idrar tahlili verdim. Birini Ürolojiye vermiştim. Onda eser miktar protein çıktı. Dr hamilelerde eser miktar olabilir. +, 2+ çıkarsa tansiyon vb şeylerle birlikte değerlendiririz demişti. Diğerlerinde protein çıkmadı.

Taranta Taranta asm de galiba açlık tokluk şekerine bakılacaktı.
Umutvari Umutvari lady peacock lady peacock ah kızlarım varolun ya 🌺🙏🏻 şeker yüklemesi yapmadı sağlık ocağı, açlık kan verdim sonucu bekliyorum geçen ay 73 çıkmıştı. Tansiyonum da 10-5 civarı bazen 11-7 çıkıyor en yüksek gördüğüm değer. Yarın kendi doktoruma gideceğim hem şeker yüklemesi hem sonuç gösterme için ama gözüme uyku girerse. Gebelik zehirlenmesi plasenta ayrılması erken doğum bir sürü şey okudum 😥

Umutvari Umutvari lady peacock lady peacock ah kızlarım varolun ya 🌺🙏🏻 şeker yüklemesi yapmadı sağlık ocağı, açlık kan verdim sonucu bekliyorum geçen ay 73 çıkmıştı. Tansiyonum da 10-5 civarı bazen 11-7 çıkıyor en yüksek gördüğüm değer. Yarın kendi doktoruma gideceğim hem şeker yüklemesi hem sonuç gösterme için ama gözüme uyku girerse. Gebelik zehirlenmesi plasenta ayrılması erken doğum bir sürü şey okudum 😥
Ay dur kız ! Hemen teşhis koyma kendine.
:oha:

10-5, 11-7 ile gebelik zehirlenmesi mi olurmuş ?
Normalde de düşükse bile tansiyonun, bu sayılara yüksek tansiyon denmez. Kadın doğumcu bana, gebelik zehirlenmesi için eşik tansiyonun devamlı 14-9 ve üstü seyretmesi gerektiğini söylemişti.

Gebelik zehirlenmesi için vücutta ciddi ödem var mı, 24 saatlik idrarda protein, bobrekustu bezlerinin çalışması ile ilgili kan tahlillerine falan bakılıyor. Tek bi veri ile bu teşhis konmaz. Ki sen o tek veriyi bile taşımıyorsun :p

Son düzenleme:
Ben multivitamin olarak Folden Omega kullanıyorum. Bacak ağrılarım için de magnezyum olarak Magnium önermişti doktor ama almadan önce inceledim, ikisinin de içinde B6 var epeyce, eczacıya danıştım, fazla gelebilir dedi bu kadar B6. Sonra doktor da magnezyum için Ocean Extramag al o zaman dedi. Aynı anda birden fazla ilaç kullanırken içeriklere bir bakmakta fayda var.
Teşekkür ederim ♡
Canikom sen de gayet güzel aciklamissin, ben bazen görüyorum ama çok yorum yapıp gözünü korkutmak ya da yanlış yönlendirmek istemiyorum ondan yorum yapmıyorum. Taranta Taranta idrarda eser protein gebelikte görülebilir fiziksel aktivite, susuz kalmak ya da idrar yolu enfeksiyonu ile ilişkili olabilir. Ama yine de gebelerde proteinuri varsa önemli de olabilir, eğer elde ayakta şişme çok oluyorsa hasta baş ağrısı tarifliyorsa tansiyonu normal bile olsa preeklampsi açısından takip edilmeli, platelet(plt), ast alt değerleri nasıl Bi bakılmalı ona göre degerlendirilmeli. Sen sabah akşam tansiyonlarini ölç. Ama endişe etme tamamen normal de olabilir eser protein. İdrara glukoz çıkması için eşik kan değeri 180, +2 glukoz biraz fazla ogtt yapılmasını öneririm, geçen aydaki açlık kan şekeri normalmiş ama yenisini görmek lazım. Lütfen stres yapma yarın sonuçların çıkınca netleşir, bizi de habersiz bırakma. Sağlıklı çok minnoş bir kızın olacak içini ferah tut ♡

Benim şeker yükleme sonuçları çıkmış ben görmemişim. :olamaz:

Dr randevum 10 marttaydı. Dr yükleme istemini o gün yaptı. Şeker yüklemesi ise 19 martta yapıldı.

19 Mart günü yapılan tahliller bi türlü e nabıza düşmüyor diye düşünüyordum. Meğer 10 Mart diye fişlenmiş, o yüzden görmemişim. Size diyorum aynı hataya düşmeyin :KK45:

Pazartesi sonuc göstermeye Dr a gideceğim.

Eklentiler

• IMG_4991.webp
    IMG_4991.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 37
Bak tilyam tilyam muazzam özetlemiş ben o kadar profesyonel anlatamazdım 🥰 bence de gebelik zehirlenmesi için endişelenme çünkü tansiyonların genelde yüksek çıkıyormuş. Eğer çok ödem de yoksa sadece takip ederler muhtemelen. Kan glukoz yüksek gelir muhtemelen eğer idrar sonucunda bir yanlışlık yoksa. Ama yüksek gelirse onun için de endişelenme gebelik şekeri varsa bile genelde diyetisyenle devam eden hiç kimse sorun yaşamıyor ya. Diyete uyarsın hiç bi şey olmaz merak etme 🥰

Bak tilyam tilyam muazzam özetlemiş ben o kadar profesyonel anlatamazdım 🥰 bence de gebelik zehirlenmesi için endişelenme çünkü tansiyonların genelde yüksek çıkıyormuş. Eğer çok ödem de yoksa sadece takip ederler muhtemelen. Kan glukoz yüksek gelir muhtemelen eğer idrar sonucunda bir yanlışlık yoksa. Ama yüksek gelirse onun için de endişelenme gebelik şekeri varsa bile genelde diyetisyenle devam eden hiç kimse sorun yaşamıyor ya. Diyete uyarsın hiç bi şey olmaz merak etme 🥰
Ya orada steril kap yoktu karton kahve bardağına örnek verip tüpe aktardım bir ihtimal bundan dolayı olabilir mi 🤦🏻‍♀️

Ya orada steril kap yoktu karton kahve bardağına örnek verip tüpe aktardım bir ihtimal bundan dolayı olabilir mi 🤦🏻‍♀️
Steril kap genelde kültür örnekleri için kullanılıyor. Yani tabiki tam doğru sonuç için tek kullanımlık kap daha iyi olur ama karton bardak temiz miydi. Eğer temizse çok etkilemez diye düşünüyorum

Steril kap genelde kültür örnekleri için kullanılıyor. Yani tabiki tam doğru sonuç için tek kullanımlık kap daha iyi olur ama karton bardak temiz miydi. Eğer temizse çok etkilemez diye düşünüyorum
Temizdi kuzum. Anladım bakalım zaten enfeksiyonum yine çıktı yarın doktora gidince yüzleşeceğim artık umarım bebişe zarar gelmemiştir

Selamm💖
Kızlar bebiş hareket ederken sizde de ağrı oluyor mu adet ağrısı gibi? Sürekli yer değiştiriyor karnımı çok gerdiriyor ve hareket ederken de ağrı giriyor. Bazen ağrı giriyor önce, diyorum kesin hareket etmeye başlayacak ve gerçekten hareket etmeye başlıyor. Normaldir dimi ağrı olması?
Bende de oluyor bu ama her hareketinde değil. Bazen ağrım olduğunda elimi karnıma götürüyorum sertlik şeklinde olduğu yeri hissediyorum. Anlamıyorum valla tekme gibi değil de sanki içimde geriniyor gibi. Normal mi diye henüz sormadım, haftaya doktor kontrolüm.

Sonuçlara baktım da, e nabızda “normal değer” olarak yeşil yazılmış ancak referans değerler girilmemiş.

Netten bi bakayım dedim. Orda da farklı rakamlar baz alınmış. 🤔 Hastanenin kendi standartlarına göre sonuçlar normal ama nette yazılanlara göre yüksek o zaman. Pazartesiye kadar binbir senaryo yazımı başlamıştır efenim :confused:

Eklentiler

• IMG_4991.webp
    IMG_4991.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_4993.webp
    IMG_4993.webp
    38 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_4992.webp
    IMG_4992.webp
    51,2 KB · Görüntüleme: 20
Back
X