• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    116
Kızlar selam bebek 17+4 tü 16+4 çıktı bu durumu yaşayan var mı

Aynen benim kizim da 2790 dogdu ama hic odem atmadan ilk haftada 1 kilo alip kapatmisti
Benim ilk gebeliğimde doktorum 28.den sonra bebek neredeyse beslenmiyor demişti karin çevresi 2 hafta geriden geliyor demişti. O zaman çok üzülmüştüm günlerce ağladım hep stresle geçti. Sonra kurban bayramı tatiline çıkacaktı bayramdan sonra alırım 38de 39u bekleyemem bu şekilde tehlikeli dedi. Ben 37. Haftamda normal doğum yaptım bebek kendiliğinden geldi ve 3100 kg ile. Ve hiçbir kilo kaybı da olmadan kilo alarak devam etti. O yüzden hiç üzülme kendine zehir etme. Tavsiyem süt muz ve kaşara bu hafta yüklen bir sonrakine farkı görürsün ✨

Kızlar tetanoz aşısı için sağlık ocağından bayram sonrasına 7nisanda çağırdılar. 22+6 olmuş oluyorum o tarihte. Şimdiden olanlar çok var, ne zamana kadar olunabiliyor bu aşı? Söyledikleri tarih çok geç mi acaba diye düşünmüyor değilim 😬
sağlık ocağındaki doktorun bakış açısına göre de değişiyor biraz. Benim doktor 19. Hafta itibariyle okey diyor ama ebeler mesela 19. Haftanın erken olduğunu 20-21 daha iyi olduğunu söylemişlerdi.. başka bir arkadaşa da hekimi tek doz yeter demiş mesela.. biraz doktorların bakış açısıyla ilgili
Yine avokado sayıklayarak uyandığım bir günden günaydın. Limonsuz tuzsuz ısırarak yiycem :KK53:
Normalde kendi damak zevkim bu kadar edepli usturuplu değildir, bu çocuk beni otobur yaptı marul arasına koyup avokado mmmfs
ahahahha ben de bal veya tahin pekmezle tatlı niyetine yiyorum avokadoyu🌸 sizin cinsiyet nedir ?
Kızlar isim konusunu netleştiren varmı🫣çocuğumaa patatess diye hitap ediyoruz ama tam bir pattiiss yanak😁 hala bulamadım gönlüme göre bi isim. Erkek anneleri ne koyacaksınız belki fikir olur paylaşsak birbirimizle
bizimki de kız.. hiçbir isim bulamadık yaa kafam bir hayli karışık.. benim oğlumun adı Arhan genelde duyanlar beğeniyor fikir olsun diye söyleyeyim dedim..

Selam beybiler ve güzel anneleri. Detaylı randevularınızı aldınız mı yavaştan vakti geliyor sanki bizim tayfanın. Olanlar vardır mutlaka. Benimki 9nisanda 22+6 olcaz biraz büyük oluyo ama mecbur başka tarih yoktu.
Benim detaylı haftaya Perşembe, 21+6 olacağım. Umarım hepimiz güzel haberlerle döneriz.

Ben de ilk gebeliğimde de yaşadım aynı problemi şimdi de yaşıyorum. Plasentam asagida rahim ağzında yani kanama ve sancıyla gittim 1 hafta boyunca sabah akşam 2ser fitil proges.tn 3 güne 1 iğne verdi. Hareket is yapmak hiçbir şey yok yatacaksın dedi 20. Haftaya kadar bekleyeceğiz dedi cikmasini. Benim doktorum biraz pimpirikli ve sağlamcı bir kadin. İlk gebeliğimde başka hekimlere de gittim inanın 10’un üzerinde.. 28. Haftaya kadar çıkar genelde dediler ve gerçekten çıkmıştı. Bunda da biraz daha sakin ve rahatım.. kanama kesilirse iyiye gidiyor bir de ayaklar genelde yukarıda olsun dinlenin bol bol.. insallah toparlarsınız.
Merhabalar🌸
Aralıkta transfer oldum. 2. Ve 3. aylar neredeyse full kanamali gecti 3.5cm hematoma ile aciller vs.. Yatış halindeydim evde hep. İgne, fitil, hap..günde 2 iğneye de çıktık. 17.haftadayız artık düzelir derken, şükür hematoma geçmiş ama plasenta (1.4cm) aşağı inmiş😐 haftada 2 Prolutex igne dendi tekrar..
Benzer durumu tecrube edenler varsa size neler tavsiye edildi ya da nelere dikkat ettiniz?
Yatakta dönerken dahi zarar verirsem diye korkar ol

Ya benimkinin yüzünü daha göremedik hiç. Detaylıyı bekliyorum :KK66: Hanımefendi yüzünü bana dönmüş göremedik o yüzden. Sağlık olsun.
Bu arada idrarda glukoz çıkmadı bu sefer şükürler olsun. Ama 3 aylık şeker sınırda çıktı biraz dikkat etmem lazım
Bende yüzünü hiç göremedim oğluşumun bir deoktorumun ultrasonu çok muhteşem olmadığı için belkide net göremedik. El içini ayak altını felan gördük insan çok mutlu oluyor. Ya da atık omurgası çok net görünüyor şey diyorsun içinde bir canlı var gerçekten🥰😅 ama detaylıyı çok merak ediyorum. İnşallah güzel sonuçlarla döneriz hepimiz. Bu arada ben ufak ufak hissediyordum ama dün ilk defa büyük bir hissedip oldu uyumaya çalışıyordum baktım bizimki keyfe geldi çoşuyor içerde ayy çok mutlu oluyor insan ne bileyim ben ilk olunca mı bilmiyorum şapşik ağlamalı bir anneyim 🤣

Merhabalar🌸
Aralıkta transfer oldum. 2. Ve 3. aylar neredeyse full kanamali gecti 3.5cm hematoma ile aciller vs.. Yatış halindeydim evde hep. İgne, fitil, hap..günde 2 iğneye de çıktık. 17.haftadayız artık düzelir derken, şükür hematoma geçmiş ama plasenta (1.4cm) aşağı inmiş😐 haftada 2 Prolutex igne dendi tekrar..
Benzer durumu tecrube edenler varsa size neler tavsiye edildi ya da nelere dikkat ettiniz?
Yatakta dönerken dahi zarar verirsem diye korkar oldum..
Selamlar, benimde 3.5-4 ay boyunca her ay düzenli olarak kanama ile geçti. Genelde regli tarihlerime denk geldi ya da bazen ayda iki kere oldu. Asla sebebi yok. Kanama alanım yoktu, polip yoktu, plesenta ve kese olması gerektiği yerde aşağıda değildi. Doktorlar %80 bu kanamaların nereden kaynaklı olduğunu bilemiyorlarmış. 16 hafta boyunca hiç hareket etmedim desem yeridir evdeydim hep, evden çalışıyordum zaten yatıp kalkıp yemek yapabilirsem o. Progestan hap kullandım hala kullanıyorum. En son ki kanamamda Progestan iğne kullandım 2 kutu sonrasında çok şükür en son 29 ocakta yaşadım böyle bir şey. Bir daha olmadı.. sizin durumunuzu bilmiyorum ama korkmayın doktorunuzu dinleyin gerekiyorsa hastanede yatın, biz her hafta veya 15 günde bir kontrole gitmek zorunda kalıyorduk bazen. Allah yardımınız olsun 🤲🏻

Benim ilk gebeliğimde doktorum 28.den sonra bebek neredeyse beslenmiyor demişti karin çevresi 2 hafta geriden geliyor demişti. O zaman çok üzülmüştüm günlerce ağladım hep stresle geçti. Sonra kurban bayramı tatiline çıkacaktı bayramdan sonra alırım 38de 39u bekleyemem bu şekilde tehlikeli dedi. Ben 37. Haftamda normal doğum yaptım bebek kendiliğinden geldi ve 3100 kg ile. Ve hiçbir kilo kaybı da olmadan kilo alarak devam etti. O yüzden hiç üzülme kendine zehir etme. Tavsiyem süt muz ve kaşara bu hafta yüklen bir sonrakine farkı görürsün ✨

sağlık ocağındaki doktorun bakış açısına göre de değişiyor biraz. Benim doktor 19. Hafta itibariyle okey diyor ama ebeler mesela 19. Haftanın erken olduğunu 20-21 daha iyi olduğunu söylemişlerdi.. başka bir arkadaşa da hekimi tek doz yeter demiş mesela.. biraz doktorların bakış açısıyla ilgili

ahahahha ben de bal veya tahin pekmezle tatlı niyetine yiyorum avokadoyu🌸 sizin cinsiyet nedir ?

bizimki de kız.. hiçbir isim bulamadık yaa kafam bir hayli karışık.. benim oğlumun adı Arhan genelde duyanlar beğeniyor fikir olsun diye söyleyeyim dedim..

Ya benim kafamda bir sürü isim vardı. Daha hamile kalmadan kızımın adı hazır diyordum. Şimdi de iki tanevar ama sanki yine de sanki hiçbiri içime sinmiyor ,😂

İsim işi çok zor ya. Bütün hayatını o isimle yaşayacak olması çok büyük sorumluluklar gibi geliyor 🥰

Merhabalar🌸
Yatakta dönerken dahi zarar verirsem diye korkar oldum..
Merhaba bende 14.haftada aynı şeyleri yaşadım. Çok şükür kanama gecti doktorum plesantanin yerinin şu haftalarda önemli.olmadigini 20.haftadan sonra yer değiştireceğini söyledi eğer yer değiştirmesede rahim ağzını kapatmiyorsa sorun yok en kötü sezeryan olursun dedi ben bol sıvı alıyorum dinleniyorum 3 haftaya nazaran yukarı çıkmış tup bebeklerde görülen bir durulmuş maalesef

Bu arada ben de bugün tetanoz aşımı oldum. Yeni aşıya difteri ve boğmaca da eklenmiş bilginiz olsun kızlar ben o yüzden oldum yoksa tetanoz olmuştum bir önceki gebeliğimde olsam mı olmasam mı diye sordum ol dedi sağlık ocağındaki ebem ❤️
Merhaba , kaçıncı hafta tetanoz oldunuz bir de difteri ve boğmaca aşısı da mı oldunuz?

Bizde öğrendik bebişimizin cinsiyetini erkekmiş kızım üzülecek hep kız istiyordu erkek kardeşi var çok memnun değil sanırım 😀😆🤣14.5 haftalık görünüyor usg de bir hafta geri çıkıyor biraz beslemem lazım bu aralar iştahım hiç yok günde bir öğün yesem şükrediyorum canım istemiyor 🥹🥹🥹sizde durumlar nasıl

Back
X