- 28 Kasım 2024
- 115
- 150
- 18
- 32
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #17.801
Canım içini ferah tut stres yaptıkça en son senaryoyu çağırabilirsin. Ben ve bebeğim iyi olacağız diye düşünmeye çalış lütfen rahatlat kendini. Dualarımız sizinleServikal uzunluk 23mm olmuş moralim çok bozuk
Canım bebeğinin durumu iyiyse servis boyunun 23 mm olması doğum sebebi değil kabul etme. Medicananin bebek yoğun bakımına bahaneli hasta lazım. Benimki kakasini yaptı diye 21 gün kaldı orda 24 kutu cinsel istek artırıcı hap yazmışlar bebegin üzerinden daha 1 hafta önce cimer sikayetimiz dikkate alınmış ifade vermeye gittim. Mutlaka başka perinotologa da daniş derim. Sit uçar hakkında bizden başka gelen kac kişi vardı ifade için.30+3 canım daha küçüğüz ama bebek kilosu 1700 Dü
Çok teşekkür ederim canım, düşüneceğimiz çok şey var herkes teselli ediyor Rabbim in vardır bildiği diyorum ama korkuyorum, doktor öğleden sonra yine bakacakmış bişey yiyip içmesin demiş büyük ihtimal alacak doğuma herhalde, donup kaldım napacam bilmiyorum
Cok sağol canımÇok geçmiş olsun canım. Antibiyotik filan kullanıyor muydun ? Herkes çok hasta bu aralar ya umarım hızlıca toparlanırsın. Çok teşekkürler iyi dileklerin için ben 2 gündür iyiyim sancılarım kasılmalarım yok denecek kadar az :) bir süre daha Doğa kuş kalacak içeride sanırım :)
ya çok lanet gerçekten bir geldi mi gitmiyor. Benim de her yerim dökülüyor, bir yerden patladı mı gerisi geliyor valla ağzım gözüm şiş benim de bahar alerjisi bir de ilaç yan etkisi. Ama toparlancaz hepimiz inanıyorum son düzlükteyiz bunlar da geçecek minnak kuşlarımızla daha başka ama güzel dertlerle boğuşacağızCok sağol canımİlk 1 martta kötü olduğumda 1 hafta antibiyotik kullandım canım ama bitti sonra 1 hafta işe başladım sonra tekrar kötüleştim. İltihabın geçtiğini düşünmüyorum maaelsef o yüzden bugün hem tahlil vereceğim hem de dra tekrar göstereceğim cünkü gecmiyor yıldım sırtım falan batıyor cok sevindim canım umarım bir daha kasılma vs yaşamazsın tam zamanında sağlıkla gelir Doğa kuş
Çok teşekkür ederim canım inş uymaya çalışacağım hastanede gördüğüm kadarıyla az çok bilgim oldu bakalım sonuç ne olacakNormalde sekeri olanlara uzun sureli aclik pek onerilmiyor. Bence ya doktora sorun ya da saglik ocagindaki aile hekiminize sorun. Hatta chatgpt’den de destek alabilirsiniz. Ben sizin icin bir haftalik ornek menu cikarmasini istedim:
32 haftalık hamile ve hamilelik şekeri (gestasyonel diyabet) olan birinin beslenmesi dengeli, düşük glisemik indeksli, lifli, protein ağırlıklı ve sağlıklı yağlar içeren bir şekilde düzenlenmelidir. İşte bir haftalık örnek yemek menüsü:
Pazartesi
Kahvaltı:
• 1 dilim tam buğday ekmeği
• 1 haşlanmış yumurta
• 1 dilim beyaz peynir
• Bol yeşillik (roka, maydanoz, dereotu)
• 4-5 adet zeytin
• 1 bardak şekersiz süt veya bitki çayı
Ara Öğün:
• 1 küçük kase yoğurt + 5 adet çiğ badem
Öğle Yemeği:
• 100-150 gr ızgara tavuk
• Bol yeşillikli salata (zeytinyağı ve limon ile)
• 3 yemek kaşığı bulgur pilavı
• 1 bardak ayran
Ara Öğün:
• 1 yeşil elma + 1 avuç ceviz
Akşam Yemeği:
• Zeytinyağlı sebze yemeği (kabak, brokoli, havuç, karnabahar vb.)
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 ince dilim tam buğday ekmeği
Ara Öğün:
• 1 bardak süt + 1 yemek kaşığı yulaf
Salı
Kahvaltı:
• 2 dilim tam buğday ekmeği
• 1 haşlanmış yumurta
• 1 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
• Salatalık, domates
Ara Öğün:
• 1 küçük muz + 10 adet badem
Öğle Yemeği:
• 100 gr ızgara somon veya balık
• Kinoalı yeşil salata
• 1 bardak ayran
Ara Öğün:
• 1 dilim tam buğday ekmeği + 1 dilim beyaz peynir
Akşam Yemeği:
• Kırmızı mercimek çorbası
• Yoğurt
Ara Öğün:
• 2 adet ceviz + 1 bardak kefir
Çarşamba
Kahvaltı:
• Yulaf ezmesi (1 su bardağı süt ile)
• 1 tatlı kaşığı keten tohumu
• 5 adet fındık
Ara Öğün:
• 1 elma + 1 avuç fındık
Öğle Yemeği:
• Etli sebze yemeği (kabak, patlıcan, biber, domates)
• 3 yemek kaşığı bulgur pilavı
• Yoğurt
Ara Öğün:
• 1 dilim tam buğday ekmeği + lor peyniri
Akşam Yemeği:
• Zeytinyağlı barbunya yemeği
• Cacık
Ara Öğün:
• 1 bardak süt + 1 küçük hurma
Diğer günlerde de aynı prensiplerle devam edebilirsin:
• Ana öğünlerde: Protein (et, tavuk, balık, baklagiller), sebze ve tam tahıllar dengeli şekilde olmalı.
• Ara öğünlerde: Kan şekerini dengelemek için protein ve sağlıklı yağlar içeren besinler tercih edilmeli (badem, ceviz, yoğurt, kefir, tam buğday ekmeği gibi).
• Tatlı ihtiyacı için: Şekersiz tatlılar, meyveli yoğurtlar, yulaflı atıştırmalıklar tercih edilebilir.
Bu plan, dengeli beslenmeyi sağlarken kan şekerini de kontrol altında tutmaya yardımcı olur. Eğer istersen, detaylı bir liste oluşturabilirim veya tarifler de ekleyebilirim.
Yok yok daha hiç birimiz dogurmadik şükürKizlar dogurmaya basladik mi anlamadim ben saka gibi ne ara bu kadar buyuttuk yaa
İnşâAllâh canım eve geldim daha yeni yatabildim yemek ye duş al falan derken oğluş vajina da oynuyor yorduk kendimizi gelir gelmezHadi geçmiş olsun artık ins bir daha oğlundan eşinden bebisi almaya gittiğinde ayrilirsin güle oynaya dönersin yanlarına ins
Arkadaş araştırma hastanesinde sanırım canım özelde değil özeller biraz bahane arıyor para kaçırmak için ama kanı çok düştü diye almak istiyorlar büyük ihtimalle çünkü önce anne sağlığı sonra bebek kuralı var Allah İn izniyle anne de bebek de sağlıklı bir şekilde atlatacak bu süreci İnş annede kan kalmazsa bebeğe de kan akışı olmaz ikisi de sıkıntıya girerCanım bebeğinin durumu iyiyse servis boyunun 23 mm olması doğum sebebi değil kabul etme. Medicananin bebek yoğun bakımına bahaneli hasta lazım. Benimki kakasini yaptı diye 21 gün kaldı orda 24 kutu cinsel istek artırıcı hap yazmışlar bebegin üzerinden daha 1 hafta önce cimer sikayetimiz dikkate alınmış ifade vermeye gittim. Mutlaka başka perinotologa da daniş derim. Sit uçar hakkında bizden başka gelen kac kişi vardı ifade için.
Sana da gecmis olsun canım. Ah güne pozitif basalımya çok lanet gerçekten bir geldi mi gitmiyor. Benim de her yerim dökülüyor, bir yerden patladı mı gerisi geliyor valla ağzım gözüm şiş benim de bahar alerjisi bir de ilaç yan etkisi. Ama toparlancaz hepimiz inanıyorum son düzlükteyiz bunlar da geçecek minnak kuşlarımızla daha başka ama güzel dertlerle boğuşacağız
Aman sakın kalkma yorma kendini evde canımİnşâAllâh canım eve geldim daha yeni yatabildim yemek ye duş al falan derken oğluş vajina da oynuyor yorduk kendimizi gelir gelmez
Güle güle kullan canımKızlar dün amazonda chicco nun gece lambasını buldum kendi sitesinde 1000 TL burda 395 TL olunca kaptım hemen. Gece emzirirken falan açarım diye düşünüyorum umarım ışığı yeterli gelir. Akşam deneyeceğim bakalım.
Ay canım çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm. Daha dün konuşmuştuk bu durumunu senin. Rabbim yardımcın olsun. İnşallah son olsun bundan sonra. Acil şifalar diliyorum dualarımız seninle…Kızlar ben bugün ölümlerden döndüm valla, gece 3 gibi kanamam birlikte bilincim tamamen gitti ve gözümü açtığımda annem kızım gitti diye bağırıyordu, eşim beni öldü sanmış çok kötü gün yaşadık ambulansla kanla birlikte konya ya geldik kanım nerdeyse 5 e düşmüş belki kalbim bile durabilir miş, şimdi konyada takipli olduğum hastendeyiz 8 ünite kan yapıldı, şükür kanamam durdu ama artık konyada teyzem gilde kalacaz acil bişey olursa burdan geliriz hemen diye. Rabbim birdaha yaşatmasın ama gerçekten bir dakika sonrasının garantisi yok çok korktum, kanım da 0rh- olunca burdaki hemşireler siz yinede sıcak kan bulun gerekebilir sonradan dediler baya kan bulundu abim Ereğli de jandarma olunca adliyeler bile duymuş sağolsun lar herkes hazır.dua ediyorum gerek kalmasın ama böyle ihtimaller var, dua edin lütfen
Teşekkür ederim canım, inşallahGüle güle kullan canım
Benim de 23 mm canım korkma.sürekli yatış verecekler sadece evde. Benim de aynı uzunluk.Servikal uzunluk 23mm olmuş moralim çok bozuk
Çok geçmiş olsun canım, ben de aynı şekilde oldum yeni yeni toparlıyorum. İlaç yazdılar ama doktoruma sormadan kullanamadım tedirgin oldugum için. Taze zencefil, limon, ıhlamur, portakal bunları birlikte demleyip içtim 2 3 gün o biraz daha rahatlattı. Öksürük krizi hala devam ediyor ama ilk günkü gibi değil. Umarım sana da iyi gelir.Kızlar selammm. 18 gün oldu hala doğrulamadım geçen hafta iyiydim 2 gün önce boğaz ağrısıyla uyandım. Şiddetli öksürük var ve öksürdükçe istifra ediyorum hiç tadım tuzum yok. Hayatım boyunca hic bu kadar uzun süre hasta olduğumu hatırlamıyorum. Yıllık izne çıktım artık 1 haftane oldu bana hiç bilmiyorum öksürdükçe oğluma üzülüyorum bugün eşimin iş çıkışı acile gideceğiz bakalım doktor ne diyecek. Yani boğazımda iltihap var ve cıkaramadıkca bana eziyet ediyor resmen 91nana91 T Tugce0700 kızlar okudum ama halsizlikten yazamadım. Nana canım Doğa kuş zamanında gelsin insallah. Tuğcecim kritik zamanları atlattık sen ve bebeğin için en iyisi nasılsa bunu doktorlar bilir zaten. Doktoruna güven, stres yapma lütfen. Demesi kolay biliyorum ama inşallah sağlıkla kavuşacaksın yavruna. Aklım da dualarım da sizinle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?