- 29 Kasım 2023
- 728
- 570
Ates olcer var mi evde? Cok mu yukselmis? Cok degilse, hormonal degisiklikten isi degisimi normalBide ateş gibi değilde vücut ısım yükselmiş gibi karın kasık bölgem çok fazla sicak
Benimki de ateş gibi değil halsizlik falan yok ama dokununca sımsıcak hem göbek kasiklar hemde göğüsler fitili kullanırken de sıcaklık hissedince korktum ablam enfeksiyondandır bizdede öyleydi ilaç kullandik diyince korktum ama dokunmasam sicak olduğunu anlamam 38 üzeri değil ama diğer bölgelere göre daha sicakYuksek ates baska, normal isi artisi baska. Benim de atesim normalde 36.5 ama hamileyken 37.5 oluyo, baskasi fark etmez bile ama ben hemen hissediyorum usuyorum titriyorum vsgogusler de ates gibi, hem hassas hem uclar dik hem sicak, buyuyorlaarrrrrr
Ateş ölçer yok tahminimce normalin 1 derece üstüdür enfeksiyonum normalde yüksek olduğu için etkiler mi diye Google amcaya bı sordum en kötüsünü çıkardı eşim diyo ver tlfnu sifreleyecem 9 ay yasak sana GoogleAtes olcer var mi evde? Cok mu yukselmis? Cok degilse, hormonal degisiklikten isi degisimi normal
Yine de doktora gidince sorariz, tum detaylari paylasiriz icimiz rahat ederBenimki de ateş gibi değil halsizlik falan yok ama dokununca sımsıcak hem göbek kasiklar hemde göğüsler fitili kullanırken de sıcaklık hissedince korktum ablam enfeksiyondandır bizdede öyleydi ilaç kullandik diyince korktum ama dokunmasam sicak olduğunu anlamam 38 üzeri değil ama diğer bölgelere göre daha sicakgaliba 6 yıl bekleyince insan herşeyden nem kapiyor
Canım stresliysen beklemeni tavsiye ederim kanama vs şikayet olmadıkça biraz büyüyüp gelişmesini bekle benceKızlar bir şey danışmak istiyorum, hatırlıyorsanız 6+4 te gitmiştim doktora ve kalp sesi duyulmamıştı. Çok zayıftı. Sadece görüntü de hareket edişini gördük. Ve boyutu da 5+6 ya göre gözüküyor ultrason cihazına göre. Yani olması gerekenden küçük. Kendi doktoruma cuma gününe randevu aldım. O gün 7+3 olacak. Ben 2 gündür kendimi teselli ediyordum iyiydim. Sürekli benimle aynı haftada olan ultrason görüntülerini ve kalp atışlarını izlerken bir anda ağlamaya başladım. Ve cumaya kadar sabredemeyeceğim diyerek yarın başka bir hastaneye başka bir doktora randevu aldım. Yarın 6+6 olacak. Sonra da çok mu abartıp acele ediyorum diye arada kaldım. Ya yine duyamazda daha çok stres olurum diye korktum. Bana bir akıl verin. Eşimle benden başka bilen yok ne yapacağımı şaşırdım
Ama sürekli olarak sicak karın kasik göğüs bölgem düşüp yükselme şeklinde değil sabit sicak"Gebeliğin ilk 4-8 haftasında vücut ısısında hafif bir artış normaldir. Bu artış genellikle hormon seviyelerindeki değişiklikler ve metabolizmanın hızlanmasıyla ilişkilidir. Vücut sıcaklığı, ortalama bazal sıcaklığınızın 0.1-0.2°C kadar üzerine çıkabilir. Ancak, 38°C’nin üzerinde bir sıcaklık (ateş) endişe verici kabul edilir ve mutlaka doktora danışılmalıdır. Sıcaklık artışı genelde kısa süreli olur ve fiziksel aktivite veya sıcak basmalarıyla tetiklenebilir."
Çok teşekkür ederim yarın gidecem tahlilleri falan isterim enfeksiyon sebepliyse ilaç verir zaten haber veririm tekrar çok sağolunYine de doktora gidince sorariz, tum detaylari paylasiriz icimiz rahat eder
Teşekkür ederimCanım stresliysen beklemeni tavsiye ederim kanama vs şikayet olmadıkça biraz büyüyüp gelişmesini bekle bencebende benzer durumdayım doktor ne zaman çağırdıysa o zaman gidecem çünkü yeniden duyamazsam bende çok stres olurum
Ne kadar streste olsak olumlu yada olumsuz sonuç değişmeyecek hayırlısı neyse o olsun
5+6da ben duymayı bırak karından göremedim bile maalesefTeşekkür ederiminşallah hayırlısı olsun bende düşündüm belki yine küçük olduğu için duyamayacağım ve daha çok strese gireceğim. En iyisi biraz daha büyümesini beklemek yarın ki randevuyu iptal ettim
Anti rubella, anti toxoplazma, cmv vs bana sağlık ocağında yapıldıHerkese iyi akşamlar eşim ameliyat olduğu için çok bakamadım yazamadım buralara . İlk haftalar nasıl geccek zaman diyordum hasta biriyle ugrasirken hamilelik falan kalmadı benim prenseslik yalan oldu derken 8. Haftaya giriş yapıyorum inşallahSize bir sorum olacak sağlık ocağında gebelik için yapılan tetkikleri yaptırdım bi dünya şey var ama rubella toxoplazma falan yok onları sağlık ocağı yapamıyor mu acaba ya da doktor istemeyi mi unuttu sağlık ocağında bu testleri yaptiran var mı
Benim saglik ocaginda bunlar yapilmadi, kadin dogum istedi bu tahlilleri ama gec cikar dedi, acaba sizinde hala cikmamis olabilirmi o geldi aklima. Ne zaman yaptirdinz bilmiyorum ama 2 3 haftaysa bana 1 ayda cikar denmisti meselaHerkese iyi akşamlar eşim ameliyat olduğu için çok bakamadım yazamadım buralara . İlk haftalar nasıl geccek zaman diyordum hasta biriyle ugrasirken hamilelik falan kalmadı benim prenseslik yalan oldu derken 8. Haftaya giriş yapıyorum inşallahSize bir sorum olacak sağlık ocağında gebelik için yapılan tetkikleri yaptırdım bi dünya şey var ama rubella toxoplazma falan yok onları sağlık ocağı yapamıyor mu acaba ya da doktor istemeyi mi unuttu sağlık ocağında bu testleri yaptiran var mı
Esiniz icin cok gecmis olsun...Herkese iyi akşamlar eşim ameliyat olduğu için çok bakamadım yazamadım buralara . İlk haftalar nasıl geccek zaman diyordum hasta biriyle ugrasirken hamilelik falan kalmadı benim prenseslik yalan oldu derken 8. Haftaya giriş yapıyorum inşallahSize bir sorum olacak sağlık ocağında gebelik için yapılan tetkikleri yaptırdım bi dünya şey var ama rubella toxoplazma falan yok onları sağlık ocağı yapamıyor mu acaba ya da doktor istemeyi mi unuttu sağlık ocağında bu testleri yaptiran var mı
Bana yapıldı doktor kendisi isteyip yaptı elisa toxoplazma rubella hepsi dahildiHerkese iyi akşamlar eşim ameliyat olduğu için çok bakamadım yazamadım buralara . İlk haftalar nasıl geccek zaman diyordum hasta biriyle ugrasirken hamilelik falan kalmadı benim prenseslik yalan oldu derken 8. Haftaya giriş yapıyorum inşallahSize bir sorum olacak sağlık ocağında gebelik için yapılan tetkikleri yaptırdım bi dünya şey var ama rubella toxoplazma falan yok onları sağlık ocağı yapamıyor mu acaba ya da doktor istemeyi mi unuttu sağlık ocağında bu testleri yaptiran var mı
Çok geçmiş olsunHerkese iyi akşamlar eşim ameliyat olduğu için çok bakamadım yazamadım buralara . İlk haftalar nasıl geccek zaman diyordum hasta biriyle ugrasirken hamilelik falan kalmadı benim prenseslik yalan oldu derken 8. Haftaya giriş yapıyorum inşallahSize bir sorum olacak sağlık ocağında gebelik için yapılan tetkikleri yaptırdım bi dünya şey var ama rubella toxoplazma falan yok onları sağlık ocağı yapamıyor mu acaba ya da doktor istemeyi mi unuttu sağlık ocağında bu testleri yaptiran var mı
Bence bebiş erkek :)Guncel yorumlari okudum, bu ates basmalari bende inanilmaz fazla. Normalde ben cok usuyen biriyimdir, suan evde tisort giyemiyorun direk sicak basiyor atiyorum ustumden cok enteresan ya
Ağri konusunda bende 7+6 bugun kasiklarim gun boyu agri girip cikti, agrilar bence normal kizlar endiselenmeyin. Kanama olmadigi surece (yerlesme kanamasi haric) yogun kanama olmadan endiselenmeyin derim.
Benimde problemim doymuyorum kizlar, 6. Haftada mide bulantim basladi 7 de bitti ve ben artik doymuyorum. Yemek yiyorum 3 saat sonra inanilmaz bir mide kazintisi, inanilmaz bir aclik meyvede kesmiyor((( yemeyincede asla durulmuyor cok rahatsiz edici bir aclik, sanirsin 2 gundur yememisiz
Kalp atisi zayif olan ark. İcinde sunu soyleyebilirim bence 1 hafta bekle. Bazilarinda 10. Haftada duyulmus, senin daha cokcok yeni olusuyodur oyle dek gelmissindir bakarken doktor, geri olmasinida endise etme gec dollenmeden dolayi geridir buda normal ki sende oyle soyledin. Yogun bir kanaman da yok, bebegin hala seninle, biraz daha guclensin buyusun oyle git. Stres yapip ağlama lutfen.
Ama bu seni cok fazla etkiliyorsa yarin tabikide git farkli bir doktorda yorumlasin.
Kendi doktorum 5+6’da bana da kalp atışı biraz zayıf dedi. Bir gün önce başka doktor sorun yok demişti. Bir hafta sonra belli olacak durumumuz. Sık sık gördük belki de ondan böyle geldi, tam bir hafta sonra gel dedi. Eğer bir şikayetiniz yoksa biraz akışta kalmak daha iyi bizim için. İlk hamileliğimde evet tedirgindim ilk zamanlar ama hiç kurcalamadım. Bu sefer ikiz vs diye daha kurcalama modundayım ve iyi gelmedi. Eninde sonunda hayırlısı olsun. Olmayan bir şey için şimdiden üzmemeye çalışınKızlar bir şey danışmak istiyorum, hatırlıyorsanız 6+4 te gitmiştim doktora ve kalp sesi duyulmamıştı. Çok zayıftı. Sadece görüntü de hareket edişini gördük. Ve boyutu da 5+6 ya göre gözüküyor ultrason cihazına göre. Yani olması gerekenden küçük. Kendi doktoruma cuma gününe randevu aldım. O gün 7+3 olacak. Ben 2 gündür kendimi teselli ediyordum iyiydim. Sürekli benimle aynı haftada olan ultrason görüntülerini ve kalp atışlarını izlerken bir anda ağlamaya başladım. Ve cumaya kadar sabredemeyeceğim diyerek yarın başka bir hastaneye başka bir doktora randevu aldım. Yarın 6+6 olacak. Sonra da çok mu abartıp acele ediyorum diye arada kaldım. Ya yine duyamazda daha çok stres olurum diye korktum. Bana bir akıl verin. Eşimle benden başka bilen yok ne yapacağımı şaşırdım