Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Lütfen rahat ol bnde 6. Haftaya kadr oldu seningibi sadecekavabıya gidince başta korktum amaterleşmedir dedim bu hafta geçti dğn doktor kanama alanı va hiç bişey yok korkma dedi
Ay inşallah doktor beni de rahatlatır. Gitmeyecektim bebek çok küçük diye ama kanama olunca şimdi yarın gideceğim. Şu an bi lekelenmem yok ama karnım ağrıyor.

Sana da çok geçmiş olsun

Ne demek canim, her zaman birbirimiz3 destek oluruz
Bu seni cok endiselendirdigi icin yinede bir gitmeni oneririm, icin rahatlar. Doktordan duymak bunlari daha onemli kafanda soru isareti kalmaz en azindan surecin rahat gecer.
Var ol yarına randevu aldım öğleden sonraya gideceğim. İnşallah hayırlı bi haberle gelirim

Down dediler sağlıklı doğdu çok yanlış bir söylem. İkili test risk verir istatiktir. Toplumda maalesef doktorlar yaşamaz dedi benim çocuğum sağlıklı doğdu söylemleri insanları bilimden uzaklaştırabilir. Buna dikkat etmek gerekir.
Çok hassas olduğum bu konuda yorum yapmak isterim. İnsan kendisi yaşamadan büyük laflar etmemeli. Devam ettirmek vicdanlı bir davranış ettirmeyenler inançsız diye bir algı olmamalı. O aşamada bence herkes düşünmeli. Temel ihtiyaçlarını yerine getiremeyecek bir bireyi dünyaya getirmek ona acıyarak bakacak olmak çok çok acı. Ama her annenin kararına saygı duymalı.
Asıl söylemek istediğim bilim gerçektir ve bilimin sunduğu imkanlardan kaçmak modern zamanlarda benim açımdan fazlaca duygusalca davranmak olur. Mesela detaylıya girmeyen arkadaşım da oldu. Bebeğin beyninde bir damarım hassas olabilir. Uygun ortamda özel bir doğum gerekir bunun önlemini almayan anne de sorumlu değil midir? Ya da bebek down sendromludur. Kucağına verilmeden bilme imkanı varsa annenin neden buna hazırlıklı olunmasın.
Nacizane tavsiyem bilimin aklın her türlü yolunda olmaktır. Son karar tabiki annenin. Ama bazı söylemlere dikkat etmeli.

Allah razı olsun, çok teşekkür ederim. Düşük önleyici iğne aklıma gelmedi aslında bu olabilir. Kanama inşallah durur ve daha devam etmez
İnşallah durur hicbirsey olmaz yakınlarda herhangi bir hastane varsa o da olur müdahale edilir bence ama hiç gidemiyorsan bugün istirahat et hicbirsey yapma

Var ol yarına randevu aldım öğleden sonraya gideceğim. İnşallah hayırlı bi haberle gelirim
Tum msjlari şimdi okudum kusura bakma önce msji devamını görmeden yazmıştım. Durmasına çok sevindim bir de benim hamile arkadaşım 7-8 haftalarda anlattığın renklerde kanama benzeri birsey yaşamış bana da söyledi pembemsi kahverengimsi kanaman olabilir Dr lar normal diyorlar bebek yerleşiyor rahim büyüyor bunlara bağlı olabiliyor öyle olursa panik olma çok şiddetli sanci ve parlak kırmızı ya da pıhtılı olursa o zaman Dr a gitmek gerekir dedi

Benim yine de hafif ağrım var diye yarın gideceğim. Çook teşekkür ederim.
Ben 5+3 görünüyr ama 1 hafta kadar daha küçük bebeğim diye düşünüyorum. Yarın kese görünse yine şükür edicem. Bebeğe bi şey olmasın da ağrıya razıyım. Kanamam bugün olmadı çok şükür, dün çok korktum. Umarım bi şey yoktur. Daha önce de düşük yaptığım için korkuyorum açıkçası

Herkese tek tek çok teşekkür ederim

Merhaba . Doktorlara saygım sonsuz ve zaten 2 li taramalar sadece olasılık olduğu için bana mantıklı gelmiyor . Kesin sonuç değil . Kesin olmayan bir sonuç için üzülmenin anlamı da yok o uüzden yaparsam kesin olan fetal fna yaparım dedim. Maalesef verdiğim örnekler yanı başımda yaşandı ve o insanların 9 ay ne çektiklerini net şekilde gördüm sonucunda sağlıklı bebeklerine kavuşmalarına rağmen . Keşke onlarda ya fetal yapsalardı ya da hiç yapamasalardı diyorlar . Onların söylemleri. Bu arada aldırmak isteyen inançsız vs diyemez hiç kimse bende demem. Ben tamamen kendim için düşüncemi belirttim . Aldırana saygı duyduğum kadar aldırmayana da saygı gösterilmeli. Herkesin fikri farklı olabilir .

Detaylı ultrasyon konusunda kesinlikle haklısın. Dediğim gibi çıkan sonuca göre yapılacak bir şey varsa her şey yaptırılmalo ben cahil bir insan asla değilim bebeğim için yapılcak her şeyinde bilim olarak tıp olarak yapılmasını isterim . Down konusunda ise dediğim gibi kesin olmayan 2 li taramalar ile 9 ay ı zehir edeceğime yaptırmam dedim. İlla öncesinde haberim olsun ona göre hazırlığımı yaparım gibi bir kararım olırsa da sonucu kesin olan fetal yaptırırm. Sonucunu değiştiremeyeceğim sendrom için olasılık üzerine varsayım üzerine test yaptırmak bana manasız geliyor . O olasılıkta yanılma payı da öyle binde bir falan değil yanılma oranları çok yüksek. Yanılma payının bu kadar yüksek olduğu testler bana mantıklı gelmedi sadece

Rahim büyüyor onun sancıları bence de. Benim de ağrım çok oluyor. Dün 5+1 di karından göremedi vajinal baktı ama benim rahim de tersmiş ve kese de çok ufak olunca zor göründü. Gorunmezse korkma yani bir dahakine görürsün ağrılarını soyle eğer Dr un farkliysa düşük yaptığını da söyle gerekli görürse ona göre ilaç vs başlar belli olmaz. Bence hicbirsey yok ama korkma desem de korkuyorsun biliyorum çünkü ben de korkuyorum sanırım bu hormonlar bizi böyle yapıyor bu arada ciddi birsey olsa kesilmez artardi ve rengi kırmızıya dönerdi bence. Yarın güzel haberlerini bekliyoruz

Merhabalar bende yeniyim şuan adetime 1 hafta kala test yaptım 312 çıktı sonuç 3 hafta 3 günlükken gittiğimdede beta 1305 çıktı. Şuan 1 aylık olduk yarın keseyi görmeye gidicem Allah nasip ederse. Beta yükselişi çok mu hızlı kızlar ben anlamadım konu hakkında bilgisi olan var mı

Rabbim saglikla kucaginiza almanizi nasip etsin insallah iki olcum arasi kac gun oldugunu belirtirseniz daha iyi olur, herkesin dongu gunu farkli oldugu icin adetinizden 1 hafta oncesi ile 3 hafta 3 gunlukkenki zaman arasinda toplam kac gun var hesaplayamadim.

Aynen ben de onu düşünüyordum hesap edemedim aynısını yazacaktım

Aynen ben de onu düşünüyordum hesap edemedim aynısını yazacaktım
Canım senin belirtin var mı bende akıntı kabızlık ve uyku dışında belirti yok arada regl olacak gibi sancilanma oluyor bide mide bulantısı falan ne zaman başlar sanki mide bulamayınca gebe değilmişim gibi hissediyorum düşüğümde 4.hafta mide bulantısı başlamıştı şimdi anormallik mi var diye düşünüyorum

Kızlar bir şey danışmak istiyorum, hatırlıyorsanız 6+4 te gitmiştim doktora ve kalp sesi duyulmamıştı. Çok zayıftı. Sadece görüntü de hareket edişini gördük. Ve boyutu da 5+6 ya göre gözüküyor ultrason cihazına göre. Yani olması gerekenden küçük. Kendi doktoruma cuma gününe randevu aldım. O gün 7+3 olacak. Ben 2 gündür kendimi teselli ediyordum iyiydim. Sürekli benimle aynı haftada olan ultrason görüntülerini ve kalp atışlarını izlerken bir anda ağlamaya başladım. Ve cumaya kadar sabredemeyeceğim diyerek yarın başka bir hastaneye başka bir doktora randevu aldım. Yarın 6+6 olacak. Sonra da çok mu abartıp acele ediyorum diye arada kaldım. Ya yine duyamazda daha çok stres olurum diye korktum. Bana bir akıl verin. Eşimle benden başka bilen yok ne yapacağımı şaşırdım

Bende şuan çok pimpirikliyim eşimle birbirimizi atesleyip elimizden gelse şimdi hastaneye gideriz geç döllenmeden dolayı öyle görülmüş olabilir içini ferah tut zaten kalp atışı 7.haftada görünür derler ama yinede git görün başka doktora için rahatlar
Bende şuan kendi kendime kuruntu yaptım acaba sizde de ateş yukselmesi oldu mu 38i geçmiyordur ama normale göre karın ve göğüslerim çok sicak bide afedersiniz progestan fitili kullanırken normalden daha sicak olduğunu hissedebiliyorum acaba benmi çok abartiyorum internette de yüksek ateş düşük ve bebekte hasara yol açar diyor sizde benzer durum var mi kizlar

Doktorda geç döllenme olabilir dedi. Ama ben ovülasyon testi ile takip ediyordum. Doktora takip ettiğimi ve adetin 15. Günü yumurtamın çatladığını söyledim. O da hayır yine de olabilir spermler uzun süre yaşıyor dedi (bu arada öğrendiğim kadarıyla yumurtanın ömrü 24 saat) eşimde bana kızdı doktordan iyi mi bileceksin diye. Birde benim doktorum ateşin çıkarsa mutlaka parol iç. Ateş önemli ve zarar verebilir dedi. Bu hafta ilk keseye bakar bakmaz ateşin çıktı mı diye sordu kalp atışını duyamayınca neden sorduğunu sormayı unutmuşum

Bende galiba enfeksiyon oluştu parol yok nöbetçi eczanelerde uzak sabaha kadar bekleyecem duş alırım olmadı yarın gidecem doktora onu da sorarım

Bide ateş gibi değilde vücut ısım yükselmiş gibi karın kasık bölgem çok fazla sicak

Yuksek ates baska, normal isi artisi baska. Benim de atesim normalde 36.5 ama hamileyken 37.5 oluyo, baskasi fark etmez bile ama ben hemen hissediyorum usuyorum titriyorum vs gogusler de ates gibi, hem hassas hem uclar dik hem sicak, buyuyorlaarrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…