Yok pazartesi çıkar demişti erken çıkmışBenim saglik ocaginda bunlar yapilmadi, kadin dogum istedi bu tahlilleri ama gec cikar dedi, acaba sizinde hala cikmamis olabilirmi o geldi aklima. Ne zaman yaptirdinz bilmiyorum ama 2 3 haftaysa bana 1 ayda cikar denmisti mesela
Bana niye yapmadılar acaba merak ettim sorayım yarınBana yapıldı doktor kendisi isteyip yaptı elisa toxoplazma rubella hepsi dahildi
Ben de doymuyorum erkekte mi öyle olur ben kızımda da iyi yiyordum yaBence bebiş erkek :)
Benimki de erkek ben de doymuyorum :)
Teşekkür ederim ben de soracağım olmuyorsa doktorum yapar artıkÇok geçmiş olsun
Bizim sağlık ocağı yapmadı yarın bende doktorumdan isteyeceğim bi onlar eksik
Teşekkür ederim torch testleri ne acaba ilk kez duydumEsiniz icin cok gecmis olsun...
Bana da torch testleri yapilmamisti gecen sefer saglik ocaginda, yarin yine gidicem genel tahliller icin, ozellikle isteyeyim bakalim doktordan ne diyecek.
Ekstra yapilan o diger testlerin genel adi.Teşekkür ederim torch testleri ne acaba ilk kez duydum
Teşekkürler yeni bişey öğrenmiş oldumEkstra yapilan o diger testlerin genel adi.
T: Toksoplazmoz (Toxoplasma gondii)
O: Diğer enfeksiyonlar (Other), örn. sifiliz, HIV, suçiçeği
R: Rubella (Kızamıkçık)
C: Sitomegalovirüs (CMV)
H: Herpes simpleks virüsü (HSV)
Evet biraz telaş yapıyorsunuz, sakin olun. İnşaallah bebeğiniz gayet sağlıklı. Kıpırtı göründüğüne göre elbette kalp atışı da vardır, bir hareketlilik var neticede niye kalp atışı olmasın. Aynısı bende de oldu, doktor kalbi bugün henüz yeni oluşmuş olmalı o yüzden sesini net duyamıyoruz dedi, kıpırtısını gösterdi ve onu gösterirken çok keyifliydi. Yolunda gitmeyen bir şey olsa öyle olmazdı diye düşünüyorum. Gününün geri olması belki de geç döllenmeden ötürü olmuş olabilir. Benim kızımda doğuma kadar sürekli normal tarihinden 10 gün geride çıkardı, doktor geç döllenme olduğunu söyleşmişti, gayet vaktinde sağlıklı doğdu. Şu aşamalarda endişe etmenizin bir önemi yok. Yapılacak tek şey beklemek, sıkıntılı bir durum olmuş olsa bile 8 haftadan sonra doktor müdahale ediyor.Kızlar bir şey danışmak istiyorum, hatırlıyorsanız 6+4 te gitmiştim doktora ve kalp sesi duyulmamıştı. Çok zayıftı. Sadece görüntü de hareket edişini gördük. Ve boyutu da 5+6 ya göre gözüküyor ultrason cihazına göre. Yani olması gerekenden küçük. Kendi doktoruma cuma gününe randevu aldım. O gün 7+3 olacak. Ben 2 gündür kendimi teselli ediyordum iyiydim. Sürekli benimle aynı haftada olan ultrason görüntülerini ve kalp atışlarını izlerken bir anda ağlamaya başladım. Ve cumaya kadar sabredemeyeceğim diyerek yarın başka bir hastaneye başka bir doktora randevu aldım. Yarın 6+6 olacak. Sonra da çok mu abartıp acele ediyorum diye arada kaldım. Ya yine duyamazda daha çok stres olurum diye korktum. Bana bir akıl verin. Eşimle benden başka bilen yok ne yapacağımı şaşırdım
Evet sanırım haklısınız, teşekkür ederim rahatlattınız hepinizKendi doktorum 5+6’da bana da kalp atışı biraz zayıf dedi. Bir gün önce başka doktor sorun yok demişti. Bir hafta sonra belli olacak durumumuz. Sık sık gördük belki de ondan böyle geldi, tam bir hafta sonra gel dedi. Eğer bir şikayetiniz yoksa biraz akışta kalmak daha iyi bizim için. İlk hamileliğimde evet tedirgindim ilk zamanlar ama hiç kurcalamadım. Bu sefer ikiz vs diye daha kurcalama modundayım ve iyi gelmedi. Eninde sonunda hayırlısı olsun. Olmayan bir şey için şimdiden üzmemeye çalışın
Ben de hiç doymuyorum özellikle aksamları bir acıkma oluyor. Sadece tatlı hiç yiyemiyorum ama diğer şeyleri yiyorumGuncel yorumlari okudum, bu ates basmalari bende inanilmaz fazla. Normalde ben cok usuyen biriyimdir, suan evde tisort giyemiyorun direk sicak basiyor atiyorum ustumden cok enteresan ya
Ağri konusunda bende 7+6 bugun kasiklarim gun boyu agri girip cikti, agrilar bence normal kizlar endiselenmeyin. Kanama olmadigi surece (yerlesme kanamasi haric) yogun kanama olmadan endiselenmeyin derim.
Benimde problemim doymuyorum kizlar, 6. Haftada mide bulantim basladi 7 de bitti ve ben artik doymuyorum. Yemek yiyorum 3 saat sonra inanilmaz bir mide kazintisi, inanilmaz bir aclik meyvede kesmiyor((( yemeyincede asla durulmuyor cok rahatsiz edici bir aclik, sanirsin 2 gundur yememisiz
Kalp atisi zayif olan ark. İcinde sunu soyleyebilirim bence 1 hafta bekle. Bazilarinda 10. Haftada duyulmus, senin daha cokcok yeni olusuyodur oyle dek gelmissindir bakarken doktor, geri olmasinida endise etme gec dollenmeden dolayi geridir buda normal ki sende oyle soyledin. Yogun bir kanaman da yok, bebegin hala seninle, biraz daha guclensin buyusun oyle git. Stres yapip ağlama lutfen.
Ama bu seni cok fazla etkiliyorsa yarin tabikide git farkli bir doktorda yorumlasin.
Hepinize çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuzEvet biraz telaş yapıyorsunuz, sakin olun. İnşaallah bebeğiniz gayet sağlıklı. Kıpırtı göründüğüne göre elbette kalp atışı da vardır, bir hareketlilik var neticede niye kalp atışı olmasın. Aynısı bende de oldu, doktor kalbi bugün henüz yeni oluşmuş olmalı o yüzden sesini net duyamıyoruz dedi, kıpırtısını gösterdi ve onu gösterirken çok keyifliydi. Yolunda gitmeyen bir şey olsa öyle olmazdı diye düşünüyorum. Gününün geri olması belki de geç döllenmeden ötürü olmuş olabilir. Benim kızımda doğuma kadar sürekli normal tarihinden 10 gün geride çıkardı, doktor geç döllenme olduğunu söyleşmişti, gayet vaktinde sağlıklı doğdu. Şu aşamalarda endişe etmenizin bir önemi yok. Yapılacak tek şey beklemek, sıkıntılı bir durum olmuş olsa bile 8 haftadan sonra doktor müdahale ediyor.
Kilo ve sekerden korktugum icin tatli yemiyorum normaldede sevmezdim ama canim cok pasta istiyor yaBen de hiç doymuyorum özellikle aksamları bir acıkma oluyor. Sadece tatlı hiç yiyemiyorum ama diğer şeyleri yiyorum
Ben de şekere ara vermek istiyorum. Gerçekten ne kendimize ne bebeğimize hiçbir faydası olmayan ve aksine en zararlı şey. Tatlı ihtiyacımızı bal, tahin&pekmez ve meyveden alsak en güzeli diye düşünüyorum. Gereksiz kilo alımının da önüne geçmiş oluruz. İlk adım olarak niyet ettim 21 gün şekersiz beslenmeye. AminKilo ve sekerden korktugum icin tatli yemiyorum normaldede sevmezdim ama canim cok pasta istiyor ya
Ay benim ki hiç istemiyor bakalım cinsiyetleri ne oalcakKilo ve sekerden korktugum icin tatli yemiyorum normaldede sevmezdim ama canim cok pasta istiyor ya
13. hafta da bitmişti ilk hamileliğimdeTecrübeli arkadaşlar mide bulantınız ne zaman geçtinasıl olcak böyle her şeyden tiksiniyorum resmen
Çok teşekkür ederimRahim büyüyor onun sancıları bence de. Benim de ağrım çok oluyor. Dün 5+1 di karından göremedi vajinal baktı ama benim rahim de tersmiş ve kese de çok ufak olunca zor göründü. Gorunmezse korkma yani bir dahakine görürsünağrılarını soyle eğer Dr un farkliysa düşük yaptığını da söyle gerekli görürse ona göre ilaç vs başlar belli olmaz. Bence hicbirsey yok ama korkma desem de korkuyorsun biliyorum çünkü ben de korkuyorum sanırım bu hormonlar bizi böyle yapıyor bu arada ciddi birsey olsa kesilmez artardi ve rengi kırmızıya dönerdi bence. Yarın güzel haberlerini bekliyoruz