- 23 Temmuz 2024
- 581
- 329
- 22
Gaz o yüzde Bi milyon. Nerden bildiğimi sorma
İş yaparken insan farkına varmiyor ya belki de farketmeden soğuk aldın Bi şekilde orda uğraşırkenHepimizin ortak sorunu dün akşam çok korktum ama şuanda göbek ve sol kasiga geçti gaz olduğu kesinleşti biraz deterjana maruz kaldım fırını detaylı temizleyince kollarda çok sallandığı için iyice şişip ağrılar çoğaldı yine yatak döşek yattım korkudan
Maşallah sana daKendi doktoruma randevuya gittim bugün. Elenetal başlattı, içinde folik asit de dahil diğer vitaminlerden de azar dozda varmış. 13 haftaya kadar bu şekilde devam edecekmişim. Bunlar sana da bebeğine de yeter dedi. D vitamini ve kan ilacını kesti. Ben onları da kullanıyordum 2 aydan beridir başka sebeplerden dolayı. Haşimato var bende İyot kullanıyordum, onu da bırak dedi. Kalp atışlarını duyduk, ölçüm yaptı, tam günüyle birebir uyumlu. 8+0. Önceki hamileliğimde geç döllenme vardı, bu öyle değilmiş. Rahim temiz, kist yok. Şu an her şey yolunda görünüyor elhamdülillah. 2 hafta sonra gel dedi.
Oh çok şükür maşallahKendi doktoruma randevuya gittim bugün. Elenetal başlattı, içinde folik asit de dahil diğer vitaminlerden de azar dozda varmış. 13 haftaya kadar bu şekilde devam edecekmişim. Bunlar sana da bebeğine de yeter dedi. D vitamini ve kan ilacını kesti. Ben onları da kullanıyordum 2 aydan beridir başka sebeplerden dolayı. Haşimato var bende İyot kullanıyordum, onu da bırak dedi. Kalp atışlarını duyduk, ölçüm yaptı, tam günüyle birebir uyumlu. 8+0. Önceki hamileliğimde geç döllenme vardı, bu öyle değilmiş. Rahim temiz, kist yok. Şu an her şey yolunda görünüyor elhamdülillah. 2 hafta sonra gel dedi.
Keseyi gördün dimi canımİyi yaparsın içine siner hemben de henüz bebeği görmedim hamileyim moduna girmemeliyim diyorum bazen. Çevremdekilere bazı kişiler nasıl hissetti bu durumu bilmiyorum ama sen daha hamileliği kabullenememistin şimdi ne durumdasın falan diyorlar insan bağlanmamaya çalışsa bile üzülüyor herseyden evhamlaniyor çünkü o annelik hormonları artık bizimle
Evet bendimİş yaparken insan farkına varmiyor ya belki de farketmeden soğuk aldın Bi şekilde orda uğraşırkenben de nobetten çıktım diye yatağa yapıştım 24 saattir ayaktayım pembe akıntı yine el sallayıp gitti nobet ertesi yatak döşek ben de yapacak birsey yok ağır Bi işte olsan daha çok sıkıntı sen kendine evde hobi bul örgü seven sendin galiba dimi illa bebeğe değil kendine de örebilirsin, anne oluyorum bu da kendime hediyem diye Bi dizi bul sar ona ya da oyun falan Ev işlerini Gerektiği kadar artık yorma kendini
Ah bu ben ilk hamilelik bi saniye oturmadım herşeyi yedim. Bu hamilelik sürekli midem bulanıo yol tutmuş gibi yiyorum bulanıo açım bulanıoilk gebeliğimde midemin bu kadar bulandığını hatırlamıyorum. bu gebelikte sürekli bir bulantı hissi var ağzıma hep bir şeyler atıyorum geçiyor sonra tekrar... turşuya da düştüm inşallah zararlı değildir. bugün 10 haftalık olduk :) zaman geçsin bebişimi sağlıkla kucağıma versinler. kızımda da gebelik sürecini sevmemiştim günleri sayıyordum. 37+2 de dünya tatlısı birşey verdiler kucağıma bunu da çook merak ediyorum sağlıkla gelsin
Maşallahilk gebeliğimde midemin bu kadar bulandığını hatırlamıyorum. bu gebelikte sürekli bir bulantı hissi var ağzıma hep bir şeyler atıyorum geçiyor sonra tekrar... turşuya da düştüm inşallah zararlı değildir. bugün 10 haftalık olduk :) zaman geçsin bebişimi sağlıkla kucağıma versinler. kızımda da gebelik sürecini sevmemiştim günleri sayıyordum. 37+2 de dünya tatlısı birşey verdiler kucağıma bunu da çook merak ediyorum sağlıkla gelsin
Evet şükür gördük keseyiKeseyi gördün dimi canım
Evet inan bende hiç bağlanmamaya çalıştım ama elimde değildaha öncede düşüklerim olduğu için hem korku hem sevinç çok karışık duygular yaşadım ve yaşıyorum
Hayırlısı olsun bakalım canım
Ben de örüyorum hepsini normalde çok da severim ama birsey başlamadım halim yok zaten hemEvet bendimörgüyü baya seviyorum amigurumi anahtarlık yapıyorum bebişe uyku arkadaşı koyuncuk falan yaptım ama eşimin temizliğini beğenemediğim için mecbur arkasında bide ben geçiyorum fazla ayakta kalınca hemen sancilaniyorum elektrik süpürgesi vileda kullanmıyorum henüz yavaştan normale dönecem diyorum inşallah yarın kalp atışını duyarsam doktora soracam tehlikesi var mı ne yapmam gerekiyor diye sen progestan kullanmiyorsan kullanmaya başla derim düşük riskini en aza indiriyor
2 yaşında minnoş. geçmiş olsun size de. benimki de her hafta hasta zaten kış da geldi alıştık. ilk gebeliğimde 27 kilo almıştım bi de off ki ne offAh bu ben ilk hamilelik bi saniye oturmadım herşeyi yedim. Bu hamilelik sürekli midem bulanıo yol tutmuş gibi yiyorum bulanıo açım bulanıooyy minnoşlar ki ne minnoişlar sağlıkla gelsinler hepsi zamanında, benim de bi kızım var mis kokulu yatıo yanımda hastaa biraz sizinki kaç yaşondaydı
Evet benimde 2.kutum son 15 kaldı doktor başka bi ilaç verene kadar devam ederizBüyük ihtimal öyle oluyor ben az vitamin alıyorum galiba diye düşünürken siz de çok diye endişe etmişsiniz :)
Bana ilk gittiğim de folik asit al kullan dedi bende sizin önerdiğiniz varsa onu alayım dedim direk bunu verdi benim 5 tane kaldı için de ilk 3 ay kullanıyorduk sanırım tekrar alacağım bitince o zaman
hem hazır hem ev turşusu. hazırdan korkuyorum tabi ama değişik turşular canım istiyor :) tabi oluruz buradaki soruları gördükçe ilk gebeliklerde daha fazla korku ve heyecan oluyor onu farkettim. ikincide insan salıyormuş. hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah. tek bilmeniz gereken çok büyük bir mucize taşıyorsunuz. doğunca inanamamıştım bu mucizeye. mesela memelerime sızı iniyor süt geliyor o sırada bebek uyanıyor meme istiyor yani arada müthiş bir enerji bağ oluyor. insan gebeyken çok anlamıyor doğunca annelik kutsaldır denmesini anlamıştım. ben bir de acaba sever miyim bakabilir miyim diyordum. her şey o kadar doğal ki otomatikmen yükleniyor annelik.Maşallahturşu ev turşusuysa birsey olmaz sanırım ya ben de yiyorum bulantıya iyi geliyor, sadece çok tuzluysa bol bol su iç arkasından. Bu sefer de sağlıkla kucağına alırsın inşallah tecrübeli annesin bize de kılavuz olursun
Evet doğru söylüyorsunuz tsh yüksekliği bende de var onun ilacını da kullanıyorum. Aksatmamak önemliHer doktor baska sey soyluyor kizlar. Ilk doktorum ben bayer'in elenatal1'ini kullaniyodum icinde bircok vitamin folik asit vs var, onu birak sadece folik asit kullan dedi. Sonraki doktorum sadece folik asit kullanma premama (icinde balik yagi vitaminler vs var) kullan dedi. Siz her gun istisnasiz folik asit kullanin da, doktorunuz ne diyosa ya da gucunuz hangisini almaya yetiyosa onu alip kullanin onemli degil o kadar, onemli olan folik asit. Bi de hastaliginiz varsa tsh yuksekligi tansiyon vs gibi onun ilaclari onemli.
Şuan göbek deliği tarafına gelmiş gibi sanki dolaşıyor içinde
Benim altta ya kaşık ağrım birde kahverengi leke oluyo3 günde birİnşallah canım öyle olsun daseninde tek taraflı mı sertliği bide benim solda yumurtam olmuştu aşılama yapmıştık sağda olunca önceki aydan kalan kist mi gitmedi büyüdü diye korktum
Bi de hastaliginiz varsa tsh yuksekligi tansiyon vs gibi onun ilaclari onemli.
Gebelik rutin kontrolde tsh'a mutlaka bakilir aslinda. Belki size yakin zamanda bakilmistir o yuzden yenilememislerdir. Kan seviyeniz dusuk mu acaba HGB degeriniz kacti?Şimdi testlerime baktım da tsh diye bir ölçüm yok
bunlar kırzımı olan değlerler sadece ne olduklarına netten baktım
Eki Görüntüle 3499826