Benim ertesi gün yine baya ağrıdı. O gün yeidklerim ağrıtmadı diye düşündüm. Normal galibaAbla benimkide oyle normal mi acaba
TSH yüksekse hiç vakit kaybetmeden dahiliye gidin çok önemli oKizlar hastaneye geldim de devlet hastanesine, bakirkoy sadi konuk bahcelievler semt poliklinigi, doktor bakmiyor ki hic karsilasmadik, doktor bi hastayla gorusurken, baska bi hasta tahlil yazdirmak icin asistani bekliyo, beni de stajyer doktor karsiliyo, icerde 3 hastaydik. Stajyer ultrasonla bakalim ilk defa geliyosun bakalim hamile misin degil misin dedi, bakti keseyle yolk sac gorundu, normalde bugun 6+3 olmam lazim, kalp atisi yok dedi, eksik tahlillerini yaptirman icin sisteme giris yapicaz disarda bekle dedi ciktim. Sistem gitmis oyle oturuyorum. Bi de tsh yuksek ya sorun olur mu dahiliyeye gitmem gerekir mi dedim, dun yaptirdigim hicbi teste bakmadilar, istiyosan dahiliyeye git dedi stajyer. Bu neydi gızultrason goruntusu de vermedi tabii ki guya esime surpriz yapcaktim, foto cektim ama. Napiyim kirtasiyeden cikti mi aliyim
Canimsin5 mi valla bravo gerçekten 5 i hayal dahi edemiyorum kendim 4 kardeşiz hep çok gelirdi en tecrubelimiz sizsiniz o zaman bize de valide sultanlık yapın
Evet bende arastirdim hamilelikle ilgili kitaplarda da 400 ün üzerinde ancak doktorun kararıyla kullanılabiliyor ne kadar fazla olursa o kadar iyi mantığı doğru degil bencede en azından doktora gidene kadar 400 kullanılmalı doktor gerek görürse yükseltir zaten ama kendimiz alıp kullanacaksak 400 den fazla alınmaması gerektiğini düşünüyorumTurkiyede hep ideal doz 400 olarak oneriliyor. Benim okuyup takip ettiğim kadarıyla 400 ustu olmasin gibi Bir yaklaşım var.
Bebiş için maşallahKizlar hastaneye geldim de devlet hastanesine, bakirkoy sadi konuk bahcelievler semt poliklinigi, doktor bakmiyor ki hic karsilasmadik, doktor bi hastayla gorusurken, baska bi hasta tahlil yazdirmak icin asistani bekliyo, beni de stajyer doktor karsiliyo, icerde 3 hastaydik. Stajyer ultrasonla bakalim ilk defa geliyosun bakalim hamile misin degil misin dedi, bakti keseyle yolk sac gorundu, normalde bugun 6+3 olmam lazim, kalp atisi yok dedi, eksik tahlillerini yaptirman icin sisteme giris yapicaz disarda bekle dedi ciktim. Sistem gitmis oyle oturuyorum. Bi de tsh yuksek ya sorun olur mu dahiliyeye gitmem gerekir mi dedim, dun yaptirdigim hicbi teste bakmadilar, istiyosan dahiliyeye git dedi stajyer. Bu neydi gızultrason goruntusu de vermedi tabii ki guya esime surpriz yapcaktim, foto cektim ama. Napiyim kirtasiyeden cikti mi aliyim
Yerinde tespit Aynen canım kırtasiyeye gidip fotokopi makinesine yatsan daha hızlı sonuç alırsınKizlar hastaneye geldim de devlet hastanesine, bakirkoy sadi konuk bahcelievler semt poliklinigi, doktor bakmiyor ki hic karsilasmadik, doktor bi hastayla gorusurken, baska bi hasta tahlil yazdirmak icin asistani bekliyo, beni de stajyer doktor karsiliyo, icerde 3 hastaydik. Stajyer ultrasonla bakalim ilk defa geliyosun bakalim hamile misin degil misin dedi, bakti keseyle yolk sac gorundu, normalde bugun 6+3 olmam lazim, kalp atisi yok dedi, eksik tahlillerini yaptirman icin sisteme giris yapicaz disarda bekle dedi ciktim. Sistem gitmis oyle oturuyorum. Bi de tsh yuksek ya sorun olur mu dahiliyeye gitmem gerekir mi dedim, dun yaptirdigim hicbi teste bakmadilar, istiyosan dahiliyeye git dedi stajyer. Bu neydi gızultrason goruntusu de vermedi tabii ki guya esime surpriz yapcaktim, foto cektim ama. Napiyim kirtasiyeden cikti mi aliyim
Sonra millet neden özele gidiyorKizlar hastaneye geldim de devlet hastanesine, bakirkoy sadi konuk bahcelievler semt poliklinigi, doktor bakmiyor ki hic karsilasmadik, doktor bi hastayla gorusurken, baska bi hasta tahlil yazdirmak icin asistani bekliyo, beni de stajyer doktor karsiliyo, icerde 3 hastaydik. Stajyer ultrasonla bakalim ilk defa geliyosun bakalim hamile misin degil misin dedi, bakti keseyle yolk sac gorundu, normalde bugun 6+3 olmam lazim, kalp atisi yok dedi, eksik tahlillerini yaptirman icin sisteme giris yapicaz disarda bekle dedi ciktim. Sistem gitmis oyle oturuyorum. Bi de tsh yuksek ya sorun olur mu dahiliyeye gitmem gerekir mi dedim, dun yaptirdigim hicbi teste bakmadilar, istiyosan dahiliyeye git dedi stajyer. Bu neydi gızultrason goruntusu de vermedi tabii ki guya esime surpriz yapcaktim, foto cektim ama. Napiyim kirtasiyeden cikti mi aliyim
Normalde tamamlayici saglik sigortam var, dogum pakedim var. Ama bu seneki 2.gebeligim benim, dusuk oldu ama tum muayene vs haklarim doldugu icin, ozelde tahliller de 20binin ustunde tutuyo dediler diye iste dun saglik ocaginda tahlil verdim ama hepsini yapmadi, bugun de hem kontrol etsin ultrasonla bakilsin hem de eksik torch testleri yapilsin diye devlete geldim. Kalbini dinlemeye ozele gidicem insallah yine ama elimde sonuclar olursa en azindan sadece muayene ucreti oderim. Kotu olacagini biliyodum da bu kadar beklemiyodum. Devlet de olsa doktoru arastirdim falan o kadar, iyi doktora denk geleyim diye. Doktoru hic gormedimBebiş için maşallahda okurken sinirden çatlicaktım yine o nasıl muamele ya, şiddete karşıyız her daim ama böyle şeyler okuyunca bi de önceki senelerde annem için devlette acil patlamak üzere olan apandisit ameliyatı olması gerekirken bi sorun yaşamıştık o anki muamele ve duygularla insanları boşa çileden çıkarmıyolarmış şimdi anlıyorum insanların gözünün dönmesini diye içimden geçirmiştim. Yazık cidden. imkanımız vardı özele gidip ameliyat ettirmiştik, ilk gebeliğiniz sizin de. Ya poliklinik hastanenizi değiştirmeye çalışın ya da imkanınız varsa özele gidip destek almaya çalışın isterseniz. Tahlilleri devlette yaştırıp özeldeki doktora sonuçları da paylaşırsınız.
Iyi tutmussun kendini valla helal olsun, densizlik bambaska bi sey ya.Yerinde tespit Aynen canım kırtasiyeye gidip fotokopi makinesine yatsan daha hızlı sonuç alırsıniyi benim en kötü tarafı da bu zaten sık hastanede ziyaretleri ilgisiz personel onceki gebelikte hiç unutmuyorum teyzenin birinde nst'ye bağlayacak azarlayarak şöyle yap böyle yap deyip duruyordu kaçıncı gebeliğin dedi 4 dedim bu ne tavşan gibi daha kaç tane doğuracaksın demişti o ara Sana ne seni ne ilgilendirir diyesim geldi ama insanlığım ağır bastı Ya sabır dedim
Benim de doğum teminatlı tamamlayıcım var ama şu an yurtdışında olduğum için kullanmadım. Belki bu ayın sonunda geleceğim tr ye o zaman bakacağım. önceki gebeliğiniz ne kadar sürede sonlanmıştı geçmiş olsun çok, bi de paket kullanımı hemen bitiyo muymuş? hangi sigorta şirketini kullanıyosunuz.Normalde tamamlayici saglik sigortam var, dogum pakedim var. Ama bu seneki 2.gebeligim benim, dusuk oldu ama tum muayene vs haklarim doldugu icin, ozelde tahliller de 20binin ustunde tutuyo dediler diye iste dun saglik ocaginda tahlil verdim ama hepsini yapmadi, bugun de hem kontrol etsin ultrasonla bakilsin hem de eksik torch testleri yapilsin diye devlete geldim. Kalbini dinlemeye ozele gidicem insallah yine ama elimde sonuclar olursa en azindan sadece muayene ucreti oderim. Kotu olacagini biliyodum da bu kadar beklemiyodum. Devlet de olsa doktoru arastirdim falan o kadar, iyi doktora denk geleyim diye. Doktoru hic gormedimodayi bolmusler adam baska bolumdeydi sadece sesini duydum.
o sırada 24 saat nöbet tutup ayakta durmaktan sürekli kasılma yaşayan ben gozu yaşlıBende aslında sizin gibi düşünüyorum ama çevre strese sokuyor. 3 ay çok önemli çok önemli öok dikkat et diyip duruyorlar. Tamam önemki ama ne biliyşm insanlar hayatında hiçbir şey değiltirmeden gayet sağlıklı gebelik geçiriyor. Çevre beni strese sokuyor valla. Uzanma eğilme soğukta kalma ayakta çok kalma .
Tesekkur ederim. Paket kullanimi hemen bitmiyo, sozleme gecerlilik suresince 1 sene icinde dogum yaparsaniz karsiliyo, kurtaji karsiliyo, iste tamamlayici sigortanin karsilamadigi mesela genel test harici diger specific testleri karsiliyo, ben 1 hafta hastanede yattim kurtaj sonrasi karsiladi, 4 unite kan taktilar ilaclar her gun serumlar demirler her seyi karsiladi 1 kurus odemedim. Ama tamamlayici saglik sigortamda senelik 10 muayene hakkim var, iste ilk gebeligimde ben git gel yaparken, kurtaj sonrasi kontroller vs ben bu 10 muayeneyi kullandim. Simdi gittigimde ucretli olacak her sey. Bi de benim ocak ayinda yenilemem, ocak sonunda. Ocak'a kadar doguramayacagim icin seneye bi daha dogum teminati yaptirmam gerekicek. Hali hazirda hamileyim diye yuksek cikar mi meblag bilemiyorum artik, bi o zamana gelelim de...Benim de doğum teminatlı tamamlayıcım var ama şu an yurtdışında olduğum için kullanmadım. Belki bu ayın sonunda geleceğim tr ye o zaman bakacağım. önceki gebeliğiniz ne kadar sürede sonlanmıştı geçmiş olsun çok, bi de paket kullanımı hemen bitiyo muymuş? hangi sigorta şirketini kullanıyosunuz.
Normalde tamamlayici saglik sigortam var, dogum pakedim var. Ama bu seneki 2.gebeligim benim, dusuk oldu ama tum muayene vs haklarim doldugu icin, ozelde tahliller de 20binin ustunde tutuyo dediler diye iste dun saglik ocaginda tahlil verdim ama hepsini yapmadi, bugun de hem kontrol etsin ultrasonla bakilsin hem de eksik torch testleri yapilsin diye devlete geldim. Kalbini dinlemeye ozele gidicem insallah yine ama elimde sonuclar olursa en azindan sadece muayene ucreti oderim. Kotu olacagini biliyodum da bu kadar beklemiyodum. Devlet de olsa doktoru arastirdim falan o kadar, iyi doktora denk geleyim diye. Doktoru hic gormedimodayi bolmusler adam baska bolumdeydi sadece sesini duydum.
Cihaz kötüymüş galiba görüntü de net değil başka doktor varsa rica edebilirsin belki alır . Dahiliyeyede istersen git demesi saçma olmuşKizlar hastaneye geldim de devlet hastanesine, bakirkoy sadi konuk bahcelievler semt poliklinigi, doktor bakmiyor ki hic karsilasmadik, doktor bi hastayla gorusurken, baska bi hasta tahlil yazdirmak icin asistani bekliyo, beni de stajyer doktor karsiliyo, icerde 3 hastaydik. Stajyer ultrasonla bakalim ilk defa geliyosun bakalim hamile misin degil misin dedi, bakti keseyle yolk sac gorundu, normalde bugun 6+3 olmam lazim, kalp atisi yok dedi, eksik tahlillerini yaptirman icin sisteme giris yapicaz disarda bekle dedi ciktim. Sistem gitmis oyle oturuyorum. Bi de tsh yuksek ya sorun olur mu dahiliyeye gitmem gerekir mi dedim, dun yaptirdigim hicbi teste bakmadilar, istiyosan dahiliyeye git dedi stajyer. Bu neydi gızultrason goruntusu de vermedi tabii ki guya esime surpriz yapcaktim, foto cektim ama. Napiyim kirtasiyeden cikti mi aliyim
Cok tesekkur ederimSelamlar öncelikle bebiş için çok tebrik ederim. Sigorta konusunda da düşük yapmanızın bir önemi yok ayakta tedavi haklarınız mı bitti ? Diğer türlü hala kapsam içinde olursunuz. Sigortacıyım o yüzden bilgilendirmek istedim:)) benimde tamamlayıcım var ama bununla birlikte hastaneden doğum paketi aldım dün. Tüm test ve muayeneler, doğum dahil oluyor o tarz paketleri araştırın isterseniz.
Günlük hafif yürüyüş yapmak bebeğin daha iyi oksijen almasını sağlıyor kan dolasimini arttiriyor falan de beraber yavaş yavaş yürüyün güneşli hava buldukçaİlk hamilelik ve istenen beklenen gebelik olunca biraz fazla düşüyorlar üstümüze ben şikayetçiyimnormalde hiperaktif yerimde duramayan gezmeyi hızlı hareket etmeyi seven biriyim 6 hafta oldu hastane dışında evden çıkarmadı eşim yataktan çıkmama da izin vermiyor temizlik yemek hicbiseye karıştırmıyor hep yatmaktan sırtım uyuştu artık bugün firar edip anneme kaçtım o da damadından kalan fırçaları atıp yatağa soktu beni
Git lütfen hem nedenini öğrenirsin birsey varsa müdahale edilir ilaç iğne vs tutunsun diyeyarın randevum var zaten diye gitmedim. sanırım korkuyorum. hayırlısı artık . gidersem yazarım
Şimdi anladım süreciniziTesekkur ederim. Paket kullanimi hemen bitmiyo, sozleme gecerlilik suresince 1 sene icinde dogum yaparsaniz karsiliyo, kurtaji karsiliyo, iste tamamlayici sigortanin karsilamadigi mesela genel test harici diger specific testleri karsiliyo, ben 1 hafta hastanede yattim kurtaj sonrasi karsiladi, 4 unite kan taktilar ilaclar her gun serumlar demirler her seyi karsiladi 1 kurus odemedim. Ama tamamlayici saglik sigortamda senelik 10 muayene hakkim var, iste ilk gebeligimde ben git gel yaparken, kurtaj sonrasi kontroller vs ben bu 10 muayeneyi kullandim. Simdi gittigimde ucretli olacak her sey. Bi de benim ocak ayinda yenilemem, ocak sonunda. Ocak'a kadar doguramayacagim icin seneye bi daha dogum teminati yaptirmam gerekicek. Hali hazirda hamileyim diye yuksek cikar mi meblag bilemiyorum artik, bi o zamana gelelim de...