Estağfirullah kuzum
Burda hep rehber oluyoruz birbirimize
ben hiç üç gün kuralı falan uygulamadım açıkçası
İlk 3. Ay gibi et haşlama sularından diline değdirmiştim o da tadını özümsesin diye
4. Ay sonlarına doğru hipp’in pirinç unu elmalı tahıllarından vardı evde ben yokken annem mama diye onlardan vermişti
Başlayış o başlangıç oldu bende de
Battı balık yan gider dedim ve yavaştan başladım ek gıdaya… 5 ay 7 günlük olduk biz
alerjik bir durum varsa kurallara uy en azından yumurta yoğurtta uy derim Bilge ama yok iştahlı ne versem yiyor diyorsan benimki gibi hiç stres yapma
Bir tek havucu falan kakalı bezinde görüyordum sindirmeden çıkardığını bir de kahvaltıda verdiğim şeyin içinde çörekotu vardı onu da sindirmeden çıkarmış direkt
Tiftik et dahi elimle küçük küçük verip yedirdim et biraz sabır işi sadece
Onun dışında bu ara elime ne geçerse patates havuç kabak bezelye vs haşlıyorum ayrıca basmati pirincide haşlayıp duruma göre ya eziyorum ya da blenderda hafif pütürlü bırakıyorum.
Ben de kuzu kıyma ayırdım dondurucuya hep köftelik boyutta böldüm pratik oluyor. Aklıma gelen her sebzeye katmaya çalışıyorum daha bir hafta oldu tam anlamıyla kıymaya geçeli de…
İştahlıysa hiç sorun yaşamadan eğlenceli geçiyor süreç, yedikçe mutlu oluyorsun
sadece cevizi sevmedi şimdiye kadar
Bir de bebek tarhanaları irmiği çok pratik oluyor bir şey hazırlamaya üşendiğin zaman/ vaktin olmayınca onlarla idare ediyorsun
Şimdiden meyve filesine meyve koyup yavaş yavaş tatmasını da sağlayabilirsin. Bizim en büyük şansımız yaz zamanına denk gelmesi ek gıda sürecinin, her şey taze ve tadacağı çok meyve var