- 8 Aralık 2022
- 1.480
- 1.436
- 30
Canım benim oğlum da 38 de 47 cm doğdu aynı yine 2800 Gr .ama doktorların hiçbiri öyle geriden vs demedi bacak boyu için, sadece son 2 hafta gelişimi durdu bizimkinin suyum azalmışti , Bizim de 2.ayda 54 civarıydı şu an kaç bilmiyorum ama hemen pat diye uzayacak hâlleri yok ki canını sıkma, gelişim geriliği olduğunu zannetmiyorum.İlk 2 yıl gelişim için Boydan ziyade kiloya bakılıyor zatenKızlar bebeğim doğduğundan beri içime sıkıntı olan bir konu var . Hamileyken bacak boyunu 3 hafta geriden ölçüyorum demişti bi doktor sonra araştırmaya falan gittim onlar da sorun yok dediler . Kafam rahatlamıştı ama en son doğumdan önce doktor usg de bakarken yine aynı şeyi söyledi benim moralim alt üst oldu tabi doğum sevinci falan hiç bişey kalmadı doğurana kadar içimde bir sıkıntı vardi sonra bebeğim 47 cm 2800 doğdu . Boyu kısa Bnde çok uzun değilim ama gelişim olarak geri olması düşüncesi beni korkutuyor çünkü iki aylık olduğunda boyu 52,5 olmuştu sadece biraz düşük değil mibi sorun var mıdır sizce
Bu arada oğlumu kaç kere farklı doktorlar gördü gayet sağlıklı bir Bebek dedilerKızlar bebeğim doğduğundan beri içime sıkıntı olan bir konu var . Hamileyken bacak boyunu 3 hafta geriden ölçüyorum demişti bi doktor sonra araştırmaya falan gittim onlar da sorun yok dediler . Kafam rahatlamıştı ama en son doğumdan önce doktor usg de bakarken yine aynı şeyi söyledi benim moralim alt üst oldu tabi doğum sevinci falan hiç bişey kalmadı doğurana kadar içimde bir sıkıntı vardi sonra bebeğim 47 cm 2800 doğdu . Boyu kısa Bnde çok uzun değilim ama gelişim olarak geri olması düşüncesi beni korkutuyor çünkü iki aylık olduğunda boyu 52,5 olmuştu sadece biraz düşük değil mibi sorun var mıdır sizce
Evet 5,5 cm uzamış ama yine de az gibi geldi persentilde en alt da şuan . Benim için boyunun kısa olması sorun değil de doktorun böyle bişey demesi canımı sıktı. Çünkü 46 47 cm doğan bir sürü bebek var ama onlara böyle bişey denmemişGelişim geriliği olması için aylık uzaması gerektiği kadar uzamamasi lazim. İki ayda 5.5 cm uzayan bebekte gelişim geri kalmış olmaz bence. Doktora sor ama gelişim geriliği olan bebeklerde büyüme pek olmuyor.
Benim de 47 cm civarı doğan tanıdığım bebekler var, doktordan doktora değişir bence. Kimi haftasıyla aynı degilse söylüyor kimi önceki kontrole göre yeterli ve orantili buyume varsa söylemiyor. Benim doktorum söylemezdi mesela. Büyük oğlumun kafa çevresi küçüktü, hiç söylememişti ben usg kağıdından bakarak farketmistim. Küçük oğlumun da bı ölçümde biraz büyük çıkmıştı kafa cevresi. Bu sefer sormuştum bı sorun olabilir mi kafası önceki muayenede büyük çıkmış diye. Sen neden dert ediyorsun bırak ben dert edeyim, onu oradan ben cikaricam diye espiri yapmıştı. Ben de büyük oğlumun kafa çevresini mezurayla günde 30 kez olcuyordum büyüyor mu diye, insan evham yapıyor anlıyorum o bakıma. Ama hani aylık belli bı sınır var ya büyümelerine mesela en az 600 Gr almalı, en az 1.5 cm uzamali diye. Onun üstünde olunca gelişim geriliğine girmiyor. Hatta bir iki ay sınırın altında da kalması sorun olmuyor. Düzenli 5-6 aylık takiplerde her defasında sınırın altında kalırsa sorun oluyor. Kaldı ki senin bebeğin sınırın üzerinde uzamış.Evet 5,5 cm uzamış ama yine de az gibi geldi persentilde en alt da şuan . Benim için boyunun kısa olması sorun değil de doktorun böyle bişey demesi canımı sıktı. Çünkü 46 47 cm doğan bir sürü bebek var ama onlara böyle bişey denmemiş
Çok geçmiş olsun canım.Kızlar moralim çok bozuk iki elimin parmaklarını bulaşık makinesinin üst kısmında kestirdim birinde 8 birinde 3 dikiş var ne kuzumu tutabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum bire üstünde taşınma işim var eşyalarımın yarısı yeni evde yarısı eski evde kaldı ikiside yarım olduğu için ikisinde de kalamıyorum kardeşimde kalıyoruz hepimizherşeye olumlu bakarm ben ama aşırı demorolize oldum ki toparlayamıyorum kendimi eşimin yanında da bişey diyemiyorum çünkü kendini suçluyor saf saf kaldım böyle
Canım benim oğlum da 38 de 47 cm doğdu aynı yine 2800 Gr .ama doktorların hiçbiri öyle geriden vs demedi bacak boyu için, sadece son 2 hafta gelişimi durdu bizimkinin suyum azalmışti , Bizim de 2.ayda 54 civarıydı şu an kaç bilmiyorum ama hemen pat diye uzayacak hâlleri yok ki canını sıkma, gelişim geriliği olduğunu zannetmiyorum.İlk 2 yıl gelişim için Boydan ziyade kiloya bakılıyor zaten
Bnde 39+6 da doğum yaptım. Bu boyda doğan bir çok bebek var ama size böyle bişey denmemiş . Acaba bir sorun mu var gelişim olarak diye düşünmeden duramıyorum yarın doktora gideceğim ama yine de buraya da bir sorayım dedimBu arada oğlumu kaç kere farklı doktorlar gördü gayet sağlıklı bir Bebek dediler
Bende senin gibi sürekli ölçme peşindeyim her gelene herkese soruyorum uzamış mı size göre diye . Aşırı takıntılı oldum doğar doğmaz bebek hemşiresine ilk sorduğum soru boyu kaç cm di. İnşallah boş yere evham yapıyorumdur içimi rahatlattın çok saol.Benim de 47 cm civarı doğan tanıdığım bebekler var, doktordan doktora değişir bence. Kimi haftasıyla aynı degilse söylüyor kimi önceki kontrole göre yeterli ve orantili buyume varsa söylemiyor. Benim doktorum söylemezdi mesela. Büyük oğlumun kafa çevresi küçüktü, hiç söylememişti ben usg kağıdından bakarak farketmistim. Küçük oğlumun da bı ölçümde biraz büyük çıkmıştı kafa cevresi. Bu sefer sormuştum bı sorun olabilir mi kafası önceki muayenede büyük çıkmış diye. Sen neden dert ediyorsun bırak ben dert edeyim, onu oradan ben cikaricam diye espiri yapmıştı. Ben de büyük oğlumun kafa çevresini mezurayla günde 30 kez olcuyordum büyüyor mu diye, insan evham yapıyor anlıyorum o bakıma. Ama hani aylık belli bı sınır var ya büyümelerine mesela en az 600 Gr almalı, en az 1.5 cm uzamali diye. Onun üstünde olunca gelişim geriliğine girmiyor. Hatta bir iki ay sınırın altında da kalması sorun olmuyor. Düzenli 5-6 aylık takiplerde her defasında sınırın altında kalırsa sorun oluyor. Kaldı ki senin bebeğin sınırın üzerinde uzamış.
Ahh kıyamam sana. Çok geçmiş olsun canım. Olacak iş işte nazar mı değdi. Artık iyileşmene bak. Moralini de bozma. Allah beterinden korusun. İnşallah çabucak iyileşirsin. Sevdiklerin yardımıyla atlatırsın.Kızlar moralim çok bozuk iki elimin parmaklarını bulaşık makinesinin üst kısmında kestirdim birinde 8 birinde 3 dikiş var ne kuzumu tutabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum bire üstünde taşınma işim var eşyalarımın yarısı yeni evde yarısı eski evde kaldı ikiside yarım olduğu için ikisinde de kalamıyorum kardeşimde kalıyoruz hepimizherşeye olumlu bakarm ben ama aşırı demorolize oldum ki toparlayamıyorum kendimi eşimin yanında da bişey diyemiyorum çünkü kendini suçluyor saf saf kaldım böyle
Lc den alınmış hediye gelen bodyler vardı 6-9 yazan bir deneyeyim dedim tam oldu. Bir ay sonra olmayacak ta. Ben oğluma hep lc Waikikiden alırdım çok kaliteliydi o zamanlar 2010 da şimdi organik pamuk yazıyor kumaşı sert hem küçük. Arada dağlar kadar fark var. H&m nin bodyleri en iyisi. büyük beden almıştım 6-9 9-12 dönüp dolaşıp onları giydiriyorum hem rahat hem kumaşı iyi. Kol kısmını katılıyorum bir tık. bazen açıyorum yüzünü çizmesin diye.Çıtçıtlı body konusunda çok haklısın kesinlikle . Hemen kastiriyor . Herhalde bilerek küçük yapiyorlar sürekli alınsın die
Benim de 47 cm civarı doğan tanıdığım bebekler var, doktordan doktora değişir bence. Kimi haftasıyla aynı degilse söylüyor kimi önceki kontrole göre yeterli ve orantili buyume varsa söylemiyor. Benim doktorum söylemezdi mesela. Büyük oğlumun kafa çevresi küçüktü, hiç söylememişti ben usg kağıdından bakarak farketmistim. Küçük oğlumun da bı ölçümde biraz büyük çıkmıştı kafa cevresi. Bu sefer sormuştum bı sorun olabilir mi kafası önceki muayenede büyük çıkmış diye. Sen neden dert ediyorsun bırak ben dert edeyim, onu oradan ben cikaricam diye espiri yapmıştı. Ben de büyük oğlumun kafa çevresini mezurayla günde 30 kez olcuyordum büyüyor mu diye, insan evham yapıyor anlıyorum o bakıma. Ama hani aylık belli bı sınır var ya büyümelerine mesela en az 600 Gr almalı, en az 1.5 cm uzamali diye. Onun üstünde olunca gelişim geriliğine girmiyor. Hatta bir iki ay sınırın altında da kalması sorun olmuyor. Düzenli 5-6 aylık takiplerde her defasında sınırın altı2.ay için yorum yaptı mü doktorun boy konusunda?Benim gittiğimde boy için biz ona bajmotoruz ilk aylar dedilerKızlar bebeğim doğduğundan beri içime sıkıntı olan bir konu var . Hamileyken bacak boyunu 3 hafta geriden ölçüyorum demişti bi doktor sonra araştırmaya falan gittim onlar da sorun yok dediler . Kafam rahatlamıştı ama en son doğumdan önce doktor usg de bakarken yine aynı şeyi söyledi benim moralim alt üst oldu tabi doğum sevinci falan hiç bişey kalmadı doğurana kadar içimde bir sıkıntı vardi sonra bebeğim 47 cm 2800 doğdu . Boyu kısa Bnde çok uzun değilim ama gelişim olarak geri olması düşüncesi beni korkutuyor çünkü iki aylık olduğunda boyu 52,5 olmuştu sadece biraz düşük değil mibi sorun var mıdır sizce
Bana da hediye 3 6 aylık yazlık gelmiş LCwden . Keşke olsaydi hiç yazlık birşey almamıştim . Degistremedim kaldı öle . H and m in kaliplari diğer markalara göre daha büyük olabilir . Mağazaya gidebilirsem bende oraya bakayım . Çok tşk ederim .Lc den alınmış hediye gelen bodyler vardı 6-9 yazan bir deneyeyim dedim tam oldu. Bir ay sonra olmayacak ta. Ben oğluma hep lc Waikikiden alırdım çok kaliteliydi o zamanlar 2010 da şimdi organik pamuk yazıyor kumaşı sert hem küçük. Arada dağlar kadar fark var. H&m nin bodyleri en iyisi. büyük beden almıştım 6-9 9-12 dönüp dolaşıp onları giydiriyorum hem rahat hem kumaşı iyi. Kol kısmını katılıyorum bir tık. bazen açıyorum yüzünü çizmesin diye.
Doktorlar neye gore yorum yapıyorlar bilmiyorum açıkçası ama anne karnında bebeğimin karın cevresi geriden geliyordu . Ben ölçümlere bakıp gördüm . Doktorum hiçbir şey demezdi . Hala da öle yiyor yiyor ama göbeği yokEvet 5,5 cm uzamış ama yine de az gibi geldi persentilde en alt da şuan . Benim için boyunun kısa olması sorun değil de doktorun böyle bişey demesi canımı sıktı. Çünkü 46 47 cm doğan bir sürü bebek var ama onlara böyle bişey denmemiş
Çok geçmiş olsun . Görünmez bir kaza olmusKızlar moralim çok bozuk iki elimin parmaklarını bulaşık makinesinin üst kısmında kestirdim birinde 8 birinde 3 dikiş var ne kuzumu tutabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum bire üstünde taşınma işim var eşyalarımın yarısı yeni evde yarısı eski evde kaldı ikiside yarım olduğu için ikisinde de kalamıyorum kardeşimde kalıyoruz hepimizherşeye olumlu bakarm ben ama aşırı demorolize oldum ki toparlayamıyorum kendimi eşimin yanında da bişey diyemiyorum çünkü kendini suçluyor saf saf kaldım böyle
Hamileyken ilk söylediklerinde eğitim araştırmaya göndermişlerdi onlar da olumsuz bir şey demediler . En son doğumdan önce farklı bir doktor yine öyle söyledi zaten geç döllenme olmuştu o yüzden bi geriden gelme vardı ama bacak boyu geriden geliyor falan diyince kafam karıştı. Biz annelere göre zaten hiç büyümüyor gibiler de mi sürekli acaba bu normal mi yoksa bir sorun mu var diye düşünüyoruz sanırım hepimizDoktorlar neye gore yorum yapıyorlar bilmiyorum açıkçası ama anne karnında bebeğimin karın cevresi geriden geliyordu . Ben ölçümlere bakıp gördüm . Doktorum hiçbir şey demezdi . Hala da öle yiyor yiyor ama göbeği yokŞimdi de baş çevresi küçük gbi . 2.ay ölçümü yapılmadı ama babasının da yüzü minyon mesela . Bebegin gayet güzel uzamış . Çok kafana takiyorsan baska bir doktordan daha görüş al için rahatlar en azından .
Benimki de sezeryanli..hiç aklıma üşütme gelmedi ama üşütme olsa kısa sürede gever diye düşünüyorum. Bazen yan yatırarak bazen dik. Allah ne verdiyse. Gün içinde de geceleri damla ve aspiratörle yapıyoruz . Sürekli sümük toplamaktan yoruldukBnmde yedidogdu günden bu yana ishaldi hep tam toparladı dedik antibiyotik yine yaptı şimdi 2 gün oldu yapacak bklm beklioz bağırsakları dolduruobu arada bzm hala hırıltı var ama burunda genizde yani doktor ciğerleri iyi dinleyip verdi bu kararı yıllardır gittiğimiz doktor ztn kızımın doktoruydu özelde güvendiğim için kullandım ilacı mecbur benim bebeğimde ilk doğduğu gün hırıltı ztn vardı sezeryandan mi oluyo blmiyorum ameliyathane soğuk o mu etkilio acaba nezleye cevirince de atlatmamiz zor oldu hala mukus dolu burnumuz yıkamayı nasıl yapıyorsunuz dik mi ytarsk mı
Tikaninca ben daha çok korkuyorum çünkü öksürmeye başlıyor boğazına süt kaçıyor . Bazen dik tutuyorum. Kendim sıkıyorum. Bazen eşimle hafif eğimli. Bazend yan yatırarak yapıyorum. Sırtını çevirip yere doğru pat pat yapiyoruz. Bazende ağızdan akıyor sümükler maalesef. Korkmayın korkulacak bir şey yok ilk başlarda bizde acemiydik ama zamanla alistik. Bebek gerçi hiç alismadiBurun yıkamayı nasıl yapıyorsun aşağı mi egiyorsun kafasını yoksa dik tutarak mi, ben yıkmaya hiç cesaret edemedim bugüne kadar. Sadece serum sıkıp aspiratörle çekiyorum ama ona da çok gelmiyor. Yikasam eminim ki dünyalar çıkacak, baya tıkanıyor burnu ama korkudan yapamadım hiç.
Bende kilo konusunda çok takintiliyim gelişiyor mu gelişmiyor mu kafamda deli sorularHamileyken ilk söylediklerinde eğitim araştırmaya göndermişlerdi onlar da olumsuz bir şey demediler . En son doğumdan önce farklı bir doktor yine öyle söyledi zaten geç döllenme olmuştu o yüzden bi geriden gelme vardı ama bacak boyu geriden geliyor falan diyince kafam karıştı. Biz annelere göre zaten hiç büyümüyor gibiler de mi sürekli acaba bu normal mi yoksa bir sorun mu var diye düşünüyoruz sanırım hepimiz
Ben de hiç belirti yoktu 1-2 gün hafif baş dönmesi ve az biraz kasık ağrısı dışında…miğdem bile hiç bulanmadı..ultrason görüntüsü olmasa inanmıyordum hamile olduğumaHanımlar merhaba sizler yolu tamamladığınız için size sormak istedimmşuan 9+2 yim hamileliğimin ilk başlarından beri belirti olarak yoğun göğüs ağrısı, şişkinliği, ve arada giren adet sancısı gibi kasık ağrısı yaşıyordum çok nadir mide bulantısı vardı ama bu bir kaç gündür belirtim hiç yok gibi, oruç tutuyorum gün içerisinde zorlanmıyorum da kanama vs de yok çok şükür ama belirtim tamamen gittii sayılır, akşam sadece iftirda kesiliyorum midem bi tuhaf oluyor.. Açıkçası aklıma takıldı o olan belirtilerin de bir kaç gündür gitmesi sizce normal miii