2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Canım benim oğlum da 38 de 47 cm doğdu aynı yine 2800 Gr .ama doktorların hiçbiri öyle geriden vs demedi bacak boyu için, sadece son 2 hafta gelişimi durdu bizimkinin suyum azalmışti , Bizim de 2.ayda 54 civarıydı şu an kaç bilmiyorum ama hemen pat diye uzayacak hâlleri yok ki canını sıkma, gelişim geriliği olduğunu zannetmiyorum.İlk 2 yıl gelişim için Boydan ziyade kiloya bakılıyor zaten

Bu arada oğlumu kaç kere farklı doktorlar gördü gayet sağlıklı bir Bebek dediler

Evet 5,5 cm uzamış ama yine de az gibi geldi persentilde en alt da şuan . Benim için boyunun kısa olması sorun değil de doktorun böyle bişey demesi canımı sıktı. Çünkü 46 47 cm doğan bir sürü bebek var ama onlara böyle bişey denmemiş

Benim de 47 cm civarı doğan tanıdığım bebekler var, doktordan doktora değişir bence. Kimi haftasıyla aynı degilse söylüyor kimi önceki kontrole göre yeterli ve orantili buyume varsa söylemiyor. Benim doktorum söylemezdi mesela. Büyük oğlumun kafa çevresi küçüktü, hiç söylememişti ben usg kağıdından bakarak farketmistim. Küçük oğlumun da bı ölçümde biraz büyük çıkmıştı kafa cevresi. Bu sefer sormuştum bı sorun olabilir mi kafası önceki muayenede büyük çıkmış diye. Sen neden dert ediyorsun bırak ben dert edeyim, onu oradan ben cikaricam diye espiri yapmıştı. Ben de büyük oğlumun kafa çevresini mezurayla günde 30 kez olcuyordum büyüyor mu diye, insan evham yapıyor anlıyorum o bakıma. Ama hani aylık belli bı sınır var ya büyümelerine mesela en az 600 Gr almalı, en az 1.5 cm uzamali diye. Onun üstünde olunca gelişim geriliğine girmiyor. Hatta bir iki ay sınırın altında da kalması sorun olmuyor. Düzenli 5-6 aylık takiplerde her defasında sınırın altında kalırsa sorun oluyor. Kaldı ki senin bebeğin sınırın üzerinde uzamış.

Çok geçmiş olsun canım.

Bu arada oğlumu kaç kere farklı doktorlar gördü gayet sağlıklı bir Bebek dediler
Bnde 39+6 da doğum yaptım. Bu boyda doğan bir çok bebek var ama size böyle bişey denmemiş . Acaba bir sorun mu var gelişim olarak diye düşünmeden duramıyorum yarın doktora gideceğim ama yine de buraya da bir sorayım dedim

Bende senin gibi sürekli ölçme peşindeyim her gelene herkese soruyorum uzamış mı size göre diye . Aşırı takıntılı oldum doğar doğmaz bebek hemşiresine ilk sorduğum soru boyu kaç cm di. İnşallah boş yere evham yapıyorumdur içimi rahatlattın çok saol.

Ahh kıyamam sana. Çok geçmiş olsun canım. Olacak iş işte nazar mı değdi. Artık iyileşmene bak. Moralini de bozma. Allah beterinden korusun. İnşallah çabucak iyileşirsin. Sevdiklerin yardımıyla atlatırsın.

Çıtçıtlı body konusunda çok haklısın kesinlikle . Hemen kastiriyor . Herhalde bilerek küçük yapiyorlar sürekli alınsın die
Lc den alınmış hediye gelen bodyler vardı 6-9 yazan bir deneyeyim dedim tam oldu. Bir ay sonra olmayacak ta. Ben oğluma hep lc Waikikiden alırdım çok kaliteliydi o zamanlar 2010 da şimdi organik pamuk yazıyor kumaşı sert hem küçük. Arada dağlar kadar fark var. H&m nin bodyleri en iyisi. büyük beden almıştım 6-9 9-12 dönüp dolaşıp onları giydiriyorum hem rahat hem kumaşı iyi. Kol kısmını katılıyorum bir tık. bazen açıyorum yüzünü çizmesin diye.

Bana da hediye 3 6 aylık yazlık gelmiş LCwden . Keşke olsaydi hiç yazlık birşey almamıştim . Degistremedim kaldı öle . H and m in kaliplari diğer markalara göre daha büyük olabilir . Mağazaya gidebilirsem bende oraya bakayım . Çok tşk ederim .

Doktorlar neye gore yorum yapıyorlar bilmiyorum açıkçası ama anne karnında bebeğimin karın cevresi geriden geliyordu . Ben ölçümlere bakıp gördüm . Doktorum hiçbir şey demezdi . Hala da öle yiyor yiyor ama göbeği yok Şimdi de baş çevresi küçük gbi . 2.ay ölçümü yapılmadı ama babasının da yüzü minyon mesela . Bebegin gayet güzel uzamış . Çok kafana takiyorsan baska bir doktordan daha görüş al için rahatlar en azından .

Çok geçmiş olsun . Görünmez bir kaza olmus Moralini bozmamaya çalış . Düzelir inşallah herşey

Hanımlar merhaba sizler yolu tamamladığınız için size sormak istedimm şuan 9+2 yim hamileliğimin ilk başlarından beri belirti olarak yoğun göğüs ağrısı, şişkinliği, ve arada giren adet sancısı gibi kasık ağrısı yaşıyordum çok nadir mide bulantısı vardı ama bu bir kaç gündür belirtim hiç yok gibi, oruç tutuyorum gün içerisinde zorlanmıyorum da kanama vs de yok çok şükür ama belirtim tamamen gittii sayılır, akşam sadece iftirda kesiliyorum midem bi tuhaf oluyor.. Açıkçası aklıma takıldı o olan belirtilerin de bir kaç gündür gitmesi sizce normal miii

Hamileyken ilk söylediklerinde eğitim araştırmaya göndermişlerdi onlar da olumsuz bir şey demediler . En son doğumdan önce farklı bir doktor yine öyle söyledi zaten geç döllenme olmuştu o yüzden bi geriden gelme vardı ama bacak boyu geriden geliyor falan diyince kafam karıştı. Biz annelere göre zaten hiç büyümüyor gibiler de mi sürekli acaba bu normal mi yoksa bir sorun mu var diye düşünüyoruz sanırım hepimiz

Benimki de sezeryanli..hiç aklıma üşütme gelmedi ama üşütme olsa kısa sürede gever diye düşünüyorum. Bazen yan yatırarak bazen dik. Allah ne verdiyse. Gün içinde de geceleri damla ve aspiratörle yapıyoruz . Sürekli sümük toplamaktan yorulduk

Tikaninca ben daha çok korkuyorum çünkü öksürmeye başlıyor boğazına süt kaçıyor . Bazen dik tutuyorum. Kendim sıkıyorum. Bazen eşimle hafif eğimli. Bazend yan yatırarak yapıyorum. Sırtını çevirip yere doğru pat pat yapiyoruz. Bazende ağızdan akıyor sümükler maalesef. Korkmayın korkulacak bir şey yok ilk başlarda bizde acemiydik ama zamanla alistik. Bebek gerçi hiç alismadi hala hiç sevmiyor bu işlemi

Bende kilo konusunda çok takintiliyim gelişiyor mu gelişmiyor mu kafamda deli sorular seni çok iyi anlıyorum o yuzden . Neyse ki biraz daha rahatliyor gbiyim gelişimini gördükçe. Sen başka doktorlara da sor için rahatlasın

Ben de hiç belirti yoktu 1-2 gün hafif baş dönmesi ve az biraz kasık ağrısı dışında…miğdem bile hiç bulanmadı..ultrason görüntüsü olmasa inanmıyordum hamile olduğuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…