2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Biz şu an 2 ay 3 haftalığız, benim karar vermemizde de iyice hareketlenmesi oldu bir iki haftaya hiç tutamayız dedik çünkü şimdi bile elleri hiç durmuyor. Bayrama kadar da düzelsin dedik bu haftayı seçtik.

Öncelikle 2 farklı tavsiye aldık biri aparatlı (kendi patentli tasarımı) olan Vedat bey diğeri de klasik yöntem ile yapan Yusuf bey idi. İkisinin de yorumları harika idi. Aparatlı olanda iz olmuyor ama eşim farklı kişilerde bazı bakım zorlukları ve kötü olaylar okuduğu için klasik olsun istedi. Ama ikisini de biliyorum aparatlıyı da yiğenim oldu yakın dönemde..

Fiyatlar 4000 tl bandında aparatlı 500 tl daha uygundu aslında tersi olur diye düşünmüştüm. İşleme aç ve uykusuz gitmek mantıklı ama benim paşa uyumuştu iyi ki uyumuş çünkü zor uyudu o da kısa kısa çok daha zor olurdu. Bir de saat 11 de yaptırdık bence daha iyi çünkü o huzursuz saatleri kesin oluyor böyle uyku düzenimiz şaşmadı ama..

Gittiğimizde önce bir kontrol oldu önce uygun olup olmadığımıza bakıldı, sorun görmeyince lokal uyuşturuldu hemen. Zaten tek ağlaması da işlem sırasında bu oldu. 20 dakika bekledik emzirebilirsin dediler emzirdim böyle olacağını bilsem daha da emsin diye uğraşırdım çünkü sonra aslaa emmek istemedi.

Doktorumuz geldi baba bacaklardan tuttu, ben de oyalamaya çalıştım yaklaşık 10 dakika sürdü işlem hemen tamamlandı hiç ağlamadı. Bir fitil bir de krem verdiler. Krem yarın başlansın dediiler, fitili eviniz yakınsa gider gitmez koyun dediler haklılar ev yakın olmasına rağmen kuzum acı çekti gider gitmez yaptık fitili sonra bir de bezine ve cinsel organını yağla dediler yağladık. Kuzum da 20 dakika kadar baba kucağında uyudu. Çişi hemen alma iyi gelir dediler biz de beklettik. Uyanınca çok ağlamadı ama emmek yatmak oturmak istemedi sürekli gezdik.

Akşam uyku vakti gelince daha zor daldı ama 3. Fitili yaptık ve kesintisiz 6 saat uyudu emsin diye kaldırmaya çalıştım ama emmedi en sonunda kendi 7. Saatte kalktı şükür. Şimdilik kaka yapmadık ve çok gazımız oldu. Fitil ağrı için verildi. Yiğenimde 3 saat arayla calpol vermişlerdi. O da öyle rahat etmişti ve o da 10 saat uyumamıştı Yiğenimde jel de işe yaramış ama bize krem verdiler yarın başlayacağız umarım fayda görürüz. Bir de bakım farkı olarak aparatlıda karton bardak kesip koyuyorlardı değmesin diye, bize yağ sür yapışmasın dendi. Bir de 4 gün sonra deriyi geri çekecekmişiz yapışmasın diye..

Bizim tecrübemiz böyle oldu 1 haftada da düzelir dediler. Umarım hepimiz damatlıklarını görürüz

Son düzenleme:
Bilemiyorum ki doktorunuza bi danşıp sorun bakalım

Evet ya ben tulumlarda 1 yaşa geçtim artık 12 ay alıyorum boyu uzun diyee bu sefer yanlar pot duruyor yazın giyer diye alsığım 6 aylıkların hepsi hurca kalktı üzerine tutmadan hiç bişey almıyorum
Biz daha 0-3 ay giyiyoruz ya 3-6 aylara yeni geçtik.Gerci oğlum 47 cm doğdu şimdi 58-59 anca vardır ondan herhalde

Antibiyotikle birlikte probiyotik kullanmak gerekiyor bağırsak florasını bozmasın geçirgen bağırsak olmasın diye. İshal probiyotiğe rağmen devam ediyorsa ona yapacak bi şey yok maalesef yıkama yapıyorum ben ara ara hala sabah uyandığında tıkalı oluyor sabahları yapıyorum. 2.5 ml serumla yıkıyorum. Kafasını kaldırmayı öğrendi kucağımda dik tutup hafif öne eğip sağ sol yıkıyorum sonrasında muhakkak nazalnem yapıyorum. Bizimki baya tahriş olmuştu ama ben fazla abartmıştım

Bnmde yedidogdu günden bu yana ishaldi hep tam toparladı dedik antibiyotik yine yaptı şimdi 2 gün oldu yapacak bklm beklioz bağırsakları dolduruo bu arada bzm hala hırıltı var ama burunda genizde yani doktor ciğerleri iyi dinleyip verdi bu kararı yıllardır gittiğimiz doktor ztn kızımın doktoruydu özelde güvendiğim için kullandım ilacı mecbur benim bebeğimde ilk doğduğu gün hırıltı ztn vardı sezeryandan mi oluyo blmiyorum ameliyathane soğuk o mu etkilio acaba nezleye cevirince de atlatmamiz zor oldu hala mukus dolu burnumuz yıkamayı nasıl yapıyorsunuz dik mi ytarsk mı

Marka ayrımı olmadan tüm bebek kiyafetleri küçük geliyor bana, ama gerçekten küçük bence. 2.5 aylık bebek 9 aylık kıyafeti giyebiliyorsa bı tuhaflık var kıyafette, çünkü benim bebegimde tuhaflık yok gayet minnoş, oyuncak boyutunda bir bebek hele çit çitli badiler neredeyse 1 yaş büyük alınmalı. Çiş yapıp bez sisince iyice gerdiriyor alttan.

Kızlar bebislerle bayramlık aldınız mı ben oğluma askılı pantolon bakıyorum ama çok bı model yok LC de felan mağaza gitmem gezmem gerek o da nasıl olacak bilmem 2 çocukla netten bakistiyorum ufaktan
Mağazaya gidecekseniz haftaiçi gidin derim. Biz dün bi yeltendik. Sonra gerisin geri çıktık. İnsanlardan ürünler görünmüyordu. Haftaya bayram oncesi daha da kalabalık olur.

Ben patikli tulum giydirmiyorum onlar hemen küçük kalıp gerdiriyor bacaklarini. Patikli pijama altı da almıyorum artık. Onlar da ayaklardan pot oluyor dediğin gibi. Direk çoraplı pijama alıyorum hem ayağını sarıyor hem bacaklarını içe çektiğinde patikten çıkmıyor. Bı de büyük olsa da çoraplı olunca sorun olmuyor, gaffur gibi göğsüne kadar çekiyorum pijamayi

Burun yıkamayı nasıl yapıyorsun aşağı mi egiyorsun kafasını yoksa dik tutarak mi, ben yıkmaya hiç cesaret edemedim bugüne kadar. Sadece serum sıkıp aspiratörle çekiyorum ama ona da çok gelmiyor. Yikasam eminim ki dünyalar çıkacak, baya tıkanıyor burnu ama korkudan yapamadım hiç.

Çok geçmiş olsun

Çok güzel aciklamissin, ben aparatli ve klasik yöntem ne onları bilmiyorum, söylediğin iyi oldu, bı de dediğin gibi saatler de çok önemli. Bazen çok neşeli bazen huzursuz oldukları saatler oluyor onu ayarlamaya çalışayim ben de. Bayramdan sonra biz de düşünüyoruz. Dediğin gibi daha da hareketlenmeden, acı eşikleri artmadan yaptırmak lazım diyoruz biz de.

Bende aynı valla hala hirliyor burun cekincede gelio fizyolojik sıktığımda yikasam neler çıkar

Haha bencede mantıklı bende öyle alım artık buyukte olsa çekerim yukarı uyurken çorap giydirmesemmi diyorum bazen evler sıcakladi artık ben kısa kollu geziom bide emzirirken terlesioz ztn bebekde sıcaklarmi acaba

Valla aynen bnmki kıpır kıpır eli ayağı halay cekioz bayramı atlatalim hemen yaptırırız ins uyku saati öğleden sora daha iyi uyuyo dışarda iken ozellljle öyle denk getirmek lazim

Haha bencede mantıklı bende öyle alım artık buyukte olsa çekerim yukarı uyurken çorap giydirmesemmi diyorum bazen evler sıcakladi artık ben kısa kollu geziom bide emzirirken terlesioz ztn bebekde sıcaklarmi acaba
Dün burada hava baya iyiydi, dışarı çıkarken bı uzun kollu tişört bir yelek giydirdim, evde yeleği çıkarıyorum artık, ama ince bı çorap olsun diyorum yatarken. Ayakları buz gibi oluyor.

Kızlar moralim çok bozuk iki elimin parmaklarını bulaşık makinesinin üst kısmında kestirdim birinde 8 birinde 3 dikiş var ne kuzumu tutabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum bire üstünde taşınma işim var eşyalarımın yarısı yeni evde yarısı eski evde kaldı ikiside yarım olduğu için ikisinde de kalamıyorum kardeşimde kalıyoruz hepimiz herşeye olumlu bakarm ben ama aşırı demorolize oldum ki toparlayamıyorum kendimi eşimin yanında da bişey diyemiyorum çünkü kendini suçluyor saf saf kaldım böyle

Çıtçıtlı body konusunda çok haklısın kesinlikle . Hemen kastiriyor . Herhalde bilerek küçük yapiyorlar sürekli alınsın die

Geçmiş olsun nasıl oldu ki bulaşık makinesinin o kadar keskin bi yeri varmış. Sıkma canını her şey hallolur yanında kardeşin varmış ne güzel bak tek değilsin taşınma işini falan da onlar halleder umarım . Sen kendine iyi bak

Kızlar bebeğim doğduğundan beri içime sıkıntı olan bir konu var . Hamileyken bacak boyunu 3 hafta geriden ölçüyorum demişti bi doktor sonra araştırmaya falan gittim onlar da sorun yok dediler . Kafam rahatlamıştı ama en son doğumdan önce doktor usg de bakarken yine aynı şeyi söyledi benim moralim alt üst oldu tabi doğum sevinci falan hiç bişey kalmadı doğurana kadar içimde bir sıkıntı vardi sonra bebeğim 47 cm 2800 doğdu . Boyu kısa Bnde çok uzun değilim ama gelişim olarak geri olması düşüncesi beni korkutuyor çünkü iki aylık olduğunda boyu 52,5 olmuştu sadece biraz düşük değil mi bi sorun var mıdır sizce

Gelişim geriliği olması için aylık uzaması gerektiği kadar uzamamasi lazim. İki ayda 5.5 cm uzayan bebekte gelişim geri kalmış olmaz bence. Doktora sor ama gelişim geriliği olan bebeklerde büyüme pek olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…