Aynen cnm yazgibiydi bugün temelli bende 36 da birakiyorum geceleri ılık oluo kızım üstü açık yatio ben ortuom o atıoBiz 9 gün sınra 4 aylık olucaz işte doğumda da haftasına göre boyu iyi demişti dr içerde büyütmüşüm demekki
Bizim burayada yaz geldi 24-25 derece bugün kısa kollu şort giydirdim valla üstüne penye ceket aldım uzun çorap giydirdim öyle gezdik gecede 13-14 oluyor kombiyi kapatamadım henüz 37 de çalışıyor bende uzun kollu zıbın altına patikli alt giydiriyorum sadece karnını müslinle örtüyorum benimki de bana çekmiş ter problemimiz var hemen su gibi oluyor
Biz 9 gün sınra 4 aylık olucaz işte doğumda da haftasına göre boyu iyi demişti dr içerde büyütmüşüm demekki
Maşallah diyelim aslında erken doğum old için 3 aylık gibi oluyor sanirim
Bende ufak doğdu diye çok şaşırmıştımBaşlarda çok düşünüyordum niye böyle ufacık diye ama şimdi kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum doktor beğeniyor boyunu kilosunubelki de minnak olması hoşuma gitmedi çünkü büyüyünce hiç minnak kalmıyorlar
Günaydın.Günaydın kızlar nasılsınız? Benim sanki sütüm yetmiyor artık. Eskisi gibi dolu dolu değil. Emince de boşaltıyor memeyi. Sürekli acıkıyor her 2 saatte bir emiyor. Ben anlamadım çok emmeye mi başladı yoksa sütüm mü az. Bana akıl verin ne yapmalıyım? Doktor 2-3 saatte bir emzir demişti ve 3 saat imkansız.
Ay Vallahi öyle aynı ben de üzülüyorum ama kakası çişi iyi. Şimdi çalışmaya başlarsam ne ara sağıp depolayacağım bilmiyorum. Eskiden taş gib oluyordu şimdi yumuşacık.Günaydın.Benim anladığım bebekten bebeğeve zaman içinde değişiyor, kimi 2 saatte acıkıyor kimi 4 saatte. Bu sütünün yetmediğini göstermez yetiyordur. Bir de bir zamandan sonra memeler öyle şiş şiş olmuyormuş, bebek emdikçe süt iniyormuş. Çişli bez sayısı normalse başka birşeye takılma doymuyor diye. Böyle diyorum ama ben de gündüzleri çık sık emdiği ve memelerim yumuşak olduğu için doymuyor herhalde diyorum, gece de emmediği için memelerim dolgun oluyor bebeğim aç kaldı onun rızkını vermedim diye üzülüyorum.. Analık delilikmiş..
Göğüslerin terbiye olmuş olabilir mi artık ? Böyle bişey okumuştum eskisi kadar gergin olmuyormuş 3 aylıkken falan. Taze süt üretiyormuş göğüsler bebek emerken. Benim kızımda bazen yarım saat sonra geri acıkıyor bazen de 2 3 saati buluyor .Günaydın kızlar nasılsınız? Benim sanki sütüm yetmiyor artık. Eskisi gibi dolu dolu değil. Emince de boşaltıyor memeyi. Sürekli acıkıyor her 2 saatte bir emiyor. Ben anlamadım çok emmeye mi başladı yoksa sütüm mü az. Bana akıl verin ne yapmalıyım? Doktor 2-3 saatte bir emzir demişti ve 3 saat imkansız.
Kızlar moralim çok bozuk iki elimin parmaklarını bulaşık makinesinin üst kısmında kestirdim birinde 8 birinde 3 dikiş var ne kuzumu tutabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum bire üstünde taşınma işim var eşyalarımın yarısı yeni evde yarısı eski evde kaldı ikiside yarım olduğu için ikisinde de kalamıyorum kardeşimde kalıyoruz hepimizherşeye olumlu bakarm ben ama aşırı demorolize oldum ki toparlayamıyorum kendimi eşimin yanında da bişey diyemiyorum çünkü kendini suçluyor saf saf kaldım böyle
Aa öyle mi? Olabilir o zaman. Ama doyuyor biliyorum. Doyunca bırakıyor zaten.Göğüslerin terbiye olmuş olabilir mi artık ? Böyle bişey okumuştum eskisi kadar gergin olmuyormuş 3 aylıkken falan. Taze süt üretiyormuş göğüsler bebek emerken. Benim kızımda bazen yarım saat sonra geri acıkıyor bazen de 2 3 saati buluyor .
Çok geçmiş olsun. Bizim doktor çocuk nefes alabiliyorsa sadece ikişer damla serum fizyolojik sıkıp birakın dedi. Aspiratörle çekmek sadece bebeği üzer dedi. Ondan sonra biz de biraktık çekmeyi.Benim miniki de grip atlattı. 2.5 ml Serum fizyolojik ile günde 3 kere hava verdim. Havadan sonra sırta 1 dk vurup sonrasında aspiratörle çektim. Sonrasında burnu tahriş olmasın diye birer damla nazalnem yaptım. Bizimki 20 gün sürdü ama biraz da benim acemiliğimden oldu. Ben sürekli aspiratörle çektim ve çektikçe geliyordu. En son tekrar doktora götürdüm. sürekli aspiratörle çektiğim için burun içi mukozayı zedelediğimi ve o yüzden çok fazla mukus ürettiğini söyledi. Bi kaç gün sadece sabah akşam nazal nem yaptım ve yatmadan önce serum fizyolojik ile burun temizleme yaptım ve geçti. Bende antibiyotikten öcü gibi korkuyorum bağırsak florasını bozmasından korkuyorum o yüzden tüm tuşlara basmıştım ciğerlere inmesin diye ama fazla abartmışım çoçuğun beynini çekicekmişim az kalsın
Ben de güya büyük aldım. 6 aylik tulumları kaldırmak uzereyim. Kurutma makinesi de ekstra kücültuyor zaten.Bayram icin ekstra bişey almadım ama daha önceden aldığım takımlar ve askılı tulum var. Onları giydircem. Bebek kiyafetlerini ne kadar küçük yapıyorlar. 4 tane çoraplı pijama altı sipariş ettim. Biraz büyük alayım geniş geniş rahat etsin dedim. 2 sini 6 aylık 2 sini 9 aylık aldim. 6 aylık olanlar gerdirdi 9 aylıklar tam oldu ki bebeğim 9 aylık ebatlarında değil yani, panda mi bu çocuk, denemeden aldığım her şeyi en az iki beden büyük alicam, çabucak küçük kalsın da yenisi alsınlar diyorlar herhalde
Ben bikaç defa yatarak emzirdim. O zaman sabah kalkınca hirıltiyla uyandı. Sonra bidaha yatarak hiç emziremedim. Muhakkak kucağıma alıp sırtına vuruyorum gece emince de. Bir süre p şekilde uyuyor sonra bırakıyorum. Çok faydasını gördüm.Antibiyotikle birlikte probiyotik kullanmak gerekiyor bağırsak florasını bozmasın geçirgen bağırsak olmasın diye. İshal probiyotiğe rağmen devam ediyorsa ona yapacak bi şey yok maalesefyıkama yapıyorum ben ara ara hala sabah uyandığında tıkalı oluyor sabahları yapıyorum. 2.5 ml serumla yıkıyorum. Kafasını kaldırmayı öğrendi kucağımda dik tutup hafif öne eğip sağ sol yıkıyorum sonrasında muhakkak nazalnem yapıyorum. Bizimki baya tahriş olmuştu ama ben fazla abartmıştım
Doyuyordur mutlaka doymasa sürekli ağlar emin ol . Benimki de sabah uyandığım da taş gibi oluyor çünkü sürekli kalkıp su falan içiyorum geceleri bi de 1 ya da 2 defa falan emiyor sabaha kadar o yüzden süt birikiyor yağlı kısım ayrışıyor ama gün içinde yumuşuyor bakıyorum elimle sıkıyorum süt geliyor.Aa öyle mi? Olabilir o zaman. Ama doyuyor biliyorum. Doyunca bırakıyor zaten.
Biz geceleri alarm gibi her 2 saatte uyanıyoruz o yüzden hep yumuşak. İlk 2 ay çok zorlanıyordum tazyikli geliyordu hep ağlıyordu ememiyordu. Bi yandan iyi de oldu rahat emiyor. Bence dediğin gibi terbiye olduDoyuyordur mutlaka doymasa sürekli ağlar emin ol . Benimki de sabah uyandığım da taş gibi oluyor çünkü sürekli kalkıp su falan içiyorum geceleri bi de 1 ya da 2 defa falan emiyor sabaha kadar o yüzden süt birikiyor yağlı kısım ayrışıyor ama gün içinde yumuşuyor bakıyorum elimle sıkıyorum süt geliyor.
Ben ayaklarına ne olursa olsun kalın yün çorap üstüne normal bebek çoraplarından geçiriyorum kız çocuğu yazın bile olsa direkt rahmini etkiler erkekte de gazdan korur. Onun dışında hırkayı çıkardık sadece bir kat çıtçıtlı body ve yelek…Kızlar evler birden ısındı bebeyle emisirken terlioz bikat ustle yatırıyorum bide üzerine pazen ortuyorum kalinda değil çok ama daha mı ince ortsem üşür mü ki bilemedim sizler nasıl yatiriyosunuz
Emince boşalıyor zaten meme azalıyor yani öyle değil miGünaydın kızlar nasılsınız? Benim sanki sütüm yetmiyor artık. Eskisi gibi dolu dolu değil. Emince de boşaltıyor memeyi. Sürekli acıkıyor her 2 saatte bir emiyor. Ben anlamadım çok emmeye mi başladı yoksa sütüm mü az. Bana akıl verin ne yapmalıyım? Doktor 2-3 saatte bir emzir demişti ve 3 saat imkansız.
Ben hiç gitmedim sıkıntılı bi durum olmadı da bildiğim kadarıyla kimse gel de demedi zaten devletde doğum yapmıştım. Bence gerekli değil kanaman falan bittiyse ama sen sezeryandın sanırım belki gereklidir senin içinHerkese merhabalar ,doğumdan birkaç gün sonra kadın doğum kontrolü oldum . Herşey yolunda demisti doktorum . Sonrasına randevu al demişti ama ben çok ihmal ettim . Bir sikinti yoksa da gorunmeliyim ? Bugün doğum yapalı tam 2 ay oldu.
Bende bi 50. Gün gittim sorun yok 6. Ayda gel dedi bence bir sorun yoksada 6 ayda bi gidilmeliHerkese merhabalar ,doğumdan birkaç gün sonra kadın doğum kontrolü oldum . Herşey yolunda demisti doktorum . Sonrasına randevu al demişti ama ben çok ihmal ettim . Bir sikinti yoksa da gorunmeliyim ? Bugün doğum yapalı tam 2 ay oldu.