Ben genel anestezi ile 3 kez ameliyat oldum, spinal anestezi ile 1 kez sezaryen oldum. İkisini de deneyimlemis biri olarak kesinlikle belden uyuşturma diyorum. Evet ilk anda doktor işleme başlayana kadar bı panik hali oluyor ama başladığı andan itibaren bişey hissetmeyince rahatlama geliyor. Dokunuşları baskıları hissetmiyorsun, sadece seni sarsacagi hafif sallandigini hissettiğin zaman olacak tam bebeği çıkarırken orada da doktor sana ne olacağını soyluyor ve sen de sakin kalabiliyorsun. Anestezi uzmanı bir saniye bile başından ayrilmiyor, herhangi bir durumda seni uyutmak için hazırda bekliyor olacak zaten, kaldı ki buna gerek olacağını sanmıyorum. Benim islemim tam 3.5 saat sürdüğü, uyanık vaziyette, tabi ki sıkıldım, önümde yeşil bı perde görüş alanım kısıtlı ve tam 3.5 saat kollarım yanda bağlı şekilde. Ama ona rağmen genel anesteziden saha konforluydu diyebilirim. Genel anestezide de masaya yattigin andan itibaren uyuyana kadar geçen surede aynı panik halini yasiyorsun zaten. Ben daha masada uyanıyorum onda da sorun yok ama üçünde de çok kustum, safra çıkardım akşama kadar, başımdan ayak parmaklarıma kadar ağrılarım olmuştu, bı de boğaz ağrısı oluyor hortumlardan dolayı. Epiduralde de bir süre bel ağrısı yaşadım
Bu hamilelikten mi yoksa belden girilen iğneden mi bilmiyorum ama bebeğin altını alırken eğilince dogrulurken yanma oluyordu belimde. Ama tabi genel anestezinin etkilerinin yanında bu katlanılabilir gelmişti bana. Genel anestezi herkeste ağır etkiler yapmayabilir belki ama beni zorluyor. İlk genel anestezi ile ameliyatımı 2010 da ikinci ve üçüncüyü 2021 de oldum, üçünde de aynı şekilde zorlandım. Ama 2017 de spinal ile sezaryenim uzun sürmesine rağmen daha konforluydu. Ha şunu da söyleyim iki anestezi türünde de anestezinin etkisi geçtiğinde kesik ağrısı acısı aynı.