- 1 Aralık 2022
- 1.041
- 1.781
Fiyatlar çok fahiş ya çocuk daha doğmadanbir şey sormak istiyorum mesela ben araştırma hastanesinde olan bir doktorla görüşeceğim ama diyelim ikili test 4 lu test bunları devlet mi karşılıyor yoksa ekstra para alıyorlar mı bilen var mı? Ben araştırma hastanesi özel muayeneye gideceğim yani 5 ten sonra ki randevu olarak geçiyor ücreti de 302 lira
Perinatolojiye direk randevu alabildiniz mibenim geç döllenme olduğu için geçen perşembe devlete gittim doktor 5,5 haftalık dedi bir de iki kese var dedi şuan 6+1 falanım galiba :) ben istanbuldayım canım daha özele hiç gitmedim iki kese olduğu için cuma günü perinatolojiye gidicem yine devlete ordan da beklediğim gibi bir sonuç alamazsam özele gidicem
adet tarihine göre benimde 7.haftalarda olmam gerekiyordu ama bana geç döllenme olduğunu söylediler o yüzden daha 6.haftadayım
Evet istedi bendenKızlar doktor sizden test istedi mi?
İdrar kültürü, AntiHCV vs diye çeşitli testler istedi
Evet istedi benden
özel hastaneler öyle demek ki benden hiç test falan istemediler acaba daha erken diye olabilir mi bilemedim. Özelde istenilen testler devlette yapılıyor mu acabaAslında benim hesabına göre 7+5 ama doktor 3 gün geri söyledi, 7+2 belki benimde öyledir ama demedi geç döllenme vs diye geçen hafta gitmiştim, 2 hafta sonraya çağırdı o da Eylül' e denk geliyor ve bazı testler istedi onları yaptıracağım
Anadolu yakasına eylüle rahat randevu çıkıyor ama Avrupa yakası için her gün sisteme girip baktım 3-4 günde randevuyu düşürdüm çok şükür cuma günü gideceğim bakalım inşallah gittiğime değerPerinatolojiye direk randevu alabildiniz mi
evet bende kan ve idrar vermiştim baya detaylı bakmışlardı hatta ben hepatit b bağışıklığı kazanmışım bu testte ortaya çıktı hastalığı geçirmişim doktor çok önemli değil dediKızlar doktor sizden test istedi mi?
İdrar kültürü, AntiHCV vs diye çeşitli testler istedi
özel hastaneler öyle demek ki benden hiç test falan istemediler acaba daha erken diye olabilir mi bilemedim. Özelde istenilen testler devlette yapılıyor mu acaba
devlet hastanesi bu kadar test istemezken özel hastanelerin sürekli test istemesi biraz kafamı karıştırıyor açıkcasıSağlık ocağında yapılanlar, yaptırılabilir bence sormak lazım işte, hepsi yapılmıyor diye biliyorum
devlet hastanesi bu kadar test istemezken özel hastanelerin sürekli test istemesi biraz kafamı karıştırıyor açıkcası
Ben devlet hastanesinde verdim tam 5 tüp kan, halbuki 2 gün öncesinden sağlık ocağında da 3 tüp kan almışlardı ama ekstra kadın doğum doktoru istedi bunun gibi şeyler, yani sadece özelde istemiyorlar. Anti hiv igm falandevlet hastanesi bu kadar test istemezken özel hastanelerin sürekli test istemesi biraz kafamı karıştırıyor açıkcası
Ama tabii ki gebelik süreci sıkıntılıysa özel daha iyi veya yaş geçse, çünkü iğne ucuna kadar ilgilenmek zorundalar. Ama devlet hastanesinde işini çok severek yapan doktorlarda var, Önemli olan işin ehline denk gelmek .Yani bence özeli bu kadar abartmamak lazım. Sonuçta herkes bir uni den mezun oluyor, kimi devlette çalışmak isterken kimi özelde çalışmayı tercih ediyor. Özel hastanenin en büyük artılarindan biri belki cihazları daha iyidir, ayriyeten bir de minnoş minnoş takılmak zorunda özelde çalışanlar, siz parayla aslında zaman ve ilgi satın alıyorsunuz, bende saglikciyim işin iç tarafını biliyorum ilgi alaka yani
Yani bence özeli bu kadar abartmamak lazım. Sonuçta herkes bir uni den mezun oluyor, kimi devlette çalışmak isterken kimi özelde çalışmayı tercih ediyor. Özel hastanenin en büyük artılarindan biri belki cihazları daha iyidir, ayriyeten bir de minnoş minnoş takılmak zorunda özelde çalışanlar, siz parayla aslında zaman ve ilgi satın alıyorsunuz, bende saglikciyim işin iç tarafını biliyorum ilgi alaka yani
Ama tabii ki gebelik süreci sıkıntılıysa özel daha iyi veya yaş geçse, çünkü iğne ucuna kadar ilgilenmek zorundalar. Ama devlet hastanesinde işini çok severek yapan doktorlarda var, Önemli olan işin ehline denk gelmek .
Yani bence özeli bu kadar abartmamak lazım. Sonuçta herkes bir uni den mezun oluyor, kimi devlette çalışmak isterken kimi özelde çalışmayı tercih ediyor. Özel hastanenin en büyük artılarindan biri belki cihazları daha iyidir, ayriyeten bir de minnoş minnoş takılmak zorunda özelde çalışanlar, siz parayla aslında zaman ve ilgi satın alıyorsunuz, bende saglikciyim işin iç tarafını biliyorum ilgi alaka yani
izmirEvet işte, ben de o yüzden doktora önem veriyorum, siz hangi ildeydiniz
Çok haklısınız, randevu bulmak konusunda gerçekten hafife alinmayacak derecede eksiklik var, bence devletin bu işe el atması lazım, kadın doğum eksikliği var bu ülkede. Çok yogun ve dikkat isteyen bir branş, bu da doktorları bir yerden sonra bunaltıyor, özellikle İstanbul. O şehir de yaşamak gerçekten çok zor Allah yardımcınız olsunBir açıdan hak veriyorum size ama İstanbul için konuşalım ben mesela Beykozda oturuyorum ve buradaki devlet hastanesine randevu bulmak aşırı sıkıntı. İki doktorunu denedim ki toplamda 4 ya da 5 kadın doğumcu vardı herhalde. İkiside aşırı ilgisizdi bir tanesi de bildiğimiz tersledi vs saygısızdı. İnsanca muamele göstermiyor devletteki kimi doktorlar hastalara. Ki annelik çok özel bir şey hayatımızda kaç kere yaşayacağız ki hamileliği? Bir , iki ya da üç çocuk yapıyor genelde herkes değil mi? Bu zamanda hassasız duygusalız özel ilgiyi hak ediyoruz bence. Tabii maddi imkanlar çerçevesinde. Ha kimi doktorlar var devlette gerçekten işini layığıyla yapıyorlar. Ben Tekirdağlıyım bir doktor biliyorum devlette çalışan arkadaşım gidiyordu özeldekilere beş basar ilgide, bilgide. Ama işte ona denk gelmek mesele. Ve dediğiniz gibi zaman satın almak mesele. Randevu bulmak, eşine o saati ayarlamak falan hep sorun. Bilmiyorum ben böyle düşünüyorum siz ne dersiniz
Merhaba benim kese bugün göründü yolk sac fln her şey yolunda dedi doktor. Eylül 2 deydi randevum ama çamaşırımda kahverengi leke görünce endişelendim yakında bir drdan randevu aldım. Rahatladım. Kese :5+0 yazabiliriz. İnşallah haftaya cumartesi kalp atışı duyulurOlur ınsallah bebek ne zaman gorulmelı onu bıle bilmiyorum