benim geç döllenme olduğu için geçen perşembe devlete gittim doktor 5,5 haftalık dedi bir de iki kese var dedi şuan 6+1 falanım galiba :) ben istanbuldayım canım daha özele hiç gitmedim iki kese olduğu için cuma günü perinatolojiye gidicem yine devlete ordan da beklediğim gibi bir sonuç alamazsam özele gidicemBu arada benim de muhtemel doğum tarihi 8 Nisan görünüyor, 7+2 olduk bugün biz, senin kaç haftalık canımve sen hangi şehirdesin, özele gidiyorsun
canım valla bende avrupa yakasındayım benim eşimin kuzeninin eşi doğum yapacak özel hastane de doğa hospital de şimdiye kadar doktorundan bir şikayet duymadım tabi ama bu biraz da kendimizle alakalı doktordan ne kadar beklenti içerisinde olduğumuzla da alakalı tabi :) senin tek gebelik değil miBen İstanbuldayım, özel de muayene ücreti 650 lira, sorun o değilde sorun gittiğim doktor, olduğu hastanede değil anlaşmalı olduğu hastanede doğum yaptırıyor, o anlaşmalı olduğu hastaneyi beğenmiyorum ve ben doktorumu dışarıdan getirdiğim için 3 kat fazla doğum ücreti istiyor, kendi doktorum da çok aşırı testlere düşüyor, gerekli gereksiz bir sürü test istiyor kafamı kurcalıyor, o yüzden ona gitmeyeceğim, başka bir doktor arayışındayım
Bu sebeple İstanbul Avrupa yakasında güzel bir doktora ihtiyacım var, doğum paketi almayı düşünüyorum hatta ama burada doktor çok önemli
ben izmirdeyim özel klinikler opr dr. 1100 tl başkent hastanesi var karşıyakada orada doç dr 800 tlözelde fiyatlar nasıl peki canım bu arada hangi şehirde oturuyorsun
ben mesela son 2 yada 3 ayım kalana kadar devlete gidip son aylarda özele geçmeyi düşünüyordum oda sırf devlette doğum yapmamak için şuan ikiz şüphesi olduğu için ve devlette doğumda sezeryan olursa devlette doğum yapmayı düşünüyorum. Normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum alttan muayene de bile çok zorlanıyorumben izmirdeyim özel klinikler opr dr. 1100 tl başkent hastanesi var karşıyakada orada doç dr 800 tl
canım valla bende avrupa yakasındayım benim eşimin kuzeninin eşi doğum yapacak özel hastane de doğa hospital de şimdiye kadar doktorundan bir şikayet duymadım tabi ama bu biraz da kendimizle alakalı doktordan ne kadar beklenti içerisinde olduğumuzla da alakalı tabi :) senin tek gebelik değil mi
canım sen bi doğum paketini araştır hem doğum hem de muayene kapsayan şekilde doğum paketi yaptır sonuçta hem test hem muayene hem doğum ücreti hemen hemen aynı masrafa geliyor en azından daha iyi bir hastaneye gidersinEvet canım, tek gebelik benim, ben devlete hiç gitmedim, çalışıyorum, bu sebepten özel işime geliyor hafta sonu da randevu alıp gidebiliyorum, yarı özelde de hafta sonu randevu var kolay oluyor ama yinede bir doktora ihtiyacım var
ben mesela son 2 yada 3 ayım kalana kadar devlete gidip son aylarda özele geçmeyi düşünüyordum oda sırf devlette doğum yapmamak için şuan ikiz şüphesi olduğu için ve devlette doğumda sezeryan olursa devlette doğum yapmayı düşünüyorum. Normal doğum yapabileceğimi düşünmüyorum alttan muayene de bile çok zorlanıyorum
canım sen bi doğum paketini araştır hem doğum hem de muayene kapsayan şekilde doğum paketi yaptır sonuçta hem test hem muayene hem doğum ücreti hemen hemen aynı masrafa geliyor en azından daha iyi bir hastaneye gidersin
canım valla çok araştırıp üstüne düşmemek gerekiyor ne kadar çok düşünüp endişe edersek o kadar kötüyü hayatımıza çekiyoruz gibi geliyor bana. bazen hiçbir şey bilememek daha rahat gebeliğin geçmesini sağlıyor. bende çok takıntılıyım ve sabırsızım şuan hamileyim ama bulantı olmasa hiç hamile gibi hissetmiyorum kendimi sürekli kötü bir şey olacakmış diye düşünmekten de olabilir ve bu düşüncelerden dolayı gebeliğimin tadını çıkartamıyorum aslında bazen akışına bırakmak lazım nasibimizde ne var ise onu yaşayacağız çünkü, sürekli doktor değiştirerek ya da her testi yaptırarak bazı şeyleri değiştirmeyeceğiz o yüzden sağlıklı bir şekilde eli ayağı düzgün bir şekilde dünyaya gelmesi için dua edip güzel düşünüp gebeliğimizin tadını çıkartalımBen özelde doğum yapacağım nasipse, tabi doktor memnuniyeti biraz hastaya bağlıdır ama doktorunu sevmek de çok önemli, güven vermesi lazım, özelde de ekstra çok masraf çıkarılıyor, insan korkuyor pimpirikleniyorum bu sefer, böyle kısır bir döngü işte
canım valla çok araştırıp üstüne düşmemek gerekiyor ne kadar çok düşünüp endişe edersek o kadar kötüyü hayatımıza çekiyoruz gibi geliyor bana. bazen hiçbir şey bilememek daha rahat gebeliğin geçmesini sağlıyor. bende çok takıntılıyım ve sabırsızım şuan hamileyim ama bulantı olmasa hiç hamile gibi hissetmiyorum kendimi sürekli kötü bir şey olacakmış diye düşünmekten de olabilir ve bu düşüncelerden dolayı gebeliğimin tadını çıkartamıyorum aslında bazen akışına bırakmak lazım nasibimizde ne var ise onu yaşayacağız çünkü, sürekli doktor değiştirerek ya da her testi yaptırarak bazı şeyleri değiştirmeyeceğiz o yüzden sağlıklı bir şekilde eli ayağı düzgün bir şekilde dünyaya gelmesi için dua edip güzel düşünüp gebeliğimizin tadını çıkartalım
valla canım bende öyleyim sürekli uyumak istiyorum hamilelik boyunca bu uyku sorunu devam edecek ve aslında uyumakta çok iyi gerçekten hele ilk başlarda sürekli uyumak hem riskleri ortadan kaldırıyor hem de vücut dinlenmiş oluyor. ben de doğum paketi için internetten biraz araştırma yaptım ortalama 20 bin ve üzeri çıkıyor içeriğinde ne istediğine bağlı olarak fiyat artıyorAynen canım böyle düşündüm bende, daha henüz hiç fiyat almadım, araştırma yapamadım, akşamları çok kötü oluyorum eve gelince, hemen uyuyorum, dün 9' a kadar uyumuşum, kalktım eşim yemek verdi sağ olsun, tekrar uyudum, nasıl olacak böyle hiç bilmiyorum
şuan kaç haftalık oldu canımÖyle tabi canım, bir tane kaybım var benim, o zaman anladım, anne olarak ne yaparsak yapalım, takdir-i ilahiden öteye gidilemiyor maalesef, inşallah bunu sabırla bekliyorum, henüz 1 kez doktora gittim zaten, diğerinde sürekli gidiyordum, mecbur kalmıştım onda çünkü, bunda şükür güzel ilerliyor, Allah sağlıklarını versin, hep bizimle olsunlar
valla canım bende öyleyim sürekli uyumak istiyorum hamilelik boyunca bu uyku sorunu devam edecek ve aslında uyumakta çok iyi gerçekten hele ilk başlarda sürekli uyumak hem riskleri ortadan kaldırıyor hem de vücut dinlenmiş oluyor. ben de doğum paketi için internetten biraz araştırma yaptım ortalama 20 bin ve üzeri çıkıyor içeriğinde ne istediğine bağlı olarak fiyat artıyor
şuan kaç haftalık oldu canım
Doktor bana yarım içiriyor folbiolu ama içinizde kalmasın siz doktora gidince sorunKızlar 2 aydır folibol 5 mg kullanıyorum ben içim içimi yiyor yüksek dozmus. Bunla ilgili bilginiz var mi
ben ilk doğumumda prof birine gidiyordum adam çok paracıydı hemen kalk git istiyordu ondan rahatsız oldum ve bıraktım doktoru sevmek çok önemli güvende hissetmek istiyor insan bu doktor u tanımıyorum inş severim. devlete gitmek istemiyorum geçen acile gittim hayvan gibi davranıyorlar siz demek yok. içeri geç altını çıkar .insan gibi muamele yok .Ben özelde doğum yapacağım nasipse, tabi doktor memnuniyeti biraz hastaya bağlıdır ama doktorunu sevmek de çok önemli, güven vermesi lazım, özelde de ekstra çok masraf çıkarılıyor, insan korkuyor pimpirikleniyorum bu sefer, böyle kısır bir döngü işte
ben ilk doğumumda prof birine gidiyordum adam çok paracıydı hemen kalk git istiyordu ondan rahatsız oldum ve bıraktım doktoru sevmek çok önemli güvende hissetmek istiyor insan bu doktor u tanımıyorum inş severim. devlete gitmek istemiyorum geçen acile gittim hayvan gibi davranıyorlar siz demek yok. içeri geç altını çıkar .insan gibi muamele yok .
adet tarihine göre benimde 7.haftalarda olmam gerekiyordu ama bana geç döllenme olduğunu söylediler o yüzden daha 6.haftadayım7+2 şu an benim