2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
O ilerleyen zamanda meme için yapıyor bence çocuklar. Yani bende çok tecrübeli değilim ama memeci olan çocuklar genelde anneyi
Salmıyor. Bide biraz çocuğun karakteri meselesi ya o olay yani kucağa alışmadan da o şekle bürünebilir çocuk bence bilemiyorum ama.
Bizimkine çok dikkat ettik. Emzirip gazını alinca yatırdık direkt. Emzirme çok başka bir şey zaten tüm annelere nasip olsun inşallah. Ellerini kapatmiyorum temas ederek emiyor uyuklayarak emiyor süreç uzuyor bazen ama o süreçte vakit geçirmiş oluyoruz. Bırakınca da uyusun istiyorum saçını seviyorum uykuya geçişine yardım ediyorum ama buna rağmen bazen kucakta uyumak istiyor. Gece bu durum çok zorluyor çok uykum var gözümü zor açar duruma geliyorum süreç uzamış ben yorulmuş oluyorum kucakta uyutup koyuyorum yerine, sürekli kucak istese benim için cok zor olurdu. Alıştırmadan bile böyle alistirsam daha zorlardi. Şimdi emzirip gazını alırken uyutuyorum öyle yatıyorum artik

Bende 37+1 im aynıymışız 😍
İnstagramda 4. Çocunu 41de doğuran Özlemlinayı görünce erken gelir ümidim kırıldı 🤣🤣
İkinci bir Özlem vakası olmasın 🤣
Biliyorlar canım sanarsın ki kucakta geziyordu bıdıklar napalım iyi olsunlarda katlanıcaz artık bi bakışa ölüyor insan zaten iyikide dogurmuşum seni diyip duruyorum evin maskotu oldu 😂😂 bizde de var gaz uyku sorunu napacaz bakim sarılık da var biraz inşallah düşer 🥰🥰
Bizde de var canım sarılık :KK43:
Kızlar düşündüm taşındım kesin olarak sezaryen olmaya karar verdim, annemlere de söyledim onlar da tamam o zaman biz pazartesi günü gelelim dediler haftaya cuma da yani ayın 10 unda doğum olacak nasipse 🙏🏻🥰 spinal sezaryen olmayı istedim. Doktor varis çorabı yazdı doğumdan önce giy gel dedi onu yaptırıcam medikalde ölçü falan alınıyormuş sanırım. Son günlerde ağır yemekler yeme dedi anestezi doktoru kebap vs gibi 🙈 saat 8.30 da hastanede olacakmışım 10.30 gibi ameliyata alacaklarmış. Çok heyecanlıyım resmen 10 gün kaldı 😍😍
Hakkında hayırlısı olsun canım benim inşallah çok kısa zamanda toparlanıp buraya yazarsın Allahın izniyle 🙏🏻😍
Ay o döngüye girince çıkamıyor insan

Kızım bana küsmüş dünden beri görmüyor ya tripli. Hediye aldı kardeşin sana dedik sevindi baktı sonra kardeşine baktı aaaa dedi o sıra kardeşi ağladı korktu oda ağladı. Kardeşinin olduğu odaya girmiyor kapıdan bakıyor biri ağlayınca öbürü de ağlıyor 😂😂 şuan ikiside uyuyor bakalım zaman ne gösterecek inşallah herşey yoluna girer
Senin evin şimdi Kemal sunalın filmindeki ev gibi olmuştur 🤣
Doğurduktan sonra da emzirme perileri gelecek😂

Ay maşallah ya bizde bugün taburcu olduk evde şuan kaos havası hakim. Bebek ağlıyor kızım ağlıyor kardeşinin pusetine yatmaya çalışıyor böyle bi kargaşa bi kıyamet durumu evde 😂😂 hakkımızda hayırlısı. Bu arada bizde sağ kulaktan işitme testinden geçemedik haftaya tekrar bakacaklar
Benimde kızlarım arasinda 2 yaş var, kızkardeşi doğduğunda çok kiskaniyordu ablası,sürekli hirpalamaya çalışıyordu,ama biraz büyüdükten sonra çok iyi anlasiyorlar,alışmak gerekecek maleseff...

Kızlar ben bu dönemler kızımda sadece sağmıştım malum. Şimdi sütüm geliyor yani sarı su. Sık emziriyorum emiyor sonra yine aranıyor çocuk doktoru kakasını çişini yapıyorsa doyuyodur diyo. Ama aranması hiç geçmiyor. Bi kez mama verdim eve gelince. Az öncede emzirdim sonra mama teklif ettim istemedi içmedi. Doyuyo mu doymuyor mu ben anlamadım napayım ben her emzirme sonrası mama teklif edeyim mi
Bence mamaya alistirma sütünü verdikce artacaktır,bol bol emzir ,mamaya alışınca artık anne sütünü istemiyorlar..uyanık oldukça emzir bence...

Ay maşallah ya bizde bugün taburcu olduk evde şuan kaos havası hakim. Bebek ağlıyor kızım ağlıyor kardeşinin pusetine yatmaya çalışıyor böyle bi kargaşa bi kıyamet durumu evde 😂😂 hakkımızda hayırlısı. Bu arada bizde sağ kulaktan işitme testinden geçemedik haftaya tekrar bakacaklar
Maşallah cnm Allah analı babalı büyütsün.
Yavaş yavaş düzene girer hepsi inşallah.
Sallanan ana kucağı aldim en az 2 aydır kızım yatıyor içinde. Arabada kullandığımız ana kucağını da temizleyip hazırladık 1 haftadır da gidip onun içinde yatıyor. Kıyafetlerini de giymeye çalıştı baktı olmuyor bıraktı onu. Normal bunlar inşallah düzene girecek.

Bizimkine çok dikkat ettik. Emzirip gazını alinca yatırdık direkt. Emzirme çok başka bir şey zaten tüm annelere nasip olsun inşallah. Ellerini kapatmiyorum temas ederek emiyor uyuklayarak emiyor süreç uzuyor bazen ama o süreçte vakit geçirmiş oluyoruz. Bırakınca da uyusun istiyorum saçını seviyorum uykuya geçişine yardım ediyorum ama buna rağmen bazen kucakta uyumak istiyor. Gece bu durum çok zorluyor çok uykum var gözümü zor açar duruma geliyorum süreç uzamış ben yorulmuş oluyorum kucakta uyutup koyuyorum yerine, sürekli kucak istese benim için cok zor olurdu. Alıştırmadan bile böyle alistirsam daha zorlardi. Şimdi emzirip gazını alırken uyutuyorum öyle yatıyorum artik
Yatağa koyduktan sonra emzik versen durmuyor mu,..yani cocukla her anı yaşamak çok güzel birşey ama sürekli kucak isteyen bir çocuk anneyi çok yıpratır,annenin bebeğine daha çok ilgi gösterebilmesi için mutlu ,uykusunu almış olması gerekir bence...eğer tok olduğundan,altının temiz olduğundan ve gazından eminsen yataktan almadan terrardan uykuya dalmasini sağla..

Kızlar ben bu dönemler kızımda sadece sağmıştım malum. Şimdi sütüm geliyor yani sarı su. Sık emziriyorum emiyor sonra yine aranıyor çocuk doktoru kakasını çişini yapıyorsa doyuyodur diyo. Ama aranması hiç geçmiyor. Bi kez mama verdim eve gelince. Az öncede emzirdim sonra mama teklif ettim istemedi içmedi. Doyuyo mu doymuyor mu ben anlamadım napayım ben her emzirme sonrası mama teklif edeyim mi
Mama emmiyorsa doyuyordur canım . Ben iki çocuğumda da hastanedeyken mama verdim , eve geldiklerinde ne emzik ne mama hiçbirini kabul etmedi. Sevmiyorlardı biberonu ve mamayı . Sonrasında da sütüm yetmesede kabul etmediler . O yüzden ben mamaya alışma , biberona alışma diye birşey olduğunu düşünmüyorum. Mesela mastit olduğum süre boyunca hep sağıp verdim. Kaç biberon süt içti ama sonrasında emmeyi bırakınca bile zorla alıştı biberona 😅

Ben de bugünler bir daha gelmeyecek kafasindayim ama annem de kucağa alistirirsan işin çok zor diyor :KK43: hani bazı çocuklar ne kadar büyürse büyüsün anne anne diye sürekli peşinde, kucağında olmak falan istiyor ya ben de öyle olmasından korkuyorum sadece. Yoksa kucağımda olsun güvene ihtiyacı var minnosun biliyorum ama büyükler sürekli alıştırma modunda oluyor ya yanlış mı yaparım diyorum
Sling ya da kanguru kullanırsın canım dert etme, bu zamanlar bir daha gelmiyor. Biz oğlumla 6 sene koyun koyuna yattık hiç de pişman değilim 😅 bebekken de hep kucağımdaydı. Biraz büyüyünce yemek yaparken tezgaha oturtuyordum. Hep dip dibeydik çalıştığım saatler dışında. Çok da sosyal bir çocuktur, hiç çekinmez hiç tanımadığı insanlarla bile rahatça konuşur. 4 yaşında falan tek başına markete ekmek almaya yollamaya başladık. Öyle bana bağımlı olmadı yani aksine özgüvenli bir çocuk oldu 😊

Bakalım biz nasıl sistemi çözeceğiz gene sizde biraz oturmuş artık sistem iyi kötü gidiyorsunuz bi şekilde 🥰🥰

İkinci bir Özlem vakası olmasın 🤣

Bizde de var canım sarılık :KK43:

Hakkında hayırlısı olsun canım benim inşallah çok kısa zamanda toparlanıp buraya yazarsın Allahın izniyle 🙏🏻😍

Senin evin şimdi Kemal sunalın filmindeki ev gibi olmuştur 🤣

Doğurduktan sonra da emzirme perileri gelecek😂
Nasıl bişi emzirmek, güzel dimi 🫠🫠

Bir tanıdığımın çocuğu eğer ortamda anne varsa anneden başkasına gitmiyomus, ben biraz bundan korkuyroum😅 çocuğum sosyal olsun istiyorum anne de anne diye ağlamasın yani
Hmm anladım canım offf çocuğun karakteri nasıl olacak biz nasıl yetistircez vs gerçekten zor iş ya 🙈🤭🤣🤣🤣 benimde 2 günüm kaldı kavuşmama bakiyim çok rahat konuşuyorum ya kucağıma alınca nasıl olacak 🤣🤣🤣

Canım şimdi seninde doğumdan önce süt geliyordu ya bende bugün tekrardan baktım geliyo sütüm.. şimdi sezaryenden sonra ne zaman verdiler kucağına emmesi için 🥹🥰

Yatağa koyduktan sonra emzik versen durmuyor mu,..yani cocukla her anı yaşamak çok güzel birşey ama sürekli kucak isteyen bir çocuk anneyi çok yıpratır,annenin bebeğine daha çok ilgi gösterebilmesi için mutlu ,uykusunu almış olması gerekir bence...eğer tok olduğundan,altının temiz olduğundan ve gazından eminsen yataktan almadan terrardan uykuya dalmasini sağla..
Eğer kucağımda dalınca yatağa koyduğumda kipirdanmaya başlıyorsa emziği veriyorum o zaman duruyor ama bazen durmuyor tekrar emerek uyuyor

X