2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Ayy sen yazınca hatırladım annem ve kv’ye ek olarak eşim de göğüslerimi bastırıyordu sağar gibi süt gelsin diye ve 4 kişi bir bebeği emziremedik 🫣😀 inşallah bu kez kolay olur
Aay evet emzirdigimi görünce eşim otomatik göğsumu sıkmaya geliyordu😂

Canım ben ameliyata girmeden önce bir ebe bestlak damla verdi bana çıkınca kullan hemen dedi. Hastanedeyken anesteziden hayal meyal hatırlıyorum ebe elime verdi emzirme şeklini gösterdi kimse karışmadı ellemedi böyle olacak dedi 2 saatte bir 15 dakika emzireceksin dedi gitti sonra da kimse gelmedi emzirirken bence sen de izin verme dibinde sonuçta anne bebek arasında güzel bir bağ oluyor bir şekilde emiyorlar hiç sıkıntı etme canım benim 😍
Bende bestlak damla kullandım kendim almıştım direk çıkar çıkmaz damla damlattım ağzıma suyu filan 1 saat sonra içmeme izin verdiler ama damlayı kullandım. Ay bide benim hastanede de çok alakasızlardı bikere tutturdu gitti bidaha da gelen giden olmadı başıma

Allah seni napmasin 🤣🤣 onlar yardımcı ek vitamin gibi düşün elleri degdikce bereketlenmis🤣🤣 anladım bakalım benim nasıl olacak çok mu az mı sütüm onu bile bilmiyorum nasıl anlayacagimi ama tecrübe edinilen bir şey gibide🙈
3. Gün kontrolü oluyor bebişin o zaman Dr kilo kaybını söyler ona göre yol izlersin 😊 benim göğsüm çok sismisti acımaya başladı sagmistim sonra Dr da sagarak ver diyince öyle gördüm sutumun miktarını. Şimdi sagmiyorum bilmiyorum ne durumda 🙈

Öyle odaklama kendini. Doğumdan sonra gelmese de asla pes etme benim arkadaşımın 25. günün sonunda gelmişti pes etseydi emziremeyecekti. Muhakkak gelir
İnşallah canım sağolasın🙏🏻🙏🏻
O ozgeeeee1 göğsümü sıktım benden de gelmedi süt şuanda. Hatta fazla yumuşak olmuş benimkiler öyle dolu dolu değil. Senin nasıl
Ekstra bi yumuşaklığı yok ama dolu da değil yani her zamanki göğsüm sert değil hiç

Kizlar aşağidaki deneyimlerinizi anlatir misiniz yeni anne adaylari çok fazla grupta ☺kesinlikle şuna dikkat edin dediğiniz şeyler var mi ?
1. Emzirme
2. Bebeği nasil yatirdiniz?
3. Bebeğin banyosu
4. Burun temizliği
5. Alt değiştirme

Bende bestlak damla kullandım kendim almıştım direk çıkar çıkmaz damla damlattım ağzıma suyu filan 1 saat sonra içmeme izin verdiler ama damlayı kullandım. Ay bide benim hastanede de çok alakasızlardı bikere tutturdu gitti bidaha da gelen giden olmadı başıma
Evet canım bende gelen giden oldu ya hayal meyal hatırlıyorum bestlak işe yarıyor ama bitirdim ben iki günde senin de bitti mi

Kızlar herkes bana dedi ki yeni doğan çok alma hemen büyüyor , kesinlikle yalan. Günde 5 defa değiştirmek zorunda kalıyorum kusuyor kaka yapıyor ben de kıyamıyorum öyle durmasına onları yıkayıp kurutana kadar ayrı takımlara yetişemiyorum . Ayrıca yeni doğan elbiseler bile kocaman oluyor bebeğe 3780 doğdu birde . Molfix 1 numara kullanıyordum bebeğe çok büyük geliyor başka markaya geçtim hep mahvoldu elbiseleri.

Kızlar herkes bana dedi ki yeni doğan çok alma hemen büyüyor , kesinlikle yalan. Günde 5 defa değiştirmek zorunda kalıyorum kusuyor kaka yapıyor ben de kıyamıyorum öyle durmasına onları yıkayıp kurutana kadar ayrı takımlara yetişemiyorum . Ayrıca yeni doğan elbiseler bile kocaman oluyor bebeğe 3780 doğdu birde . Molfix 1 numara kullanıyordum bebeğe çok büyük geliyor başka markaya geçtim hep mahvoldu elbiseleri.
Ortalama kac takim yeterli olur cnm ?

Ortalama kac takim yeterli olur cnm ?
Canım benim bebeğim sarılık olduğu için sürekli zorla emziriyorum öyle olunca sürekli fazlasını kusuyor ağzına mendil koysam bile ıslanıyor üşütmesin diye çıkarıyorum. 10 tane zıbın aldım mesela bugün yoktu büyük 3-6 aylık zıbından giydirdim bana 10 zıbın yetmedi. Yeni doğan takımı en az 6-7 tane olmalı ben hergün yıkıyorum makinede yoksa hayatta yetişemem aynı şekilde kundakları da fazla fazla aldım iyi ki fazla aldım her gün 2 Müslin örtü makinede yıkıyorum kundaklarını da mahvediyor . Belki sizin bebekler bu kadar problemli olmaz ama 😀

Canım benim bebeğim sarılık olduğu için sürekli zorla emziriyorum öyle olunca sürekli fazlasını kusuyor ağzına mendil koysam bile ıslanıyor üşütmesin diye çıkarıyorum. 10 tane zıbın aldım mesela bugün yoktu büyük 3-6 aylık zıbından giydirdim bana 10 zıbın yetmedi. Yeni doğan takımı en az 6-7 tane olmalı ben hergün yıkıyorum makinede yoksa hayatta yetişemem aynı şekilde kundakları da fazla fazla aldım iyi ki fazla aldım her gün 2 Müslin örtü makinede yıkıyorum kundaklarını da mahvediyor . Belki sizin bebekler bu kadar problemli olmaz ama 😀
Şuan Trendyolu açtim alişverişe başlaidm :))

Kizlar aşağidaki deneyimlerinizi anlatir misiniz yeni anne adaylari çok fazla grupta ☺kesinlikle şuna dikkat edin dediğiniz şeyler var mi ?
1. Emzirme
3. Bebeğin banyosu
4. Burun temizliği
5. Alt değiştirme
Canım emzirmeyle ilgili begonyanın tarifi var dün yaptım sütümün rengi bile güzelleşti resmen. Bebeği yatırırken kafasını bir sağa bir sola yatırıyorum . Banyoyu anneler yaptı ikidir ben hiç dokunmadım bence senin de öyle olur büyükler korkmadan haşır huşur yıkıyorlar 🤣😂 alt değiştirme konusunda benim en büyük dert yandığım şey bu konu, yatağımda altını değiştirdim üşendim alt açma bezi koymaya hemen değiştirivereyim dedim ve o an bir işedi yatak mahvoldu, annem de koltukta hemen değiştireyim dedi koltuğa bir işedi😂😂🤣 alt açmaya dikkat et bol bol alt açma örtüsü al canım . Alt açma minderi de kullanışlı oluyor ama sürekli yıkaman lazım ilk zamanlar pek o yıkamaya vaktin olmuyor daha kuruyacak bekleyeceksin sonraki zamanlarda güzel olacak alt açma örtüsü. Sen bol bol alt açma örtüsü al tek kullanımlık

Süt gelmeme olayı beni çok geriyo nerdeyse hepinizden geldi süt doğumdan önce.. benim sütüm olmıcak anlamına geliyo mu bilmiyorum ama beynim öyle kuruyo 😔
Canım benim doğumdan önce senin gibi yoktu süt hiç gelmedi 1 damla bile. Çok şükür şimdi geliyor sıkınca görüyorum gayet güzel geliyor, hiç sıkıntı etme ❤️🥰

Canım emzirmeyle ilgili begonyanın tarifi var dün yaptım sütümün rengi bile güzelleşti resmen. Bebeği yatırırken kafasını bir sağa bir sola yatırıyorum . Banyoyu anneler yaptı ikidir ben hiç dokunmadım bence senin de öyle olur büyükler korkmadan haşır huşur yıkıyorlar 🤣😂 alt değiştirme konusunda benim en büyük dert yandığım şey bu konu, yatağımda altını değiştirdim üşendim alt açma bezi koymaya hemen değiştirivereyim dedim ve o an bir işedi yatak mahvoldu, annem de koltukta hemen değiştireyim dedi koltuğa bir işedi😂😂🤣 alt açmaya dikkat et bol bol alt açma örtüsü al canım . Alt açma minderi de kullanışlı oluyor ama sürekli yıkaman lazım ilk zamanlar pek o yıkamaya vaktin olmuyor daha kuruyacak bekleyeceksin sonraki zamanlarda güzel olacak alt açma örtüsü. Sen bol bol alt açma örtüsü al tek kullanımlık
Hahahaa çiş konusunda yalnız olmadığıma sevindim😂😂
Ben karnını ovuyorum önce rahatlasın diye sonra bezini biraz altında tutuyorum geçen yakaladım hemen örttüm üstünü bezle tekrar 😅 dün o kadar bekledim yapmadi altını açtım yaptı 😂

Süt gelmeme olayı beni çok geriyo nerdeyse hepinizden geldi süt doğumdan önce.. benim sütüm olmıcak anlamına geliyo mu bilmiyorum ama beynim öyle kuruyo 😔
Canım süt biraz da psikolojik sakın böyle düşünme hep olumlu düşün doğumdan sonra zaten hormonların ona göre olacak ve gelecek sütün😍

Zaten o saçma sapan insanlar yüzünden hala bebeğimin kıyafeti az geliyo gözüme neyse doğunca artık alicam...

Selam kızlar normalde Nisan grubundayım . Sat a göre doğum tarihim 30 nisan ama bebişim bugun 40+0 da ve hıc gelesi yok. Doktor haftaya pazartesiye kadar bekleyelim gelmezse suni sancı baslatırız dedi . Çatı genişliğim iyi ve bebegın kılosu 3.450 civarında, iri bebek degıl doğmak istese cok rahat doğacak dedi. Nst de hıc sancı yok, kanala da girmemiş bebek öyle bekliyorum. Sunide de gelmezse mecbur sezeryanla alacagız artık ☺️

1. Emzirme
3. Bebeğin banyosu
4. Burun temizliği
5. Alt değiştirme
Emzirirken başta sağım yapiyordum şimdi sadece emziriyorum. Kurudut incir kayısı hoşafı içtim. Annem ayva çekirdeğinden jel yaptı onu göğüs ucum için kullandım. Ayvaları yine hoşaf yaptı annem. Maltana içtim. Bebeğin rahatlamasi için rezene içtim. Gazı için de tane kimyon
Bebeği düz de yatırdım bir sağa bir sola şeklinde de yatırıyorum. Kundakli şekilde yatıyorum bir de
Banyoyu annemle teyzem yaptirdi, ikinci banyosunu annemle birlikte yaptırdık
Burnunda minik bir sümük var kulak pamuguyla alayım dedim hep unutuyorum, kulak pamuğu sığar mı burnuna bilmiyorum 😂 minik bir sümük var sadece
Alt değiştirirken bir gunde 3 alt değiştirme attım😅 altını açınca isiyor çoğunlukla, her banyodan sonra havlusuna sarınca da isiyor havlusunu ikinci defa kullanamadı her seferinde yıkanıyor o da😂
Bizde bir de çapak vardı, su kaynatıp ılıdıktan sonra pamukla silin demislerdi hastanede Bir süre sonra gözü yapıştı dr'a yazdım göz damlası önerdi aldık ama kullanmadım 1 yaş altindakiler için yeterince araştırma yoktu,sütümle sildim. Teyzem korkma damlat dedi sütümü gözüne damlatıp pamukla temizledim o ilk hali gibi değil. Bir kaç gün silmesem tekrar çapak oluyor ama az az. Sonra tekrar siliyorum geçiyor. Eğer böyle bir durum olursa aklında bulunsun:)

X