Canım dediğim gibi ben senin yerinde olsam şu an aldırırdım bebeği. Bir arkadaşım da 34. haftada bebeğini karnında kaybetmişti, diğer hamilelikte sınırı geçince aldırmıştı tekrar riske atmamak için, o da 2700 doğmuştu diye hatırlıyorum küvöze girmemişti.Kizlar icin rahat etmedi egitim arastirmanin aciline gittim bebegimin hareketlerinde azalma hissediyorum takipli oldugum doktor suyunun azaldigini soyledi vs anlattim her seyi. Muayene etti o da 12cm ölctu suyu ve bana kalirsi normal sonucta haftan ilerde dedi ben riskli bir sey gormedim dedi. İyice kafam karisti. Kendi doktorum da oyle acil doguma alacak kadar riskli bir sey olmadigini soyledi zaten ama Aslinda bu konudan bagimsiz bebek kaybimdan dolayi her an bir sey olursa korkusuyla zaten yasiyordum simdi doktorum istersen alalim demisken acaba alsa ben de rahatlasam bebegimin yasadigini bilsem mi diyorum lütfen bana bir fikir verin siz olsaniz ne yapardiniz
Kuşum bunun sana birakilmamasi lazim . Düzgün bi doktor bul . Risk yönetimini yapsin . Bebeğin için hangisi iyiyse onu yapar . Hade sana birakiyorlarsa bence hastane yatişini yap doğuncaya kadar sıkı gözetim altinda olsun .Kizlar icin rahat etmedi egitim arastirmanin aciline gittim bebegimin hareketlerinde azalma hissediyorum takipli oldugum doktor suyunun azaldigini soyledi vs anlattim her seyi. Muayene etti o da 12cm ölctu suyu ve bana kalirsi normal sonucta haftan ilerde dedi ben riskli bir sey gormedim dedi. İyice kafam karisti. Kendi doktorum da oyle acil doguma alacak kadar riskli bir sey olmadigini soyledi zaten ama Aslinda bu konudan bagimsiz bebek kaybimdan dolayi her an bir sey olursa korkusuyla zaten yasiyordum simdi doktorum istersen alalim demisken acaba alsa ben de rahatlasam bebegimin yasadigini bilsem mi diyorum lütfen bana bir fikir verin siz olsaniz ne yapardiniz
Canım en iyisini en doğrusunu sen bilirsin biz daha önceki yaşadıklarını sadece hayal edebiliriz empati kurabiliriz ama seni tamamıyla anlayamayız. O sebeple akıl vermek benim haddime değil ama siz olsaydınız napardınız dediğin için fikrimi söylüyorum ben olsam riske atmazdım. 34.haftayı nasıl diken üstünde geçirdiğini anlayabiliyorum 35 olmuşken bugün duyduklarınla adeta yıkıldığını da. 26.haftayı bende diken üstünde geçirmiştim. Belki kuveze girecek belki girmeyecek orasını Allah bilir ama ben riske atmayıp doğururdum doktor böyle bi imkan vermişken. En fazla bir iki haftada kuvezde büyür diye düşünürdüm ama bebeğimi kaybetme riskinden hergünü kendime de bebeğime de zehir etmekten iyidir.Kizlar icin rahat etmedi egitim arastirmanin aciline gittim bebegimin hareketlerinde azalma hissediyorum takipli oldugum doktor suyunun azaldigini soyledi vs anlattim her seyi. Muayene etti o da 12cm ölctu suyu ve bana kalirsi normal sonucta haftan ilerde dedi ben riskli bir sey gormedim dedi. İyice kafam karisti. Kendi doktorum da oyle acil doguma alacak kadar riskli bir sey olmadigini soyledi zaten ama Aslinda bu konudan bagimsiz bebek kaybimdan dolayi her an bir sey olursa korkusuyla zaten yasiyordum simdi doktorum istersen alalim demisken acaba alsa ben de rahatlasam bebegimin yasadigini bilsem mi diyorum lütfen bana bir fikir verin siz olsaniz ne yapardiniz
İnsallahCanım dediğim gibi ben senin yerinde olsam şu an aldırırdım bebeği. Bir arkadaşım da 34. haftada bebeğini karnında kaybetmişti, diğer hamilelikte sınırı geçince aldırmıştı tekrar riske atmamak için, o da 2700 doğmuştu diye hatırlıyorum küvöze girmemişti.
Ama diğer doktor risk yok dediği için belki bir hafta daha bekleyebilirsin ama çok stres olurum diyorsan da sen bilirsin canım iç sesini dinle inşallah sorunsuz kavuşursun bebeğine
İste doktorum zaten acikca soyluyor suan hemen doguma alayim diyecek bir risk yok ama daha onceki öykunden dolayi sana bekle ya da bekleme demiyorum zaten yeterince streslisin bebegin dogsa en fazla bir iki hafta kuvozde kalir diyor. Sen degil bir baskasi olsa haftaya birdaha gel bakalim derim ama dekolmandan dolayı risklisin daha sıki takip edelim diyorum dogum secenegini de sunuyorum diyor.Kuşum bunun sana birakilmamasi lazim . Düzgün bi doktor bul . Risk yönetimini yapsin . Bebeğin için hangisi iyiyse onu yapar . Hade sana birakiyorlarsa bence hastane yatişini yap doğuncaya kadar sıkı gözetim altinda olsun .
Kesinlike oyleCanım en iyisini en doğrusunu sen bilirsin biz daha önceki yaşadıklarını sadece hayal edebiliriz empati kurabiliriz ama seni tamamıyla anlayamayız. O sebeple akıl vermek benim haddime değil ama siz olsaydınız napardınız dediğin için fikrimi söylüyorum ben olsam riske atmazdım. 34.haftayı nasıl diken üstünde geçirdiğini anlayabiliyorum 35 olmuşken bugün duyduklarınla adeta yıkıldığını da. 26.haftayı bende diken üstünde geçirmiştim. Belki kuveze girecek belki girmeyecek orasını Allah bilir ama ben riske atmayıp doğururdum doktor böyle bi imkan vermişken. En fazla bir iki haftada kuvezde büyür diye düşünürdüm ama bebeğimi kaybetme riskinden hergünü kendime de bebeğime de zehir etmekten iyidir.
Canım daha önce yaşadığın acı çok büyük Rabbim kimseyi evladıyla sınamasınKizlar icin rahat etmedi egitim arastirmanin aciline gittim bebegimin hareketlerinde azalma hissediyorum takipli oldugum doktor suyunun azaldigini soyledi vs anlattim her seyi. Muayene etti o da 12cm ölctu suyu ve bana kalirsi normal sonucta haftan ilerde dedi ben riskli bir sey gormedim dedi. İyice kafam karisti. Kendi doktorum da oyle acil doguma alacak kadar riskli bir sey olmadigini soyledi zaten ama Aslinda bu konudan bagimsiz bebek kaybimdan dolayi her an bir sey olursa korkusuyla zaten yasiyordum simdi doktorum istersen alalim demisken acaba alsa ben de rahatlasam bebegimin yasadigini bilsem mi diyorum lütfen bana bir fikir verin siz olsaniz ne yapardiniz
Amin. Dogru soyluyorsun canim insallah ben de hayirlisiyla bu sefer saglikla bebegime kavusurumCanım daha önce yaşadığın acı çok büyük Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın
Haftan iyi bence stres yapıp sıkıntıya gireceğine sağ salim doğum yap bence küvezde kalsa bile en fazla ne kadar kalaxak ki sağ salim doğup gözünün önünde olsun yavrun benimki 32. Hafta doğdu
Kizlar icin rahat etmedi egitim arastirmanin aciline gittim bebegimin hareketlerinde azalma hissediyorum takipli oldugum doktor suyunun azaldigini soyledi vs anlattim her seyi. Muayene etti o da 12cm ölctu suyu ve bana kalirsi normal sonucta haftan ilerde dedi ben riskli bir sey gormedim dedi. İyice kafam karisti. Kendi doktorum da oyle acil doguma alacak kadar riskli bir sey olmadigini soyledi zaten ama Aslinda bu konudan bagimsiz bebek kaybimdan dolayi her an bir sey olursa korkusuyla zaten yasiyordum simdi doktorum istersen alalim demisken acaba alsa ben de rahatlasam bebegimin yasadigini bilsem mi diyorum lütfen bana bir fikir verin siz olsaniz ne yapardiniz
İnşallah canım korkma hiçAmin. Dogru soyluyorsun canim insallah ben de hayirlisiyla bu sefer saglikla bebegime kavusurum
Evet ben de galiba doguma karar verdim cumartesi gidecegim orda son karari veririm insallahBen olsam doğumu isterdim çünkü o korku ve stres insanı mahvediyor. Gelişimde gerileme yoktu hatırladığım kadarıyla.
Kilosu zaten ortalamada çoğu kişi bu kiloda doğuruyor belki gerek bile kalmaz kuveze
İstersen bir iki gün daha bekle baktın duramıyorsun doktoruna söylersin alır hemen. Korkudan zaman geçmez sana haklı olarak.
Travmalar insanı rahat bırakmıyor sürece odaklanmak için maalesef ama güzel ve olumlu düşün
Yaa saglikla buyutun insallahHerkese merhaba bende grubun gizli çok aktif olmayan takipçilerindenim ama sohbetleri hep takipte kaldım :) bende doğum hikayemi sizlerle paylaşıp aklınızda içinizde soru var ise seve seve cevaplamak isterim. İlk gebeliğim mayısın ilk haftası sezaryen planlanıyordu ama geçen hafta 36 haftalık iken akşam suyumun geldiğinden şüphelendim doktorumu aradım hastaneye kontrole gelmemi istedi gerçekten aklımda asla sonunun doğum olarak biteceğini düşünmeden ne çanta ne bir eşya almadan çıktık yola çatı muayenem yapıldı nst ile bakıldı az bir açıklığımın olduğunu ve sancılarımın olduğunu söylediler doktorum ultrason ile bakınca suyumun bittiğini söyleyip acil sezaryen için hazırlıklar yapıldı. Eşim işteydi yanımda kv ve teyzem vardı:) eşim evden eşyaları kapıp hemen yanımıza geldi (bence en geç 34den sonra valiziniz hazırda olsun ) açıkçası stresten ameliyathaneye girip anestezi kısmına kadar hiçbir şeyi idrak edemedim eğer kendinizi kasmaz rahat nefes alırsanız anestezi iğnesi hiç ama hiç hissedilmiyor (en korktuğum kısım oydu) zaten uyuştuktan 5 dakika sonra kızımı gördüm inanın ondan sonra hiçbir acı hiçbir endişe kalmıyor o sesini duyunca o kokusunu alınca, 2 gün hastanede kaldık ilk 2 /3 gün dikişlerimde biraz sızlamalar oldu ama sonrasında çok daha rahat geçti :)
AdChoices
ADVERTISING
Doktorun bile bu sorumluluğu almıyor kararı sana bırakıyor canım. Dediğin gibi ilk gebelik olsa doktorda bekle der ama şimdi oda bişey diyemiyor sorumluluk alamıyor karar senin yaniKesinlike oylebebek kaybim olmasa ilk hamileligim olsa bebegimin icerdeki her gunu cok kiymetli diye bekleyeyim biraz daha derdim ama simdi onu kaybetme ihtimalindense dogsun kuvozde dursun diyorum
Bnde baya merak ettim