2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Kızlar benim minik kızım 1900 gr oldu şükür 🥲 cumadan itibaren emzirmeye başlıyorum idoktorumuz bi kaç gün emzirip memeyi tutmasını kontrol edecek sonra da taburcu olacak inşallah
Doktor normal diyo.. dün 1 cm açıklık vardı hani belki açıklığın artmıştır bi gel bakalım bile dese bana yeter ama normal.diyo ki burda catiya girende var böyle bisi yaşayan yok şans mıdır yoksa uyarı mi verdi ne oldu hiçbir fikrim yok ortada kaldım.. olmadı başka bi hastaneye goruncem
Kesinlikle canım aksatma ilk defa duydum böyle bişey Allah korusun dikkat et kendine 🙏

Kızlar benim minik kızım 1900 gr oldu şükür 🥲 cumadan itibaren emzirmeye başlıyorum idoktorumuz bi kaç gün emzirip memeyi tutmasını kontrol edecek sonra da taburcu olacak inşallah

Kesinlikle canım aksatma ilk defa duydum böyle bişey Allah korusun dikkat et kendine 🙏
Çok sevindim canım 🥹
Kızlaaarr biz kavuştuk yazını da görürüz en kısa zamanda inşaAllah 🤲🏻

Ben de aynen boyle dusunuyorum sonucta icerdeyken her an stres altinda olucam bir saat hareket etmezse bin turlu senaryo kuracağım kafamda. @Kardelenzey de bana umut oluyor aslında onun doktoru da ayni sebepten almisti doguma ama dunden beri girmedi acaba onun suyu ne kadardi gelisimi be kadar gerilemisti.
Hatırladıgım kadarıyla onun suyu fazlaydı canım bebek de 2300 gramdı ama ne kadar dogdu bilgim yok

Gözün aydın canım çok şükür çok sevindim

Bu ne demek oluyo doğum gelmiş ama daha yüksek sancı olmadığı için canım yanmiyordu dimi 1 cm acilmisti bu nstye göre
Benim acilmamin olduğu nstyi bilmiyorum ama arka arkaya sancım oldugu nstde de rahim doğuma hazırlıyor kendini o yüzden bayram oncesi ben çatı muayenesi yapayım sancıların gözüküyor demişti. Benim ağrım yoktu sadece kasılmalarım oluyordu. İlk defa ağrıyı suyum gelmeden önce hissettim

Bu ne demek oluyo doğum gelmiş ama daha yüksek sancı olmadığı için canım yanmiyordu dimi 1 cm acilmisti bu nstye göre
Yanlış anlamazsan başka doktora mı gitsen bide benim ikinci doğumum olacak kızım da hiç öyle
şeyler olmadı nişan geldi 1 gün sonra doğum yaptım öyle parça parça birşeyler gelmedi her şey normalse bile içini rahatlatmak için bile görmesi lazım şu an hem tedirginsin hem de ağrı çekiyorsun Rabbim yardımcın olsun

Vallahi çok sevindim canım Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin Allahın izniyle Salı çarşamba alırsın kucağına inşallah 😍😍🙏

Doktorla konuştum en sonunda bunlar çok normal dedi siz siz olun asla ama asla bu mudahaleye izin vermeyin.. Ben bilmeden başıma geldi ağlamak uzereyim acidan doktor normal diyo.. birde insanın psikolojisi etkileniyor düşünsenize içinizde bebisiniz var ve adet görür gibi şeyler yasiyosunuz bende yanlış buluyorum şuan bunları yaşadıktan sonra.. Ne güzel sana doktorun açıklama yapmış bende burda grupta kızlar yazıp başına bir şey gelmeyince hiçte aklıma gelmezdi bunları yasayacaklarim
Ayyyyy Allahım ya sabahtan beri takip ediyorum seni. Acı içinde beklemek yerine ben olsam başka hastanelere giderdim.
Offf bu yüzden istemiyorum çatı muayenesi falan direkt alsınlar sezaryene.
Bebek hareketleri nasıl peki ağrıdan anlamayabilirsiniz gerçi

Bebeğin kilosu gelişimi nasıl canım? Eğer küvöze girmez derse bence hiç riske atma hemen alsın doktor. Daha önce kaybın olduğu için zaten stres içindesindir doğal olarak. 35 hafta da güzel bir hafta yani çok erken değil bence.
Gelisimi haftasiyla uyumlu kilosu 2700 en fazla 100 gram-+ oynar dedi ama kuvoze girmez diyemem girmeyen de var giren de var bu haftada dedi.

Gelisimi haftasiyla uyumlu kilosu 2700 en fazla 100 gram-+ oynar dedi ama kuvoze girmez diyemem girmeyen de var giren de var bu haftada dedi.
Kilosu iyiymiş aslında canım çoğu kişi o kiloda doğurdu grupta da zaten. Ciğer geliştirme iğnesi olsan aslında garanti olurdu. Ben olsam yine de her halükarda aldırırdım küvöze girse de birkaç günde çıkar bence.

Yok canım baktı 1 cm dedi ondan sonra zaten uyarı verdiyse verdi ağrılar başladı.. yoksa 1 cmken benimde ağrım yoktu.. anladim bende Araştırıyorum bakalım amin insallah🥰
Birde başka doktora görünme imkanın varsa daha iyi birşey söyleyebilir . Yoksa insan açıklık bakmaları haricinde hiç dokunulmasını istemiyor 😂
Burda ebe sırtımı okşuyor , geçecek çok iyisin vs diyor . Ben kızıyorum bana dokunmasan mı diye 😅 ama sadece sancılar çokken .

Cnm bebeğin gelişimi nasil ? Eğer iyiyse 35 hafta çok iyi . Benim doktorum 34. 35. Haftalara bile içerdeki riskler dişardakinden daha zor diyordu . O yüzden 34. Haftaya getirmek bize yeterli diyordu .
Gelisimi iyi haftasiyla uyumlu kilosu da 2700du bugun. Evet aslinda bakinca haftasi kotu degil ama anne karninda gelismesi iyi olur diye insan acaba mi diyor yoksa daha onceki yasadigim seyden dolayi disarda olmasi benim icin cok daha iyi

Kilosu iyiymiş aslında canım çoğu kişi o kiloda doğurdu grupta da zaten. Ciğer geliştirme iğnesi olsan aslında garanti olurdu. Ben olsam yine de her halükarda aldırırdım küvöze girse de birkaç günde çıkar bence.
37de dogumum olacak diye gecen hafta ciger gelistirici igne olmustum aslında. Doktorum da suan alsam en fazla bir iki hafta kuvozde kalir ama sonra alirsin dedi tabi yine de hemen alalim demedi o kadar da riskli gormedi sadece daha onceki yasadiklarimdan dolayi istersen bebegi alirim diyor.

Kizlar icin rahat etmedi egitim arastirmanin aciline gittim bebegimin hareketlerinde azalma hissediyorum takipli oldugum doktor suyunun azaldigini soyledi vs anlattim her seyi. Muayene etti o da 12cm ölctu suyu ve bana kalirsi normal sonucta haftan ilerde dedi ben riskli bir sey gormedim dedi. İyice kafam karisti. Kendi doktorum da oyle acil doguma alacak kadar riskli bir sey olmadigini soyledi zaten ama Aslinda bu konudan bagimsiz bebek kaybimdan dolayi her an bir sey olursa korkusuyla zaten yasiyordum simdi doktorum istersen alalim demisken acaba alsa ben de rahatlasam bebegimin yasadigini bilsem mi diyorum lütfen bana bir fikir verin siz olsaniz ne yapardiniz😔

X