2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
ya irmikten olmasın bu kabızlık gibi durum?
Bilemiyorum olabilir ama şöyle anneme sorduğumda bu kabuzlık değil diyor afedersiniz ama keçi
Pisliği gibi sert olursa olurmuş yani şuan o derece bir kıvam yok arkadaşın dediği gibi oyun hamuru gibi. Bir kere verdim irmiği de aslında on da da böyle tadımlık yani doyumluk kesinlikle değil
Ben şöyle düşünüyorum sonuçta çocuk hep anne sütüyle beslendiği için hem sulu kakaydı şimdi katıya geçince zorlanıyor olabilir mi bugün daha sakin atlattı mesela ağladı ama daha sakindi ister istemez katı ilk kez yapıyor.

Doğru söylüyor bana da biraz ticari mi diye düşündürmüyor değil aslında ama araştırmadım o yüzden bişey diyemiyorum farkı vardır belki
😂
Alacaktım acaba almasam mııığ
Bide bebek tarhanaları gördüm. Bizimkiler her yıl yapar. Bu yılda yaptılar benim için birazda sıfır tuzsuz yaptılar. Hazır alacaktım ama Hazırdansa onu kullanıcam galiba paketli gıda olmasındansa

Bide bebek tarhanaları gördüm. Bizimkiler her yıl yapar. Bu yılda yaptılar benim için birazda sıfır tuzsuz yaptılar. Hazır alacaktım ama Hazırdansa onu kullanıcam galiba paketli gıda olmasındansa
Aynen bende kayınvalidemin yaptığını vereceğim en azından kendi yetiştirdiği yaptığı. Gerek yok öyle dışardan o tarz şeyleri
Almaya ya bi de nasıl alışırsa öyle gider kafasındayım biz ne yiyorsak tuzsuz
O da yesin yani.

Aynen öyle suyu az içiyor zar zor veriyorum azalttım bugün bakalım aslında çokta dazla fazla vermedim çeşidi bol tuttum ama bakalım.

Yani sanırım dediğiniz kıvamda kötü bir benzetme ama çigköfte kıvamında 😂
Çiğ köfte diyecektim de şimdi tiksinti oluştururum diye demedim ama ben de hep çiğ köfteye benzetiyorum
Oyun hamuru diyerek kibarlık yaptım dkfkdnd😀😀

Istagramda da biri tarım kredinin tatlı tarhanasını tavsiye etmiş. Bebek tarhanasına alternatif olabilir belki. İçeriğine hiç bakmadım.

Bir de bugün ben ilk defa kendi yoğurdumu yaptım. Marketten aldığım pastörize edilmiş taze sütü kullandım. Çok az ekşi oldu. Kolay yediler. İlk denememizde bizimkilerin ev yoğurdu baya ekşi gelmişti çocuklara. Üstelik kusmuşlardı 🥲

Sizin uyku problemleri devam ediyor sanırım. Allah yardımcınız olsun 🙏🏻 Bizimkiler bu aralar geceleri hiçbir sebep yokken uyanmaya başladılar. Her şeyi düzgün yapsam da olmuyor olmuyor olmuyor 😄😄
Yani aslında artık alıştım ben hahaha destekleri merak ediyorum sadece açıkçası bizde mi böyle başkaları nasıl diye 😅 bizde de hiçbir sebep bulamıyorum bazen diş mi diyorum 2 saate bir uyanıyor. Gündüzleri çok değişken 1 saat uyuduğu da oluyor 20 dk uyuduğu da. Düzen ne zaman oturur bilemedim valla

Sizin uyku problemleri devam ediyor sanırım. Allah yardımcınız olsun 🙏🏻 Bizimkiler bu aralar geceleri hiçbir sebep yokken uyanmaya başladılar. Her şeyi düzgün yapsam da olmuyor olmuyor olmuyor 😄😄
Benimde bebeğim akşam 8 gibi uyuyorsa gefe 2 de kalkıyor 4 e kadar oturuyor ses çıkarıyor. Mızırdıyor. Hele dün 5 e kadar durdu. Çıldıracak gibi oluyorum bazen. Yanıma yatırdın anca öyle uyudu çok zor geçiyor sebep bulamıyorum ama dişe bağlıyorum sanırım o saatler ağrısı artıyor

Bilemiyorum olabilir ama şöyle anneme sorduğumda bu kabuzlık değil diyor afedersiniz ama keçi
Pisliği gibi sert olursa olurmuş yani şuan o derece bir kıvam yok arkadaşın dediği gibi oyun hamuru gibi. Bir kere verdim irmiği de aslında on da da böyle tadımlık yani doyumluk kesinlikle değil
Ben şöyle düşünüyorum sonuçta çocuk hep anne sütüyle beslendiği için hem sulu kakaydı şimdi katıya geçince zorlanıyor olabilir mi bugün daha sakin atlattı mesela ağladı ama daha sakindi ister istemez katı ilk kez yapıyor.
Evet bu daha mantıklı😂

Ben de annemin yaptığını vericem ya. Dışarıda kim bilir hangi şartlarda yapıyorlar.

Yani aslında artık alıştım ben hahaha destekleri merak ediyorum sadece açıkçası bizde mi böyle başkaları nasıl diye 😅 bizde de hiçbir sebep bulamıyorum bazen diş mi diyorum 2 saate bir uyanıyor. Gündüzleri çok değişken 1 saat uyuduğu da oluyor 20 dk uyuduğu da. Düzen ne zaman oturur bilemedim valla
Benim bebiş 2 uyku yapıyor gündüz. İlk uyku 30 dk. İlk uykudan sonra tadım yapıyoruz, su içirmeye çalışıyorum 😂 süt emiyor oynuyoruz 3 saat sonra uykusu geliyor emerek uyuyor. 1 saatten fazla uyuyor bazen. Bende ses çıkarmadan çay içiyorum 😂

Selam kızlar
Benim bebeğim 6 ay 4 günlük oldu çok şükür 🙏
1 ay erken doğdu aslında 5 aylık
Henüz ek gıdaya geçmedik
Haftaya doktor randevumuz var doktora sorup öyle geçelim diye düşündüm geç mi kaldık ki
Prematüre bebeklerde düzeltilmiş ayına göre mi veriliyor ek gıda emin olamadım
Anne sütü de emmiyor ilk başta prematüre olduğundan emzirirsen bebek efor kaybeder sağıp ver dedi hoca
Keşke dinlemeseydim sağımda süt çok gelmedi bebek de emmeye alısmadi
Reflüsü de var yediğini kusuyordu
Mama ile besliyorum
Hipp Mama Sma ve aptamil denedim hepsinde kustu.
Aptamil Ar 400 gr anti reflü maması iyi geldi onunla devam ediyoruz
1 Kutu mama 1.5 -2 gün gidiyor
Çok da pahalı 1090 tl
Ayda 15.000 tl sadece mamaya gidiyor
Bebişim için değer 😊 iyi olsun da
Biz yemek yerken ağzını açıyor galiba hazır aslında ek gıdaya

Ek gıda başlamasıyla kaka düzeniniz nasıl bugün ilk defa katı kaka yaptı ama acayip ağladı zorlandı ayaklarını tuvalet pozisyonu yaptım o şekilde felan zar zor yani kabız diyemem ama kabız olmaya doğru gidiyor sanırım.
Benim bebek de katı kaka yapmaya başladı
Ek gıdaya henüz geçmedik
Anne sütü de içmiyor bazen 1 dk felan belki
Mama ile besliyorum
Bir yerde okumuştum katı kaka yapması suyu yetersiz almasındanmış ne kadar doğruysa

Emerek ve kucakta sallanarak uyuyor. Uyku arkadaşına alışamadı 😂 sabaha doğru yanında ben yatıyorum aşırı uyanıyor çünkü
Kız bizimkiler o kadar aynı ki hahaha isimden midir nedir bende genelde 4-5 civarı yanıma aliyorum. Gece uykusuna geçişte emerek uyuyor. Gündüz çoğu zaman kucakta sallanarak 5 dk da uyuyor yatağına koyuyorum ama bazen emerek uyutuyorum bende uyuyorum onunla yada bir süre sonra kalkıyorum yanından daha uzun uyuyor öyle. Biz 3 uyku yapıyoruz çoğu zaman

X