3 gün önce gördüler kese var dedi beta bakmadı zaten ben dün sancım ve kanamam oldj diye acile gittim orda değere göre dış gebelik olabilir dendi deş gebelik yaşamışsan geçmiş olsun nasil oldu belirtisi çok korkuyorumCanım çok geçmiş olsun. Sana tavsiyem birkaç doktora daha görün. Ben geçen yıl dış gebelik geçirdim ama çok geç farkettik. Eğer dış gebelikse evde düşüremezsin. Hastaneye yatış vermediler mi takip için? vajinal ultrasonla keseyi görmüş olmaları gerekiyordu sanki rahim duvarına tutunduysa.
Aslında hamilelikte hormonlardan güzelleşiyor doğum sonrası kel kalıyor insan emzirme döneminde bence bi kaç haftaya toparlar senindeSoyledim ben bir şey yapmadi hormonlardan dökülüyor dedi
Ben hindistan cevizi yağı kullanmaya başladımBen de önceki doğumda inanılmaz çatladım. simit bölgem harita gibiydiAllahtan sonra beyazladı fazla gözüme çarpmıyor. Şimdi yenileri eklenmesin diye elimden geleni yapacağım. Ne kullanıyoruz ne zaman başlıyoruz
Badem yağı kıllanma yapar diye biliyorum ama Çatlamayi önlemek için öneriler arasında badem yağı da var hindistan cevizi yağı da, ben akşamları uyumadan önce göğsümün etrafına ve karnıma iyice yediriyorum yağı bu kadarKızlar bildirim gelmemiş diye epeydir girmemişim topiğe,son 2-3 sayfayı okudum. Hindistan cevizi yağı ya da diğer yağlardan kullanan kızlarımm nasıl kullanıyorsunuz? Hergün mü? Bir de Hindistan cevizi yağı kıllanma yapmaz mı. Aklımda deli sorular
Hee bir de bende de cilt kuruluğu oluştu. Yüzüm karmayken kuruya döndü şuan. Ama ilginç bir şekilde sivilce de baş gösterdi yavaştan anlamadım gitti
Canım korkma ama tedbirini de elden bırakma. Ben hamile olmama rağmen adet gördüğüm İçin hamile olduğumu anlamamışım. Geçmeyen sağ kasık ağrısı şikayeti ile gittim 2500 ile hamile olduğumu öğrendim. Ertesi gün keseyi görmemiz gerektiğini söylemişti doktor. Malesef ultrasonda göremedi. Şehir hastanesine gittik orada sağ tüpüme ultrasonu iyice yanaştırdı ve tüpte kalp atışını gördü. Acil ameliyat ile aynı gün sağ tüpüm alındı . Kese rahim içi gözükmüşse hasıl dış gebelik olabilir bilmiyorum. Bende gözükmemişti Ve ilk doktoru şüphelendiren şey de buydu.3 gün önce gördüler kese var dedi beta bakmadı zaten ben dün sancım ve kanamam oldj diye acile gittim orda değere göre dış gebelik olabilir dendi deş gebelik yaşamışsan geçmiş olsun nasil oldu belirtisi çok korkuyorum
Ben de başlayayım birkaç haftaya o zaman çatlamayalımBen hindistan cevizi yağı kullanmaya başladımşimdiden başladım göğüslerimde hafif çatlaklar var karnımda bir şey yok ama şimdiden basliyim dedim
Bence başka bir dr'a daha görün canım, vajinal olarak kese görünmedi mi? Dr dış gebelik olduğunu nasıl anlayamadı o kısmı anlamadım. Tüplerde gözüküyorsa dış gebelik değil mi? Kesen hiç mi gozukmuyor? Mutlaka bir yerde o kese sonuçta beta salgiliyor. Dış gebelikte kendin düşürme gibi bir durum olmuyor diye biliyorum tüpünü kaybeden çok kadın var. Kürtaji daha önce nasıl olmuştun bilmiyorum ama uyutularak yapılmıştı bana uyandığımda her şey bitmişti biraz ağrım oldu, ağrı kesici iğne yaptılar ve o ağrı da gitti hemen ayaklandım. Eskisi gibi kazıma işlemi yapılmıyor, vakumla çekiyorlar bu yüzden rahim zarar gormeden çabuk toparlanıyor ama sen cihazları iyi olan başka bir dr'a git benceMerhaba Kızlar malesef haberler çok kötü ama bana fikir verirmisiniz çok korkuyorum dün geceyi acilde geçirdik malesef sol kasik ağrısı ile gittik beta baktılar beta 13 eylülden 17 Eylül gece 2200 den 2700 olmuş ve kanama başladı ve şiddetli sol kasik ağrım var kan tam sökülmedi kürtaj önerdiler ve dış gebelik olabilir diyip korkuttular tüplerde görünmedi ama Ağrım var ben ne yapacağımı şaşirdim haftası küçük evde adet gibi Düşüremezmiyim ? çok zarar gördüm kürtajdan ama ya düşüremezsem ne yapacağımı şaşirdim duaya ihtiyacım var kasik ağrım sökğlme ağrısı mı dış gebelik mi Allahım bilmıyorum zor durumdayım sökğleceği için mi ağrı yoksa gerçekten kötü bi durum mu bilmıyoruz
Anladım geçmiş olsun Şuan bende sol kasıl ve bel kuyruk şokumu ağrısı var da peki sizde kana varmıydı yoksa leke leke.miydi dış gebelikte tam kanama mı gelmıyor acabaCanım korkma ama tedbirini de elden bırakma. Ben hamile olmama rağmen adet gördüğüm İçin hamile olduğumu anlamamışım. Geçmeyen sağ kasık ağrısı şikayeti ile gittim 2500 ile hamile olduğumu öğrendim. Ertesi gün keseyi görmemiz gerektiğini söylemişti doktor. Malesef ultrasonda göremedi. Şehir hastanesine gittik orada sağ tüpüme ultrasonu iyice yanaştırdı ve tüpte kalp atışını gördü. Acil ameliyat ile aynı gün sağ tüpüm alındı . Kese rahim içi gözükmüşse hasıl dış gebelik olabilir bilmiyorum. Bende gözükmemişti Ve ilk doktoru şüphelendiren şey de buydu.
3 gün önce keseyi gördü kendi gittiğim dr rahim çok kalım dedi öylr kese var ala ben dğn ağrıyla acile gittim orda bu cihaz keseyi göremiyor dedi beta da çok az arttı diş gebelik olabilir mi dedi Şuan ne yapacağımı şaşirdim bende kendi dr calişmıyor onu beklesen yarın baksa içim rahat edecek belki şiş gebelik değil düşük oluyır dicekBence başka bir dr'a daha görün canım, vajinal olarak kese görünmedi mi? Dr dış gebelik olduğunu nasıl anlayamadı o kısmı anlamadım. Tüplerde gözüküyorsa dış gebelik değil mi? Kesen hiç mi gozukmuyor? Mutlaka bir yerde o kese sonuçta beta salgiliyor. Dış gebelikte kendin düşürme gibi bir durum olmuyor diye biliyorum tüpünü kaybeden çok kadın var. Kürtaji daha önce nasıl olmuştun bilmiyorum ama uyutularak yapılmıştı bana uyandığımda her şey bitmişti biraz ağrım oldu, ağrı kesici iğne yaptılar ve o ağrı da gitti hemen ayaklandım. Eskisi gibi kazıma işlemi yapılmıyor, vakumla çekiyorlar bu yüzden rahim zarar gormeden çabuk toparlanıyor ama sen cihazları iyi olan başka bir dr'a git bence
Dış gebelik normalde döllenen yumurtanın tüpte takılıp oraya yerleşmesi durumu ya, Dr keseyi zaten rahimde görmüş o zaman nasıl dış gebelik olabilir diyor o kısmı anlayamadım. Zaten döllenen yumurta ilerlemiş ve rahme gelmiş bunu da ultrasonda görülmüş, sen söylemiş mıydın canım kendi dr'um gördü keseyi rahimde diye? dış gebelik gibi gelmedi bu durum bana ama yine de iyi makinesi olan uzman bir görüş almak lazım tabii ki de3 gün önce keseyi gördü kendi gittiğim dr rahim çok kalım dedi öylr kese var ala ben dğn ağrıyla acile gittim orda bu cihaz keseyi göremiyor dedi beta da çok az arttı diş gebelik olabilir mi dedi Şuan ne yapacağımı şaşirdim bende kendi dr calişmıyor onu beklesen yarın baksa içim rahat edecek belki şiş gebelik değil düşük oluyır dicek
Canım beni takip eden drla görüştük yarın ben göreyim dedi seni eğer çok şiddetli ağrın olursa gidersin acile ama beklersen yarını bakalım dedi inşallah sorun olmaz sadece sol kasıktan böbreğime doğru bi ağrı var inşallah düşün yapmanın ağrısıdır diyormDış gebelik normalde döllenen yumurtanın tüpte takılıp oraya yerleşmesi durumu ya, Dr keseyi zaten rahimde görmüş o zaman nasıl dış gebelik olabilir diyor o kısmı anlayamadım. Zaten döllenen yumurta ilerlemiş ve rahme gelmiş bunu da ultrasonda görülmüş, sen söylemiş mıydın canım kendi dr'um gördü keseyi rahimde diye? dış gebelik gibi gelmedi bu durum bana ama yine de iyi makinesi olan uzman bir görüş almak lazım tabii ki de
Ay bide diş mevzusu var şimdiden kalsiyum depolamaya başladım korkudanSaç niye dökülür hala anlamıyorum ben. Hadi dişler bebiş kalsiyum alıyor diye zayıflıyor, saç neden
Maşallah maşallah nazar değmesin kızNeyseki yerini geliyor zeytinyağı falan süreriz artık beslensin diye
Valla ben kestirmezsem doğumda eve gelen misafirleri saçımla balkondan yukarı çekerim herhaldebelimi geçti mecbur kestireceğim. Ama İlk gebeliğimde ben de o hurafeye inandım ve kestirmemiştim
Dış gebelik olsa.dedigin gibi kese oluşumu olmazdı ben iki düşük yaptım ama maalesef dusuremedigim için kürtaj olmuştum ve benim ağrılarım tam rahmin ortasında olurdu sancı gibi ve progesteron düşmeye meyilli olurdu her ne kadar progesteron hap ve iğne kullansamda fayda etmemişti sagliksizsa kurtaramiyorsun. İyi bı ultrason cihazı keseyi görebilir miydi acaba çünkü bu değerle en azindan alttan görebilirsin ben betaya takılmiyorum tekrar ikiyede katlayabilir progesteron verdi mi kullaniyor musunAllah korusun ama ben diş gebelik olduğunu bilmıyorum ki 3 gün önce alttan kese göründü dedi rahim duvarı kalın dedi dış gebelikte kalınlaşma olmaz dedi ben ağrım dan dolayı korkuyorum ve acilde bana dış gebelikte olabilir dendi kendi dr 3 gün önce öyle demedi kese var eve git dinlen dedi
Dünden beri kullanmıyorum zaten düşün olacak kafasıyla beni tedirgin edeb sol kasığımdan yana giden böbreğe giden bi Ağrı var kese kendi takip eden dr gördü dedi diş gebelikte rahim duvarı kalinlaşmaz bu kadar vs bilmıyorm korkuyorum yarına kafar beklemek bana geç kaldrmaz umarımDış gebelik olsa.dedigin gibi kese oluşumu olmazdı ben iki düşük yaptım ama maalesef dusuremedigim için kürtaj olmuştum ve benim ağrılarım tam rahmin ortasında olurdu sancı gibi ve progesteron düşmeye meyilli olurdu her ne kadar progesteron hap ve iğne kullansamda fayda etmemişti sagliksizsa kurtaramiyorsun. İyi bı ultrason cihazı keseyi görebilir miydi acaba çünkü bu değerle en azindan alttan görebilirsin ben betaya takılmiyorum tekrar ikiyede katlayabilir progesteron verdi mi kullaniyor musun
Sen sakin ol canım yarın dr'un gerekli işlemleri yapar zaten dış gebelikle kafanı bulandirma bence keseyi rahimde gördüyse dış gebelik değildir, bunları hiç düşünme sakin kalmaya calis, çok geçmiş olsunCanım beni takip eden drla görüştük yarın ben göreyim dedi seni eğer çok şiddetli ağrın olursa gidersin acile ama beklersen yarını bakalım dedi inşallah sorun olmaz sadece sol kasıktan böbreğime doğru bi ağrı var inşallah düşün yapmanın ağrısıdır diyorm
Çok teşekkür ederim inşallah en az hasarla atlatırım 3. Kez bunu yaşıyorm cok yıprandı duygularımSen sakin ol canım yarın dr'un gerekli işlemleri yapar zaten dış gebelikle kafanı bulandirma bence keseyi rahimde gördüyse dış gebelik değildir, bunları hiç düşünme sakin kalmaya calis, çok geçmiş olsun
Merak etme canım benim de ilk gebeliğim öyleydi böbreklere giden ağrı vardı bende de vücut rahimdeki zararlı olaylardan korunmak için böbrekler hızlı çalışıyor kan dolaşımını temizlemek için aslında çünkü rahimde bir problem var, bende hemen kürtaj oldum canını sıkma şu an ağrın var mı rahim duvarı neden kalınlaşmış ki rahimde enfeksiyon mu oldu ki acabaDünden beri kullanmıyorum zaten düşün olacak kafasıyla beni tedirgin edeb sol kasığımdan yana giden böbreğe giden bi Ağrı var kese kendi takip eden dr gördü dedi diş gebelikte rahim duvarı kalinlaşmaz bu kadar vs bilmıyorm korkuyorum yarına kafar beklemek bana geç kaldrmaz umarım